Как да си го върна?

Тези от Вас, които имат любовни терзания, биха могли да споделят тук своите притеснения. Надяваме се да намерят верния път към любовта...

Модератор: venus

Мнениеот sanguinary » 15 Яну 2006, 22:05

Пойзън,длъжен съм да отбележа,че чуденето ти е особено основателно...
icon_censored
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Dalia » 15 Яну 2006, 22:24

всеки има право на мнение
Аватар
Dalia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sanguinary » 16 Яну 2006, 07:24

Dalia написа:всеки има право на мнение

Но истината е една! icon_occasion
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 16 Яну 2006, 16:31

И аз съм любопитна за това по какъв начин разбра, че има направено нещо? Това не е изключено, но е напълно възможно да са просто само твои подозрения.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Dalia » 16 Яну 2006, 18:04

sanguinary написа:
Dalia написа:всеки има право на мнение

Но истината е една! icon_occasion

Да, първата и доста често срещана реакция е - "да бе, този си е взел чукалата и край" Случвало се е на много хора, ще се случва, в много връзки е било така. Но не всички връзки са еднакви, нали? Има една приказка - погледни ръката си - не всички пръсти са еднакви, но всички пръсти са на ръката ти. Понякога нещата не са съвсем прости. Едва ли ако ти е "писнало на оная работа" ще се обясняваш 4 часа в любов на някой, но след това тотално ще се зомбираш и сякаш ще го забравиш и после пак ще се обясняваш и вричаш, побъркан от любов - това не може да се сбърка, но след това пак, пак и пак... Звучи странно? Сигурно да, когато ми е най-тежко се сещам, че някога там в миналото съм изпитала истинската любов, нещо което малко хора са изпитвали, затова и малко хора разбират
Колкото до това как разбрах... разбрах по начин, който никак не ми се иска да казвам тук, но човекът, който ми отвори очите няма да ми помогне, защото смята, че така е по-добре за мен
Аватар
Dalia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shadow Mage » 17 Яну 2006, 04:44

Dalia, зползва ли някое от нещата, които ти пратих :)?
И ако да, разбра ли дали има резултат?
Ако не си ти предлагам да ги казваш по 1-2 пъти на ден /ако решиш де/, но не повече от 3 пъти :)
И се концентрирай и върху чувствата си докато го казваш ;)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Dalia » 17 Яну 2006, 06:27

Shadow Mage написа:Dalia, зползва ли някое от нещата, които ти пратих :)?
И ако да, разбра ли дали има резултат?
Ако не си ти предлагам да ги казваш по 1-2 пъти на ден /ако решиш де/, но не повече от 3 пъти :)
И се концентрирай и върху чувствата си докато го казваш ;)

Здравей,
не съм ги използвала, но ти благодаря, че ми ги прати. Не знам, не ми се иска да навредя на тази жена, цела ми не е такава. Искам просто тя да се махне с вредните си влияния. Вярно е, че на моменти изпитвам огромен гняв към нея, но искам да се концентрирам не върху нея и гнусните й работи, а върху хубавото. Може би в началото на постига не съм се изяснила правилно. Искам нещо, с което да изчистя момчето си от нейното влияние - така той ще е свободен.
Ето пак ще питам надявам се някой да ми каже. Има ли някакво заклинание, което да помогне на близък човек да се изчисти от каквато и да е магия и вияние. Съществува ли такова нещо? Не за привързване, просто да се махнат влиянията. Не искам да връщам някаква любов - ако ме е обичал толкова силно преди, нещо в което съм убедена, това не се губи. Но когато си под влияние на какви ли не чернилки...
Не искам да отвръщам на лошото със същото, не съм й на нивото, изобщо не мога да се меря с нея
Аватар
Dalia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sanguinary » 17 Яну 2006, 17:47

Всеки заслужава съдбата си.Това което е,мястото на което се намира,положението си... всичко.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Dalia » 17 Яну 2006, 19:38

sanguinary написа:Всеки заслужава съдбата си.Това което е,мястото на което се намира,положението си... всичко.

не мисля така - ако изведнъж, на 22 откриеш, че си болен от неизлечима болест и трябва цял живот да я носиш със себе си, да пиеш лекарства, да промениш живота си... с какво си заслужил тази част от съдбата си... това е малко извън контекста на всичко казано до тук, но все пак ми е чудно...
Аватар
Dalia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shadow Mage » 17 Яну 2006, 23:01

Ами не мисля че с използването на тези неща ще и навредиш - по скоро ще и убиеш желанието тя да вреди на теб, направо ще я откажеш то това без да и причиняваш на нея физически и психически травми - кошмари ако продължи да прави нещо срещу теб, ако спре и кошмарите и ще спрат :)
Все пак ти си реши сама дали да ги ползваш или не :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 18 Яну 2006, 07:26

Dalia написа:не мисля така - ако изведнъж, на 22 откриеш, че си болен от неизлечима болест и трябва цял живот да я носиш със себе си, да пиеш лекарства, да промениш живота си... с какво си заслужил тази част от съдбата си... това е малко извън контекста на всичко казано до тук, но все пак ми е чудно...

Някои вярват,че човек съвсем не живее само един живот.
Някъде някой тук беше казал,че в любовта не му върви,именно поради причината,че в миналия си живот е прекалил с... похотливите дейности да ги наречем.Опитай се да гледаш леко отвъд сферата на твоите разбирания,защото там има доста отговори на много въпроси,а не е просто тъмно пространство...
Има неща,които няма как да промениш,както и тяхното развитие за в бъдеще.Ти смяташ,че това не означава,че трябва да се примириш,а аз ти казвам,да,така е,но и не означава,че трябва да драпаш със зъби и нокти в непреодолимото си желание да промениш тези неща по изгоден за теб начин.Опитай се да приемаш доброто наравно с лошото...
Защото те са едно и също нещо...
А сега побързай пак да ме разбереш погрешно и ми напиши как ще разбиеш намеренията на 'дъртата вещица' на пух и прах,само да ти падне...
Каквото и да правиш,няма да постигнеш нищо по-различно от това,което така или иначе ще стане...
И това не е примирение или отчаяние,а осъзнаване и път към запазването на своя собствен,личен мир и себеусъвършенстване.
И въпреки,че смятам случая за обречена кауза,имам намерение да проследя развитието му още малко.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Dalia » 18 Яну 2006, 07:56

sanguinary написа:
Dalia написа:не мисля така - ако изведнъж, на 22 откриеш, че си болен от неизлечима болест и трябва цял живот да я носиш със себе си, да пиеш лекарства, да промениш живота си... с какво си заслужил тази част от съдбата си... това е малко извън контекста на всичко казано до тук, но все пак ми е чудно...

Някои вярват,че човек съвсем не живее само един живот.
Някъде някой тук беше казал,че в любовта не му върви,именно поради причината,че в миналия си живот е прекалил с... похотливите дейности да ги наречем.Опитай се да гледаш леко отвъд сферата на твоите разбирания,защото там има доста отговори на много въпроси,а не е просто тъмно пространство...
Има неща,които няма как да промениш,както и тяхното развитие за в бъдеще.Ти смяташ,че това не означава,че трябва да се примириш,а аз ти казвам,да,така е,но и не означава,че трябва да драпаш с зъби и нокти в непреодолимото си желание да промениш тези неща по изгоден за теб начин.Опитай се да приемаш доброто наравно с лошото...
Защото те са едно и също нещо...
А сега побързай пак да ме разбереш погрешно и ми напиши как ще разбиеш намеренията на 'дъртата вещица' на пух и прах,само да ти падне...
Каквото и да правиш,няма да постигнеш нищо по-различно от това,което така или иначе ще стане...
И това не е примирение или отчаяние,а осъзнаване и път към запазването на своя собствен,личен мир и себеусъвършенстване.
И въпреки,че те смятам за обречена кауза,смятам да проследя развитието на случая ти още малко.Не за друго,ами просто почнах...

За съжаление ти сам много бързо си дал необосновано от нищо определение за мен и всичко, което се случва с мен и даваш оценки "обречена кауза" и други подобни. Прибързаната преценка е най-голямата грешка и колкото и да ти иска да покажеш, че си над по-низките неща като естественото човешко желание да е щастлив и именно подобни прибързани заключения и оценки доказват, че това, което ме съветваш е постижимо може би, но само за хора с по-отворена душа. Ако си чел внимателно, а от думите ти не личи това, сигурно си забелязал, че колкото и да ми е наприятна тази жена, аз все пак не искам "да я направя на пух и прах", защото онова към което се стремя е личното си щастие и щастието на този, когото обичам, а не нещастието на човекът, който ме мрази. Убедена съм, че един ден всеки ще плати за злото, което е извършил, така че не съм аз човекът, който трябва да раздава правосъдие - не мога - изобщо не ми е по силите, не искам - не съм такъв човек, не смятам за нужно - може би си прав в част от думите си.
В думите ти и преди, и сега забелязах част от източни учения, религия може би, за съжаление доста подробно знам само за 2 религии, но нито една от тях не е източна и в никакъв случай не мога да говоря за това.
Потърсих помощ тук, защото не ми се иска да знам, че в света злото надделява, а в този случая именно това стана. Осъзнах обаче, че е вратата е затворена.
Последното ти изречение е наистина забавно... колкото и да проследяваш нещата от висините, на които сам си се поставил едва ли ще разбереш какво се е случило, защото човек изключително много изненадва с поведението си. Абсолютно си прав, че обикновено реагирам прибързано, но все пак може ли сега ти да се замислиш дали сам не си направил доста прибързани заключения.
Аватар
Dalia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Dalia » 18 Яну 2006, 08:02

Shadow Mage написа:Ами не мисля че с използването на тези неща ще и навредиш - по скоро ще и убиеш желанието тя да вреди на теб, направо ще я откажеш то това без да и причиняваш на нея физически и психически травми - кошмари ако продължи да прави нещо срещу теб, ако спре и кошмарите и ще спрат :)
Все пак ти си реши сама дали да ги ползваш или не :)

Да, ще ти кажа, ако разбера дали има някакъв резултат.
Мерси много за помощта
Аватар
Dalia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shadow Mage » 19 Яну 2006, 00:24

sanguinary мисля, че Dalia накрая ти е казала в пряк текст това, което явно не си поискал да разбереш от предните и постове :)
Колкото до миналите животи, само от любопитство питам ти имаш ли спомен за някой твой предишен такъв?
Мисля, че прекалено мн намесваш будизма тук - той е хубава религия, но точно тук не му е мястото да я изтъкваш, макар и непряко. Наистина дава хубави и дълбоки тълкувания за мн неща, но има и една лоша страна - кара те да приемеш всичко случващо се сега (или поне доста от нещата) като някакво поощрение/наказание за твои действия в минали животи и оттам да се примириш с това, че нищо не може да се направи което в много от случаите не стои точно така, както ти го представяш. Затова в магията има наред с другите и кармични корекции, които ти позволяват ако не да премахнеш нещата, то поне да ги облекчиш доколкото е възможно и позволено за съответния човек. Казваш, че каквото и да прави човек, не може да постигне нищо различно от това, което "му е писано" и това е поредното ти заблуждение - погледни на съдбата си като дърво, както каза в един друг пост Chaos. Оттам и мн неща мисля че ще ти се изяснят на теб и на други хора :)

P.S. Ще отговоря донякъде на незададения ти въпрос какво съм пратил на Dalia - заклинанието се нарича Binding of the evil sorcerer. Можех да и пратя и нещо друго, което далеч не е толкова безобидно, колкото това, но се съобразявам и с липсата у нея на желание "да си го върне" което при всичко гадно, преживяно от нея си е направо за адмирации, а не за втълпяване на примирение към съдбата.

Dalia пожелавам ти успех и да си върнеш отново любимия човек до себе си
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 20 Яну 2006, 04:42

Далиа ,трудно е много да повярваш,че в основни линии съм наясно с теб нали? Знам,знам,успокой се сега и не мисли за моите "вероизповедания",защото първо такива няма,а второ си стъпила на много грешна пътека.Това,че се обръщаш лично към мен с някакви опити за нападки, трудно може да ти донесе каквото и да било облекчение.Ти гордост нямаш и изглежда смешно да демонстрираш такава,особено в случай като този.Мога само да ти обещая,че нищо няма да се получи за напред с това момче,освен да си причинявате болка,а нещата,с които си се захванала да вършиш... оставям на съвестта ти.От нея по-жесток съдник няма и няма и да има.
Забележи само как сама си казала моите думи,но с твои.Аз го наричам "обречена кауза",а ти "затворена врата"...
С Да,блъскай се в нея колкото искаш,Далиа.Под проследяване на развитието имах впредвид не,че съм господ,който гледа от небесата,а че съм потребител,който чете постингите тук,някои от които го интересуват,а други просто ги чете за да открие нещо за себе си.Както правят всички нали така?
Момче,ти което смяташ,че помагаш на Далиа да разреши "проблема" си.
Сигурен ли си в безкористното,чистото и открито отношение към този случай?
Не ми отговаряй,ти също не можеш да избягаш от съвестта си.
И още нещо,което може би ще ви е трудно да приемете за чиста монета.
Аз лично бих се радвал и двамата да сте прави,а аз да греша.Винаги се радвам,когато греша... може би защото по природа съм малко черноглед и не вярвам в хората и когато все пак се окаже,че съм сгрешил,се чуствам щастлив.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Dalia » 20 Яну 2006, 06:12

sanguinary написа:Далиа ,трудно е много да повярваш,че в основни линии съм наясно с теб нали? Знам,знам,успокой се сега и не мисли за моите "вероизповедания",защото първо такива няма,а второ си стъпила на много грешна пътека.Това,че се обръщаш лично към мен с някакви опити за нападки, трудно може да ти донесе каквото и да било облекчение.Ти гордост нямаш и изглежда смешно да демонстрираш такава,особено в случай като този.Мога само да ти обещая,че нищо няма да се получи за напред с това момче,освен да си причинявате болка,а нещата,с които си се захванала да вършиш... оставям на съвестта ти.От нея по-жесток съдник няма и няма и да има.
Забележи само как сама си казала моите думи,но с твои.Аз го наричам "обречена кауза",а ти "затворена врата"...
С Да,блъскай се в нея колкото искаш,Далиа.Под проследяване на развитието имах впредвид не,че съм господ,който гледа от небесата,а че съм потребител,който чете постингите тук,някои от които го интересуват,а други просто ги чете за да открие нещо за себе си.Както правят всички нали така?
Момче,ти което смяташ,че помагаш на Далиа да разреши "проблема" си.
Сигурен ли си в безкористното,чистото и открито отношение към този случай?
Не ми отговаряй,ти също не можеш да избягаш от съвестта си.
И още нещо,което може би ще ви е трудно да приемете за чиста монета.
Аз лично бих се радвал и двамата да сте прави,а аз да греша.Винаги се радвам,когато греша... може би защото по природа съм малко черноглед и не вярвам в хората и когато все пак се окаже,че съм сгрешил,се чуствам щастлив.

За съжаление нито ти се опитваш да вникнеш в това, което искам да ти кажа, нито аз вече правя опити да те разбера. Не мисля, че е важно, всеки сам прави избора си. За съжаление както казах в предишния си постинг ти много бързо си направил прибързано заключение и от там насетне всички твои думи да подчинето на това. Както и да е.
Аватар
Dalia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sanguinary » 20 Яну 2006, 06:34

Dalia написа:За съжаление нито ти се опитваш да вникнеш в това, което искам да ти кажа, нито аз вече правя опити да те разбера. Не мисля, че е важно, всеки сам прави избора си. За съжаление както казах в предишния си постинг ти много бързо си направил прибързано заключение и от там насетне всички твои думи да подчинето на това. Както и да е.

Девойче,само погледни какви ги пишеш.Научи първо магията на словото,а след това се ориентирай към друго ниво.
:wink:
Много бързо съм направил прибързано заключение :mrgreen:
Може би има вариант,прио който бавно да се направи прибързано заключение... но някак си не се досещам за подобен вариант...
В желанието си да ме убедиш в това си се престарала чак хаха
Хаотични са мислите ти,хаотична е и речта ти,от там на сетне и сам мога да се досетя за чуствата ти - демек те дори и да имат желание да пробият грубата ти обвивка,нямат никакъв шанс...
Това е от мен...
От тук нататък само ще чета... евентуално.Защото цялата работа заприлича на някакъв безсмислен спор помежду ни.Спор ,в който дори няма никакво разминаване,а твоят инат и глупост,срещу моето неразбиране на тези твои упорства...
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Dalia » 20 Яну 2006, 07:58

Прав си, че спорът е безсмислен. Оставям те да се наслаждаваш на чувството за превъзходство, което изпитваш. Чети, ако това те интересува или ти доставя удоволствие - едва ли ще има какво повече да прочетеш, мисля, че няма. Не смятам, че след като човек идва, пита за съвет хора, които знаят повече - не визирам теб - нямам представа дали знаеш нещо или се изживяваш като наблюдател и в резултат на това в отговорите ти прочетох Само, че ми липсва гордост, че съм глупава, не мога да се изразявам и единственото, което ме води е инатът и общо взето нищо повече. Бих се засегнала, ако мнението беше по някакъв начин беше важно за мен, но не то не е. Както и да е. Това бяха моите 5 минутки за отговор. И аз спирам, защото доста се разводниха нещата и пак си прав глупаво е да спорим при положение, че нямаме абсолютно никакви допирни точки и по никакъв начин не бихме се разбрали - а и май не е това целта. Всичко добро - наблюдавай колкото искаш, онова което ще видиш е, че човек приема болката, усмихва се на страданието и живее без щастие.
Аватар
Dalia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shadow Mage » 20 Яну 2006, 21:18

sanguinary написа:Девойче,само погледни какви ги пишеш.Научи първо магията на словото,а след това се ориентирай към друго ниво.
:wink:
Много бързо съм направил прибързано заключение :mrgreen:
Може би има вариант,прио който бавно да се направи прибързано заключение... но някак си не се досещам за подобен вариант...
В желанието си да ме убедиш в това си се престарала чак хаха
Хаотични са мислите ти,хаотична е и речта ти,от там на сетне и сам мога да се досетя за чуствата ти - демек те дори и да имат желание да пробият грубата ти обвивка,нямат никакъв шанс...
Това е от мен...
От тук нататък само ще чета... евентуално.Защото цялата работа заприлича на някакъв безсмислен спор помежду ни.Спор ,в който дори няма никакво разминаване,а твоят инат и глупост,срещу моето неразбиране на тези твои упорства...

sanguinary, виждам че ти мн добре си научил магията на словото, но май това не ти помага много що се отнася до разбирането на отсрещния човек - ти казваш че не искаш да влизаш в ролята на съдия, а същевременно правиш точно това - просто се опитваш да наложиш мнението си и мн ти се иска и другите да мислят като теб. И доколкото виждам след като си разбрал че няма да успееш обвиняваш другия в "безмислен инат и глупост" защото се е впуснал да обяснява мнението си и причините които са го довели до това му становище. Аз мисля, че точно тоя инат и упорство все още дава някакъв шанс на Далия да си върне любовта - но както казва Chaos в един друг свой пост - На чужд гръб и 100 тояги са малко, а на собствен и 3 са много :P. Явно ти не си преживявал нещо подобно на нейното така че разбирането което се опитваш да проявиш в случая няма никакво покритие, освен от религиозните цитати които повтаряш където има шанс да убедиш някой да те послуша :P. И понеже май не искат да те слушат и почваш да губиш контрол и да обиждаш /за радост леко поне засега/ като смяташ че може и по тоя начин някой да ти се върже и да те послуша ...
Sorry, ама не мисля че и тоя ти опит ще има ефект, така че наистина е по добре спорът да приключи. И за да се пречистиш и да усетиш силата на думите /;)/ ето ти една пречистваща магия :) :

Bright One of the Heavens, wise ISHTAR
Mistress of the Gods, whose "yes" is truly "yes"
Proud One among the Gods, whose command is supreme
Mistress of Heaven and of Earth, who rules in all places
ISHTAR, at your Name all heads are bowed down
I . . . son/дъщеря/ of . . . have bowed down before you
May my body be purified like lapis lazuli!
May my face be bright like alabaster!
Like shining silver and reddish gold may I not be dull!

P.S. Далия, можеш да използваш това и за да пречистиш любимия си от нещата, които е правила майка му върху него, както и да пречистиш и себе си :). За другите също могат да го използват ако се чувстват по някакъв начин омърсени от нещо :). Първото име на човека се казва, както и първото име на баща му на мястото на многоточията. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Dalia » 20 Яну 2006, 22:07

мисля, че имам нужда да пречистя себе си :-), защото приемам всичко прекалено навътре
Аватар
Dalia
MagicGateBg Наблюдател

ПредишнаСледваща

Назад към Любовна магия. Психология на отношенията.

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор