Ритуал За Самопосвещаване

   

       1. Издигни олтар и положи кръг. Той може да е от свещи, но камъчетата са за предпочитане..

       2. Съблечи се - махни от себе си всякакви бижута, часовници и ги постави на сигурно място.

      3. Освети кръга.

       4. Извикай пзителите на посоките, но не забравяй да правш по време на паузата визуализация на елемента, който освещава съответната посока.

          "Пазители на Севера, Свещен дух на Земята. Във тишината и покоя на твоята тъмна утроба приеми моята смърт, смъртта на моя сегашен аз. Аз те поздравявам и ти се радвам.
   
           "Пазители на Изтока, свещен дух на Въздуха. Нека изгряващото от изток слъце освети моето ново вещерско раждане. Аз те приветствам и ти се радвам."
   
           "Пазители на Юга, свещен дух на Огъня. Бъди мой пазител, когато вървя по своя нов път. Аз те приветствам и ти се радвам."
   
            "Пазители на Запада, свещен дух на Водата. Изчисти духа ми и го поддържай винаги чист  от сега нататък."
   

       5. А сега идва ред на твоята символична смърт:
  Легни на пода по гръб. Можеш да положиш глава на олтара (Север), ако искаш да си по-близо до Богинята; или на Изток, ако за теб е по-важен акта на прераждането. Рецитирай следните слова:

           "Аз навлизам със тишината преди сътворението
            Аз навлизам във владенията на Богинята.
            Нека тялото ми е спокойно!
            Нека ума ми е мирен.
            Нека сърцето ми се приготви"

   

       6. А сега се изпълни с мир; почувствай мира на Богинята; Почувствай се едно със студената земя под теб. Припявай този стих многократно и бавно:

               Хеката, Керидуен,
               Тъмна Майко приеми ме
               Хеката, Керидуен,
               Нека бъда прероден:

         Продължавай така, докато се разтвориш напълно в Богинята.

       7. Когато почувстваш, че е време, стани и започни да обикаляш около кръга, припявайки Заклинанието на Богинята:

       "Ние от Богинята дойдохме
        и при нея ще се върнем пак,
        като капки от небето,
        падащи във океана"

       Обикаляй бързо и припявай заклинанието все по-бързо и по-бързо докато ти се завие свят.Дори и тогава не спирай, дори и след като се измориш. Продъл жавай, докато паднеш изтощен на пода. Защо ли? Понеже припяването и танцуването в кръг спомагат да извлечеш сила.

       8. Легни пак по гръб докато си починеш. След това пак стани, застани пред олтара и помажи себе си с мирото, което имаш със себе си. Потопи пръста си в маслото и маркирай кръст: на лявата гърда, после дясната а след това в областта над половите органи. Това е сигила на Първата степен. Кажи: "аз помазвам себе си като жрец/жрица на Старата Вяра и приемам името (кажи магическото си име).

       Кажи тогава:

      Аз (паспортното ти име) В присъствието на Вселената и Божественото, полагам клетва със ясен ум и искренна воля да пазя религията и науката на Древните - Изкуството на Мъдрия. Никога не ще наранявам моите близки хора със
  тайните, които изучавам, както и не ще се хваля с религията и силите се пред тях. От днес нататък, аз ще съм (магическото ви име) и ще пазя,почитам  и следвам грижливо тайната, която съм положил...

       Коленичи пред олтара и полей земята с  малко вино пред олтара. Сега вземи атамея (камата) с две ръце, насочи надолу, а след това: потопи острието във виното. Кажи:
   
   
    "Както Чашата е на Богинята а ножа на Бога
       И така единени носят благословия"

       Сега кажи:

  "Аз съм прероден/а.Аз съм Вещер/Вещица. Аз съм Жрец/Жрица. Кажи така, сякаш думата гали слуха ти:
  АЗ СЪМ ВЕЩЕР/ВЕЩИЦА".

  Сега благослови и освети виното и хляба. Пийни малко вино и хапни малко хляб, но запази малко за обредно излияние (върху земята) след като се облечеш. Затвори кръга и освободи посоките, като им благодариш.
   

   
  Върни назад към Уика