Вечна любов

Тези от Вас, които имат любовни терзания, биха могли да споделят тук своите притеснения. Надяваме се да намерят верния път към любовта...

Модератор: venus

Мнениеот venus » 17 Яну 2008, 08:26

zaek написа:Принца на белия кон няма да се появи никога и няма да има хепи едн от сорта на "те живели дълго и щастливо".
...
Любовта е магия.

Съгласна съм с всичко, което си написала и особено с това, че любовта е магия. Ако има начин да си върнем човека, който ни е напуснал, той е само един - да уважим мнението му, да му дадем това, което той иска в момента - свобода, и да продължим да го обичаме, без да изискваме нищо.

А принцът на бял кон как да се появи, ако сме се фиксирали в човека, който ни отблъсква и наранява и не даваме шанс на никой друг... Самата аз се чудя къде ли съм пропуснала принца, заета със спасяване на безнадеждни връзки, които съм възстановявала с много търпение и компромиси... за да си тръгна сама после от тях.

Търсете начин да спасявате връзките си, но не в магията - магията просто не е алтернатива. И не се затваряйте към света - може любовта да се окаже не точно там, където я търсим.

Всъщност любовта е навсякъде. Поздрав за всички влюбени :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Lunohod » 17 Яну 2008, 19:32

venus написа:Съгласна съм с всичко, което си написала и особено с това, че любовта е магия. Ако има начин да си върнем човека, който ни е напуснал, той е само един - да уважим мнението му, да му дадем това, което той иска в момента - свобода, и да продължим да го обичаме, без да изискваме нищо.

А принцът на бял кон как да се появи, ако сме се фиксирали в човека, който ни отблъсква и наранява и не даваме шанс на никой друг... Самата аз се чудя къде ли съм пропуснала принца, заета със спасяване на безнадеждни връзки, които съм възстановявала с много търпение и компромиси... за да си тръгна сама после от тях.

Търсете начин да спасявате връзките си, но не в магията - магията просто не е алтернатива. И не се затваряйте към света - може любовта да се окаже не точно там, където я търсим.

Всъщност любовта е навсякъде. Поздрав за всички влюбени :)

Аз също съм много съгласна и с това, което написа.
Понякога трябва да спасяваме някоя връзка, друг път да отстъпим и да приемем края и, според ситуацията, но и в двата случая БЕЗ лоши чувства и нечестни средства, защото само така може да продължим на чисто и да запазим самоуважението си, силите си, желанието си за живот...Само така печелим и придобиваме истински неща.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот venus » 18 Яну 2008, 09:17

Получих някои въпроси във връзка с по-горното си изказване, на които ще отговоря тук.

"...Ако има начин да си върнем човека, който ни е напуснал...." - Как да разберем имаме ли шанс?
"...спасяване на безнадеждни връзки..." - Кога разбираме, че една връзка е такава?
"...Търсете начин да спасявате връзките си, но не в магията..." - Какъв е начинът?

Винаги имаш шанс да си върнеш човека. Аз мисля, че човек никога не престава да обича хората, които е обичал. Понякога хората се разделят, поемат по други пътища и след време отново се събират. Просто трябва да уцелиш момента, в който другия човек отново ще има нужда от теб. Има едни периоди на носталгия, които много често водят до възстановяване на връзката. И ако връзката ти е била нормална и с човека поддържаш приятелски отношения, имаш много голям шанс.

Кога връзката е безнадеждна? Когато не получаваш това, което желаеш и то винаги остава в очакванията ти. Когато се надяваш да промениш човека до себе си, за да бъдеш щастлив - хората не се променят. Ако не си щастлив с човека такъв, какъвто е, връзката е безнадеждна за теб, защото ще ти донесе само разочарования и накрая сам ще си тръгнеш. Понякога хората се втурват да спасяват връзка, която не им дава очакваното щастие, заради егото си, от страх да не останат сами... без да си дават сметка, че те всъщност са сами и в самата връзка.

Начинът да спасиш връзката си е само един. Ако се замислиш как започва една връзка, ще разбереш - усещането да обичаш другия, да се радваш, че го има, да полетиш, ако си успял да го зърнеш от 100 метра с гаджето му дори, да забравиш света дори само от един срещнат поглед. Това е истинската любов, без претенции. Когато обичаш един човек така и не мислиш за себе си (глупости от рода на "Колко съм готин, в кърпа ми е вързан/а" или "Как това съвършено създание ще обърне внимание на такъв като мен?", елементи на егоизъм), човекът ще тръгне към теб.

Да си върнем човек е малко по-трудно, защото вече сме го имали и не можем така просто да се радваме, че го виждаме на 100 метра с гаджето му. Това е егото и то е, което ни пречи. Претенцията към човека, към Бога, към света. Като тук няма никакво значение, че не предявяваш претенции гласно към самия човек - самите ти мисли са достатъчни, за да обърнат процеса в обратна посока. Ако се замислиш тук, това е и причината за разрушаването на връзката - някакви претенции от нечия страна. Ревност, несигурност, налагане... имаше една хубава тема за егото и там бяха изредени много причини :-)

Много е трудно след раздяла да извървиш отново същия път, по който си стигнал до човека. Но ако успееш да мислиш за него така, както си мислил в началото, да се държиш така, както тогава, просто да го обичаш за това, което е, а не за това, което получаваш от него, да не броиш месеци, дни и минути ("Ах, от колко време го обичам, пък той още не се е върнал при мен") - гаранцията, че ще се върне, е към 90%. Това е истинската магия - силата на чувствата без смущенията на очакванията и съмненията. Затова и хората често се връщат, когато вече имаме нови връзки - когато сме престанали да ги чакаме и да мислим и сме позволили на енергията на чувствата ни да се реализира, след месеци, година или повече - зависи как сме обичали.

Става дума за любов, разбира се. Ясно е, че при хората, които са ориентирани само към получаване на блаженства, които искат всичко тук и сега, които не искат да пропускат живота си в чакане на някой, докато има толкова други хора по света - при тях не може да се случи. Те също са прави. Всичко на този свят си има цена - време и енергия.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот alana_lire » 18 Яну 2008, 11:19

много се извинявам , но имам един въпрос,не ,2 са- вярва ли някой в такова нещо като вечна любов? и какво точно представлява това футуристично понятие?
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот zaek » 18 Яну 2008, 13:04

много се извинявам , но имам един въпрос,не ,2 са- вярва ли някой в такова нещо като вечна любов? и какво точно представлява това футуристично понятие?

Зависи от много неща.Най вече зависи от това кой какво разбира под понятието "вечна любов".Ако успееш да дадеш дефиниция сам за себе си а след това да я последваш и да я направиш реалност да защо да не съществува такава любов.Всеки сам трябва да открие своя извор на "вечна любов" .както казах по горе ако успееш във връзката си с даден човек да останат нежноста уважението разбирателството и обичта е тогава си постигнал вечна любов.Когато виждам в парка възрастни двойки да се държат за ръка като тинейджъри се усмихвам с възхищение защото ето тези хора който са били заедно 20,30,40 или 50 години и пламъка в очите им не е угаснал един за друг ето тези хора са постигнали вечната си любов и не защото единия е ползвал магия върху другия а защото са стигнали до тук благодарение на магията на самата любов.А това ако ме питате си заслужава орден "Стара планина" за храброст защото ще отрече ли някой че единственото чуство което успяваш да съхраниш с цената на хиляди компромиси е имено любовта?
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 18 Яну 2008, 13:25

alana_lire написа:много се извинявам , но имам един въпрос,не ,2 са- вярва ли някой в такова нещо като вечна любов? и какво точно представлява това футуристично понятие?

Аз още в началото зададох подобен въпрос, но не защото нямам отговор за себе си, а защото ми беше интересно да чуя и други отправни точки. Аз лично не вярвам във вечната любов, поне във начина, по който се възприема като цяло. Любовта е чувство, което постоянно се променя, разпростира и добива все нови и нови измерения. Невъзможно е да я фиксираш във времето и пространството, както е невъзможно да "залепиш" в това същото пространство и обекта на любовта си с неговите собствени чувства и страсти....Невъзможно е двама души да останат да съществуват завинаги на мястото на първоначалната силна и изпепеляваща Любов, независимо от всичко останало по техния път....
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Wizard » 18 Яну 2008, 19:33

venus написа:Кога връзката е безнадеждна? Когато не получаваш това, което желаеш и то винаги остава в очакванията ти. Когато се надяваш да промениш човека до себе си, за да бъдеш щастлив - хората не се променят.

Тук изразявам Лично мнение и освен това има и психологическа теория за проверка на думите ми...
Принципно не съм съгласен, че хортата Не могат да се променят! Не искат, Да, но не и да не могат да се променят. Човек се променя и то без да го усешаме дори, старостта какво е?!? Някой от вас да има физическото усещане, че старее...? НЕ! Но старостта променя хората и то не само физически и психически - хората се променят така, както се променя неусетно и всичко живо около нас самите...

Дали се променя човек в една Любовна връзка - човек се учи да живее да общува с други хора, да бъде обичан или ако има любовни страдания, се учи от тях... ако има желание да се промени за свое добро, ако желае това му страдание да не го спохожда следващият път. САМО човек стигнал до дъното на своята любовна връзка, може да осъзнае какво е състоянието и какво е Необходимо да промени, Това, което му е попречило и го е довело до настоящето му състояние. В психологията това може да се обясни с модела: опит-грешка. Опитваме да се държим по един или друг начин с човека, който обичаме, ако това ни харесава и ни удовлетворява, ние живеем с него, ако ли не - разделяте се.

Затова не мога да се съглася с едно генерално твърдение, че човек не се променя. Който има желание се променя, НО ако човека до вас няма желание да се промени (ако дори Вие се опитвате да променяте), то това никога няма да се случи...

Както се казва - за Любовта са нужни двама. love8

Druido
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот venus » 19 Яну 2008, 09:53

Wizard написа: Който има желание се променя, НО ако човека до вас няма желание да се промени (ако дори Вие се опитвате да променяте), то това никога няма да се случи...

Както се казва - за Любовта са нужни двама.

Точно казано.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот rav3n » 14 Фев 2008, 14:27

[quote="wicca_witch"] ти осъзнаваш ли, че можеш да навредиш на някого с домашно скалъпената си рецепта за заклинание?? Независимо то дали работи или не? Ти можеш да навредиш и на самата себе си!!! Вълнуват ме въпросите какъв беше резултата и преди колко време направи заклинанието?? По принцип съвет от мен: НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ НИКОГА ЧЕРВЕНА И РОЗОВА СВЕЩ ЕДНОВРЕМЕННО В ЗАКЛИНАНИЕ!! ИЛИ САМО РОЗОВА (те се използва от хора, които искат романтични, спокойни отношения, за хора които търсят нежност),или само червената (тя пък от своя страна се използва при желание за бурна страстна любов, като интимните и сексуални отношения са водещи) Вече след като сте решили какво искате, например избрали сте розова свещ към нея обикновено се използва бяла (бялото символизира чистота, неутрален цвят е който многократно подсилва самата магия), също така удачен цвят е зелената...А за тези които не знаят защо (като теб), когато се използват заедно червена и розова свещ първоначално всичко е прекрасно, но в един момент следват и едни големи бъркотии, от които ти и съответно "жертвата" може много сериозно да пострадате. НЕ ТЕ УПРЕКВАМ ЗА ТОВА, ЧЕ СИ ИСКАЛА ДА ПОМОГНЕШ УПРЕКВАМ ТЕ ЗА ТОВА, ЧЕ ОПИТВАЙКИ СЕ ДА ПОМОГНЕШ ТИ ПО-СКОРО МОЖЕШ ДА НАВРЕДИШ!! ПО-ВНИМАТЕЛНО!И ОЩЕ НЕЩО МЕ ИНТЕРЕСУВА.. КАК ЖИВЕЕШ С МИСЪЛТА, ЧЕ ВСИЧКО Е ЛЪЖА??В момента аз имам същия проблем.Изправена съм пред дилемата да посегна ли към магията или не?Доста размишлявах по въпроса...и в крайна сметка стигнах до извода, че ако наистина обичам този човек, ще го докажа като не предприема нищо..Имам доста теоретични познания..ако направя заклинание, то няма да навреди на мен или на него или поне няма да е нещо сериозно.. но няма да е истинско. И аз.. аз наистина го обичам..(повярвай ми бих дала живота си за него..) И за това го пускам.. ако го видя с друга.. а аз ще го видя.. от вътре ще се разкъсвам..но ще бъда щастлива..знаейки че той е щастлив..И бих се радвала за него.. Магията не е решение..Магията е нещо временно с много тежки последствия.. ПРОБЛЕМА НА ХОРАТА Е, ЧЕ СА ПРЕКАЛЕНО ГОЛЕМИ ЕГОИСТИ.
Аватар
rav3n
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Endival » 27 Мар 2008, 19:33

не е хубаво да принуждава6 някои да те оби4а ако наистина го оби4аш го остави да направи избора сам дали иска да е с теб или не ако и тои те оби4а 6те си бъде с теб ако пък ли не за него ще се радваш защото го оби4аш и знаеш 4е е щаслив тва мога да кажа аз доно сте ме разбрали правилно
Аватар
Endival
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот king_deadman » 27 Мар 2008, 22:33

Да питам момичето което е измислила и направила ритуала можеш ли да ми кажеш какво ще стане ако името на човека на листа не е истинската ти любов и по този начин обричаш и твоя и неговия живот на негативни емоции, защото ти него може да го изоставиш и забравиш но пък магията може да е за цял живот. А като се сетя за негативни емоции винаги се сещам за числото 3. Смятам че се сещаш за какво говоря
Аватар
king_deadman

Мнениеот venus » 28 Мар 2008, 08:34

Няма истинска любов. Има много истински любови в различни етапи от развитието ни.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот serafin » 28 Мар 2008, 12:47

king_deadman според мен ако даденото момиче е твоята истинска любов тя ще бъде с теб без магия.

П.С. Хора не правете любовни магии принождаващи (поробващи) някой да бъде завина с вас.
We all need freedom to be powerful
Аватар
serafin
MagicGateBg Приятел

Мнениеот king_deadman » 28 Мар 2008, 16:32

серафин точно това имам предвид и аз че ако някой трябва да бъда с теб ще бъде освен ако не прецакаш яко нещата но колкото и да е примерно аз като харесам момиче ме държи дълго време първата я харесвах 8 години втората 3 години и тръгнах с нея и сеа от 1 година харесвам друга
Аватар
king_deadman

Мнениеот king_deadman » 28 Мар 2008, 16:35

но никога не прибягвам към любовна магия, защото знам че се някой ден ще ми мине ама на съответното момиче може и да не и мине пък от любов хората правим простотии
Аватар
king_deadman

Предишна

Назад към Любовна магия. Психология на отношенията.

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор