Модератор: EliKarim
damnameneus написа:Относно глаголицата пък има доста интересни теории, и едната е, че като идея са използвани магически знаци. Теорията не е приета , но е интересна.
Stalik написа:Ох... Милички, това е АЗ - първата буква от глаголическата азбука. Кръга, който се опитвате да тълкувате, се нарича глаголическа фигура-модул и служи за построението на всички букви от глаголицата. Символа на този кръг е индо-европейски (справка - Буддизма ;) ). Символа е много силен като смисъл и вибрация, но това мога да го обясня някой друг път.Наистина ме мързи да пиша толкова много...
Изненадвам се че хората тук знаят какви ли не символи, амулети, талисмани, печати, ключове и прочее, а не знаят за Азът на българите.
Poison написа:Преписал си тва дето Ели е написала!
damnameneus написа:icon_eusa_clap отново благодарим за интелигентното мнение, исках да те попитам дали ти е попадал коментар на баба Ванга относно глаголицата,бях чел нещо такова, но не си спомням къде
EliKarim написа:
Сталик, под първата буква "А" в глаголицата съм имала точно това в предвид (Азъ). Това е като да напиша за арабската буква "S" (сат) или за напиша цялото и произношение.
EliKarim написа:За кръга има и други тълкувания, но не ми се пише по темата. За кръста вътре и дори символиката на цветовете на знамето също, но....май отделяме доста на "Атака"![]()