Моля ви за малко внимание

Всеки, който се интересува и има познания, относно билките или знае методи за лекуване с билки - това е мястото.

Модератор: runner413

Мнениеот be » 03 Дек 2007, 23:19

Здравейте. Малко ме е срам, но от много време се боря с килограмите, а ми казаха, че тук има знаещи и разбрани хора, които могат да ми кажат какво мога да пия или да правя за по бърз ефект . Не знам въобще дали е възможно, но ако има някой, който може да ми каже какви билки да пия или дори каквото и да било да направя, ще съм му много благодарен . Искам да сваля килцата :oops:

Благодаря ви много и съжелявам, че ви занимавам с това, но за мен това освен визуален проблем е и здравословен.
Аватар
be
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 04 Дек 2007, 08:48

Направила ли си си изследвания ? Хормони ала бала ?
Консултации с диетолог ? Двигателен и хранителен режим ?
Всичко е въпрос на воля и вътрешна самонагласа. Не е важно само какво и колко ядеш но и как го правиш , изразходваш ли достатъчно енергия .
Всъщност не можеш да очакваш някаква помощ , ако не кажеш как живееш , какво правиш и какво и колко ядеш. Лично аз съм сваляла 10 кг без особено усилие , а в последните 2 седмици още 5.
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 04 Дек 2007, 10:57

Съгласна с поста на ilusia и добавям една книга, с която се правят чудеса ако имаш желание: http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=19725 има я на пазара.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkMagicMaster » 04 Дек 2007, 17:44

Хммм стига с тия щуротии: Спортувайте нема лесни неща в живота...Е то имам една приятелка за три месеца свали 30 кила сега сии направо мацка неммое да я познаеш ма как с фитнес и диети ма требе воля у тая работа не да си викам искам да отслабна и да си маа аз като невиждал...
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 04 Дек 2007, 19:54

Бе понякога , за да говориш и акъл се иска... нещо твърде непознато ;)

Би ми било твърде интересно при здравословен проблем и дисбаланс на някой от хормоните и прочие до къде ще се стигне. Нещата се правят ЗДРАВОСЛОВНО. От глупост хората правят сума неразумни неща и да си съсипят и нервите и психиката и здравето. 30 кг за 3 месеца според мен е адски драстично и е мъка за организма. Когато клетката не си набавя достатъчно вещества тя реагира , когато й подадеш малко храна се става двойна , именно така в кризисни ситуации хората оцеляват дори с малко храна , респективно глад - храна - глад = все тая.
Преди да се предприеме каквото и да било се ходи на лекар. После се гледат мазнините и въглехидратите на храните. Фитнеса е много късен етап от цялата програма , първо ако се е водил уседнал начин на живот тялото се раздвижва , изграждат се двигателни навици , почва се с малка гимнастика сутрин , после по 1 час на ден ходене , увеличава се , може да се почне и вид спорт , когато тялото почне да смъква маса чак тогава се почва фитнес , в противен случай всяка мастна тъкан ще се превърне в мускул... много интересно ще ми бъде после как се свалят мускули....
Започва се от малки и простички неща , заменяш бялата захар със кафява или мед , всяка сутрин пиеш чаша топъл чай с 1 лъжичка мед на гладно и задължително закусваш .... воля и навик. Навик . Организма не трябва да се лишава от нищо рязко , в началото ако ти се яде сладко си купувай натурален шоколад - черен , но не вафли и десерти а чист шоколад, разделяй го на малки порции за по няколко дни , после ще се удовлетворяваш със все по-малко , а накрая и една лъжичка мед ще върши работа.
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот puntina » 05 Дек 2007, 23:33

При мен има друго нещо ,пък,аз в 8ми клас направих кръвоизлив,според лекарите е било хормонален дисбаланс и се наложи да пия хормони (в последствие се оказа,че били някакви противозачатъчни,майка ми ми каза),както и да е ,е изпих ги и за 1 месец от 49кг станах 60.От тогава до сега,значи тогава съм била на 13-14 години,сега съм на 17,нямат сваляне тези килограми,под 60 не падат,пробвах с глад,със спорт (плуване и волейбол),сега продължавам да тренирам волейбол,коремни преси всяка вечер,разни танци,но не и не,не ям много (по 1-2 филии хляб).Но баща ми не е съгласен да отида на лекар,някакви билчици,ала бала няма ли?
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот treskea » 06 Дек 2007, 06:28

ами аз го имах същият проблем ,бях на 16 когато и аз не знам какво стона ,но от 45 кг за месец станах 60 беше ужасно ,ходих на фитнес подлагах се на какво ли не и нищо докато не отидох да живея в Б-с, незнам какво се промени бях на 19 и там не само си върнах килограмите ами даже още свалих, сега съм на 26 и от тогава съм ги заковала на 40 а ям като разпрана.
Аватар
treskea
MagicGateBg Приятел

Мнениеот puntina » 06 Дек 2007, 08:30

Би трябвало да могат за се свалят килограмите,но Биоложката ни каза,че тези,които са направени от хормонален дисбаланс им трябват минимум 7 години ,за да бъдат свалени (да се абсорбират от организма).Ужасно е! При ръст 160,да си 60 кг...трупче! (Съученичките ми казват,че не ми личало и че съм имала тежък кокъл просто),но аз не вярвам,там е проблема,че тези килограми ми пречат.Добре де,няма ли някакъв начин да се свалят! :(
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот be » 06 Дек 2007, 20:08

Мойто е от лекарска грешка, дадаха ми някакви лекарства като бях дете и ми разбиха целия организъм и сега просто се чудя към какво да прибягвам. Не може ли някой по вещ да каже нещо, моля ви. Имаше един, но той е мн велик маг и въобеще всичко, но човека си изчезва за години и сега от 8 години липсва, преди е бил 5 години в неизвестнос, може да прави всичко и го е правил, но уви нямах късмет да го засека ;( ... Затова наистина някой да каже какво да се направи, моля ви . Принципно в такъв случаи ми казаха, че прибягвал до някакви билки и затова питах . Моля ви кажете ми отвари и билки, няма как да няма такъв вариант . Има всякакви неща и още имам вяра, че нещо може да се измисли .
Аватар
be
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lunohod » 06 Дек 2007, 23:03

Аз до сега не съм имала подобен проблем. С ръст 1.64 от години си стоя на 42-до 45 кг.
Опита, който имам е с раждали приятелки и искам да подчертая нещо важно.
Рязкото смъкване, дори и да се получи, не е добра идея, тъй като остава доста излишна кожа, която увисва и се сбръчква, а оправянето и май става само по хирургичен път. Други неприятни последици са бръчки (ако е напълняло и лицето), стрии, почти задължително, целулит и ...увиснал бюст- пак много трудничко за оправяне, май само с операция.... Та, ако сте решили да смъквате, по-добре по-умерено и постепенно. Друг е въпроса, че има доста хора, които харесват по-закръглените форми.
По магичен път се сещам само за нещо, което е от сектора на...да го наречем- зловредна магия и аз не бих експериментирала с това, макар че може и да може да се пригоди :roll:
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Wizard » 06 Дек 2007, 23:08

Ок, обещавам да погледна в моя инвентар, дали няма да има някоя билка или рецепта за отслабване :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот FireSun's Viking » 07 Дек 2007, 20:15

Ей... Разделно хранене. !!!
За билки много, разроветесе в сайтовете за фитнес ;)
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот be » 08 Дек 2007, 11:47

Искрено ти благодаря ! Това значи много за мен icon_flowerface icon_thanks

:oops: icon_occasion
Аватар
be
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот stanislava » 08 Дек 2007, 20:38

По 2-3 зърна суров ориз,
всеки ден отвара от бял равнец 1с.л билка на 0.600мл гореща вода -запарва се 10мин. Пие се неподсладен, вместо вода.
Бяло вино при нормално кръвно - 3пх 100мл, при ниско - по 0.50мл
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот be » 10 Дек 2007, 12:22

stanislava написа:По 2-3 зърна суров ориз,всеки ден отвара от бял равнец 1с.л билка на 0.600мл гореща вода-запарва се 10мин.Пие се неподсладен,вместо вода.Бяло вино при нормално кръвно-3пх100мл,при ниско-по 0.50мл

Много благодаря, но и други ако могат да кажат за по-голям избор icon_angel А иначе за ефекта да кажеш нещо или как по-точно действа ?
Аватар
be
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 10 Дек 2007, 23:25

Смесват се и се разбъркват внимателно 50г. плодове от копър, стръкове от хвощ и корени от гръмотрън по 100г. кори от зърнастец и корени от глухарче. 2 супени лъжици от сместа се залива с 600г. вряща вода. Вари се 5мин. на тих огън и кисне 1 час. След прецеждане отварата се према по 150г. 3 пъти дневно преди хранене.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот THE_dEaTH » 11 Дек 2007, 15:45

ако преди всяко ядене пие6 по половин или една супена лажица оцет и прави6 някакви стяга6ти упражнения съвместно с това ефекта е неизбежен и умерено бърз.
Аватар
THE_dEaTH
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Билки - Лекуване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор