Благодаря на всички Ви за изразените мнения и препоръки за това да направим МГ едно интерсно и полезно място за окултна и магическа информация!
Определено разбирам повечето от Вас, които нямат вече (и аз съм в това число) време да посещават МГ по-често и да дават по нещо от себе си...
Идеята ми беше да се опитаме да направим от МГ "някакво място", което да стане по-различно от това, което срещате в интернет пространството в БГ (поне). Знам, че имаме (вече) много почитатели, знайни и не знайни; такива, които са писали през годините, дали са своята част от себе си за развитието на МГ и след това са поели по своя си път; такива, които хвърлят любопитни погледи от време на време, колкото да задоволят любопитството си; откровени мошеници, кото ползват знанието на МГ за свои лични облаги...
Имаше много интересни идеи, които ми предложихте, не мога да цитирам точните ви никове, ще говоря по памет. Та една от идеите беше да съм се отказал от администрирането на форума или иначе казано, да се "самодетронирам"

Не беше лошо това, като идея... искрено ме зарадва това! Ок, какво ще бъде по-различно, ако Wizard вече го няма и дойте някой друг на админския пост?!? Нали затова съм отворил тази тема, за да Ви дам гластност да изразите на едно място желанията си и несъгласията си по отношение на МГ. Какво по-различно ще се случи - кажете го сега, дайте идея или направо го реализирайте, аз не спирам никой, който има креативност и иска да работи в полза на МГ.
Ето например Валдемор се засили момчето да бъде модератор, показа напън, направи това-онова и... отказа се... Не е лесно да се носи Този кръст, както се казва на едно място... Казвам го това, за да Ви покажа, че не отказвам помощ от хора, които по един или друг начин са спечелили доверие и имат на предства за Какво говорим тук в МГ.
Приемам всички забележки, даже и тези от архаичната ера за блек сън и не знам още кой... Било е това, случило се е, но сега е друго. Освен това Ви питах за някои форуми и сайтове, но наистина ме раздва културата Ви на диалог тук в МГ. Може да не го усещате или приемате за ФАКТ, но това е така. Мога да го различа от 100км. Никой не даде конкретен линк!!! Ето го първия факт! Номер едно сте, шапка Ви свалям на всички! Това е, което казвате - не са важни другите сайтове/форуми има само един форум/сайт и искаме с него да се идентифицираме..
Е, няма по-голяма награда за труда на модераторите и приятелите на МГ от това да се вижда черно на бяло, че това, което правят носи полза и по някакъв начин удовлетворение за труда и усилията, които се полагат!
Имам конкретно питане към всички Вас: знам, че не обичате да влизате в открит диалог с мен (това пак е част от културата, която е наложена по някакъв начин тук в МГ), но се учудвам, че не го правите и помежду си. Например, защо не използвате програмата за Чат-срещи, или обмяна инфо чрез видео файлове било от YouTube или други подобни. Има подробни инструкции как да се ползват тези приложения...
Имате Библиотека-окултна, която може да се мери по размер с една от най-богатите, ако не само в БГ, то и отчасти изобщо в интернет пространството... Е никъде не видях някой да отвори тема по това какво е прочел, научил или практикувал от някоя от тези книги.... Просто се учудвам. Вярно е че са на английскии език повечето от тях, но все пак живеем в 21 век и поне елементарен инглиш вече не е проблем да се чете и говори... Нищо, мълчание и четене на книги и пазене на тайните

е, и това е все пак нещо...
Какво бих предприел занапред, това няма еднозначен отговор, защото, ще станат вече 6 години!, все се опитвам да променям и развивам МГ с ваша помощ в някаква ползотворна посока, така че въпроса е отворен - мисля по въпроса!!!
Разделяне на теми и отсяване на публиката в МГ... това сме го правили поне един милион пъти - Нищо не става. Спам ще си има винаги, въпроса е че сме го ограничили. Имаме си модове (цербери

) и едва ли ще се развихря спам така, както би им се искало на спамерите. Имаме си правила - директен БАН - както и админска проверка на никовете предложени за регистрация във форума. Това е. Има си раздели - за начинаещи, за спамене, за ритуали, за гадаене.... Има всичко, само желание човек да има да се обучава и интересува от занаята...
Ще очаквам още мнения. Всички ваши идеи ги обмислям и не ги подминавам с лека ръка. Благодаря и за хубавите думи! Струва си труда... Особено като гледам как чупим вече рекордите за ежедневното посещение на МГ-форум/сайт...
Явно не сме/сте случайни...