Атака

Темата сама подсказва за себе си за какво ще иде реч. Силата на Руните, тайната на Один, това е което ще намерите в тази част на Форума.

Модератор: EliKarim

Мнениеот EliKarim » 08 Мар 2006, 08:23

Склонна съм да мисля същото, като се има в предвид Сидеров. :) Очаквам още изненади...
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Хунор » 08 Мар 2006, 09:34

Това си е дъновистки символ, жената на Волен е дъновистка. :wink:
Аватар
Хунор
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 08 Мар 2006, 12:34

какви са дъновиските символи? Дайте още
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Хунор » 08 Мар 2006, 18:05

Не съм много запознат със Дънов това успях да открия в нета
Изображение
Азът е от глаголицата!
Изображение
Аватар
Хунор
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Trismegist » 08 Мар 2006, 19:53

Лелии тва е интересно.Жена му да е следва учението на Учителя,но
дано това не се отрази лошо на представата за "Бялото братство".

Все пак не може да се говори за символи на братството,защото Учителя просто е събрал и преоткрил някои стари знания.Взаимствал е от различни учения и култури.

Учението е повлияно от западната протестанската църква,ползват се печати на Соломон,рабира се намесена е и българската традиция и източната философия.
Просто са съчетани,така че да изграждат една цялостна система,предназначена за ползване от Българите.Но определението дъновист се счита за обидно,тва е все едно,да кажеш на някй,който учи теорията за относителността Айнщайнист :).

А и кво му е на символа-просто още една версия на дървото на живота.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Хунор » 08 Мар 2006, 20:53

Trismegist написа:Лелии тва е интересно.Жена му да е следва учението на Учителя,но
дано това не се отрази лошо на представата за "Бялото братство".

Все пак не може да се говори за символи на братството,защото Учителя просто е събрал и преоткрил някои стари знания.Взаимствал е от различни учения и култури.

Учението е повлияно от западната протестанската църква,ползват се печати на Соломон,рабира се намесена е и българската традиция и източната философия.
Просто са съчетани,така че да изграждат една цялостна система,предназначена за ползване от Българите.Но определението дъновист се счита за обидно,тва е все едно,да кажеш на някй,който учи теорията за относителността Айнщайнист :).

А и кво му е на символа-просто още една версия на дървото на живота.

Абсолютно съм съгласен :wink:
Дънов е възтановявал древни знания, който обаче е нагодил към християнството. Нещо не ми се нрави учението му!
Аватар
Хунор
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Trismegist » 08 Мар 2006, 21:04

Ами какво да ти кажа-я се постави на неговото място.Искал е да остави едно учение,с което да помогне на хората.Има ли значение
каква залъгалка е ползвал,за да си пробута хапчето :).
Какво да каже,че прави магическо сдружение ли хихихи.Учението му не е религиозно а окултно.

Но,за да се възприеме от хората им е говорил за Бог.Инъче трябваше да си остави учението само на единици.
В крайна сметка нещата са все едни и същи и има различни начини да ги кажеш.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lunohod » 09 Мар 2006, 21:01

Ами аз не съм от последователите му (за съжаление на някои хора и тяхната омраза) ,но смятам че това е една светла и прозорлива личност,която е глупаво да бъде "оплювана".Също смятам ,макар и да съм чела малко от книгите му,че е много напреднал в окултизма и дори и да не сме съгласни с нещо ,то има много други неща,които да се научат. А относно религиозното му виждане:)) ....някой беше казал :Ако ада бъде премахнат- хората сами ще си го създадат за да са в опозиция:)))
А относно глаголицата - достатъчно е да се сетим как се наричат първите букви,за да разберем че е магична колкото си иска:))
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот AryanSun » 12 Мар 2006, 22:02

Мнението на Сидеров за окултизма

"Основният натиск за нашата реформация е отвън. По начало западната философска и теоложка мисъл принизява смисъла на църквата и религията. Западните рационалисти отдавна разбиват православния фундаментализъм" чрез примамливи варианти на окултизма. Днес книжарските сергии са залети от преводни книги за аурата, за кармата и изкуството да бъдеш бог. Последователите на Рьорих, Дънов, Блаватска и Безант, теософите и индуистите атакуват българина с вкусни" теории за прераждането, за общуване с отвъдното и други занимателни за домакинята теми. Новият световен ред, глобалното западно общество налага равнопоставеност" на т.нар. вероизповедания, които имитират религия и имат една основна характеристика. Те всички (наричани разговорно у нас секти") не признават божествената същност на Исус Христос. Това, което е отличителен белег на юдаизма и исляма. Исус е пророк, но не месия казват тези две религии. Всички днешни деноминации, както ги нарича учтиво Дирекцията по вероизповеданията, внушават тази теза: Свидетели на Йехова, Слово на живот, петдисятници, дъновисти, муунисти (какъвто е Стоян Ганев), сциентолози (какъвто е експремиерът на Русия Кириенко), бахайци, (какъвто беше представителят на МВФ у нас Грегъри Дал) , разните форми на масонството като ротарианството, ПЕН клуба, Лигата за човешки права, Хелзинкският комитет. Римския клуб. Под формата на толерантност, тези антихристиянски формации отдалечават днешния объркан българин от Христос и вярата, която го е запазила българин."

А ето и един коментар от ДИР.БГ

Тюрлюгювечът е добре забъркан и всичко освен "православния фундаментализъм" попада под ножа на касапина... Само дето е казано, че който нож вади от нож умира...

Друг е въпросът със Стела Банкова, която ако не попадне под ударите на този същия касап може и да продължи да подържа следното направление на мисълта:

"Най-ценното, което се случило на 10 ноември според Банкова, е възможността да си купува и чете всякакви книги. От няколко години тя събира четива за китайската и тибетска медицина. Ако я хванете в настроение, може подробно да ви разкаже за разликата между "живата" и "мъртва" храна, за дзу-сан-ли (точката на 100-те болести) и предопределеността в живота. Обича Николай Рьорих, Елена Рьорих, Елена Блаватска и Петър Дънов.
Стела е работила като учителка по литература (разбира се) в Делиормана. Децата й харесват. Не й давали възможност да остарее духовно. После отишла в Института за чуждестранни студенти, а по-после - в Център "Знаме на мира" и Комитета по култура. "За съжаление, отидох след кончината на Людмила Живкова", казва Банкова, но веднага допълва: "Сигурна съм, че ще дойде и нейното време". "

Коментарите оставям на вас.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Stalik » 12 Мар 2006, 22:20

Впечатлява ме как добре се е запознал Волен с видните автори на окултната литература. Не съм очаквал да знае имена, като тези на Блаватска и Безан..... .... .... :wink:
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 14 Мар 2006, 18:27

Я да изложа една интересна теория...

не ви ли напомня ВОЛЕН СИДЕРОВ на думите Свободен ( старобългарски език - волен) и Сидеров - приличащо на Зидар...или меко казано...Свободен Зидаров - Свободните зидари са Франкмасоните.

Възможно ли е нашият многообичан политик Волен Сидеров да е всъщност добре прикрит масон? А уж той плюе масоните като цяло...Дори в един масонски сайт, сайта на АТАКА е представен като антимасонски... сложен е на ПЪРВО място:
http://www.masoni.org/antimasonry.htm

Още една интересна теория:

АТАКА е сложена на 1 място в масонския сайт, защото всъщност АТАКА е добре прикрита масонска организация...Защо ли?! Поради политически стратегически причини...Масоните създават свои контролирани врагове антимасоните, които да присламчат към себе си всички техни противници и да ги държат под контрол...Всъщност антимасонската организация като цяло е частна собственост на Масоните за заблуда на врага...Колко умно, нали?

Помислете мъчнико и си размърдайте мозъчетата по темата, защото мисля, че е интересна и си заслужава! :wink:

пп. досега единствената организация, която съм видяла да е антимасонска, но да не е вързана към масоните е:
http://www.voininatangra.org
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 14 Мар 2006, 22:11

Vrania Volosia имам масон в семейството.Току що му прочетох твоя пост и той умря от смях :mrgreen: Недей да търсиш световна конспирация в детската градина :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AZA » 14 Мар 2006, 22:28

Vrania , не мога да се съгласа със теб единствено за "Войните на Тангра" ... адски крайни са ... а който е чак толкова краен не ми е харесвал ... според мен , нищо толкова крайно не е истинско ... иначе за масоните - пас , все още не съм намерил време да попрочета повече за тях.
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Хунор » 15 Мар 2006, 09:16

AZA ако искаш да попрочетеш повече за масоните: ти препоръчвам този автор!
Казва се Никола Маринов Николов, убит през 1997 заради книгите му! и най вече заради последната!

http://www.bgbook.dir.bg/antbook_old.php?ID=5221

http://www.bgbook.dir.bg/antbook_old.php?ID=3037

http://www.bgbook.dir.bg/antbook_old.php?ID=3036

http://www.bgbook.dir.bg/antbook_old.php?ID=4349

Искам да попитам какво ни е адски крайното? При положение, че искат пълното ни унищожение! Народът ни е подложен на геноцид!

А WandaBlenda може да си гледа работата!!! :mrgreen:
Всички масони, щат или не, служат на юдейзма!
Аватар
Хунор
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vrania Volosia » 15 Мар 2006, 18:14

WandaBlenda написа:Vrania Volosia имам масон в семейството.Току що му прочетох твоя пост и той умря от смях :mrgreen: Недей да търсиш световна конспирация в детската градина :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Естествено, че ще се засмее...ти не си в тяхната игра, нали?
Дори баща или брат да ти е, няма да ти каже истината НИКОГА!
И само по-лошо за теб ,че имаш такъв роднина...горката :mrgreen:

Колкото до "световната конспирация в детската градина", мила ВандаБленда, в живота си се уверих, че виновни излизат винаги тези, които най-малко очакваш!

АЗА, хората са крайни, защото знаят и се налага... :wink:
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 16 Мар 2006, 14:33

Така е, масоните са много ревни пазители на тайните си. Не знам при ВандаБленда може да е друг случая, но определено масоните се пазят един друг...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот ekaya » 16 Мар 2006, 14:47

да съграсна съм, че се пазят един друг... пазят и материалните си интереси... и са сериозно икономическо обединение... символи, престилки, медали, бели ръкавици, черни костюми... уважение и сериозна йерархиа... но също разслоение по интереси и политиканстване... и да ви кажа честно няма много мистика
познавам българин "наследсвен" масон трето поколение в Америка :) и тукашни масони...
подкрепям напълно WandaBlenda
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Trismegist » 16 Мар 2006, 17:20

Освен това масоните имат различни степени,така че тези на ниските нива не са много на ясно с играта на тези по-върховете.

Ниските степени на масонството се ползват от привилегиите на организацията естествено,но са използвани,за манипулация и контрол над човечеството.Или поне това са целите на масоните.

Освен това,ако не се лъжа май има повече от една масонска организация.Аз познавам също една жена,която се води масонка-но по моя преценка е на доста ниско духовно равнище,така че да се водиш масон е едно а да си-е съвсем друго.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 16 Мар 2006, 18:52

Жени масони няма.Иначе Розенкройцерите приемат и жени рицари.Ротари клуба също,но те са друга песен.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 16 Мар 2006, 19:08

WandaBlenda написа:Жени масони няма.Иначе Розенкройцерите приемат и жени рицари.Ротари клуба също,но те са друга песен.

Има.Но това е т.нар. нерегулярно масонство или известно още
като ко-масонство.Или така поне смятат повечето масони,че
женските и смесените ложи са нерегулярни.

Розенкройцери и масони не е едно и също,свързани са,но
все пак две отделни неща са.Както и ОТО,но за тях е писано
в съответния раздел.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

ПредишнаСледваща

Назад към Скандинавска магия - Руни

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор