Вакуленко - Лунна магия

Лунната магия е една типична магия привличаща повечето жени-вещери, а и не само тях. Тук ще намерите отговорите на въпросите, които Ви интересуват.

Модератор: damnameneus

Мнениеот damnameneus » 11 Яну 2009, 11:22

[align=center]Вакуленко - Лунна магия [/align]

Здравейте,
преди години на българския пазар излезе книгата на г-жа Елена Вакуленко - Енциклопедия магика. В пърия том на тази книга същата описва 21 ритуала на лунна магия. Въпреки, че ритуалите нямат историческа основа, а са пълна компилация на г-жа Вакуленко са интересни като неин поглед, а и все пак е нещо което е на пазара, затова искам да ви ги представя, за да се запознаете с тях, ако не сте ги чели в книгата й.
първо искам да направя няколко уточнения:
- ефективността на дадена техника не удостоверява нейна историческа вярност
- ефективността на дадена техника зависи както от схемата на обреда, така и от личността на извършващия я
- ефективността на дадена техника не е мярка за духовното развитие на извършващия

Тези уточнения правя с целта да се изяснявт някои въпроси - работи ли това, ама щом не е истинско, защо при мен работи и подобни.

Магията като магия е средство, тя не е цел, още повече самоцел.
Представям ви тези техники, за да са по-достъпни тук и да имате наблюдение върху това как някои възприемат лунните обреди.
[align=center]
Забележка: Представените обреди са от "Енциклопедия магика, том 1", автор Елена Вакуленко, те нямат никаква историческа връзка с обредите посветени на богинята Хеката, а са напълно съвременна разработка
[/align]

ЛУННАТА МАГИЯ

ДВАДЕСЕТ И ЕДИН РИТУАЛА НА ХЕКАТА

ПРЕДГОВОР

Още в древноста хората са забелязали необяснимото за пръв поглед и дори загадъчно влияние на Луната върху хората.
Особено силно на него са се подавали жените. Някои от тях дори я възприемали като част от себе си и са били напълно зависими от нейните фази.
В периоди на пълнолуние и новолуние при жените се появявала склонност към ясновидство. Простирайки ръце към нощното светило, те поемали от малката месечинка поток на необикновенна сребриста енергия, който като че ли образувал моста между човека и Луната.
В състоянието на транса, те мисленно стъпвали на моста и тръгвали към Луната. По пътя ги обливал звезден огън, който изглеждал като златисто или сребристо сияние, обхващащо тялото на жената.
Този огън ги изчиствал от всичко земно и мръсно и е бил своеобразен филтър, който не пропускал хора, носещи в себе си зло. Стигайки към Луната, жената се сливала с нея и те ставали едно цяло.
В този момент пред жената изниквали картини, в които тя могла да вижда картини за бъдеще на свои близки и своя народ.
Когато гледката изчезвала, жената по същия начин се връщала към земното, като отново преминавала през огъня, който отново я пречиствал и хармонизирал.
Такива жени били известни сред своя народ, като Лунните пророчици. Те са виждали не варианти на бъдещето, а това което сигурно ще стане. Добро ли са предвещавали картините или зло, пророчица не можела нищо да промени от това.
Силата, която те получавали от Луната по време на тези ритуали, запазвала тяхната младост и им удължавала живота.
С течение на време възникнали Лунните храмове. В тях приемали момичета на около 7-годишна възраст и ги обучавали на тайните на Лунната магия.
В храмовете имало и мъже, които също са били поддадени на влиянието на Луната, макар и в по-малка степен.
Според традицията те са можели да сключват бракове помежду си, а техните деца още от най-ранна възраст били посвещавани на Луната и с времето, също ставали Лунните жреци.
В Лунния храм са се занимавали не само с ясновидство.
Там лекували най-различни болести. Особено успешно са се занимавали с всички видове безплодие, импотенция и стерилитет при мъже.
В храма извършвали ритуали, даващи силата на вождовете и воините, донасящи плодородие на земята и животните, също изработвали и зареждали амулети и талисмани, общували със световете на мъртвите, духовете и т.н.
На жреците и жриците на Луната се подчинявали вода и вятър, растения и животни и дори самата Земя.
Освен наследствените жреци в храма приемали деца, родени на новолуние и пълнолуние, защото смятали, че това дава връзка с Луната, и те изначално са свързани с нея.
Първият етап на обучението приключвал, когато децата навършвали 15-годишна възраст.
Те продолжавали да живеят в храма, обаче са започвали самостоятелна работа като лечители, прорицатели и помощници на жреците.
През първо пролетно пълнолуние те държали първия изпит.
Ако техните способности са оставали на същото ниво, те напускали храма и живяли сред своят народ като посланици на Луната, продолжавайки същата дейност. Те имали право да създават семейства по свой избор, а техните деца задължително минавали през изпитания в храма.
Доказали своите способности преминавали към следващия етап на обучение.
Той включвал в себе си умението да въздействаш върху хората, лечение на разстояние, знания за магически и целебни свойства на билки, управлението на времето, подчиняването на събития и съдба, работа с магическите лунни кристали, овладяването на Лунната сила и другите неща, за коите ще говорим по-нататък.
След това обучение имали още изпитания и чак тогава учениците са ставали жреци и се включвали в числото на служителите на храма.
Те имали право да си изберат спътника на живота. При това е било желателно да е от другия храм, защото иначе е водило до изтощението на Лунната сила. Затова бракове между служители от другите храмове посветени на Луната се одобрявали, като смятали, че са угодни на самата Лунна богиня.
С течение на времето някои от тях ставали главните жреци и жрици на храмовете и били вече посветени в тайните знания.
Това знание не е загубено и сега.
За съвременното обучение не се изисква точно спазване на възраста на ученика.
Необходимо е човек да усеща през целия си живот неразделната връзка с Луната, да зависи от нейните фази и притежава интуиция.
Обучението е най- добре да бъде започнато не по-късно от една седмица преди пълнолуние - в понеделник, сряда или петък.
В неделя не се работи, защото това е денят на Слънцето (освен ако не съвпада с пълнолуние или новолуние).
Обучение се състои от 21 ритуала, които се правят след залеза на слънце или в точния час на новолунието и пълнолунието.
Времето, когато започва да се прави ритуала е астрономическото време на изгряването на Луната в дадена местност.
Най-добре такива ритуали да се провеждат сред природата - до река или извор.
Ако човек няма възможността за излизане, тогава ще работи в къщи. При това мястото за работа се избира така, че да вижда Луната.

Р И Т У А Л П Ъ Р В И
СДОБИВАНEТО С ЛУННА СИЛА

Застанете с лицето към Луната, опънете главата назад, без да се напрягат мускулите, отпуснете се и погледнете Луната.
Опитайте да забравите за всички дребни всекидневни неща и проблеми, дишайте спокойно и дълбоко, погледът трябва да бъде спокоен и не втренчен.
Вдигнете ръцете към Луната с дланите към вас, и стойте така, докато не почувствате топли вълни, които заливат тялото ви. Пред очите ви ще се появи лека сребриста или златиста сянка.
Когато усетите единство с Луната, затворете очи и си представете сребриста река, която идва от Луната към вашите длани. Тя облива цялото тяло и го запълва с леко студена енергия.
Пуснете ръцете си и постойте така няколко минути, докато не усетите сила и бодрост. Отворете очи и погледнете Луната отново. Приемайте същата енергия с отворени очи през 6-а и 7-а чакри.
Стойте така, докато не усетите лекота, безтегловност и вътрешна сила, даваща ви сигурност. След това измийте ръцете и лицето си със студена изворна вода и ги оставете да изсъхнат.
Върнете се в стаята, седнете по-удобно, сложете ръце на коленете с длани нагоре, облегнете се и повторете мисленно целия ритуал.
На следващия ден трябва да ограничите храната си само с течности, плодове и зеленчуци.
По време на този и други ритуали човек не трябва да бъде изморен или разстроен, а също психически натоварен.
За жените всички упражнения по време на менструация или бременноста са категорично забранени.
Не е задължително ритуалите да се правят всяка вечер. Съобразявайте ги с вашето здравословно състояние и с фазите на Луната.
Ритуала за сдобиването на Силата можете да повтаряте в интервал не по-малко от 2 дни, а след като приключете обучението - по ваше усмотрение.

Р И Т У А Л В Т О Р И

Л У Н Н О Я С Н О В И Д С Т В О


Изберете ноща, когато остават три дни до пълнолуние. Изчакайте Луната да изгрее, вземете дървена чаша с изворна вода и я поставете така, че Луната да се отразява в нея.
Заредете чашата с Лунната сила, като си представяте, че от Луната излизат сребристи лъчи и идват към повърхноста на водата.
След това седнете и поставете чашата пред себе си.
С дясната ръка обхванете чашата, а пръстите на лявата потопете във водата.
Разбъркайте водата три пъти, в посока обратно на часовниковата стрелка, ако искате да видите миналото, а по часовниковата стрелка - бъдещето.
Извадете пръстите си и вземете с тях чашата.
Сложете дясната ръка под чашата, наведете се над нея и, гледайки на повърхноста на водата, кажете заклинание, в което заповядвате на Луната да ви открехне вратите към минало и бъдеще, защото нейната светлина знае всички тайни.
Добавете, че не се страхувате от истината, каква и да е тя.
След това без да се променя положението на главата, затворете очи и пред вас ще изникват картини, даващи конкретна информация. Ако имате желание и възможност, можете да работите и с отворени очи.
В този случай картини се появяват на повърхноста на водата.
Ако погледнете и видите нещо, което не ви харесва или не искате да се случи, разбийте повърхноста с пръстите на лявата си ръка.
След това изхвърлете с лявата ръка малко от водата навън и кажете, че това което сте видяли е само сън и не искате той да се сбъдне и това да стане. После погледнете отново.
Когато работите за друг човек, преди да започнете да гледате в чашата, сложете в нея негово бижу.
Ако го нямате - сложете под чашата неговата снимка.
В случай, когато нямате и тази възможност, представете си неговото лице на повърхноста на водата.
Когато човек иска информация за някой, когото вие не познавате, помолете го той да си го представи мисленно.
Ако вие искате да научите нещо за човек, който не знаете как изглежда,помислете за него,използвайки тази информация с която располагате.
Освен за човека, лунно ясновидство, може да ви даде информация и за събития, които ще ви очакват.
В този случай, когато казвате заклинание, кажете, че искате да научите за нещата, които ще ви очакват през определен период - седмица, месец, година и т.н.
Ако искате да знаете, какво ще се случи, кога ще се състои някакво събитие, представете си някаква картина от мястото, където то ще се състои . Например, град в който отивате в командировка или страна, в която заминавате за работа.
Ако не знаете как изглежда това място, произнесете на ум неговото название и си го представете на географска карта.
Всичко, което ще виждате, може да бъде променено така, както вие го искате.
Промяната се извършва по същия начин, както е описан ритуалът в началото.
Когато приключите работа, излейте с лявата ръка чашата с водата на земя. Вземете я в ръце, погледнете на Луната и кажете, че уважавате нейната сила и знания и че искате отново да ги ползвате.
Следващият сеанс на ясновидство може да бъде извършен по всяко време, когато Луната се вижда, защото връзка ви с Луната вече е установена.
Когато поискате да засилите своите ясновидски способности, в ноща на пълнолуние поставете навън стъклена кана с изворна вода, сложете в нея ваше сребърно бижу без камък и я оставете навън до изгрев слънце.
Няколко минути преди да изгрее слънцето, внесете каната и пийте тази вода цял ден. Постарайте се да не ядете нищо друго, освен плодове и зеленчуци.

Р И Т У А Л Т Р Е Т И
М А Г И Я Н А Л У Н Н И Т Е Б И Л К И

В Лунната магия се исползват 13 вида билки, 7 вида храсти и дървета. Това са дъб, кипарис, ива, бяла върба, бял имел, повет, хвощ, анемона, жълт кантарион, живовляк, здравец, лютиче, мащерка, маточина, мента, индрише, бял равнец, крин, папрат и теменужка.
Комбинация от билки се исползва за различни ритуали и за сдобиване с по-голямата магическа сила.
Дърветата и храстите са предназначени за ритуалите за връзка с Отвъдното, защита, изцеление, премахване на врагове, за здраве и късмет на децата, за семейни и лични проблеми.
Съчетанието на билки с дървета се исползва за ясновидство, изпълняване на желания, разваляне на черни магии, ритуали, свързани с Лунното могъщество.
Билките се берат през пролетта и лятото през ноща на новолуние, от залез до изгрев слънце.
По местата откъдето се берат билките, не трябва да има други хора, освен Лунните жреци или хора, които са ваши близки или роднини.
Застанете до билката и я откъснете с лявата ръка. Вдигнете билката към Луната и мисленно се слейте с нея и Луната. След това залейте всичко със сребристо сияние.
Когато приключете работа, сложете билката в платнена торбичка, и в къщи я изсушете, за да можете да я използвате през цялата година.
В къщи можете да ги държите всички заедно в една торбичка, която се закачва на стената.
Броят на билките от един вид трябва да бъде нечетен, но не повече от 7.
Клонките от дървета, които ни трябват за работа, не трябва да бъдат откъснати от дървото, а да бъдат намерени около него.
Достаточни са три клонки от различен вид. Същото се отнася и за храстите.
Тези растения се намират през ноща на пълнолуние.
Трябва да се доближите към дървото и да застанете до него от източната му страна. В лявата ръка трябва да държите дървена или сребърна чаша, може и купа с изворна вода.
Поставете чаша така, че Луната да се отразява в нея.
С дясната ръка намокрете устните си с вода, после челото, очите и слепоочието. С останалата вода наплискайте с лявата си ръка дървото.
Прегърнете го или клоните му така, както бихте прегърнали детето си. Слейте се с растението в едно цяло.
Вдигнете глава нагоре към Луната, извикайте сила и и залейте с Лунна светлина себе си и дървото. Този енергиен поток ви облива и пронизва.
Помолете дървото, принадлежащо на Луната, да сподели с вас част от силата си. След това намерете клонката му до него, вдигнете я нагоре с лявата ръка към Луната и кажете, че с благодарност приемате този свещения дар.
Кажете, че се заклевате в живота си да не го използвате за зло.
Когато намерите всички клонки, а това не е задължително да стане наведнъж, поставете ги в кристална или стъклена ваза без вода и ги дръжте във вашата спалня.
Веднъж на месец, за три дни, преди да стане пълнолуние, изнасяйте ги след залез слънце навън.
Сложете ги на земята върху бяло платно така, че Луната да ги огрява и зарежда. `

Р И Т У А Л Ч Е Т В Ъ Р Т И
НА Д Н И К В А Н Е В О Т В Ъ Д Н О Т О

В нощта на новолунието, половин час преди то да започне на брега на река до камък подредете клонките от дървета по следния ред: от бяла върба и ива направете кръг, като подреждате клонките в посока срещу часовниковата стрелка.
Общият брой на клонките да бъде нечетен.
В центъра на кръга сложете една върху друга кръстообразно две клонки от дъб.
Върху тях по същия начин две от кипарис, и от горе две от бяла върба, а върху нея едно стъбло от хвощ така, че общият брой от клонки да бъде 7.
Върху камъка сложете една клонка от кипарис и я напръскайте с водата от река.
Седнете по турски с лице към камъка така, че кръга да се намира отдясно на вас. По този начин вие, камъка и кръга образувате магически триъгълник, който ще ви послужи като прозорец към Отвъдното.
Не се страхувайте, че може да ви се случи нещо лошо. Реката се явява непреодолима преграда за всеки лош или злобен дух.
За това вие трябва да седнете на този бряг, покрай който реката тече отляво надясно.
Изчакайте да се появи Луната, докоснете с ръката си кипарисовата клонка, намираща се върху камъка.
Гледайки към Луната кажете, че имате нейната сила, закриляни сте от гората и всичко, което расте в нея. Нямате страх в сърдцето и душата си и не желаете да правите нищо лошо, а искате само да научите някои неща.
Посочете какви точно и от кой от починалите.
Излъчването на месечината ще построи моста между нашия свят и Отвъдното.
Той изглежда като много бледа бяла сянка, идваща от Луната към камъка и от камъка към кръга.
Когато мостът се появи, махнете ръка от камъка и сложете двете ръце на коленете си с длани нагоре.
Гледайте клонките в кръга, където ще се появи бледа прозрачна сянка, която можете да използвате като прозорец.
Гледайки в него, наречете името на човека, с когото искате да говорите. Когато се появи, той ще изглежда като мъгляв силует. Общуването с него идва на телепатично ниво, т.е. ще говорите с него наум.
Питайте го, което смятате за необходимо и, когато приключите разговора, му благодарете и му пожелайте спокойна почивка преди следващо прераждане.
Ако не се чувствате комфортно, можете да извършвате целия ритуал със затворени очи от момента на построяване на моста.
Ако по време на ритуала ви е страх от нещо, искате да го прекъснете, можете мигновенно да затворите прозореца, като развалите кръга, отмествайки една от клонките, които го образуват.
Когато ритуалът е приключен, развалете кръга, след това измийте ръцете си в реката, приберете всички клонки в торбичка - те ще ви послужат и за други работи и се приберете в къщи.
Вие ще можете да викате починали роднини и близки, а също и хора от други епохи. Те ще споделят с вас своите знания и ще ви дадът съвети, ако се нуждаете от тях.
Напреднали магьосници могат да извършват ритуала в къщи, използвайки вместо река дървена чаша с изворна вода.
И в двата случая ритуалът е напълно безопасен, защото по този начин на работа не е възможно да бъде нарушена границата на нашия свят и Отвъдното.
Освен това вие не можете да заповядвате на починали да извършват каквото и да е, а можете само да разговаряте с тях.

Р И Т У А Л П Е Т И
Л У Н Н А Т А З А Щ И Т А

Този ритуал се провежда първата седмица след пълнолуние и започва в полунощ.
За него ще ви трябват три клонки от дъб, една от повет и една от бял имел.
Намерете в гората поляна, на която има извор. Легнете на тревата с глава към извора, така, че да се вижда Луната.
Сложете до краката си клонки от повет и бял имел, а дъбови до ръцете и над главата.
Вслушвайте се в бълбукането на извора и се опитайте да забравите всичко земно и житейско.
Гледайте Луната докато не си създадете впечатление, че тя се уголемява и се приближава към вас. Позволете й да ви обгърне със своето сребристо сияние.
Кажете наум заклинание, че с помощта на Лунната сила построявате около себе си стена. Тя да бъде здрава, като магическата сила на дъба, гъвкава като същността на повета, защитена от лошо въздействие с магия от бял имел и могъща като самата Лунна магия.
Ще имате усещане, че около вашето тяло започва да се образува енергиен щит, който идеално се нагласява към вас и не пропуска никакви лоши влияния и въздействия.
След това седнете и съберете с лявата ръка клонките, след което се изправете, вземете с дясната си ръка клонките от дъба и протегнете двете си ръце към Луната.
Слейте се с нея и това ще придаде на вашата защита допълнителна сила срещу злокобни магически въздействия. Времето, за което извършите тези действия не се определя точно, а зависи от вашето вътрешно усещане.
Последен етап на ритуала е да потопите клонките в извора и с тях да разтриете тялото си .
Идеално е този ритуал да се прави без дрехи.
За да сте спокоен, нека някой ви чака в края на поляната, но да не се намесва и да не коментира вашите действия. В този случай, дрехите се слагат до извора.
Когато се върнете в къщи, клонките трябва да престоят през ноща на нощното шкафче до вашето легло. След изгрева на слънцето можете да ги приберете към останалите.
Ако имате такава възможност, поръчайте да ви изработят медальон, чийто орнамент да изобразява преплетените клонки от тези дървета.
В Лунната магия това се смята за една от най- силните защити.
Този медальон през първото близко пълнолуние трябва да занесете на същата поляна след залеза на слънцето. И, гледайки към Луната, да го потопите за малко във водата на извора. След това го вдигнете към Луната и чакайте докато Лунната светлина го огрее. После го сложете на врата си и го носете винаги.
За хора, които постоянно се занимават с магическото изкуство е необходима защита от зли магически сили.
Ритуалът се прави по същия начин, само че през нощта на новолуние, а вместо повет и имел се взимат клонки от ива и кипарис. Медальонът с тяхното изображение се кодира по същия начин три дни след новолуние.
Защита за деца от уроки, проклятия и черни магии се прави в първата нощ след пълнолуние.
От извора се взема вода, в която се слага бижуто, което носи детето.
За съд се използва стъклена или кристална чаша. В нея се слагат по 7 листа от дъб и бяла върба.
Чашата се вдига към Луната и когато тя я залее със сребристата светлина, се обръщат към нея и казват че искат Луната да защитава този, който ще носи това бижу, като собственното си дете.
Бижуто се изважда с лявата ръка и се слага в пазвата, а водата, заедно с листата се излива на земята на поляната.
След като се приберете в къщи, трябва да сложете бижуто на детето веднага, когатосе е събуди.
Ритуалът има сила, когато се извършва от майката или баба на детето до 16- годишната му възраст. Бижуто може да го пази през целият му живот.
Р И Т У А Л Ш Е С Т И
С Д О Б И В А НЕ С МАГИЧЕСКА ЛУННА СИЛА

За този работа ще ви трябват 7 билки от списъка по вашия избор, сред които трябва да бъде задължително и папрат.
Ритуалът включва работа със сериозни структури и не е предназначен за начинаещи
Той се прави в нощта на новолуние, половин час след като се появи месеца и се провежда в планината на място, където има пещера и извор до нея.
Около извора в кръг се подреждат билките.
В центъра на кръга трябва да застане човекът с гръб към пещерата и лице към Луната.
Когато той усети силата на Луната, трябва да каже, че предизвиква силите на Тъмното и Бялото, защото е сигурен в своята магическа сила и иска да се издигне на по-високо равнище.
Черните сили ще се опитат да го срутят, а Белите ще го подкрепят в битката.
Ако решите да правите този ритуал, трябва да знаете, че неговата арена е вашето тяло. Ще усетите студен полъх от пещерата към гърба си, ще чувате оттам гласове и ще почувствате физическо въздействие - все едно, че някаква сила се опитва да ви разкъса на парчета.
Белите сили ще ви помогнат да се противопоставите на злото и да се преборете с него. Но трябва вие самият да издържите всичко и да изпъдите тъмната армия натам, откъдето е дошла.
Каквото и да ви се случи, нямате право да излизате извън кръга. Билките ще ви помогнат със своята сила и ще запазят здравето ви за да няма последствия от тази битка, независимо от нейния резултат.
Ако я загубите, никой, разбира се, няма да ви изяде, обаче магическите ви способности ще бъдат като на начинаещ.
Сигналът за края на работата е усещането за комфорт, хармония, спокойствие и много мощен прилив на сили.
След като битката приключи, поблагодарете на Луната за нейната подкрепа, прекрачете кръга и се изкъпете в изворната вода.
След това съберете билките, сложете ги в торбичка, седнете по-удобно до извора и стойте така до изгрева на слънцето.
През това време можете да медитирате, да пробвате новата си сила за упражнение по ваш избор.
Когато се приберете вкъщи, закачете торбичка на стената във вашата спалня и нека тя престои там до следващо новолуние.
Ако сте загубили битката, ще усетите чувство на умора, разочарование, дори депресивно състояние.
Направете същия ритуал като при победа, само че използвайте времето до изгрева за медитации на хармонизация, изчистване и разтоварване.
Не се разстройвайте, нищо страшно не се е случило, просто малко сте изпреварили нещата. Нищо не ви пречи да повторите ритуала, когато му дойде времето и усетите, че вече сте готов за това изпитание.
При провеждане на този ритуал имате право да носите вашия защитен медальон или други амулети по ваш избор.
Като и при други ритуали е позволено някой да ви чака наблизо.
Денят преди ритуала и два дни след него преминете на разтоварващ хранителен режим. Пийте само билков чай и минерална вода, не яжте месо.
Наспете се добре за да имате сили да издържите безсъната нощ. Този ритуал, както и всички останали, не се провежда, ако небето е закрито с облаци или вали дъжд.
Когато ритуалите се правят в планината, категорично е забранено да се работи ако има силен вятър.

Р И Т У А Л С Е Д М И
ЗД Р А В Е И К Ъ С М Е Т Н А Д Е Ц А Т А
На 7-мия ден от новолунието, след залеза на слънцето в жилището, където живеете, сложете на балкона някоя от дрехите на децата. Върху нея поставете три дъбови клонки. Около това направете кръг от 7 стъклени чаши или глинени панички с изворна вода.
Изчакайте, докато изгрее Луната, протегнете ръце към нея и кажете, че искате нейната сила да се слее с водата и клонките и да се предаде на децата. И нека тази сила да ги пази от болести, да укрепва тяхното здраве и да им носи късмет цял живот.
Обиколете кръга три пъти в посока по часовниковата стрелка, започвайки от източната страна на кръга. Всеки път взимайте по една дъбова клонка и я потапяйте във водата.
Напръскайте с нея дрехите и я поставете върху тях, използвайки водата от всичките чаши.
След това излейте останалата вода в леген и потопете в него дрехите. Около легена на земята от източната, южната и северната страна поставете клонките така, че върховете им да сочат към легена.
Оставете всичко да престои до изгрева на слънцето, а след това извадете дрехите от легена и ги прострете на същия балкон, без да ги изтисквате.
Когато изсъхнат, не ги гладете, а дайте на децата да ги облекат. По-нататък можете да ги перете, както сте свикнали, това няма да намали ефекта.
Най-добър е резултатът от работата, когато се използва бельо, защото то има пряк допир с тялото.
Този ритуал се прави за момичета до 11-годишна и за момчета до 12-годишна възраст.
За децата до 16-годишна възраст, се прави следното:
Вземете тяхните сребърни или златни бижута и 7 дни преди пълнолуние ги сложете в кристална чаша и ги залейте с изворна вода. В нея сложете 9 броя листа от дъб и покрийте отгоре чашата с 3 дъбови клонки.
Когато изгрее Луната, изнесете чашата на балкона или я сложете на перваза на отворен прозорец.
Потопете в нея показалеца и безимения пръсти на лявата си ръка и кажете същото заклинание като при предишния ритуал.
През това време обгърнете чашата с дясната си ръка и я зареждайте с Лунната сила.
След като приключите работа, оставете чашата навън до изгрева на слънцето, а след това я внесете в стаята.
Извадете от нея бижутата, излейте водата заедно с листата на земята и дайте бижутата на децата.
Ако децата се намират в момента някъде, докато се върнат, завържете бижутата в плат от естествена тъкан и ги скрийте в дрешника.
Дотогава никой освен вас не трябва да ги докосва. След като им ги дадете, те трябва да се носят постоянно.
Ако децата ви са големи, направете същия ритуал с чашата, само че под нея трябва да сложете техните снимки.
Този ритуал може да бъде направен и за децата на вашите роднини или близки.
В този случай, при извършване на ритуала, трябва да слагате вляво от съда с вода снимката на майката с децата, а дрехите и бижутата да дадете на нея.
Ако искате да работите само за късмет, добавете към дъбовите клонки 3 клонки от бяла ива, а към дъбовите листа във водата прибавете същото количество ивови листа.
Ако се случи така, че детето няма майка, ритуалът може да бъде извършен от този човек, който се грижи за детето.
Когато работите за чужди хора, след ритуала измийте ръцете и лицето си с изворната вода за да не вземете техния късмет и здраве.
Ако се работи за дете, което боледува непрекъснато, ритуалът се извършва всеки лунен месец до неговото пълно оздравяване.


Р И Т У А Л О С М И
МАГИЧЕСКИ КАМЪНИ НА ЛУНАТА


Към тях се отнасят лунен камък, планински кристал, опал, перла, кварц, аметист, халцедон, седеф. Те имат пряка връзка с Луната и първоначално са заредени от нея.
Тази сила се намира в пасивно състояние и може да бъде освободена по време на ритуала.
Той се извършва на третия ден след новолуние при изгряването на Луната.
Трябва да отидете в гората и да намерите камък, лежащ до извор. След това да напръскате този камък с вода от извора, да му сложете отгоре камъните които имате и да ги напръскате с вода.
После застанете с гръб към камъка от източната му страна, вдигнете глава и погледнете Луната.
Ръцете дръжте успоредно на тялото с длани напред.
След това извикайте Лунната сила и й позволете да премине през вас и да се насочи към камъните.
Стойте така докато не усетите затопляне в гърба, лекота и безтегловност.
Тогава се обърнете към камъка, коленичете и сложете върху него ръцете си без да докосвате камъните.
Погледнете Луната и мислено извадете от нея сребърни лъчи така, че да влизат в средата на вашите камъни.
Изчакайте докато върху тях се образува лека сребриста сянка. Тогава съберете камъните с лявата ръка, завийте ги в листа от дъб и ги вземете в къщи.
Те трябва да стоят там в някава дървена кутийка, за да не попаднат под въздействието на слънчевата светлина.
С тях се работи след залез слънце.
Ако искате, можете да направите някакво бижу с такъв камък, за предпочитане да е пръстен.
След като бижуто е направено, металът ще пази камъка от въздействието на слънцето.
Тези камъни се използват в следните ритуали :
1 лунен камък и опал - за връзка с Луната и зареждане с Лунната сила;
2 планински кристал и кварц - за ясновидство;
3 перла и седеф - за защита от черни магии;
4 аметист - за всичко, свързано с любовта, семейството и личния живот на човека;
5 халцедон- за пари, жилища и материални блага.

Ритуалът по който се работи с тях е един и същ за всички камъни.
Той се прави през нощта на пълнолуние или на 3, 7, 11, 15 и 17 ден от пълнолунието.
След изгрева на Луната или в момента на самото пълнолуние сложете камъка вътре във вашата халка или пръстен.
Поставете всичко върху нещо дървено и изнесете на балкона или на перваза така, че Луната да го огрява.
Когато работите за конкретен човек, сложете вляво от пръстена негова снимка.
Погледнете на Луната и кажете, че притежавате Лунната сила и имате право да поискате от Луната изпълнение на вашите желания. Кажете вашето желание наум и изчакайте, докато камъкът не започне да свети.
Тази светлина е леко златиста и прилича на пара.
След това го вземете с лявата ръка и го носете постоянно със себе си, докато желанието ви не се сбъдне.
Обаче той не трябва да попада под въздействието на на слънчевите лъчи.
Ако искате, можете след това да си направите пръстен. В такъв случай, можете спокойно да го носите, когато искате.
Ако работите за пари, носете камъка в портфейл, където ги държите, за да ви идват постоянно.
Ако работите за любов, носете камъка заедно със снимката на човека.
Иначе камъните трябва да се държат в нещо затворено във вашата стая.
Не е задължително да имате само един камък от един вид. Тяхният брой е неограничен.
Ако не сте професионален магьосник, няма да можете да работите за други хора, дори и за близките си.
Всеки камък при ритуала се нагласява със своето излъчване към изпълнителя на ритуала.
А за да работиш за друг човек, трябва перфектно да знаете излъчването на неговото поле, а това е работа за професионалисти.

Р И Т У А Л Д Е В Е Т И
П Р Е М А Х В А Н Е Н А В Р А Г О В Е

Разбира се не става дума да ги утрепете. Но за да се освободите от тяхното лошо влияние и да се чувствате като хора се прави този ритуал.
Той се извършва един ден преди новолуние на брега на езеро, където растат ива или бяла върба, хвощ и да има наблизо дъб.
Когато Луната изгрее, застанете до дъба и се допрете към него гърба си.
Кажете, че искате той да ви позволи да вземете от сухите клонки, които са под него.
И както той се отървава от тях, така и вие да се отървете от натрапниците.
Вземете две клонки с дясната си ръка и тръгнете към езерото. Намерете хвощта и го помолете да ви разреши да откъснете повехнал или изяден от насекоми негов лист.
Кажете, че както вие сте го отървали от това, което му пречи, така и той да ви отърве от враговете.
След това отидете при ивата, помолете я, стоейки към нея с лице, да ви даде два листа, тези които са изсъхнали или са повехнали и се намират към края на клонката.
Кажете й, че както тя се отървава от това, което и пречи, така и вие искате да се отървете от тези, които ви пречат в живота.
Вземете ги също с дясната ръка.
Обиколете езерото и намерете мястото, където Луната се отразява в неговите води и влезте във водата до глезените.
Гледайки на отражението си , кажете, че както вие сега ще го разбиете, така и нека да се разбият всички опити на враговете да ви навредят.
Хвърлете с дясната ръка в езерото листо от хвощ, след това - на върба и накрая ударете по отражениете с дъбовите клонки.
Разбъркайте с тях водата така, че то изобщо да не се вижда. След това ги счупете на няколко парчета и ги хвърлете в езерото.
Запазете едно парче от клонка, заровете го в земята до езерото.
Кажете, гледайки на Луната, че сте благодарни за нейната помощ и че сте го извършили не за уреждане на сметки, а за справедливост.
И както дървото ще изгние в земята, така да се развалят всички планове и мисли на враговете ви за вас.

Р И Т У А Л Д Е С Е Т И
И З П Ъ Л Н Е Н И Е Н А Ж Е Л А Н И Я

Ритуалът се прави на 14-тия ден от новолунието, два часа преди изгрев слънце.
Требва да отидете на място, където има гора и река и да застанете с лице срещу течението.
Носете със себе си :
Седем билки по ваш избор от числото на лунните билки,
по една клонка от дъб, ива, бяла върба и бял имел,
две от повет и листо от хвощ.
Сложете ги пред себе си така, че да образуват звезда с върховете извън центъра.
Залейте всичко със сребриста лунна светлина и протегнете ръцете си към Луната.
Направете ритуала за сдобиване с лунната сила.
Когато усетите, че ръцете ви са заредени до такава степен, че усещате боцкане, изтръпване и топлина, насочете ги към клонките.
Вземете една клонка в дясната си ръка и наречете вашето желание.
Ако я усещате като наелектризирана, значи желанието ви може да се сбъдне.
Хвърлете я назад в реката и позволете тя да я отнесе, като през това време изричайте желанието си на ум.
Повторете ритуалът с другите клонки.
След всяко хвърляне поглеждайте към Луната и ако усетите, че силата ви намалява, се зареждайте отново.
Клонките, които не работят, оставяйте на земята. Значи, че времето за изпълнение на това ваше желание още не е дошло.
Редът по който се хвърлят клонките зависи от вашата интуиция.
Обаче последната клонка задължително трябва да е хвощ.
Неизползваните клонки вземете със себе си и повторете с тях ритуала през следващия месец.
Билките през цялото време дръжте в платнена торбичка, прикачена към колана ви.

Р И Т У А Л Е Д И Н А Д Е С Е Т И
Р А З В А Л Я Н Е Н А Ч Е Р Н И М А Г И И

Този ритуал се прави през всички дни, освен новолуние и пълнолуние.
За него ще ви потрябват жълт кантарион, здравец, лютиче, мента, индрише, бял равнец, крин и папрат; също две клонки от дъб, една от кипарис, три от ива, дървена чаша с изворна вода и червено вино.
Освен това дреха или бижута на човека, който има черна магия.
Работата се извършва на балкона така, че да се вижда Луната.
Завийте билките в дрехата на човека или сложете върху тях неговото бижу.
Отгоре ги покрийте с клонки.
Вдигнете чашата с водата към Луната и кажете, че искате тази водата да поема изчистващата сила на Луната и заедно със силата на билките и дърветата да се предаде на човека през неговите дрехи или бижута.
Напръскайте с лявата си ръка дрехите или бижутата и след това излейте водата около тази купчинка по посока на часовниковата стрелка така, че около всичко да се образува воден кръг.
Оставете тези неща да престоят до изгрева на слънцето.
Излейте чашата с червеното вино на земята през балкона.
След това дрехите внесете в помещението.
В този случай не се изисква вашето участие с магическа работа, защото разваленето на черна магия е доста опасно нещо и магията може да се прехвърли на този, който я разваля.
За това оставете самата Луна да ви свърши работата.
Нещата, принадлежащи на човека, трябва да му дадете на следващия ден след залез слънце.
Препоръчайте му да облича тази дреха , колкото може по-често, а бижутата да носи постоянно.
Ако работите за хора, които са близки за вас, те могат да присъстват и на самия ритуал, но без да вземат участие в него.
Ако работата се касае за деца, задължително е тяхната снимка да се слага отдолу под дрехите или бижутата.

Р И Т У А Л Д В А Н А Д Е С Е Т И
Л У Н Н О Т О М О Г Ъ Щ Е С Т В О

Ритуалът се провежда сред руините на древен храм или светилище, посветено на древните богове.
Подготовката към него се започва три дни преди пълнолуние.
През това време не трябва да пиете нищо освен изворна вода и да ограничите храната си до няколко плода.
С изгряването на Луната отидете в храма и медитирайте през нощта.
Трябва да седнете в центъра му с лицето към изток.
По време на медитацията се сливайте с Луната и с енергията на самото място и ще видите картини, идващи от миналото.
Опитайте се да влезете в контакт с жреците на този храм.
Не се притеснявайте, ако по време на ритуала видите сияния около руините, сенки на починали и различни енергийни структури или форми.
В деня, през който ще работите, изплетете от дъбови клонки венец за главата си, а от анемона и крин - за врата.
Когато настъпи новолунието, сложете си тези венци и застанете в средата на храма така, че да виждате Луната.
Разперете ръцете си в страни, все едно че искате да ги докоснете до стените на храма, главата вдигнете нагоре и се слейте с Луната и нейното сияние. Не трябва да говорите заклинания и така е ясно за какво сте дошли.
Ще усетите сила, която запълва всяка клетка от вашето тяло и като че ли ви издига нагоре. Постепенно възниква състояние на полет и безтегловност.
Напълно възможно, че ще левитирате, т.е. издигате се във въздуха. В този случай не се притеснявайте, няма да паднете, ще се приземете също така плавно, както сте излетели.
През цялото време не откъсвайте погледа си от Луната. Когато усетите, че силата, която сте получили, вече е достатъчна за вас, прострете ръцете си нагоре, слейте се с Луната и благодарете за нейния дар.
Оставете венците в средата на храма, като дъбовия отдолу, а от цветята отгоре. Седнете с лице към тях и медитирайте до изгрев слънце.
Силата, която сте получили, не може да бъде използвана за лоши работи. Иначе тя ще се обърне срещу вас.

Р И Т У А Л Т Р И Н А Д Е С Е Т И
ХАРМОНИЯТА В СЕМЕЙСТВО

Ритуалът се прави в първата седмица от началото на пълнолунието, всеки ден един час след залез слънце.
Можете да го извършвате профилактично или ако имате семейни проблеми, независимо от характера им.
Ако нещата са задълбочени, ритуалът трябва да се повтори през следващия лунен месец.
За него ще ви трябват копринена носна кърпа, жълт кантарион, живовляк, лютиче, мащерка, маточина и теменужка, кана с изворна вода, семейните ви халки и ваша съвместна снимка, най-добре - сватбената.
В къщата по това време не трябва да има никой.
Пуснете билките в каната и я сложете на перваза във вашата спалня.
Наместете каната така, че Луната да я огрява.Сложете снимката под каната с лицето нагоре.
След това с лявата ръка изваждайте билките една по една и ги промушвайте през двете халки едновременно. После пускайте билките отново в каната.
С последната, която вземете, завържете халките на два възела, потопете ги във водата и след това завържете третият. Отново ги потопете във водата с лявата ръка.
Гледайки на Луната, кажете, че колкото и да е крехка тази връзка, не искате тя да бъде разкъсана.
Добавете, че искате съюзът ви да бъде прекрасен като тези цветя, чист като изворна вода и силен като Лунната сила.
Извадете халките, завийте ги в копринена носна кърпа, направена от вас и я сложете под дюшека към главата или под своята възглавница.
Кажете на Луната, че тя е закрилница на жените, а вие сте жена и сега се нуждаете от нейната помощ.
Съберете билките и ги запазете, а водата излейте на земята.
Повтаряйте този ритуал през следващи дни, като всеки път завързвате халките със следваща билка.
На 7-ия ден развържете или разрежете билките, оставете ги във водата, пуснете в нея халките и нека каната престои с тях на перваза до изгрев слънце.
Няколко минути преди изгрева, извадете халките и ги вернете на мястото им, а водата с билките излейте вечерта в река или ручей.
Ако ги няма във вашата местност, излейте я под дърво, което се намира най-близо до вашата къща, от южната му страна.
Снимката по време на ритуала трябва да се намира в чекмеджето на нощното ви шкафче до вашето легло, а след това може да я държите където ви е удобно.

Р И Т У А Л Ч Е Т И Р И Н А Д Е С Е Т И
СВЪРЗВАНЕ С ЖРЕЦИТЕ НА ЛУННИЯ ХРАМ

Храмовете на Луната са се построявали обикновенно близо до вода сред горите в планината.
Намерете подобно място и отидете там през ноща на новолунието.
В себе си трябва да носите всички билки, изброени в третия ритуал. Трябва да намерите място по средата между водата и гората и го обградете с 13-те камъка. Един камък се поставя в средата така, че да станат 14.
На всеки камък сложете по една билка в същия ред, по който те са изброени в третия ритуал, по посока срещу часовниковата стелка, като започнете от западната страна на кръга.
Не се налага камъните на кръга да се докосват един до друг, но разстоянието между тях трябва да бъде еднаково.
Седнете на централнuя камък с лице към запад точно в момента, когато настъпва новолуние.
Мисленно завъртете около себе си фуния по посока срещу часовниковата стрелка, като започнете от енергията на камъка, на който лежи анемона.
Това изглежда така, като че ли около вас възниква енергиен водовъртеж, имащ черни, тъмно-сини и тъмно-лилави стени.
Затворете очите си и ще усетите, че летите някъде надолу и на- долу, намирайки се в състояние на безтегловност.
Когато стигнете целта на това пътуване, а това ще стане с появяването на новия месец, пред вас ще изникне зданието на Лунният храм.
Спокойно влезте в него. Лунните жреци ще ви посрещнат и ще можете да говорите с тях, за каквото поискате. Когато приключите разговора, за да се върнете в своя свят достатъчно е да отворите очи.
Изправете се и погледнете Луната. Изчистете се и се заредете с нейната сила. Поблагодарете й за това пътуване и тръгвайте за вкъщи, оставяйки камъните и билките така, както сте ги наредили.
Професионалните магове извършват този ритуал сред руините на истински храмове на Луната. Обаче в този случай магът е защитен само със своята магическа сила и от него зависи, дали ще оцелее след всичко това.
Във връзка с това, техниката на такъв ритуал, няма да бъде описана.
При среща с лунните жреци можете да ги питате за различни ритуали, целебни и магически свойства на билки и камъни, да се научите от тях на лунното ясновидство и други начини за работа с Луната.
Можете дори да участвате в ритуали заедно с тях. Обаче не се препоръчва да оставате там задълго не защото е опасно, а във връзка с големите енергийни загуби, ставащи по време на работа.
Ако искате, можете да повтаряте този ритуал редовно, обаче връзката ще работи само през пролетта и лятото.
Когато разпитвате, се постарайте да не задавате глупави въпроси от вида - как ще се омъжа и как да спечеля от тотото. И не бъдете само консуматор - споделете и вие с тях вашите професионални умения и секрети.
Ако искате да им направите подарък, сложете на западен камък на вашия кръг венец от 14 кринове със 7 бисера вътре (не става дума за японските перли).
След като приключите ритуала, пуснете венеца във водата, а бисерите хвърлете в нея , колкото може по-далеч.
По този начин те ще стигнат до адреса.

Р И Т У А Л П Е Т Н А Д Е С Е Т И
Л У Н Н О Т О С Р Е Б Р О

Този метал е свързан с Луната, а бижутата от него най-силно се поддават на нейното магическо влияние.
Поотделно или в съчетание със скъпоценни камъни, среброто се използва за различни магически ритуали, за здраве, за защита, извикване на духове, за подчиняване на съдбата, за нещата, свързани с жената - запазване на младост, красота, любов.
За мъжете среброто дава сила за мъжественност, умение за постигане на своето, развиване на интуиция, способност за вземане на верни решения в объркани ситуации.
Връзката на среброто с Луната се извършва на два етапа.
По време на новолуние половин час преди месеца да се появи, трябва да закачите на върба, намираща се на брега на река или езеро, тези сребърни бижута с които располагате.
Най-често за Лунната магия се използва пръстен, желателно без камък или от числото на лунните камъни.
Ако искате хубав ефект, вземете верижка, медальон със своята зодия, две гривни, колан, гривни за крака, обеци, имащи кръгла или овална форма и колие, съставено от ажурни полумесеци.
След като ги закачите, докоснете с дясната си ръка всяко бижу и после направете връзка с Луната.
Поканете нейната светлина да дойде при среброто и да събуди неговата сила.
След това се отдалечете така, че да не виждате дървото, седнете някъде до вода с лице към нея и изчакайте, медитирайки, докато не минат 77 минути.
После се върнете към дървото и сложете всички накити един по един, като предварително ги вдигате с лявата ръка нагоре към Луната.
Поблагодарете й за тази сила, която ви е дала за бижутата.
За магически работи, изискващи по-високо равнище на магия, се използва сребърна диадема. Тя се слага на камък през ноща на новолуние една минута преди месеца да се появи. Този камък трябва да се намира по средата на поляна в дъбова гора. Ако го няма, сложете камък, намерен до река.
Подредете около диадемата на камъка нечетен брой дъбови листа. Седнете с лице към него и сложете ръце върху диадемата. Погледнете към Луната и се настройте в резонанс с нейното излъчване през 7-ма чакра.
Когато усетите силата, идваща през 7 чакра и преминаваща през ръцете ви, в същия момент сложете диадемата на глава си и седнете на камъка с лице към изток.
Затворете очи и слейте вашето поле с полето на диадемата. Когато усетите, че сте станали едно цяло, качете се на камъка, вдигнете глава нагоре към Луната, без значение в каква посока сте обърнати и се заредете още веднъж с Лунната сила.
Когато приключите работата, разхвърлете листата по поляната, върху камъка сложете някои от вашите сребърни бижута и ги оставете като дар на Луната.
Диадемата не сваляйте до изгрев слънце.
Повторете и двата ритуала през ноща на пълнолуние. След това всички бижута вече могат да се използват за работа. С тях работите и през деня - те не се страхуват от слънчевата светлина.

Р И Т У А Л Ш Е С Т Н А Д Е С Е Т И
СЪБУЖДАНЕ И ЗАСИЛВАНЕ НА ИНТУИЦИЯ

Ритуалът се провежда през пълнолуние и първите три дни след него и може да се прави както от мъже , така и от жени.
Бижуто, което ще използвате за него е по ваш избор, обаче диадема трябва да имате задължително.
Мястото за работа трябва да е в гората, където има река, ручей или езеро.
Ритуалът се започва с изгряването на Луната и трае до изгрев слънце.
Закачете вашите бижута, а диадемата потопете във водата. Залейте я с Лунната светлина, изчакайте докато тя придобие сребрист цвят, извикайте Духът на прозрението и застанете с лице към диадемата. Той ще се появи по средата на светлинен стълб над диадемата.
С помощта на вашата сила трябва да го накарате да мине през диадемата и да остане в нея. Това изглежда като сребристи лъчи, идващи от средата на диадемата над повърхноста на водата.
Те образуват полусфера над водата.
Тя се разраства и когато стигне до вас, трябва да извадите диадемата и да я сложете на главата.
Лъчите ще ви залеят и по това време трябва да се концентрирате в областа на 6-та и 7-ма чакра.
При вас ще възникне особено състояние: ясно съзнание, усещане за прозрение, съпричастност към тайните, чувство за висша сила.
След малко свалете диадемата от главата, за да не се претоварите и я вдигнете към Луната. Усетете силата и, която отсега ще бъде и ваша.
Тръгнете из гората без да се обръщате.
През новолуние и пълнолуние слагайте диадемата на главата си и, гледайки Луната, медитирайте за да развиете своите способности.

Р И Т У А Л С Е Д Е М Н А Д Е С Е Т И
МАГИЯ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА МЛАДОСТ И КРАСОТА

За да има сила, тя трябва да бъде започната докато жената още не е навършила 33 години.
Ако искате да имате ефект, правете този ритуал през ноща на пълнолуние всеки месец,
Седем дни преди ритуала трябва да преминете на плодово-зеленчукова диета и да пиете само минерална вода и билкови чайове.
В ноща на пълнолуние излезте на балкона, държейки в ръцете си лунните сребърни бижута. Сложете ги в кристална чаша и налейте в нея вода от кладенец. На повърхноста на водата трябва да се отразява Луната.
Във водата трябва да пуснете 7 листенца от цвета на жълта роза, 3 - от крин, горната част на един кичур здравец и 3 дъбови листа. След като водата престои така до изгрев слънце измийте с нея лицето си.
Бижутата сложете и ги носете постоянно до следващия ритуал.
Не се налага никакво специално обърщане към Луната, защото среброто вече е извършило тази работа.

Р И Т У А Л О С Е М Н А Д Е С Е Т И
С Р Е Б Ъ Р Н А З А Щ И Т А

Ритуалът се прави когато Луната се вижда на небето.
За него ще ви потрябват вашият магически пръстен, гривни за ръце и три дъбови клонки.
Подредете ги на перваза на прозореца или на балкона във вид на триъгълник така, че Луната да ги огрява. Около клонките поставете по една стъклена или кристална чаша с изворна вода. Във всяка от тях пуснете по два ивови и един дъбов лист.
С водата от чашите напръскайте клонките и бижутата.
Извикайте Лунната сила и се слейте се с Лунната светлина.
С лунните сребристи лъчи направете сфера, в която да заключите всички предмети.
Кажете на Луната, че искате тя да ви пази от всичко лошо, което би могло да ви се случи. След това с водата от средната чаша си намокрете челото и слепоочието, а от другите две чаши - ръцете. Сложете бижутата и излейте водата на земята заедно с листата. Бижутата носете постоянно.

Р И Т У А Л Д Е В Е Т Н А Д Е С Е Т И
ИЗВИКВАНЕ НА ЛУННИ ДУХОВЕ

Ритуалът се прави през ноща на новолуние.
Ще ви трябват две огледала и вашите сребърни бижута.
Изберете място в планината, където няма гора и вода, а има само камъни.
Сложете огледалата едно срещу друго, успоредно, да се гледат. Между тях - вашите бижута така, че да се отразяват в тях.
Изчакайте началото на новолунието и отклонете огледалата така, че Луната да се отразява в тях.
Когато в огледалата се появи светлина, върнете ги в предишното положение. Ще видите как върху бижутата се появят сенки на духове, излизащи от огледалата.
Когато се появят всички, сложете диадемата. Тя ще ви помогне при общуване с тях. От тях можете да научите знанията на тайните ритуали на Лунната магия, да ги помолите за закрила или за да се справите с някаква сложна ситуация.
Когато приключите разговора, обърнете огледалата с повърхноста надолу, и духовете ще си отидат.
По-нататък можете да ги викате и вкъщи, както исползвате същите бижута. Огледалата с които работите е най-добре да имат кръгла форма.

Р И Т У А Л Д В А Д Е С Е Т И
ДА ПОДЧИНИШ СЪДБАТА СИ

През първата седмица на пълнолунието отидете в гората с всички ваши сребърни бижута. Намерете място, където дъбовите дървета растат плътно едно до друго и сред тях има двойни.
Седнете с гръб до раздвоеното дърво и си сложете бижутата. Диадемата поставете пред себе си.
Изчакайте, докато мине полунощ и извикайте душата на Луната. Помолете я да се слее с вашата диадема.
Сложете си диадемата на главата, изправете се и се обърнете с лице към дървото. Допрете се с ръце към неговия ствол и се докоснете до него с челото, където е сложена диадема.
След това кажете на Луната, че искате съдбата да дойде в това дърво. Ще усетите дървото като живо и ще видите съдбата си във вид на млада прекрасна фея.
Слейте се с нея на мисловно равнище така, че вашите 6-та и 7-ма чакри да образуват общо поле.
Подчинете я на себе си, но не със заплахи, а с обич и разбиране. Кажете й, че ще се грижите за нея като за себе си и искате и тя да се грижи за вас.
Когато се разберете, отдръпнете се от дървото и намерете под него клонка с листа и жълъди. С тази клонка можете и по-нататък да извиквате съдбата, като се докосвате до нея.
Обаче не злоупотребявайте с това, защото има неща, с които човек трябва да се справи и сам.
При диалог със съдбата винаги исползвайте диадемата и бижутата.

Р И Т У А Л Д В А Д Е С Е Т И П Ъ Р В И
Р И Т У А Л Н А П Л О Д О Р О Д И Е Т О

Той се провежда през нощта на пълнолунието един час преди изгрева на слънцето.
Най-доброто време за него е краят на пролетта и началото на лятото.
Мястото за провеждане е градина или поле.
Ще ви потрябват глинен съд с изворна вода, всички ваши сребърни бижута и една клонка от дъб.
Поставете съда в средата на градината или полето, вземете в дясната си ръка клонката, потопете я във водата и след това я вдигнете нагоре към Луната.
Кажете на Луната, че както тя събужда всичко живо на земята, както нейната сила дава нов живот, а нейната светлина ни дарява с плодородие и изобилие, така да се събуди тази сила и във вас. И да остане с вас докато не изгрее слънцето.
Добавете, че искате да исползвате силата за да стане тази земя плодородна и да донесе богата реколта на стопанина.
Вземете съда в лявата си ръка и обиколете градината от края към центъра по спирала в посока по часовниковата стрелка.
Клонката поставяйте с дясната ръка във водата и, докато вървите, напръсквайте всичко, което ви попада по пътя.
Трябва да приключите ритуала преди изгрева на слънцето.
Ако искате, повторете го през следващото пълнолуние.
Аватар
damnameneus
Модератор
 
Мнения: 511
Регистриран на: 03 Апр 2005, 23:47
Местоположение: Plovdiv

Мнениеот Wizard » 11 Яну 2009, 12:42

Това са едни много добре работещи упражнения, които ВСЕКИ начинаещ в магията ученик, може да започне самостоятелно да прави.

Необходимо е първоначално познание по отношение на това КАК правилно да медитирате и да имате необходимите способности да усещате своите преживявания по време на самата медитация/правенето на самите упражнения, предложени по-горе от damnameneus.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1256
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот damnameneus » 22 Фев 2009, 13:39

и въпреки всичко, аз пак ще подчертая, че ако искате да работите с природни техники, то е нужно да ги правите сред природата и реално, не на медитация
Аватар
damnameneus
Модератор
 
Мнения: 511
Регистриран на: 03 Апр 2005, 23:47
Местоположение: Plovdiv


Назад към Лунна магия - Хеката

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта