ABPOPA написа:wolf_kohen написа:Добре е да се прави гадаене, аз му казвам сканиране на реалността ;-), че има неща, които не се виждат с просто око, пък са важни...
ЗА КАКВО ГАДАЕНЕ ГОВОРИШ
НЕЗНАМ ОТ ГОДИНИ НЕ СЪМ Я ПРАВИЛА МОЖЕ ПЪК СЕГА ДА Я ПРОБВАМ ОТНОВО НО НАИСТИНА МИ СЕ ИСКА ПРЕДИ ТОВА ДА СЕ НАПРАВИ ЕДНО ГЛЕДАНЕ НО МИ ПИСНА ОТ ШАРЛАТАНКИ
О не, никакви шарлатанки! Имам в предвид че трябва да го направиш ти, не че помощ от приятел не върши работа, но най добре е ти...
Гадаенето е доста специфично нещо, аз опитвах няколко начина и накрая открих своя. Тогава всичко става много лесно ;-) Системи има много, ще разбереш коя е твоя, като пробваш за малки неща - ден два на пред и имаш положителен резултат ако нямаш значи сменяш системата...
Обаче искам да кажа нещо, което не знам дали ще се понрави на всеки... според мен в гадаенето елементът случайност го няма никакъв! Така, че за да има ефект някоя система - поне при мен е било така - трябва да я опознаеш доббре: Ако ползваш таро трябва да знаеш значението на всяка аркана задължително! (Има различни интерпретации, но за теб примерно ще е валидна тази, която приемеш).
Най бързо и лесно можеш да опиташ с махало: отпусни съзнанието си, концентрирай се върху въпроса, и залюлей махалото, дълбоко в подсъзнанието си ти знаеш отговора, остави подсъзнанието си да завърти махалото в посока, която предварително знаеш, че е да или не. Опитвай обаче с малки неща. А с таро или с руни можеш да речем да сканираш акцента за следващия ден, пак се отпускаш, после съсредоточаваш и сканираш...