Магическите фантазии

Лунната магия е една типична магия привличаща повечето жени-вещери, а и не само тях. Тук ще намерите отговорите на въпросите, които Ви интересуват.

Модератор: damnameneus

Мнениеот damnameneus » 13 Май 2009, 16:15

Здравейте на всички,
въпроси и мнения, които чувам в последно време ме подтикнаха да пиша по тази тема.
Наистина ли хората си вярват, че с една рецепта се прави нещо и животот им се оправя, това са глупости, сядаш и си визуализираш няква фантастика или бъркаш някви билки, призоваваш нещо и се оправят нещата...Хора, върнете се в кожите си и в главите си най-вече: няма прости неща в живота, понятията им са прости, но нещата не са. Пет минути на течение могат да ви докарат при подходящи условия заболявания, които да се лекуват с години, така е и с магиите, не може с една трева, визуализация, призив или нещо да си спретнете живота. Превъзнесените книжки, вярващите си там гурута и така нататък са фантазии, магията и оправянето на живота, здравето, отношенията са труд, труд на всяко едно ниво - като обред, като начин на живот, като всичко.
Моля всички хора търсещи разрешаване на проблем с помощта на магия да прочетат това и нека се вслушат. Това важи също и за много други неща, за избор на духовен път, за всичко. Това че ще повярваш в нещо, ще се присъединиш към нещо не означава, че ако това е правилният път то всичко ще стане песен, успехът и щастието са прекалено комплексни неща, за да се постигнат плащайки си на екстрасенс или бъркайки някви неща, или пък палейки свещи и правейки обреди...
Аватар
damnameneus
Модератор
 
Мнения: 511
Регистриран на: 03 Апр 2005, 23:47
Местоположение: Plovdiv

Мнениеот ~Talyn~ » 13 Май 2009, 16:53

damnameneus, защо се бъркаш във вярванията на хората? Всеки се опитва да понесе несполуките си по различен начин!
ТИ вярваш в едно,ТИ реагираш по един начин в дадена ситуация,ТИ си отделна личност!!! Например : Ако твои близък е в много лошо състояние и се очаква да умре,докторите незнаят какво му е.ТИ можеш да се примериш с тази мисъл,че човекът ще умре(разбирасе рано или късно това ще стане),но НЯКОИ ще реагират като запалят свещ в църквата или ако не са христяни ще направят някаква магия за здраве...или КАКВОТО ЩЕ ИМ ПОМОГНЕ ДА ПРЕОДОЛЕЯТ ТОВА! Тъй като ТИ не си ТЯХ нямаш НИКАКВО право да съдиш хората кой в какво вярва.Всеки си има права и може да вярва в каквото иска.И ако магията им помага в живота и това да преминават през различните препятствия...Е,извиняваи ама не си им никакъв да им казваш в какво да вярват.
Защо неосъдиш христяните,че извършват кръщене?...излишно нещо,нали?...пф...губене на време.Ами мюсюлманите - обрязването...пппффф..направо да си умреш от смях. Не си прав.Остави хората да понасят проблемите си както могат.

П.П. Говоря за проблемите и трудностите през целия пост,защото това е най-честата причина да се обърнеш към божественото.Но разбирасе има и хубави моменти. icon_flowerface
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 203
Регистриран на: 27 Яну 2008, 16:07
Местоположение: Казанлък

Мнениеот Nemezius » 13 Май 2009, 17:53

Момчета, не спорете- и двамата сте прави, просто гледате от различни ъгли. Ето го още един ъгъл- този от който гледам аз- който е млако или много по средата и на двете.
Да, едната визуализация/приготвена отвара може да реши много проблеми! Но това си има множество предпоставки за успех. Дали обаче самото слагане на водата да заври и да се метнат билките в нея ще реши нещата, или ще стане просто билков чай? По-скоро последното, ако това не се направи с подходящите наричания/енергийни практики. За да бъдат последните ефективни обаче дали е достатъчно просто "да се кажат там някакви си думички", или е необходима и подготова? Дали тази подготовка не е всъщност в осъзнаването на момента и отдаването на една по-висша сила, която всъщост е единствения играчи единствения ни свободен избор е да се отдадем или да се борим срещу това? Няма значение как я наричаме- имената са преходни, същността- не. Май вече е време да седна да напиша една статия, която отлагам от доста време в тази насока...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор
 
Мнения: 941
Регистриран на: 18 Юни 2006, 20:32
Местоположение: Templi Ad Noctum

Мнениеот rain » 13 Май 2009, 18:07

Нормално е от тези прости факти да се засегне предимно по-младото поколение.

Talyn интерпретираш темата погрешно. Тук не се съди който и да било, а наивното мислене на хората.
Не може на човек който не му върви в живота и с някаква магия да си мисли, че ще стане супермен
и ще има всичко. Или пък тежко болен да смята, че като пробва даден обред, от който си няма представа
и ще рипне на крака. Не може да се отрече, че различни магически практики в очите на отчаяни хора са
последна надежда, но когато тя се окаже разбита, тогава боли още повече и това е добре да се знае.
Ако всичко ставаше толкова лесно както се описва в масовите издания, филми и книги, то отдавна щяхме
да живеем в някакво подобие на рай, но за съжаление напудрените приказки обикновено са много далеч
от реалността.

А знаеш ли кое е по-жалното според думите ти, човек да се обръща към божественото (духовното) само
ако има проблеми, щото видиш ли, решил, че "те там горе" действат по поръчки, лекуват всяка болежка
срещу скромен дар и молитва. Това по-скоро би било обидно.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор
 
Мнения: 473
Регистриран на: 26 Юни 2007, 20:07

Мнениеот ~Talyn~ » 13 Май 2009, 18:34

rain, трябва ли да се взима нищожната надежда на човек в път без изход? Немислиш ли,че той много добре знае,че тази надежда може да бъде срутена за секунди? Знае го.Но надеждата е като вирус.Все човърка отвътре и казва "Абе не се предаваи,бори се!".И не напразно хората са казали Надеждата умира последна.

Човек обръщащ се към божественото,всъщност се обръща към самият себе си."...Бог създаде човек по собствено подобие..." Какво е Бог? "...Бог е навсякъде около нас,Бог е всичко и всеки..." Това е енергия.Чистата енергия,съваршенството.От къкво сме създадени ние? Погледнете си ръцете.Какво виждате? Кожа? Нокти? А ако се погледне под микроскоп се вижда от какво сме изградени - тъкани ,клетки.А клетките? - белтъци,въглехидрати и липиди -> следваща стъпка -> те пък са изградени от молекули...а молекулите? От енергия.(грубо казана верига на раздробяването). Сега погледнете мишката на компютъра.И нея така я раздробете.Ще достигнете пак до еденицата - Енергия. Тоест всички сме свързани,всички сме едно.Божественото е във всеки един от нас.Всички имаме силата да направим тази положителна промяна за която молим божеството.Стига да се настроим на правилната вълна и да повярваме,че сме способни на всичко.
Знам,че с мнението си ще провокирам много хора,но все пак АЗ в това вярвам.А аз имам правото да вярвам в каквото си искам,нали :wink: :)

Приятен ден icon_flowerface
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 203
Регистриран на: 27 Яну 2008, 16:07
Местоположение: Казанлък

Мнениеот damnameneus » 13 Май 2009, 19:13

Няма нищо по-хубаво от вярата освен действието, магията е средство, не цел, това исках да кажа, ТЯ, магията има реални измерения, които са природни механизми, които се подчиняват на определени правила, това което повечето хора очакват от нея е ЧУДО, а достойните за чудо не са много Не искам да разбивам надеждите на никой, но не е начин да се обещава че ще се излекува умиращ раково болен с разни обреди и от това да се печялт пари, когато това е пълна глупост и човекът си е отишъл, а това е вече манипулация с мъката на хората и с тяхната надежда, та това което исках да кажа бе не да зцасегна комплексите на някой, а хората които са в трудни моменти, да не се оставят мъката им да бъде използвана от обещаващи чудеса факири, нядявам се съм достатъчно ясен, а останалите неща за кръщенките и подобни глупости, нямат общо с темата въобще
Аватар
damnameneus
Модератор
 
Мнения: 511
Регистриран на: 03 Апр 2005, 23:47
Местоположение: Plovdiv

Мнениеот bellastella » 13 Май 2009, 21:47

Интересното е, че попадам на тази тема точно в момент, когато аз самата претеглям вътрешно "ЗА" и "ПРОТИВ" магията й обсега и на действие.
А покрай цялото това "претегляне", стигнах и по-далече: Въобще Този Бог, който си мислим, че съществува, дали ни удостоява с вниманието си, когато се сриваме от плач и въобще не ни се живее.
Даде се пример с молекулите, атомите и междинните клетъчни и извънклетъчни разложения до ниво енергия.
ОК!
Така е! Но защо трябва да вярвам, че именно аз имам достъп до тази енергия?
Не мисля!
Иска се много, ама толкова много работа в тази насока, че повечето като мен сигурно биха се отказали, дори и по този начин да пожертват "Любовта на живота си".
Надеждата е хубаво нещо, но когато въпреки всичко тя /особено, когато е последна/не се оправдае, след нея идва едно огромно разочарование и безпрецедентно по рода си безверие, което може да опропасти целият ти живот, че и този напред.
Замисляли ли сте се, че това е поредното препятствие по пътя и може би твърде важно - защото точно това е точката, от която или се отдаваш на окултизма, така, както би трябвало, или се отказваш завинаги.
Мисля, че Nemezius, Rain, Damnameneus се опитват да го кажат по различен начин.
Аз се опитвам да го кажа от несполучливите си опити, които ме доведоха до точката на отчаяние - имам известен опит, дори да не е богат и наситен, но разбрах, че магията и ритуалите не са за всеки. Те са за твърде малка част от нас...пак избрани от Някой по някакъв признак.
Това не е панацея - глупаво е да се разсъждава по този начин!
После много боли - страшно много.
Сега се сещам за една асоциация, която неволно направих преди няколко дни: Мислех си за Бог /така и така се заговори за него/...каква съм аз за него? Уж важна и съществена, но когато го помоля за нещо, Той никога не ме е чувал. Сетих се за моят работодател: аз съм значима за него, но колко би ми обърнал внимание на фона на всичките 3000 човека, които са негова грижа?
Трябва да мина ужасно много нива, началници, секторни ръководители и други знайни и незнайни, за да се озова лице в лице с него - което е почти невъзможно или трудно постижимо.
КАЗАНО НАКРАТКО: НЕЗАВИСИМО В КАКВО СА НАСОЧЕНИ НАШИТЕ УБЕЖДЕНИЯ И НЕЗАВИСИМО КАКВИ СА НАДЕЖДИТЕ, КОИТО СЕ ВЪЗЛАГАТ НА ТЯХ, ИСКА СЕ УЖАСНО МНОГО РАБОТА И ПЪЛНО ОТДАВАНЕ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ.
Може и да греша, но казвам всичко от позицията на "прецакана" от нещата, в които съм си мислила, че вярвам
Съжалявам за дългия пост, но темата ме вълнува и съм пристрастна към нея в момента.
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 144
Регистриран на: 06 Яну 2008, 09:10

Мнениеот damnameneus » 14 Май 2009, 16:36

КАЗАНО НАКРАТКО: НЕЗАВИСИМО В КАКВО СА НАСОЧЕНИ НАШИТЕ УБЕЖДЕНИЯ И НЕЗАВИСИМО КАКВИ СА НАДЕЖДИТЕ, КОИТО СЕ ВЪЗЛАГАТ НА ТЯХ, ИСКА СЕ УЖАСНО МНОГО РАБОТА И ПЪЛНО ОТДАВАНЕ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ.

Абсолютно каза това което исках да стане ясно от думите ми, радвам се, че съм довел някой до размисъл поне и както се казва, това което не може да се промени, просто го приеми и се научи да бъдеш щастлив с друго, разбира се ако това го позволяват обстоятелствата
Аватар
damnameneus
Модератор
 
Мнения: 511
Регистриран на: 03 Апр 2005, 23:47
Местоположение: Plovdiv

Мнениеот м Лъчезар » 14 Май 2009, 17:33

Не може да се придобие много голяма сила с този начин на живот (градски и отчасти селски) . Иска се изолираност/отешничество . Не става да поглъщаш срес от работно място , да говориш с различни хора дори с минимална емоция , да се изтощаваш физически под някаква форма и т.н. и в края на деня да седнеш да направиш един ритуал с чисто съзнание . Та главната причина е замърсяването на съзнанието което е налице винаги в тези времена ако няма отешничество . Тогава ще има "ПЪЛНО ОТДАВАНЕ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ" . Иначе ще има "ПЪЛНО ТДАВАНЕ В 0,02% ОТ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ" .
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 71
Регистриран на: 16 Апр 2009, 06:40

Мнениеот ashbringer » 01 Фев 2011, 20:01

Ще ми се да можех да напиша за всеки коментар по коментар ... почти не съм запознат с окултизма, на 16 години съм и имам проблеми с паметта но хора мисля че всички имахте право и всички изказахте възгледите си по различен начин опитах се да ви разбера но всеки даваше различни примери и даваше различни доводи за твърденията си. Уважавам гледните точки на всеки един от вас най-малкото защото и аз имам различна. Да прави сте, че ритуалите и обредите не винаги действат по начина по които на нас ни се желае но аз мисля ,че магията е като всички други науки - медицина, квантова физика, химия . Защо написах тези науки а не други - имам си причина.
- Медицина аз вярвам, че както човек може да се излекува чрез ритуали така може и да се излекува с медикаменти и обратното. И все пак и двата начина развалят естествения баланс на природата и според принципа на Льо Шателие-Браун (който се използва от химиците за да контролират продуктите на обратимите реакции, за да имат по-голяма полза от реакцията) та принципа гласи : "Ако върху една равновесна система се окаже външно въздействие в нея настъпват такива промени, с цел да се намали външното въздействие ." или с две когато на една РАВНОВЕСНА система действа външна сила тя се опитва да се противопостави на тази сила. Това мога и да ви го кажа и по друг начин :" Всяко действие има равно по сила и противоположно по посока противодействие.". Вие си вадете изводите от тук.
- Физиката по горе писах нещо и от нея но ще добавя пак - E = m.c.c ( Енергията е равна на масата по скоростта на светлината на квадрат) Това е формулата изведена от "Теорията на относителността" на А.Айнщайн, която свързва енергията и материята. И константата на Планк - Е=h.V тези 2 формули съчтани обясняват, че всички частиците притежават едновременно свойства на вълни и на материя защото притежават и енергия и маса. Пример - фотона той е и вълна и частица защото се движи с известната скорост 3000000000 - ( скоростта на светлината (та той е самата светлина)) и дифрагтира и в същото време има маса - m но само в движение ... в покои няма маса . Та общо взето това е връзката на енергията и материята и според мен в всеки един от нас има огромно количество енергия просто не сме се развили достатъчно, че да знаем как да я използваме пълноценно (разбира се има изключения icon_color ) искам също да кажа, че според мене не е правилно човек да се отдаде на отшелничество, за да се занимава с окултизъм или каквато и да е друга наука като игнорира околния свят. Все пак когато гледаш само към Слънцето в крайна сметка ослепяваш . И тъй като в повечето коментари всеки разкрива част от своето виждане за живота аз ще напиша моето виждане пък всеки да го разбира както иска :"Хумор, парадокс и промяна".

Искам да се извиня предварително на всички за всичките ми пунктоациони, граматически и всякакви грешки (макар че намирам за човешко това да греша) за всички не до обяснени неща и също искам да се извиня и за твърде дългия си пост. Даже си имам оправдание :mrgreen: утре имам 9 4аса в училище като последните 3 са практика та смятам да се наспя, че утре няма да ми е особено лесно confused2
Аватар
ashbringer
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Яну 2011, 18:15

Мнениеот degagement » 05 Мар 2012, 12:47

м Лъчезар написа:Не може да се придобие много голяма сила с този начин на живот (градски и отчасти селски) . Иска се изолираност/отешничество . Не става да поглъщаш срес от работно място , да говориш с различни хора дори с минимална емоция , да се изтощаваш физически под някаква форма и т.н. и в края на деня да седнеш да направиш един ритуал с чисто съзнание . Та главната причина е замърсяването на съзнанието което е налице винаги в тези времена ако няма отешничество . Тогава ще има "ПЪЛНО ОТДАВАНЕ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ" . Иначе ще има "ПЪЛНО ТДАВАНЕ В 0,02% ОТ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ" .


Смятам, че сила може да се придобие и без отшелничество.
Намерих практики в "Йога на съновиденията и съня" на Тензин Уангял Ринпоче (има я в спиралата.нет). Там осъзнаваш моментите през деня като сън, но това осъзнаване се дели на момента преди нашата реакция "харесва ми/не ми харесва" и на момента на нашата интерпретация на възприятието. Мога от личен опит да кажа, че това може да даде много голяма отделеност от стреса и въпросният стрес, който толкова ни плаши/разсейва, да бъде използван за развитие.

Идва момент, в който стресиращите обстоятелства въздействат на тялото ти, но ти вместо да им се отдадеш и да реагираш раздразнено по навик, ги изследваш и усещаш къде по тялото какво се случва. Научава се много по този начин.

Има и други добри практики в книгата, които се използват ПО ВРЕМЕ на случващото се ежедневие, а не извън него.

Изполвала съм и други практики. Можем да направим десетки краткотрайни, а понякога и над половин час, медитации на работа, докато чакаме рейса или приятел, изобщо в моментите "пауза" - когато не сме заети с нещо конкретно или ръцете ни са заети с нещо, което не изисква мислене (миене на чинии, чистене, разходка и всякакви подобни).
Не само медитации могат да бъдат практикувани. Могат да се визуализират пречистващи ритуали, когато наоколо има хора. Особено ако наблизо някой колега се дърпа с друг, примерно.

На мнение съм, че магията би трябвало да служи да подобрим живота си, а не да избягаме от него вдън гори тилилейски.
При мен сила дадоха предимно практиките на "неправене" в стил Кастанеда.

За който търси - начин винаги има. Не е чак толкова трудно. Трябва да искаш - "да искаш дълго време, да искаш винаги, и никога за нищо да не ламтиш" :wink: (Е.Леви)
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00


Назад към Лунна магия - Хеката

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта