Бъдещето на МГейт, магията в България?

Информация за начините на ползване на форума, както и за оказване на помощ при невъзможност да се справите с някои от функциите на форума.

Re: Бъдещето на МГейт, магията в България?

Мнениеот Kotentseto » 05 Апр 2010 15:44

Аз съм един от потребителите, за които може да се каже, че са щипнали по малко от тук, по малко от там и са съставили някакъв свой мироглед. Избрах съзнателно вярата си, създадох убежденията си и в течение на тези години често МГ беше място, където да потърся хора, които да ми помогнат, съмишленици или пък просто извор за идеи.
В последните година-две влизам все по-рядко. Следя единствено раздела за билките. Струва ми се, че там най-контролирано някак се поставя информация, както и споделените от Рейн практики, които са ми просто любопитни и интересни.

Според мен, за да продължи МГ успешното си съществуване, ще трябва някак да "раздели разделите". Смятам, че след внимателен преглед е видно в кои от тях се пише сериозно и кои са средище на объркани хлапета, изплашени хора, които са потърсили в гугъл решение на проблеми и пр. В този смисъл, ми се вижда логично да има секции, в които само да се чете от нови потребители; да има начин да се регулира безкрайният поток мнения, които разрушават иначе сериозна и интересна тема.

Другото е вече казано.

С пожелания за много бъдещи срещи! icon_flowerface
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 23 Апр 2010 01:03

Благодаря на всички Ви за изразените мнения и препоръки за това да направим МГ едно интерсно и полезно място за окултна и магическа информация!

Определено разбирам повечето от Вас, които нямат вече (и аз съм в това число) време да посещават МГ по-често и да дават по нещо от себе си...
Идеята ми беше да се опитаме да направим от МГ "някакво място", което да стане по-различно от това, което срещате в интернет пространството в БГ (поне). Знам, че имаме (вече) много почитатели, знайни и не знайни; такива, които са писали през годините, дали са своята част от себе си за развитието на МГ и след това са поели по своя си път; такива, които хвърлят любопитни погледи от време на време, колкото да задоволят любопитството си; откровени мошеници, кото ползват знанието на МГ за свои лични облаги...

Имаше много интересни идеи, които ми предложихте, не мога да цитирам точните ви никове, ще говоря по памет. Та една от идеите беше да съм се отказал от администрирането на форума или иначе казано, да се "самодетронирам" :wink: Не беше лошо това, като идея... искрено ме зарадва това! Ок, какво ще бъде по-различно, ако Wizard вече го няма и дойте някой друг на админския пост?!? Нали затова съм отворил тази тема, за да Ви дам гластност да изразите на едно място желанията си и несъгласията си по отношение на МГ. Какво по-различно ще се случи - кажете го сега, дайте идея или направо го реализирайте, аз не спирам никой, който има креативност и иска да работи в полза на МГ.
Ето например Валдемор се засили момчето да бъде модератор, показа напън, направи това-онова и... отказа се... Не е лесно да се носи Този кръст, както се казва на едно място... Казвам го това, за да Ви покажа, че не отказвам помощ от хора, които по един или друг начин са спечелили доверие и имат на предства за Какво говорим тук в МГ.

Приемам всички забележки, даже и тези от архаичната ера за блек сън и не знам още кой... Било е това, случило се е, но сега е друго. Освен това Ви питах за някои форуми и сайтове, но наистина ме раздва културата Ви на диалог тук в МГ. Може да не го усещате или приемате за ФАКТ, но това е така. Мога да го различа от 100км. Никой не даде конкретен линк!!! Ето го първия факт! Номер едно сте, шапка Ви свалям на всички! Това е, което казвате - не са важни другите сайтове/форуми има само един форум/сайт и искаме с него да се идентифицираме..
Е, няма по-голяма награда за труда на модераторите и приятелите на МГ от това да се вижда черно на бяло, че това, което правят носи полза и по някакъв начин удовлетворение за труда и усилията, които се полагат!

Имам конкретно питане към всички Вас: знам, че не обичате да влизате в открит диалог с мен (това пак е част от културата, която е наложена по някакъв начин тук в МГ), но се учудвам, че не го правите и помежду си. Например, защо не използвате програмата за Чат-срещи, или обмяна инфо чрез видео файлове било от YouTube или други подобни. Има подробни инструкции как да се ползват тези приложения...

Имате Библиотека-окултна, която може да се мери по размер с една от най-богатите, ако не само в БГ, то и отчасти изобщо в интернет пространството... Е никъде не видях някой да отвори тема по това какво е прочел, научил или практикувал от някоя от тези книги.... Просто се учудвам. Вярно е че са на английскии език повечето от тях, но все пак живеем в 21 век и поне елементарен инглиш вече не е проблем да се чете и говори... Нищо, мълчание и четене на книги и пазене на тайните :wink: е, и това е все пак нещо...

Какво бих предприел занапред, това няма еднозначен отговор, защото, ще станат вече 6 години!, все се опитвам да променям и развивам МГ с ваша помощ в някаква ползотворна посока, така че въпроса е отворен - мисля по въпроса!!!

Разделяне на теми и отсяване на публиката в МГ... това сме го правили поне един милион пъти - Нищо не става. Спам ще си има винаги, въпроса е че сме го ограничили. Имаме си модове (цербери :wink: ) и едва ли ще се развихря спам така, както би им се искало на спамерите. Имаме си правила - директен БАН - както и админска проверка на никовете предложени за регистрация във форума. Това е. Има си раздели - за начинаещи, за спамене, за ритуали, за гадаене.... Има всичко, само желание човек да има да се обучава и интересува от занаята...

Ще очаквам още мнения. Всички ваши идеи ги обмислям и не ги подминавам с лека ръка. Благодаря и за хубавите думи! Струва си труда... Особено като гледам как чупим вече рекордите за ежедневното посещение на МГ-форум/сайт...

Явно не сме/сте случайни...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Lord Voldemor » 24 Апр 2010 13:47

Здравейте.Тъй като видях ника си споменат,необходимо е да дам едно обяснение,което навярно трябваше да сторя отдявна.
Когато официално реших да се оттегля от МГ мислех,че постъпвам правилно-и то при положение,че тъкмо ми бе оказана високата част да стана част от модераторският колектив на този чудесен форум.В последствие обаче промених становището си,и повторното ми завръщане смятам,изразява не по-малко активност от преди.Целта ми е само една-да бъда полезен,в замяна нищо от никого не съм искал.Моята награда е предизвикателството да участвам в този форум,който високо ценя.
Отровата съдържа истина
Аватар
Lord Voldemor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 27 Апр 2010 01:35

Вчера получих едно мнение по темата на лична бележка, което си струва да коментирам!
По принцип не мисля, че МГ се е превърнал в място за изливане на лични мелодрами и любовни терзания. Вярно имаме богат раздел на тази тема, който може да спори за наградата "сапунена опера", но все пак Любовната Магия съществува, както и магическите ритуали свързани с нея... Затова не можем да пренебрегнем този раздел на форума. Съгласен съм, че имаме нужда от едно ОСВЕЖАВАНЕ на форума "Любовна магия" и се надявам да има доброволци, които да копират линковете или заглавията на темите, които според тях би трябвало да се изтрият и НЕ носят нпкакъв образувателен смисъл. Ще създам една тема, в която ще очаквам вашите предложения за изтриване на БЕЗполезнитте теми в раздела. Може би, ако идеята заработи добре, да се опитаме на прочистим и останалите раздели от ненужното и излишно написаното...

Ще ви цитирам нещо, кото е така добре казано, че по-добре и аз не бих могъл да изразя това, което се има в превид:
Аз поне очаквам тук да виждам завършени теми. Какво имам предвид - хиляда теми с ритуали или практики, за които е загатнато нещо от тук от там, половинчати, непълни или неточни. Няма смисъл в това на един въпрос да се отговаря с реплики колко е трудно или не е за теб ти се ориентирай към нещо по-лесно. Хубаво, къде да се намери това по-лесното? По-добре да се каже какво точно, без недомлъвки, без фрази "когато ученикът е готов учителя сам ще дойде". На мен ми отне близо година и половина да се ориентирам в морето от информация именно заради тази половинчатост и това, че всеки път като питах някого за личния му опит, той/тя с какво е почнала или за съвет ми се казваше нещо неконкретно и отнесено. Много добре си знаеш кой в МГ е можещ и точно тези хора би трябвало да се хванат и да се направят някои допълнения, разяснения по темите.

Ок, продължаваме да търсим мненията Ви и да се опитваме да правим нещо, за това да имате повече ползотворни минути в МГ!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот rain » 27 Апр 2010 17:15

Този, който го е писал това ще ме прощава, но чак пък хиляда теми с непълни или неточни ритуали?!
Това бих го приел като обида, защото немалка част от практическия материал във форума е и мое дело,
за което заслуги не търся, да не говорим, че мастити врачки и магове крадат най-безобразно информация
от magicgate и няма логика някой да ги храни, но да се слага всичко под общ знаменател като непълно
или неточно, хайде да си имаме уважението все пак. А като модератор се опитвам стриктно да поддържам
форума и трия всяка една глупост, която се поства, а повярвайте ми почти всеки ден се налага да го правя.

Друг е въпросът, че наистина има разни врели-некипели нацвъкани по разделите. Приказки за енергийни
работи, кой бил хванал еди-кой си демон за опашката, любовно-психологични излияния, кинези и не знам
си какви фантазии трупани през годините. Ако и тях изтрия съвсем ще останем без аудитория, защото без
да се лъжем, повечето хора влизат тук за да търсят зрелища и лесни практики граничещи с приказки от
1001 нощ. Да си представят, че проблемът изчезва и то се случва, представят си как някой ги обича и вече
са се оженили, при това без да си мръднат пръста и без да имат никакво познание. Без труд и усилия нищо
не става. И си мисля, че основният проблем идва от това, прекалената наивност на хората и вярата в чудеса
от нищото, за което голяма вина има и грешното представяне на "магията" и масовото й възприемане.

Относно въпросите, човекът явно не е случил към кого да ги зададе, случва се. Но нека се знае и че никой
тук не е длъжен да отговаря на абсолютно всичко. Тук сме се събрали от добра воля и не очаквайте, че един
ден просто така ще влезнете в този или друг форум, ще питате някой, който дори и не познавате лично и той
ще ви каже всичките си тайни и ще ви налее познанието с фуния в главата. То ако можеше така, нямаше да
има нито книги, нито форуми и т.н., нито хората щяха да се трепят с години да постигнат нещо.

А в бъдеще смятам, че е редно, който има някакви претенции или оплаквания към форума и темите да ги
изразява публично, нито е срамно, нито нищо, затова си има даже цял раздел. А така дори е вероятно повече
хора да откликнат.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот Ea » 27 Апр 2010 22:11

Аз го написах това Rеin.
Добре, приемам, че "хиляди" е крайно, естествено че не съм тръгнала да броя темите, говоря общо. Не съм имала за цел да обиждам никого, най-малко теб, много добре знам колко от материалите са твои и уважавам това. Ако искаш не е никакъв проблем да ти копирам на лично цялото си мнение, за да видиш какво съм имала в предвид.
Не става въпрос да слагам всичко под общ знаменател, а за това, че в много теми има постнат ритуал, после някой задал въпрос, автора съответно го няма да отговори. И се почват едни безкрайни постове без конкретна информация да се даде. Поне аз смятам за напълно ненужно да се пишат мнение как въпросната практика/упражнение/ритуал не била за еди какво си ниво, как можело да има странични ефекти и прочие, без обаче да се упомене какви именно са въпросните ефекти, от сорта аз мн разбирам нещата, пък ти не. Ако някой е пробвал нещо и иска да го сподели, да се дава ясна, точна и конкретна информация. Да не говорим за това колко практики се качват във форума половинчати. За това говорех, макар че съм съгласна с теб за врачките и "магове", които крадат.

Имам причина да не съм си пуснала мнението в общата част и като има опция ЛС не виждам защо да не я ползвам. Както казах, ако за някого представлява интерес, винаги може да ми пише да му пратя целия пост.
Аватар
Ea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 27 Апр 2010 22:44

Няма проблем за въпросното съобщение, личните разговори на потребителите не ме
засягат. Стана ми неприятно от това, че едва ли не не си вършим работата. Но разбирам
какво си имала предвид.

"в много теми има постнат ритуал, после някой задал въпрос, автора съответно
го няма да отговори. И се почват едни безкрайни постове без конкретна информация
да се даде."

Съгласем съм с това, но в крайна сметка форум е, няма как да задължим никой да пише
точно, ясно и разбираемо. Влезне някой, с извинение изцвъка се и изчезне в небитието, после
иди разбирай кой и защо. Това е неизбежно в интернет пространството, но поне се стараем
простотията да не се шири тук, макар че за съжаление и това няма как да се ограничи изцяло,
идеални форуми няма.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот Mad_Mike » 07 Юли 2010 02:40

Хайде и аз да сложа своита 2 цента на темата.
Първо бих искал да изкажа моя възглед върху начина на наблюдение върху окултизма. Поне 90% ако не и повече от новите потребители имат мн интересно настроен начин на мислене. Когато влязат в форума и започнат да четат тук там интересни за тях работи дали предварително са имали някаква насока или просто от интересните имена на някои теми, те се задълбочават върху някаква тема. Странното нещо е че колкото повече се задълбочават толкова по-малко научават за това което искат. Не казвам че информацията не е богата но новите потребители имат навика да се закотвят за нещо и да не четат между редовете. Другото е че голяма част от тях влизат тук с вярата че само с 1 месец четене ще са станали някакви маистори вече. Доста от тези хора който са наблегнали върху късче информация интересна за тях влизат в спорове и започват да дават някакви насоки, които повечето време са грешни защото те първо не са чели достатъчно за да оформят стабилна гледна точка нито пък имат някакъв опит в тези неща. Да не говорим за спамерите които влизат също.
Друго е че някои от хората които идват тук за помощ имат някакви проблеми които принципно искат да оправят в рамките на 2-3 дена. През това време по темата може да се изпише 1 тон спам и нищо съществено а и се случва в този период никои от наистина знаещите да влезе да отговори. Затова и има доста народ които пишат нещо и после изчезват. Когато не получат отговор за времето което те са си насрочили.
Аз лично бях от първия тип новаци като доидох тук първия път. Бях доста заинтригуван от всичко и прекарах 1 месец в четене на конкретни неща, с мисълта че мога да направя всичко. Естествено тогава доиде времето на първия ми ритуал от които не се получи нищо освен че напълник апартамента с духове. Оттогава насам съм се отказал от практиката защото начина ми на мислене не позволява успеха а и съм доста зает с университета. Но иначе продължавам да си чета и да се образовам. И верно че доста време не бях влизал тук, а и от този форум бих желал като вляза да мога да научавам все по нещо ново да си обогатявам общата култура поне. Не казвам че знам всичко или пък нещо такова, разбирам от това онова каквото съм чел каквото съм си формулирал и винаги съм отворен към нова информация която може да ме обогати!
Относно управлението на форума мисля че хората назначени си вършат работата както трябва, единствената ми критика е че може да влизат по често.
Това естествено ако не са заети.
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Предишна

Назад към Как да ползваме форума