Отчаяно влюбена съм!Помогнете!

Тези от Вас, които имат любовни терзания, биха могли да споделят тук своите притеснения. Надяваме се да намерят верния път към любовта...

Модератор: venus

Мнениеот WandaBlenda » 13 Дек 2005, 11:35

не съм съвсем съгласна, ако получиш часовника, който искаш... просто вече ще искаш друг... нещо като проектиране на реалност върху евентуална възможност и обратното

Е да де :) Точно това имам предвид.Какъв е смисъла да получиш изцяло някой чрез магия?Истинската любов е именно в копнежа когато си с някой,в болката от страха че ще го загубиш,в споделянето на привличането и същевременно в ужаса от от евентуално отблъскване.В смисъл ако получиш тотално някой ти ще престанеш да се страхуваш,да страдаш,да копнееш.Това унищожава любовта.Любовта не е часовника.Любовта е мечтата за него.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 15 Дек 2005, 15:45

WandaBlenda написа:
не съм съвсем съгласна, ако получиш часовника, който искаш... просто вече ще искаш друг... нещо като проектиране на реалност върху евентуална възможност и обратното

Е да де :) Точно това имам предвид.Какъв е смисъла да получиш изцяло някой чрез магия?Истинската любов е именно в копнежа когато си с някой,в болката от страха че ще го загубиш,в споделянето на привличането и същевременно в ужаса от от евентуално отблъскване.В смисъл ако получиш тотално някой ти ще престанеш да се страхуваш,да страдаш,да копнееш.Това унищожава любовта.Любовта не е часовника.Любовта е мечтата за него.

Страхът от загубата?Бих казал,че това е едно от нещата,
които правят любовните отношения болни.Тогава се появава
егоизма,стремежа към контрол и обсебване.А това не е любов.

Хората не са разменни монети,не са вещи,че да ги "даваме"
и "получаваме".

Знам,че може да звучи като клише,но някой беше казал,че
да обичаш истински,значи да дариш свобода.Някой друг
беше казал,че любовта е за силните.Страхливците не могат
да обичат.И че там,където е страхът,там любовта не може да
съществува.Така че любов и страх(било то от загубата,било
то от нещо друго) са доста несъвместими неща.

Не искам с това да кажа,че оправдавам любовната магия.
Опитът е показал,че ако спечелиш някого по този начин,
след това ще трябва през определен период да повтаряш
ритуалите и процедурите.Това е нелепо-все едно да се
стремиш да реанимираш безнадеждно болен,вместо да напра
виш евтаназия.

Не искам да съдя другите,но тия,които реват за връщане на
любовта,при все че другият ги отхвърля е вид духовна просия.
Да не кажа падение.

Щом любовта реши да си отиде,връщане назад няма...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arian Star » 17 Дек 2005, 13:10

Здравейте отново,
Тази тема явно продължава
да бъде актуална, въпреки,
че и аз писах по нея!

Ето какво съм наблюдавала
аз! Любовта е свързана,
със това, да можеш да оставиш
човека свободен, и да му дадеш
правото да избира! Защото човек
има право на свободен избор! Любовта
всъщност не е нещо, което се взима или
дава! Любовта е вътре в нашата душа!
Понякога искаме, да отправим порив или
зов към другата душа, и тя да ни отвърне
със същата любов! Но, не винаги става така!

Но ако продължиш да обичаш, дори когато
те отхвърлят и запазиш тази духовна сила
вътре в теб, ще видиш че любовта е всичко!
Ще можеш да я предадеш на други жадни за
любов души и ще бъдеш богат!

Така, че трябва да оставим човека да направи
своя свободен избор! Аз имам една приказка, която
често пъти си повтарям! А тя е:" Остави човека да си
тръгне от теб и ако те обича истински, то той ще намери
пътя към теб" Ето това аз смятам е истинската любов!

Ако намерим сили вътре в себе си, да
оставим човека, когото обичаме и да му
позволим да бъде свободен и да направи
своя избор сам, то тогава със сигурност ще
бъдем на прав път!

Има една авторка, която ми се иска тук да
цитирам като заключение! Тя е моя учителка
от доста време насам, и когато изпитвам мрак
и отчаяние, тя винаги ми дава сила! Може и да
сте я виждали, тъй като е доста известна на книжния
пазар от нас! Казва се Барбара Де Анджелис!
Та тя казва така: "Онази любов, която ви носи
истинската свобода, която не ви напуска до гроба и
която никой не ще ви отнеме, извира от вашето сърце!
Поканете и другите да се потопят в тази любов!
Не търсете извора на тяхната. Вие едиствени сте самата любов"
И още:"Любовта не е нещо, което ние на практика получаваме
от когото и да е било - тя е състояние, в което или сме, или
не сме."
Пък и казано е, че Бог е любов! А къде е Бог, в нашите собствени
души! Така, че не се страхувайте да изпитвате любов, тя е богатство!
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 17 Дек 2005, 17:39

Хората не са разменни монети,не са вещи,че да ги "даваме"
и "получаваме".

Не си ме разбрал Слънчев Ариец.Аз написах:
Любовта не е часовника.Любовта е мечтата за него.

От това по голямо отрицание на матриалноста няма на къде :?

Що се отнася до даването на свобода то тя не е част от личното ти усещане за дадена връзка.Свободата е част от Общото ви усещане за нея.А сливането на общото и личното усещане е резултат.Това което:
не ви напуска до гроба
-Цитат от поста на Ralitsa Angelova

И това-личното усещане,общото и резултата са три съвсем различни аспекта на събирателното наречено любов.
ПП Освен това аспектите не са само три :)
Ако беше толкова просто до сега любовта да е анализирана,прошнорувана и картотекирана.И живота нямаше да е толкова инригуващ.Нито стремежа на хората да го живеят :mrgreen:
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Baphomet » 31 Дек 2005, 02:35

Дрън-дрън-дрън,любов,дрън-дрън-дрън-дрън,чистота,дрън-дрън-дрън,свобода,дрън-дрън-дрън е icon_censored в г icon_censored ,баааси, puke що не помислите как да помогнете магически на момичето,вместо да и говорите дифинирани глупости от писани от скопени мистични идеалисти icon_argue ?icon_argueИли само за дърдорене ви бива? BangHead Аз на нейно място щях да ви пратя отдавна на супер си си,докато искам магическа помощ за любовна магия,а вие ми обяснявате колко е безсмилслена и как това не било истинска любофффффф,има си любов и любов,коя е истинска и коя не понадлежи на морални определения!И не е определено невъзможно голямата ти любов да е постигната с любовна магия.Противното идва от съзнанието,че магията е нещо мръсно и че "нарушавала чуждата воля".И к`во от това?Погледнато от друга точка,когато правиш любовна магия на някой,ти променяш себе си.Променяш се така,че се харесваш на мишената си. love8 (Вече не и нарушаваш волята,ако гледаш по този начин-грима,дрехите,парфюмите играят същата роля). angel13.gif Ако наистина желаеш някой защо да не го направиш?Ами ако подсъзнателната ти цел idea1 е точно тази промяна?Всяко появило се желание съответства на подсъзнателна нужда.
Death Dies
Аватар
Baphomet
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот WandaBlenda » 31 Дек 2005, 05:18

Baphomet не си блъскай така яростно главата в стената че ше вземеш да си избиеш някое око :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Освен това незнам защо хората смятат че основно магията се занимава с това да влюбва някой си в някой друг.Най-малко през ден се намира по едно съсипано девойче и пуска тема от сорта-heeeelp обичам го.Има 1100 подобни теми и съответно 1100, че и повече отговора с най-ралични магеснически варианти за това как и по какъв начин да изпием мозъка на някой и да го направим роб до гроб :mrgreen: Що не четат тия хора преди да пускат отчаяни постове на живот и смърт ,незнам.Според мен не търсят толкова магия колкото разбиране,внимание и съчувствие.И надежда разбира се.И магическото племе моментално се впуска да философства щото по тоя начин си прави купона.И не мога да разбера защо цялата тая работа си я тургаш толкоз на сърцето :mrgreen:
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 31 Дек 2005, 10:25

WandaBlenda написа:.....незнам защо хората смятат че основно магията се занимава с това да влюбва някой си в някой друг.Най-малко през ден се намира по едно съсипано девойче и пуска тема от сорта-heeeelp обичам го.Има 1100 подобни теми и съответно 1100, че и повече отговора с най-ралични магеснически варианти за това как и по какъв начин да изпием мозъка на някой и да го направим роб до гроб :mrgreen: Що не четат тия хора преди да пускат отчаяни постове на живот и смърт ......,

Абсолютно точно. Вярно е че всеки би могъл да изпадне в подобна ситуация и да има нужда да бъде изслушван или да потърси съвет,но...търсенето на магия по този повод си е направо егоистична злоупотреба!
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот trezven » 20 Юни 2006, 21:28

Хора вие болни ли сте бе на кои свят живеете или прекалявате с сапунените серялчета магии любов глупости. Какви магии какви 5 лева за каква любов говорите чета и срещам неща от сорта не съм тиинеиджър на 27 съм става дума за серизона връзка, глупости. Първо ако става дума за сериозна връзка (която явно не е на лице) немаше да пише в разни ми ти форуми и да чака някакви хора да и правят магии. Съвземете се малко любов е има първите 3 месеца след тва е навик или липса на заместител!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
trezven

Мнениеот FireSun's Viking » 20 Юни 2006, 21:56

Ако неискаш магия кво правиш тука? Ако невярваш в това решението си е изцяло твое. Но незначи че така наречената "магия" несъществува.
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот galina_dim » 20 Юни 2006, 22:39

Вижте сега, рядко морализирам, но в момента съм просто в такова настроение. Хаос ще ме разбере :mrgreen: . Когато наистина обичате един човек, по скоро бихте убили майка си с голи ръце, отколкото да правите каквито и да било магии, свързани с него. За капак ще споделя, че вероятно 90% от хората във форума и света са били в подобна ситуация. Тогава магията е да НЕ намесваш окултното, а не да се опираш на него...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот alpine » 21 Юни 2006, 15:19

Погледни и от тази страна: във войната и в любовта няма правила.
Аз съм на мнение, че ако обичаш един човек(наистина достатъчно силно) не виждам причина да не направиш всичко възможно и дори невъзможното, за да бъде любовта ти споделена.
.... според мен любовта е нещо адски необяснимо и магическо само по себе си, тъй че защо да не "побутнеш малко" нещата в правилната (за теб) посока.... за кармичните последствия и тн всеки си знае, тъй че щом си предупреден какви могат да бъдат последствията, прави каквото искаш !
И ако някой ми каже, че било неморално и подло да накараш някое момиче (примерно) да се влюби в теб, аз ще попитам: а по-добре ли е да се влюби в първия идиот, убитак и утрепка, който по някаква неясна причина и бил по-интересен? (както стана в моят случай, понеже и аз имах "етични задръжки" .... в последствие тя така или иначе вече се "опари" от този интересен пич и се сети кой е ще я направи истински щастлива, но вече е късно мила )
Спирам дотук с моята история, защото не искам да изглеждам като герой от сапунена опера, но моят съвет към Отчаяна е : Направи всичко за да имаш любовта, за която мечтаеш, защото в противен случай ще я получи някой друг който не я заслужава !!
За съжаление светът е такъв: най-хубавите ябълки ги ядат прасетата !
Тъй че да се борим поне за някое изключение със всички сили ! [hr]
Аватар
alpine
MagicGateBg Наблюдател

Предишна

Назад към Любовна магия. Психология на отношенията.

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор