Автохипноза

Тези от Вас, които имат любовни терзания, биха могли да споделят тук своите притеснения. Надяваме се да намерят верния път към любовта...

Модератор: venus

Мнениеот venus » 19 Яну 2008, 19:59

Автохипноза за по-добър живот. Уилям Хюит


КАК ДЕЙСТВА САМОХИПНОЗАТА

Ние сме в състояние да разрешим повечето, ако не и всички проблеми в живота си, ако знаем как.

Самохипнозата е средство, чрез което сами можем да си помогнем в разрешаване на проблемите си по пътя към по-добър живот.

Хипнозата е метод, който унася съзнанието, за да се отпусне и да престане да мисли, както става при лягане, точно преди сънят да ви овладее. В състояние на хипноза съзнанието е почти пасивно, но вие не спите. В такъв момент подсъзнанието ви е особено податливо на внушения. Именно то реагира на внушенията и благодарение на него те се проявяват в живота ви.

Подсъзнанието е като послушен слуга - прави само това, което му се каже. То не мисли, не разсъждава, не действа рационално, само следва инструкциите. Но пък съзнанието мисли, разсъждава, действа рационално и често оспорва вашите искания. Затова то трябва да се подложи на релаксация, да го накарате да замълчи, за да не спори с инструкциите, които давате на подсъзнанието. Този процес се нарича хипноза. Самохипнозата означава вие сами да се хипнотизирате. Когато друг го прави, това е хипноза. Независимо дали става дума за хипноза или за самохипноза, няма разлика в самия процес и в резултатите от него.

С помощта на самохипнозата вие ще успеете да усъвършенствате желаната сфера от живота си, като просто давате преки указания на своето подсъзнание какво трябва да направи. Абсолютно необходимо е внушенията да се повтарят и да се затвърждават, защото внушеното чрез хипноза обикновено се забравя след една-две седмици и трябва постоянно да повтаряте на подсъзнанието си какво да прави, за да го убедите, че желаете точно това. Необходимо е, защото хората често променят настроенията си и по този начин сигнализират на своето подсъзнание да не ги приема сериозно. Докато постоянно изпращате внушения на подсъзнанието си и му изтъквате какво искате, внимавайте, защото тези внушения могат наистина да се превърнат в действителност. Самохипнозата е мощно средство, затова добре осъзнавайте какво програмирате в подсъзнанието си чрез нея, защото наистина ще го получите.


ПРАВЕНЕ НА ЗАПИСИТЕ

За да направите полезни самохипнотични записи и успешно да ги използвате, следвайте тези прости инструкции:

Говорете с такъв глас, с който винаги говорите.
Говорете с бързина, която ще ви позволи после да слушате записа без затруднения. Ако говорите много бързо, ще ви е трудно да слушате записа. Ако говорите много бавно, може да се разконцентрирате.
Не се притеснявайте, ако допуснете малки правоговорни грешки, просто продължавайте да записвате. Тези малки грешки няма да ви притесняват, докатослушате записа.
Ползвайте 60-минутна или 90-минутна касета - и двата вида са еднакво подходящи.
Подберете си време и място за правене на записа, като се уверите, че никой няма да ви прекъсва и няма да има досадни странични шумове. Колкото по-тихо, толкова по-добре. Изключете телефона, докато записвате. Един от законите на Мърфи гласи: "Телефонът винаги звъни, когато записвате сценарий за самохипноза."
Запишете целия сценарий наведнъж.

Слушане на записа

Подберете времето и мястото така, че да няма изгледи да ви обезпокоят. Изключете телефона. Седнете удобно или легнете - както искате. Лично аз предпочитам стол с права облегалка и без странични ръчки. В някои случаи непременно трябва да сте легнали в легло (при записите за сънищата, за безсънието и др.).
Включете магнетофона, слушайте и изпълнявайте инструкциите. Правете това, което ви казва записът.

Сега вече сте готови да правите записи и сами да се хипнотизирате, за да намирате разрешение на проблемите и да усъвършенствате живота си.


НАРИСУВАЙ МИ ЛЮБОВТА

Всеки иска да бъде обичан и да дава любов. Всеки има право на любов. Това е един романтичен запис за двама и той ще ви помогне да осъществите истинската си любов. Благодарение на него ще намерите и привлечете подходящия партньор в любовта. Ако вече сте набелязали някого, благодарение на този запис ще затвърдите връзката с него. Ако нямате предвид конкретен човек, записът ще ви помогне да привлечете вашата сродна душа.

Записът действа на принципа "без вреда за никого". Следователно, не можете да привлечете желания партньор, като навредите на трети човек. Ако човекът, когото истински обичате, е трайно свързан с друг/друга, ще можете да го привлечете към себе си, но това ще стане така, че третият човек да не бъде ощетен по никакъв начин.

Трябва да сте склонни да позволите на висшия разум да направи всичко вместо вас. Не се опитвайте да карате нещата да стават точно така, както смятате, че трябва, защото това ще ви донесе само разочарования.
Можете да използвате записа колкото пъти искате. Препоръчвам да го слушате поне веднъж седмично, а най-добре всеки ден, докато се съберете с този, когото истински обичате, и взаимно се обвържете.


Сценарий за записа, посветен на романтичната любов


Затворете очи и поемете дълбоко дъх, издишайте докрай, докато изпразните дробовете си. Изкарайте всичкия въздух. Направете го отново. Просто се отпуснете и издишайте. Още веднъж, но сега задръжте дъх, след като изпълните дробовете си с чист, свеж и успокояващ въздух. Задръжте така. Не отваряйте очи. Сега издишайте полека и почувствайте как все повече релаксирате.

Искам да си представите как цялото напрежение и скованост, всичките ви страхове и тревоги се оттичат през темето ви. Оставете ги да се стекат по лицето и шията, да потекат по раменете, гърдите, талията, хълбоците, бедрата, коленете, прасците, глезените и стъпалата, да стигнат до пръстите на краката. Цялата напрегнатост и скованост, всички ваши страхове и тревоги сега се отцеждат от върховете на пръстите на краката и вие все повече се отпускате.

Сега искам да си представите, че слагам на всяко от коленете ви по една тежка торба с пясък. Почувствайте как пясъкът притиска надолу коленетеви. Те стават по-тежки и повече се отпускат. В пясъка има едно вещество, което силно ви вцепенява, и сега цялото вцепенение се стича в коленете ви. Те се сковават още повече под тежестта на пясъка. А тежкото, вцепеняващо усещане се стича надолу по прасците, глезените, стъпалата и пръстите на краката. Всичко под коленете ви е вцепенено и още повече се вцепенява под тежестта на пясъка. Сега тежкото сковаващо усещане се надига към бедрата, нахлува в хълбоците, през талията навлиза в гърдите. Влива се в раменете ви, те се сковават и натежават. Потича надолу по цялата дължина на ръцете ви, по китките и пръстите. Връща се нагоре по цялата дължина на ръцете, към раменете и шията. Залива лицето и очите ви. Нахлува във веждите, челото, изкачва се към темето, слиза надолу към тила и врата.

Сега искам да си представите, че гледате една черна дъска. Представете си на нея нарисуван кръг. В кръга ще сложим буквите от азбуката в обратен ред. След като напишете една буква в кръга, веднага я изтрийте от него.

Сега си представете черната дъска. Начертайте мислено кръга. Напишете в него буквата Я. Сега я изтрийте оттам и навлезте по-надълбоко. Напишете Ю в кръга, изтрийте и навлезте по-надълбоко. Ь, изтривате и навлизате още по-надълбоко. Ъ, изтривате. Щ, изтривате. Ш, изтривате. Ч, изтривате. Ц, изтривате. Х, изтривате. Ф, изтривате. У, изтривате. Т, изтривате. С, изтривате. Р, изтривате. П, изтривате. О, изтривате. Н, изтривате. М, изтривате. Л, изтривате. К, изтривате. Й, изтривате. И, изтривате. З, изтривате. Ж, изтривате. Е, изтривате. Д, изтривате. Г, изтривате. В, изтривате. Б, изтривате. А, изтривате.

Сега изтрийте кръга и забравете за черната дъска. Просто продължете да релаксирате още по-дълбоко. Почувствайте как потъвате в стола, как умът и тялото ви навлизат все по-навътре в релаксацията, все по-надълбоко с всяко вдишване. Докато вдишвате, си представете, че вдъхвате чиста и без никакъв мирис упойка. Тя се разлива из тялото ви.

Усещате топлина, вцепенение, пощипване и колкото повече я вдишвате, толкова повече искате да продължите, дишането ви става все по-дълбоко и ви дава още от това спокойно, отпускащо, релаксиращо усещане. Отсега нататък до края на сеанса ще се отпускате все повече и повече с всяко следващовдишване. Сега искам да си представите, че пред вас има две големи огледала, поставени едно до друго. Представете си ги. Те са идентични.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Засега огледалото, което виждате отляво, е празно. Сега се гледайте в дясното огледало. Вижте се в него.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Повторете след мен: "Това огледално мое отражение отразява всичко, което предлагам на човека, когото истински обичам." Сега окръжете огледалото с червена рамка. Червеното символизира привличането, страстта и дълбочината на любовта.

ПАУЗА 2 СЕКУНДИ

Сега нека червеният цвят да залее цялото огледало и самото то заедно с образа ви да стане червено.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Сега образът ви се е изпълнил със страст, привличане и дълбока любов към човека, когото истински обичате. Повторете следното твърдение на себе си точно така, както го казвам аз: "Предлагам своята дълбока любов и страст на човека, когото истински обичам." Нека червената рамка и червеният цвят да изчезнат. Сега обградете със синя рамка това огледало. Синьото олицетворява лоялността, топлотата, верността и трайното приятелство.

ПАУЗА 2 СЕКУНДИ

Оставете синия цвят да изпълни цялото огледало. И огледалото, и образът ви нека станат сини.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Образът ви сега се е изпълнил с лоялност, топлота, вярност и трайно приятелство към човека, когото истински обичате. Повторете на себе си следното твърдение точно така, както аз го казвам: "Предлагам лоялност, топлота, вярност и трайно приятелство на човека, когото истински обичам." Нека синята рамка и синият цвят да изчезнат.
Сега обкръжете огледалото със зелена рамка. Зеленото е символ на живота, растежа и обновлението.

ПАУЗА 2 СЕКУНДИ

Сега позволете на зеления цвят да се разлее по цялото огледало, нека и то, и образът ви да станат зелени.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Образът ви сега е изпълнен с вечно развиващия се живот и с подновената клетва към човека, когото истински обичате. Повторете следното твърдение на себе си точно така, както го казвам аз: "Предлагам моя живот и подновената си клетва на човека, когото истински обичам." Нека зелената рамка и зеленият цвят да изчезнат. Сега сложете пурпурна рамка на това огледало. Този цвят е символ на духовното единство.

ПАУЗА 2 СЕКУНДИ

Оставете пурпурния цвят да се разлее по цялото огледало. Огледалото и образът ви нека станат пурпурни.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Сега образът ви се е изпълнил с духовно единство между вас и човека, когото истински обичате. Повторете след мен: "Предлагам своя дух, за да се съедини с човека, когото истински обичам." Нека пурпурната рамка и пурпурният цвят да изчезнат. Сега обградете огледалото с бяла рамка. Бялото е знакът на истината, съвместимостта, почтеността и цялостността.

ПАУЗА 2 СЕКУНДИ

Оставете белия цвят да се разлее по цялото огледало. Нека огледалото и вашият образ станат искрящо бели.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Образът ви е изпълнен с истина, съвместимост, почтеност и цялостност, насочени към човека, когото истински обичате. Повторете следното твърдение на себе си точно така, както го казвам аз: "Предлагам своята истина, почтеност, цялостност и абсолютна съвместимост на човека, когото истински обичам." Нека бялата рамка и белият цвят да изчезнат. Сега обкръжете огледалото със златиста рамка. Златистото е символ на трайното одобрение.

ПАУЗА 2 СЕКУНДИ

Оставете златистия цвят да се разлее по цялото огледало. Нека то и образът ви станат златисти.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Сега образът ви се е изпълнил с трайното одобрение на вашата любов към човека, когото истински обичате. Повторете следното твърдение на себе си точно така, както го казвам аз: "Предлагам своето трайно одобрение на човека, когото истински обичам." Нека това огледало остане обкръжено със златистата рамка.

Вие сътворихте на духовно равнище своето любовно обяснение пред човека, когото истински обичате. Сега повторете мислено след мен: "Предлагам цялата си любов на личността, която истински обичам и която е моята сродна душа." Вече е само въпрос на време тази любов да се прояви и в материалния свят. Сега насочете вниманието си към огледалото, което стои отляво. То е предназначено за човека, когото истински обичате, тоест за вашата сродна душа. Ако вече истински обичате един конкретен човек, създайте мислено неговия образ в огледалото. Гледайте го.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Ако нямате предвид конкретен човек, но искате да намерите своята истинска любов, която и да е тази личност, представете си изображение в огледалото, което да означава следното: "Образът на човека, когото истински обичам." Ако успеете да си представите човешки образ в това огледало - чудесно. Запомнете го, защото това е образът на човека, когото истински ще обичате. Ако не успеете да си представите човешки образ, няма нищо страшно, защото умът ви ще се протегне и ще достигне до човека, който ще бъде вашата истинска любов.

Сега си повторете следното твърдение: "Това огледало отразява човека, когото истински обичам, и това, което желая да получа от него." Обградете огледалото с червена рамка. Червеното символизира привличането, страстта и дълбочината на любовта.

ПАУЗА 2 СЕКУНДИ

Оставете червения цвят да изпълни цялото огледало. Нека огледалото и образът на човека, когото истински обичате, станат червени.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Сега образът на този, който е вашата истинска любов, е изпълнен със страст, привличане и дълбока любов към вас. Повторете следното твърдение точно така, както го казвам аз: "Желая дълбока любов и страст от човека, когото истински обичам." Нека червената рамка и червеният цвят да изчезнат. Сега сложете синя рамка на това огледало. Синьото е знак за лоялност, топлота, вярност и трайно приятелство.

ПАУЗА 2 СЕКУНДИ

Оставете синия цвят да залее цялото огледало. Нека огледалото и образът на този, когото истински обичате, да станат сини.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Сега образът на човека, който е вашата истинска любов, се е изпълнил с лоялност, топлота, вярност и трайно приятелство, предназначени за вас. Повторете следното твърдение на себе си точно така, както го казвам аз: "Желая лоялност, топлота, вярност и трайно приятелство от човека, когото истински обичам." Нека синята рамка и синият цвят да изчезнат. Сега обкръжете огледалото със зелена рамка. Зеленото е знак на живота, растежа и обновлението.

ПАУЗА 2 СЕКУНДИ

Оставете зеленото да се разлее по цялото огледало. Нека огледалото и образът на вашата истинска любов да станат зелени.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Сега образът в огледалото е изпълнен с вечно растящ живот и подновяваща се преданост към вас. Повторете мислено твърдението: "Желая живота и подновяващата се преданост на човека, когото истински обичам." Нека зелената рамка и зеленият цвят да изчезнат. Сега сложете пурпурна рамка на огледалото. Пурпурното символизира духовното единство.

ПАУЗА 2 СЕКУНДИ

Сега оставете пурпурния цвят да изпълни цялото огледало. Нека и огледалото, и образът на този, когото истински обичате, да станат пурпурни.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Образът в огледалото сега е изпълнен с духовно единство между вас двамата. Повторете следното твърдение на себе си точно така, както го казвам аз: "Желая духът на човека, когото истински обичам, да се обедини с моя." Нека пурпурната рамка и пурпурният цвят да изчезнат. Сложете бяла рамка около огледалото. Бялото означава истина, съвместимост, почтеност и цялостност.

ПАУЗА 2 СЕКУНДИ

Сега оставете белия цвят да изпълни цялото огледало. Нека и то, и образът на този, когото истински обичате, да станат искрящо бели.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Сега образът на вашата истинска любов се е изпълнил с истина, съвместимост, почтеност и цялостност, насочени към вас. Повторете следното твърдение точно така, както го казвам аз: "Желая истина, почтеност, цялостност и абсолютна съвместимост от човека, когото истински обичам." Нека бялата рамка и белият цвят да изчезнат.
Сега сложете златиста рамка на огледалото. Златистото символизира трайното одобрение.

ПАУЗА 2 СЕКУНДИ

Оставете златистия цвят да се разлее по цялото огледало. Нека и то, и образът на човека, който е вашата истинска любов, да станат златисти.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Сега образът на този, когото истински обичате, се е изпълнил с трайно одобрение, предназначено за вас. Повторете следното твърдение: "Желая трайно одобрение от човека, когото истински обичам." Нека златистата рамка да остане около това огледало.

На духовно равнище вече създадохте онова, което желаете да получите от вашата истинска любов. Сега повторете мислено следното твърдение точно така, както го казвам аз: "Желая цялата любов от човека, когото истински обичам." Вече е само въпрос на време кога тази любов ще се прояви и в материалния живот. Сега разгледайте добре двете огледала със златисти рамки, които стоят едно до друго. Вие сте отдясно. Човекът, когото истински обичате, е отляво.

ПАУЗА 5 СЕКУНДИ

Нека сега двете огледала се слеят в едно огледало със златиста рамка, което отразява вас и онзи, когото истински обичате - двамата един до друг. Повторете си мислено твърдението: "Това желая, без да вредя на никого... ние двамата да се открием взаимно и да се свържем в трайна любов, която да обогати неговия и моя живот." Сега поемете дълбоко дъх и релаксирайте, докато огледалото изчезва от погледа ви. Това вече е факт. Вие и човекът, когото истински обичате, сте предназначени един за друг в този живот, без да вредите никому. Само трябват време и търпение, докато всичко се разгърне за вас в материалния свят. И това е точно така. Поемете дълбоко дъх и продължете още по-надълбоко.

За да се пробудите, бройте мислено с мене от 1 до 5. На 5 отворете очи и се събудете. Ще се чувствате фантастично, изпълнени с любов, надежда и оптимизъм. 1... 2... 3... 4... 5. Отворете очи, напълно будни и с чудесно настроение.
Аватар
venus
Модератор
 
Мнения: 542
Регистриран на: 12 Окт 2007, 09:36

Мнениеот venus » 25 Окт 2009, 08:18

Следващото упражнение е лично изпитано от мен и действа прекрасно. Давам го тук накратко и информативно, на проявилите интерес препоръчвам да се запознаят подробно с техниката. Моите приятели щастието, здравето, богатството, любовта Владимир Лермонтов

ТЕХНИКА

За упражненията на теб ще ти потрябват два стола, които ти ще поставиш един срещу друг на разстояние 1,5 -2,5 метра. Между тях следва да се нанесе черта, или, ако това е невъзможно, да се сложи това, което ще символизира някакъв мислен, енергетически разделител – въже, конец или метрова линийка. Общо казано, измисли си всякаква граница, която ще символизира делението между света реален, в който ти живееш и света невидим, тънкия – света на образите, в който обитава твоята душа и всички други души.

1. ЕТАП „ПОДГОТОВКА”
Сядаме на единия стол, той ще бъде царския или работния. Втория стол ще бъде творческия, тоест стола, на който ние ще създаваме образи. Сядаме на своя царски стол, затваряме очи, отпускаме се и молим от Всевишния, Бога, Вселената, Висшите сили помощ в откриването, осъзнаването на своята душа, почувстването й, при работата с нея.

2. ЕТАП „СЪТВОРЯВАНЕ НА ОБРАЗ”
Очите по време на работата с образи трябва да бъдат отворени! (В упражненията ние затваряме очи само преди началото на работата – 1 етап „Подготовка”, и в края – 7 етап „Възраждане”. В останалото време трябва да се гледа. Душата по-добре вижда с отворени очи.) И така, настъпва най-важният момент от процеса на работа с душата – сътворението на образ, с който ние ще работим, общуваме, беседваме. Външно това ще изглежда като игра, но по резултатите, които неизбежно ще последват след тази игра, ти ще разбереш, колко е велика действеността и ефективността на тези занятия.

Как се създава образ? – Образът се твори, рисува, създава от душата, а не от ума. Как да различим образа, който създава ума, от образа, който създава душата? Образ на душата се вижда веднага, без усилия, напрежения и размишления – така, все едно че вече готов. Само си се съсредоточил със цел да създадеш образ – и той веднага се намира, появява, и ти можеш да го опишеш. Образа, който създава ума – се отличава от душевния с това, че за неговото осъзнаване е необходимо време. Например, на теб ти е нужно да създадеш образ на чувството страх, образа веднага не ти се открива и ти започваш да мислиш, прехвърляш, да се ровиш в паметта: как може да изглежда страха? Започваш да размишляваш, прехвърляш варианти, да търсиш подходящ. Това е признак на работата на ума. Душата вижда образа веднага. На ума му е нужно време, за да си го представи. Образите на душата – те са живи, пулсиращи, дишащи, вибриращи. Образите на ума са като че ли застинали. Душата живее с чувствата, нейните образи – те са живи, дишащи, мъдри. Умът живее с информацията, затова неговите образи са безжизнени, бездушни.

3. ЕТАП „ОТКРОВЕН ДИАЛОГ”
Образът се появи, той „седи” или визуално се намира на противоположния, творчески стол. Сега настъпва третият етап на процеса: беседа, общуване, диалог с образа. Тук главното е, както и във всички упражнения на нашето школа: да се говори от душата (гласно). Как да различим думите, идващи от душата, от думите произлизащи от ума? Много просто! Запомни главния признак на беседата от душата: Душата е немногословна. А виж, умът страда от словесна диария, бърбори до безкрай и при това не говори нищо съществено. Душата се изяснява кратко, но съдържателно. Това са думи пълни със вътрешен, дълбок смисъл, пълни със вътрешна енергия, сила.

4. ЕТАП „ВЕЛИКИЯ ПРЕХОД”
След като ние от душа изкажем на образа това, което нас ни вълнува, това, за което ние сме извлекли този образ, поканили на среща, тогава настъпва следващият етап на процеса – великият преход. Изглежда той така: седейки на работния, царски стол, е нужно да се направи дълбоко вдишване, бавно издишване – с това ние образно отделяме света реален от света на образите, отключваме се от самите себе си и веднага ставаме, пресичаме условната граница, сядаме на творческия стол и попадаме в света на образите, вселената на душата. По време на протичането на процесите не си задавай никакви въпроси – считай, че това е игра. Главното е да не размишляваш за това по време на упражнението, защото в процеса на работа с душата – колкото ти по-малко мислиш и анализираш, толкова по-добре всичко се получава.

5. ЕТАП „ВЛИЗАНЕ В ОБРАЗ”
И така, ние попаднахме в света на душата, света на образите, света на чудесата – заехме творческия стол и... ставаме този образ, който сами току що сътворихме! По-нататък, заемайки творческия стол, за нищо не мислейки, веднага без задръжки следва да се говори това, каквото ти идва. Не анализирай, даже ако ти се струва, че от твоята уста излиза нелепост, абсурд, безсмислица. Веднага след като възникне пауза, запор, обърканост – значи образа е изказал всичко, което е желал. Следващите слова ще бъдат от ума, затова спри и се върни на предишното място.

Когато се намираш на творческия стол, пребивавайки в образа, много е важно да зафиксираш, запомниш, осъзнаеш чувствата, които идват при теб. Нужно е да разбереш и запомниш, какво чувства образа. Важно е не само това, което говори образа (а понякога той може и да мълчи), а главно това – какви чувства той преживява. Защото именно чувствата, преживяванията на образа се явяват пътеката, по която ти можеш да дойдеш до целта. Това е както в живота: на нас ни говорят много думи, но за нас са важни чувствата, които стоят зад тях, защото чувствата винаги са по-важни от думите. Винаги трябва да има РАЗЛИКА в чувствата, които ти преживяваш на работния, царски стол и тези, които преживяваш, попадайки в образа, тоест на творческия стол. Тази разлика се явява признак на това, че образът работи. Ако ти запазваш едно и също чувство на работния и творческия стол – значи, образът НЕ работи и следва да отложиш упражнението до следващия път.

6. ЕТАП „ЗАВРЪЩАНЕ”
След като ти си се изказал от името на образа – връщай се в своя предишен свят, отивай обратно на своя царски стол. Слушай това което ти беше казано. Настъпва времето за осъзнаване, анализ, размишления. Ако поискаш още за нещо да попиташ или да поговориш с образа – направи го. Ако пожелаеш, можеш отново да пресечеш границата, да влезеш в образа и отново да се изкажеш от името на образа. Но не заемай творческия стол повече от три пъти, защото тогава вече ще започне не упражнение на душата, а упражнение на ума – преливане от пусто в празно. Същността на упражненията с душата се състои не толкова в получаване на съвети, наставления, изречения, които дава образа, колкото в позитивното, радостно, светло преживяване.

7. ЕТАП „МЕДИТАЦИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ”
Всички упражнения ние завършваме с медитация, която се нарича „Възраждане”. Технологията е проста, но много ефективна при оздравяване на душата и тялото. Заемаме удобна поза на своя царски стол или преминаваме в кресло, или лягаме на диван, легло, пода. Затваряме очите, правим дълбоко вдишване, бавно издишване, разслабваме се и слушаме приятна, тиха, умиротворяваща музика в продължение на 10-15 минути. И не прилагаме никакви усилия – просто наблюдаваме за това, какво се случва в нашата душа.


УПРАЖНЕНИЕ „ЗДРАВЕЙ, ЛЮБОВ!”

Заемаш мястото на своя царски трон – работния стол, затваряш очи и се обръщаш към висшите сили с молба да съдействат в работата с душата. След това отваряш очи и на творческия стол си представяш образа на твоята любов, описваш го гласно. Ако образът не се вижда, не се проявява, упражнението следва да се отложи. След описването ти можеш да зададеш на своя образ въпрос, например, какво да направя, как да придобия любов в реалния живот? Възможно е въпрос и да не се задава – действай по желанието на душата.

След това правиш дълбоко вдишване, бавно издишване, ставаш, пресичаш границата и сядаш на творческия стол, влизаш в образа на своето щастие. И веднага започваш да говориш до първата пауза. Ако образът пожелае да отговори – хубаво, ако ли не – също прекрасно. Защото главното в упражненията с душата – това е чувството, което преживява образа.

Ти можеш да се върнеш на своя работен стол, ако пожелаеш да продължиш диалога или да послушаш съветите на образа. Но това упражнение следва да се завършва на творческия стол, в образа на любовта. Важно е да
запечаташ във себе си това възхитително, вълшебно чувство, да го зафиксираш на клетъчно ниво, да го попиеш навсякъде в себе си. Напомням, че главното условие за действеност на образа се явява смяната на чувствата при прехода от работния стол на творческия. Тоест на творческия стол ти си длъжен да изпитваш чувството на любов, радост, полет. Ако чувствата се запазят на двата стола – значи, образът не работи и упражнението следва да се отложи.

В края на упражнението ти благодариш на висшите сили за помощта и съдействието. Завършваш упражнението със сеанс на медитацията „Възраждане” на творческия стол. Сега преди заспиване и сутрин, след пробуждане, ти спомняй, оживявай образа на любовта, който ще преобразява изотвътре твоето същество, изменя твоя обкръжаващ свят.
Аватар
venus
Модератор
 
Мнения: 542
Регистриран на: 12 Окт 2007, 09:36

Мнениеот dirovi » 27 Юни 2010, 16:18

Aз вече ви писах лично съобщение, но отговор не получих. Междувремено
опитах да направя този сеанс на автохипноза, за който вие споделяте,че резултата
е поразителен. Незнам доколко съм успяла да се справя със създаването на образа
на любимият ми човек?! Въпросът ми е колко пъти може да се прави този сеанс
на автохипноза? Само до създаването на образа или и след това може да се
повтаря?! Ще ми бъде интересно да пилуча повече инфо. върху този метод.
Може да споделите как при вас е подействал.
Благодаря в аванс за отговора ви....
Аватар
dirovi
 
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Юни 2010, 14:33

Мнениеот SoFarAway » 27 Юни 2010, 17:09

Може да си го правиш, колкото искаш и както искаш не е задължително да го следваш точно така, ама ако не можеш да се самохипнотизираш, нещата се променят.... инфото можеш да го получиш работейки с метода....
SoFarAway
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 84
Регистриран на: 22 Юни 2009, 16:34
Местоположение: Бургас

Мнениеот dirovi » 27 Юни 2010, 17:28

....някой може ли да сподели личен резултат от вторият метод на автохипноза.
Не знам дали успявам в това което правя?!...и ако ли не какво значи "нещата се променят"...
т.е. няма ефект от това което правя ?!...Идея нямам как бих могла да разбера, че съм успяла да се" хипнотизирам"...малко странно ми звучи....затова се надявам на малко повече инфо. от хора лично постигнали успехи чрез този метод.
Аватар
dirovi
 
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Юни 2010, 14:33

Мнениеот SoFarAway » 27 Юни 2010, 23:36

Аз във втория метод автохипноза не виждам, може да си се ползва и без навлизане в хипноза. А относно автохипнотизирането, се препоръчва преди работа с автохипноза да се направят, поне няколко хипнотични сеанса с цел подготовка за самохипноза, след като хипнотизатора те е хипнотизирал няколко пъти, вече се усеща когато се влезе в хипноза било то и автохипноза, има и уреди които отчитат честотата с която ти работи мозъка , но това е друга тема, при всеки е различно, някой може да успее от първия път да се хипнотизира друг може след петия, трети след десетия. Ще ти кажа, съди по това дали успяваш в нещо или не, по резултатите, които то носи или не носи.
Ако се интересуваш, от автохипноза пиши на лично мога да ти дам някоя и друга насока доколкото ми е по силите, да не драскаме излишно в темата.
SoFarAway
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 84
Регистриран на: 22 Юни 2009, 16:34
Местоположение: Бургас


Назад към Любовна магия. Психология на отношенията.

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта