Lanukio написа:Предаване от този тип може да повлияе на гледащия. Мисля, че всички сте запознати с глупостта Big Brother когато Елена напусна мъжа си и останалите дебати по темата. Това освен, че е рекламен трик влияе на психиката на зрителя. Гледала съм 'Острова на изкушението' 2 или 3 пъти, но останах с впечатление, че там са събрали някои мъже, които са на мнение, че жената трябва да робува едва ли не на мъжа си, а ти казваш, че работиш предимно и нямаш време за заниманията вкъщи. Може и предположението ми да е абсолютно грешно, но не е изключено мъжа ти да си е идеализирал съзнателно или не някой от участниците и да е решил, че не го задоволява връзката ви. Не искам да те обезкуражавам, но щом е приел идеята за раздяла, то по-добре си отдели време и премисли нещата. Мисля, че другите вече казаха достатъчно неща, не искам да ги повтарям.
...Повечето мъже в Бг мислят така, внушено им е от народопсихологията, че едва ли не, жената е в услуга на мъжа, длъжна да го гледа, да му угажда, да му се подчинява, да не му противоречи...това са отживелици и всички го знаем, ние се развиваме наедно с мъжете, трудим се еднакво, борим се с проблемите, с които се борят и те...не се съгласявам с подобна позиция и няма да се съглася...що се касае до нагласата му - права си, свикнал е така, но е подготвен още от зародиша на връзката ни, че аз не съм жената-майка, а боец опитващ се да бъде и жена...и в този смисъл очакванията му и нагласата му, не са много по-големи от действителността...Още повече, че ние живеем заедно и той вижда отлично за кво иде реч...въпреки натовареността и ангажиментите си аз правя или по-точно се опитвам да правя всичко, което би трябвало да върши една домакиня...и най-важното е, че той ми помага...поне се опитва...Мног си го ценя и обичам, не са това причините...объркана съм, защото не намирам логика...и по-лошото е, че и той няма обяснение...
Благодаря на всички, които взеха отношение и бяха съпричастни с проблема и поставения от мен въпрос....Дано се оправя...свързах се с човек, който е известен с уменията си - от Айтос е...някой чувал ли е за него? Горещо ми го препоръчаха....