Лунни дни и призоваване на любов

Тези от Вас, които имат любовни терзания, биха могли да споделят тук своите притеснения. Надяваме се да намерят верния път към любовта...

Модератор: venus

Мнениеот venus » 07 Мар 2008, 12:27

Най-важното за сбъдването на нашите желания е да попаднем в резонанс с Вселената. Тогава космическата енергия сама ще доведе щастието при нас.

Трябва да изразите желанието си за своята любов в първото лунно денонощие. Каквото си пожелаете в този ден, непременно ще се сбъдне. Както е известно, първото лунно денонощие понякога продължава само няколко минути. Не пропускайте тези минути - от тях може да зависи целия ви живот.

В този момент трябва подробно, с колкото се може повече детайли да си представите живота, който желаете. Представете себе си и мъжа, който бихте желали да имате до себе си. Той трябва да бъде добър, умен, мъжествен, красив? Това е възможно. Добре би било да е богат? Защо не? Но не забравяйте, че най-важното нещо е той да бъде любим. Ако не изпитвате любов към него, няма да има значение нито красотата му, нито богатството му, нито каквито и да било негови достойнства. Така в момента на настъпване на първото лунно денонощие вие трябва да изградите образа на любимия мъж с увереността, че когато има любов, останалото се подрежда. Ако имате предвид конкретен човек - можете да концентрирате мисълта си върху него. В този случай обаче хубаво помислете - ако има човек или ситуация, която може да възпрепятства вашата връзка, шансът за изпълнението на желанието ви значително намалява. Задължително условие: при визуализацията трябва не просто да видите образа на любимия мъж, но и да видите себе си до него. Усещането ви трябва да бъде позитивно, радостно, щастливо, трябва да имате пълна увереност, че желанието ви ще се сбъдне. Но и не давайте прекалена воля на фантазията си, ако ви поведе към бурни и страстни любовни сцени. Тези мечти ще ви отнемат толкова енергия, че за реалното им осъществяване енергия няма да остане. Това е една от основните причини жените-мечтателки да остават сами в живота - фантазиите отнемат всичките им сили. Мечтите са необходими, но бъдете внимателни с тях.

Първото лунно денонощие е най-доброто време за задаване на желанието - то непременно ще се сбъдне. С отминаването на първото лунно денонощие се постарайте да забравите всичките си мечти и да се концентрирате върху друго. По този начин ние пускаме мечтата си на свобода, позволявайки нейната реализация в живота ни, но независимо от нас.

Осъществяването на мечтата ви може да има нужда от повече от един месец. Бъдете търпеливи и вярвайте в успеха. Хората се запознават най-лесно, когато Луната е в Близнаци и Лъв. В тези дни се старайте да общувате повече, да се срещате с повече хора.

По време на първата фаза на луната продължавайте да мислите и да визуализирате своето щастие. Това е период на подготовка за бъдещето, затова не предприемайте конкретни активни действия, дори в случаите, когато имате предвид конкретен човек.

В шестото лунно денонощие се настройте мислено на човека, когото желаете, опитайте се да го усетите, да го разберете, да приемете неговите мисли и чувства - в този ден интуицията се изостря и вие много точно можете да прецените перспективите на вашите отношения и какво точно трябва да предприемете, за да се доближите до него. Интуицията ви може да ви подскаже, че трябва да чакате търпеливо и отношенията ви с времето ще започнат да се развиват по естествен път; или пък може би е необходимо вие да направите първата крачка. Този ден ви дава шанс да изберете най-правилното за вас поведение. По-нататък действайте според интуицията си.

Ако решите да предприемете активна стъпка, най-добре това да стане в 21 лунен ден - този ден ни дава смелост и възможност да извършим постъпки, да които преди това сме се страхували дори да мечтаем. Най-доброто време за активно действие е 21 лунен ден, но не се престаравайте. Помнете, че когато срещнем подходящ за нас човек, благоприятната ситуация за започване на отношения се открива сама. Нашата задача е да не пропуснем тази ситуация, да видим навреме отварящата се пред нас врата. Ако врата остава затворена и трябва да я разбиваме с глава, тогава най-вероятно целта ни е избрана неправилно и всякакви опити да бъде постигната е най-добре да бъдат прекратени, тъй като са обречени на провал. С подходящия човек всичко протича гладко - запомнете това. Важното е да не пропускаме своя шанс, когато го получим.

Ако до началото на четвъртата фаза на Луната не се появи такава възможност, тя не трябва и да бъде търсена повече. Изчакайте следващото новолуние и повторете всичко отначало. А докато Луната намалява, нищо повече не предприемайте - оставете настрана планове и действия.

Ако усилията ви са се увенчали с успех и сте срещнали желания човек, най-благоприятното време за начало на сериозна връзка, а дори и за встъпване в брак, е 17 лунен ден. В този ден сме преизпълнени с жизнени сили, с вътрешна свобода, а любовта обещава да бъде дълга и стабилна.

И не се отчайвайте, ако в началото при вас нищо не се получи. Най-важното условие е да настроим себе си на еднакви вълни с тези на Вселената, а в зависимост от начина ни на живот това понякога може да изисква доста време. Щастието в личния живот идва тогава, когато вътрешният ни свят е изпълнен с мир и хармония, когато можем да се радваме на живота просто така, без особена причина, когато умеем да живеем в съгласие със своята интуиция, да открием истинската си природа и да станем самите себе си. Тогава привличаме като магнит онзи човек, който най-добре ни съответства. Затова не се предавайте. Научете се да усещате всеки ден с помощта на лунните ритми и когато Луната стане ваш надежден компас, тя ще ви помогне да се ориентирате в живота ви и ще ви отведе към любовта и щастието, които желаете.

--------------------------------------------------------

Лунни денонощия

Лунните денонощия са по-дълги от слънчевите, те продължават 24 часа 48 минути - именно толкова време минава от един изгрев на Луната до следващия. Лунният месец е по-кратък от привичния за нас слънчев месец. През лунния месец има 29,53 земни денонощия.

Лунните денонощия са времето, което преминава от изгрев до изгрев на Луната. Изключение правят първите лунни денонощия: те започват в момента на новолунието, а този момент не съвпада с момента на изгрева и завършват след новолунието в момента най-близък до изгрева на Луната. Затова първите лунни денонощия могат да бъдат много кратки.

Понякога през лунния месец лунните денонощия са 29, а понякога – 30. Тридесетото лунно денонощие също може да бъде много кратко: то не завършва с най-близкия изгрев на Луната, а в момента на новолунието, което може да се случи в промеждутъка между два лунни изгрева. Продължителността на всички останали лунни денонощия е примерно еднаква.

Аватар
venus
Модератор
 
Мнения: 542
Регистриран на: 12 Окт 2007, 09:36

Мнениеот venus » 07 Мар 2008, 12:40

1 лунен ден

Символ – светилник, кандило, лампа.
Много добър, чист и светъл ден. Този ден трябва да се посвети на всичко, което възвишава духа. Денят е неблагоприятен за работа в колектив, следва да се избягват тълпите от хора и ненужните контакти. Полезно е да си припомните детството, да обмислите своя жизнен път, да прегледате книги по истории на своя народ. Трябва на ум да произнесете всички мисли и обиди, да простите обидите на приятелите и неприятелите си – това сваля натрупалите се комплекси.

Този ден притежава магически свойства. Той е предназначен за работа с менталните енергии, а също с мисловните образи. Трябва да бъдете много внимателни в мисленето си – може да създадете мислени образи, които могат да се въплътят в живота ви и да ви донесат нещастие.

Това също е ден на творческите замисли. Не се препоръчва да се започват нови неща, трябва само да се планират. Всички планове, които са планирани през този ден могат да се реализират и без нашата намеса.

В медицинско отношение денят е свързан с главата. Не трябва да се преуморявате, да ядете люто и горещо, да употребявате алкохол, тъй като може да се получи спадане на енергията на вътрешните органи. А това на свой ред, може да доведе до образуване на камъни. На първо място трябва да се отстранят духовните причини за заболяването. Заболелите през този ден може да боледуват дълго, но задължително ще оздравеят.


2 лунен ден

Символ – паст – уста на звяр, захапваща уста, рог на изобилието.
Вторият лунен ден е добър за гладуване, установяване на правилна диета. Добре е през този ден да се започне цикъл от физически упражнения.

През този ден не бива да се поддавате на гнева, трябва да избягвате конфликтите и изблиците на емоции. Денят скланя към проява на скъперничество, затова е необходимо всячески да развиваме в себе си щедростта и не бива да съжаляваме за това, от което се освобождаваме.

В този ден може да се определи, какво е полезно и какво е вредно за вашия организъм. Трябва мислено да си спомните всички употребявани от вас продукти. Ако сте почувствали към някаква храна отвращение, тя не е за вас. За вас е полезна онази храна, към която ви тегли. Същото се отнася и за хората – може изведнъж да почувствате, с кого трябва да общувате, а с кого не си струва.

В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на устата, зъбите, на небцето. Болестите на този ден не са продължителни и са без опасни последствия.


3 лунен ден

Символ – барс или леопард, готвещ се за скок.
Енергетиката на този ден изисква активност. Пасивността е противопоказана и дори опасна. През този ден пасивните хора могат да се изложат на различни астрални нападения или пък да станат мнителни, подозрителни и коварни. Желателно е интензивно физическо натоварване.

Трябва да се освобождавате от негативните емоции, да бъдете внимателни към своите реакции при контактите си с хората.

Ако през този ден случайно разлеете олио – това означава, че сте се отбили от пътя си.

В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на тила и ушите. Ако имате болки в областта на тила или ушите е необходимо почистване на ушите и лечение на ставите – благоприятен ден за операция на ставите, сухожилията. Хората, заболели през този ден, оздравяват трудно.


4 лунен ден

Символ – дърво, дървото на познанието.
През този ден се препоръчва не само да сеете и орете, но още и да изучавате националните, генетически, исторически традиции, да се концентрирате върху своите извори, да натрупвате светли мисли, да изучите подробно взаимоотношенията си с близките с цел да укрепите своето Дърво, да пречистите ствола на Дървото от ненужните разклонения. Много е полезно през този ден да си спомните за миналото.

По-добре прекарайте през този ден в уединение. Старайте се да не вземате прибързани решения, тъй като първо е необходимо да обмислите всичко както трябва. Денят се смята за добър за засаждане на дървета. Символиката на деня е свързана с дървото на живота ни и се е считал за ден, в който се прави помен за покойниците.

Желателно е да сте близко до дома си, да се занимавате с дома и семейството си. Противопоказана е работата в колектив, не бива да режете дърва, да късате цветя и други растения с корена.

Най-уязвими са шията и гърлото. Особено чести са шийните радикулити. Болестите на този ден са много опасни, ако не им се обърне внимание веднага.


5 лунен ден

Символ – Еднорог, означаващ вярност на принципите и дълга. Още един символ на този ден е риещият земята Глиган.
Еднорогът е мъдрият звяр, хранещ се със златните ябълки от дървото. Способен е да променя вида си и може да предсказва бъдещето, да изпълнява желанията на човека, способен да го укроти.

Денят е свързан с определяне на целите, а затова именно в този ден е най-добре да планирате някакви промени в живота си. Денят е най-благоприятен за хората, способни предварително да преценяват и обмислят всичко, отколкото за лекомислените хора – на тях в този ден, по-скоро, няма да им провърви.

През този ден трябва да се отстояват собствените принципи и идеали, уместно е също да защитите честа и достойнството на човека до вас. Може и е необходимо да проявите активно чувствата и емоциите си – това ще бъде уместно, и ще ви разберат правилно.

През пети лунен ден можете да ядете всичко, към което ви тегли. Това е единственият ден, когато храната изгаря в организма без остатък и се усвоява напълно. Затова можете да се ръководите от инстинкта си и да ядете това, към което ви тегли; така постъпват много йоги – те купуват по малко от всичко, което им се иска и го изяждат. Като основно ястие е за предпочитане мляко, извара и мед. През този ден можете да се наситите, но не бива да преяждате.

В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на хранопровода. Не бива да гладувате, избягвайте да употребявате убиенную храна. Болестите на този ден могат да бъдат опасни.

В този ден се раждат хора, които трансформират храната във физическа и астрална енергия. Могат да се родят герои, светци.


6 лунен ден

Символ – облак, жерав, свещената птица Ибис.
Този ден е добър за научни изследвания, умствени и духовни търсения, за активно усвояване на енергията на Космоса. В този ден се изостря интуицията, наблюдава се засилване на скритите способности. Особено ефективните пророчества, предаването на мисли на разстояние, работата със словото, занимания с аромати, дихателни упражнения. Денят е удачен за търсене на изгубени хора, вещи, животни.

Ден за придобиване на благодат и любов, смирение и прошка. През шести лунен ден не бива да изразявате недоволството си от живота, от обстоятелствата, пред себе си или пред другите – всичко трябва да приемате такова, каквото е. Денят е добър за общуване с природата, за подмладяване.

В древността в този ден са гадали по облаците. Ако небето е ясно или напълно е покрито с облаци, значи, че светът е лишен от хармония. Добре е през шести лунен ден да видите облаци, да чуете мелодичен звън.

Напротив, за крадците и престъпниците денят е много неуспешен.

В медицинско отношение трябва да се обърне внимание на бронхите, плазмата и горните дихателни органи. Заболелият през този ден човек ще се отърве с лека уплаха. Денят е добър за подмладяване.


7 лунен ден

Символ – петел, магически жезъл, ветропоказател.
Ден на молитви и работа с думите. Ако не умеете да говорите, по-добре мълчете. В този ден природата много отзивчиво откликва на всяка, дори случайно произнесена на глас дума. А затова не бива да се бърбори напразно, и въобще трябва да бъдете много внимателни с думите – всичко, казано на глас, може да се претвори в живота.

В седми лунен ден не бива да се яде птиче месо и яйца, да се чупят съдове, да се къса хартия, книги, писма.

В медицинско отношение трябва да се обърне внимание на белите дробове. В този ден нараства опасността от простуда. Денят е неблагоприятен за вадене на зъби. Болестите на този ден са лесно излечими.


8 лунен ден

Символ – Феникс, пеперуда.
Това е ден на решителните постъпки, опрощаване на греховете и на покаяние, пречистване с огън (свещ). Добре е през този ден да се покаете за собствените си грехове и да простите греховете на другите.

Денят може да бъде успешен за онези, които са склонни към авантюри, а също за хората, способни да пожертват себе си. Той е благоприятен и за пътувания, пътешествия и командировки. Не се препоръчва да се води заседнал начин на живот -денят може да стане критичен.

При много хора става изостряне на възприятията. Осми лунен ден е време на биохимични и алхимични трансформации, когато в организма се включват най-фините енергии. През този ден е добре да се приготвят лекарствени препарати за всички болести, особено за сложните.

В медицинско отношение може да се гладува, да се провежда прочистване на стомаха и червата. Трябва да се обърне внимание на периферната нервна система. Болестите на този ден могат да се окажат много опасни.


9 лунен ден

Символ – прилеп, летяща мишка.
Първият ден след квадратурата между Луната и Слънцето. Опасен ден, неговата енергетика влияе крайно отрицателно върху човека. Ден на прелъстяване и илюзии, измами и заблуди, а също на отравяне. Хората са подложени на страхове, тревоги и мрачни мисли. Необходимо е съзнателно пречистване на помислите и регулиране на желанията. Много ефективно е да простите на човек, който ви е обидил.

В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на гърдите, на предупреждението за междуреберна невралгия и стенокардията. Давещото чувство в гърдите говори за това, че вие правите нещо нередно. Това е признак за това, че са се натрупали много проблеми, за разрешаването на които трябва да се обърнете към абсорбирането на духовна храна, към изворите и традициите. През този ден нараства опасността от хранително отравяне. Необходимо е да се пречистите от физическите шлаки, да се занимавате със силови упражнения. Болестите, започнали през този ден са много сериозни, тъй като предупреждават за това, че сте избрали неверен път за духовното си развитие.


10 лунен ден

Символ – Фонтан, източник на вода.
Фонтанът е свързан с постоянно препълващата човека енергия и напомня за духовната самостоятелност. Това е ден на пожертвования, ден на преобразяване на вътрешната природа. Денят е свързан с излизането на човека на собствения му път, със самовглъбяването, с включването на кармичната памет. През този ден излизат наяве тайните източници на знанията. Препоръчва се медитация над собствената карма и кармата на рода ни, за да разберем миналото и настоящето си, да обезпечим изпълняването на кармичната си задача.

Десети лунен ден е добър за начало на всякаква работа. Например, най-добре е именно през този ден да започнете строеж на нов дом или вила. Много добър ден за почивка, но активна почивка: излишъкът от сили през този ден е добре да се насочи към укрепване на здравето. Това е най-добрият ден за баня или сауна.

Благоприятен ден за примирение, за приключване на домашните конфликти и несъгласия, за среща с роднини.

Ако през този ден ви болят костите на гърдите, подребрието – това показва вътрешни проблеми у човека. Препоръчва се да пиете повече течности.


11 лунен ден

Символ – огнен меч, огнедишащ змей или дракон.
Този лунен ден притежава много силна енергетика, той се счита за най-мощният от всички дни на лунния цикъл. Денят е свързан с енергията на Кундалини, с нейното включване и трансформация.

През този ден е необходима предпазливост и внимание във всички дела. В човека се пробужда огромна сила, която е необходимо да се насочи към съзидание, изграждане. Онзи, който е добре подготвен може да проведе някои пречистващи процедури. Онзи, който знае малко, по-добре да не се занимава със сериозни неща. Денят е добър за молитви. През този ден е желателно да не използвате остри и режещи инструменти, по-добре е дори хляба да чупите с ръце. Падащите през този ден ножове и вилици предупреждават за опасност.

Убиването на всякакви живи твари през този ден е противопоказано.

Това е ден на победата и безсмъртието. Всички дела, започнати през този ден, обезателно трябва да се доведат до край. Не препоръчва пасивността и седящият начин на живот. Все пак не трябва и да се претоварвате прекалено през този ден. Денят е добър също и за начало на гладуване.

Този ден е свързан с гръбначния стълб, може да ви боли гърбът. Заболяванията на този ден са опасни преди всичко за жените. За мъжете те обикновено са незначителни.


12 лунен ден

Символ – чаша, сърце (Чашата Граал).
Ден на милосърдието и състраданието, на включването на космичната енергия на любовта. Енергетиката на деня предразполага в този ден да се прави добро на ближните. Препоръчва се да се правят подаръци, да се подава милостиня, особено, ако ви молят за това. Онзи, който в този ден не бъде милостив, может и сам да се лиши от милост.

Ден на молитви, уединение, внимателност към самия себе си, успокоение, победа на мъдростта над ума и чувствата. Категорично не се препоръчва да се сърдите и да ненавиждате. Не бива да се карате – да се помирите след това ще бъде много трудно. Не трябва да се самосъжалявате, да се оплаквате и да плачете – може задълго да останете в това състояние.

Това е един от най-добрите дни на лунния месец за сключване на брак, който ще бъде основан на висшата любов.

Много добър ден за начало на лечение, изчистване на горните дихателни пътища, сърцето и белите дробове. Добре е да се отиде до извор, да се изкъпете в река, тъй като през този ден водата притежава силни пречистващи свойства. Трябва да се стараете да употребявате по-малко груба храна и да пиете повече вода. Препоръчват се също сокове (освен ябълков – символ на обогатяване).

В дванадесети лунен ден не да се предприемат нови дела, тъй като всички те ще отидат на вятър и ще донесат само загуби.

Категорично се пазете от кръв!


13 лунен ден

Символ – колело.
През този ден могат да се повторят много ситуации от миналото, могат да се проявят стари проблеми. Ако при вас се връщат стари неща, значи, нещо не сте изпълнили. Отнесете се към това внимателно, постарайте се да се освободите от товара на миналото – и ще получите нови сили за бъдещи дела.

В миналото в този ден са пекли хляб, прели са прежда, изготвяли са кръгли талисмани.

Денят е благоприятен за работа в колектив, за учене и получаване на нова информация. В същото време този ден носи неуспех във всички дела. Не трябва да предприемате и да започвате нищо сериозно.

В тринадесети лунен ден вървят процеси на подмладяване на организма. Може да натоварвате стомаха си, добре се усвояват лекарствата и козметичните средства. През този ден може да се премахват петна, бенки, бръчки. Полезна е банята и сауната. Болестите на този ден могат да бъдат продължителни.


14 лунен ден

Символ – тръба.
Началото на всяка важна работа е по-добре да се започне през този ден. Дела, започнати в този ден ,като правило, се отдават. През този ден трябва да се обръща внимание на знаци, сигнали и предзнаменования, идващи при вас. Трябва да се вслушвате внимателно в съветите, които ви дават. Дори съветите на непознати хора могат да бъдат полезни през този ден.

Денят е удачен за пътувания и командировки, за промени, свързани с работата. Полезна е всяка физическа работа. Добре е да изучавате свещените текстове – възможно е да получите дълбоки знания.

Всяка течност през този ден носи замърсяване, а затова денят е много удачен за сухо гладуване. Не трябва да използвате парфюми, да пушите, да претоварвате зрението си. Препоръчват се орехи и солени продукти, а горчивото и сладкото да се ограничи.

Препоръчва се очистване на червата.


15 лунен ден

Символ – змей, чакал.
В петнадесети лунен ден се активизират тъмните сили, затова през този ден сме особено уязвими психически. Критичен ден преди пълнолунието, когато се активизира вътрешното начало на всеки човек, поддаващо се на земните съблазни. През този ден трябва да се защитите, да практикувате всякакви форми на аскетизъм, да побеждавате плътта си, за да бъдете чисти.

Не се препоръчва да започвате през този ден никакви важни дела.

Това е ден на тежки сънища, на кошмари. Лош знак на този ден е кавгата. Добре е в този ден да се види куче, дори лаещо.

В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на задстомашната жлеза (в нея става корекция) и на диафрагмата. Полезно е да се яде калина, бобови храни, ечемик. Не бива да се ядат ябълки.


16 лунен ден

Символ – пеперуда, гълъб, стълба (пътят на вертикалното възкачване, висшата точка на Лунния път), Психея (олицетворение на човешката душа в Древна Гърция).
Това е много чист ден – ден на справедливостта, духовното пречистване, на хармонията между астралното и физическо тела. През този ден се препоръчват всякакви физически упражнения, способстващи хармонията, която води до необратими процеси - както физически, така и психически. Счита се, че викането, безцеремонното поведение трябва да бъдат напълно изключени през този ден. Трябва да се запазва спокойствие, не трябва да нарушавате вътрешния комфорт и мир в душата си с никакви странични действия, понеже символът на този ден е умереност. Шестнадесети лунен ден е един от дните за Посвещаване на проповедниците. Злоба, агресивност, завист, проявявани през този ден водят до падение. Противопоказан е също сексът.

Този ден е много важен за приемане на кардинални решения в живота. Един от най-добрите дни за встъпване в брак и за възпитаване на децата. Много е благоприятен за хората на творческия труд – по това време у тях възникват най-добрите идеи. Това е ден на обновяване на кръвта, и нейното заболяване е признак на духовно замърсяване. За това говори и мръсотията, полепнала към дрехите.

Не се препоръчва употребата на животинска храна (освен риба), гъби, не трябва да се колят птици.

През този ден е много полезно да се прави всичко, което е свързано с чистотата: да се мие пода, да се бърше прахта, да се взема душ. Деня е благоприятен също за пътешествия и продажба на животни.

Много е важно, на кой ден настъпва пълнолунието – на 15-и или 16-и лунен ден. Ако пълнолунието настъпва на 15-и лунен ден, то следващите две седмици ще бъдат обезпокояващи и възбуждащи в емоционално отношение. А ако настъпва на 16-и лунен – обратно, ще има мир, спокойствие, умиротворяване, духовно издигане, удовлетвореност, равновесие.

Всички сънища, като правило, са действителни, но и изискват правилно изтълкуване.


17 лунен ден

Символ – чепка грозде, камбана, камбанен звън.
Енергетиката на този ден способства за намиране на вътрешна свобода, този ден е ден за веселие и разкрепостяване. Най-добрият ден за празненства и тържества, на които е лошо да бъдете скучни и тъжни.

Този ден е добър за начало на нови и важни дела. Един от най-добрите дни за сключване на брак, който ще се крепи върху любовта. Благоприятен е за съпружески отношения, за контакти. Най-яркият аспект в характеристиката на този ден е любовта, но не трябва да се главозамайвате и да губите предпазливостта си: заради неконтролируемите енергии той съдържа в себе си много изненади. Денят е свързан с преобразованието на женските енергии, а неизследваната женска енергия може да се проявява като буйство, като непроизволен изход.

Денят няма да донесе успех на самотните, егоистите, скучните и затворени хора.

Един от малкото дни на лунния месец, когато определена доза алкохол не вреди. Препоръчва се през този ден да се употребява сухо вино или кагор (червено сладко вино). Но, във всичко е нужно да съблюдавате чувство за мярка, тъй като този ден носи голямо количество неконтролируема енергия и съдържа много изненади.

Седемнадесети лунен ден е желателно да се проведе като ден за контакти, веселие и разкрепостяване, ден за слово, и песни. Резултатите на този ден могат да бъдат много различни: на висше ниво – намиране ключа за идеалната любов, на низше – буйство и пиянство. През този ден е добре да се сключват бракове, които ще се градят дълго време върху любовта. Въобще, за сключвания на бракове са добри дванадесети, шестнадесети и седемнадесети лунни дни (през шестнадесети ден – бракът ще се гради върху хармония, а през дванадесети – върху висша любов).

Сънищата се сбъдват, най често на третия ден.


18 лунен ден

Символ – маймуна, огледало, лед.
Енергетиката на този ден прави човека пасивен. Нараства опасността да се поддадете на чуждо влияние, да започнете да подражавате на някого или да следвате чужди мисли. Този ден може да стане ден на коварни измами и прелъстявания, лицемерие и интриги. Без да искат, хората могат да се подвеждат един друг. Препоръчва се да следите своите глупави навици и мисли, да се откажете от егоизма и тщеславието си, от илюзиите и постоянните инстинкти, да се постараете да се видите отстрани и да се оцените обективно.

Денят е свързан с подражанието, с мимикрията, с пасивното следване на чуждите мисли. Необходимо е да работите с глупавите и нечистите си мисли; развивайки обективен поглед върху света, да се постараете да се видите отстрани, да се откажете от илюзиите от постоянните си инстинкти. Ставащото през осемнадесети лунен ден е като огледално отражение на нашата вътрешна същност и ни показва онова, което сме направили в живота си.

Противопоказано е през този ден пиянството, пушенето, препоръчва се гладуване и очистване на червата, а също сауна и процедури за подмладяване. В медицинско отношение трябва да се обърне внимание на бъбреците: през този ден те отслабват. Могат да се появят също кожни болести, да се отворят скрити рани (с всякакви диагнози и лечение трябва да бъдете много внимателни). Ако се случи нещо подобно, значи че сте нарушили закона на космичната еволюция. Препоръчва се изчистване на кожата, масажи, подмладяване, бани, по-малко да спите - иначе може да се събудите с чувството, че сте смазани. Не е желателно да употребявате месна храна – по-добре орехи, повече растително масло (в това число за втриване при масаж). Заболелият през този ден може да остане на легло дълго и да не оздравее.

Като правило, сънищата са действителни.


19 лунен ден

Символ – паяк, мрежа.
Сатанински ден. През този ден светът се управлява от тежка и неблагоприятна за човека енергетика. Ако обстоятелствата позволяват, по-добре си останете в къщи и не ходете никъде. Голяма е опасността да се поддадете на лошо влияние, да се оплетете в дяволски мрежи. Запознанството през този ден може да има неприятно продължение: ще ви бъде много трудно да се освободите от влиянието на този човек.

През този ден трябва да бъдете много внимателни с новите идеи и планове – те ще бъдат по-скоро илюзия или измама. Не сключвайте договори и не поемайте никаква отговорност. Не бива да сключвате брак през този ден. Пазете се от пияни хора, те са способни да нанесат вреда на здравето ви и дори да ви осакатят.

Този ден е свързан с нравственото пречистване на душата и съвестта. Препоръчва се да обмислите постъпките си, да се покаете мислено, да се освободите от лъжите, гордостта и чуждите мисли. Желателно е да запалите свещ или кандило, да обиколите дома си със свещта или да поседите до огъня.

В медицински аспект денят прави уязвими апендиксът и сигмовидният отдел на червата. Освен това, зачестяват депресиите и страховете.

Сънищата ще се сбъднат.


20 лунен ден

Символ – орел.
Този ден е ден на освобождаване от всякакъв товар, на преодоляване на съмненията, на възприемането на космичния закон, на духовен растеж.

Този ден е добър само за начало на всякакви дела, както големи и важни, така и незначителни. Всичко, което се предприеме, ще има успех.

Този ден е най-добрият за гладуване и духовно прозрение. Забранено е да се яде месо, и да се напряга зрението, по-добре е да си останете в къщи, да се занимавате с домакински работи, със семейството, с традициите. Може да изучавате свещените текстове. Опасностите на 20-и лунен ден са: гордостта, високомерието, заядливостта. С този ден са свързани такива органи от човешкото тяло, като лопатките, горната част на гърба (където при орлите са крилете), а също коремната ципа (перитонеума). През този ден тези органи са отслабени.

Като правило, сънищата ще бъдат действителни.


21 лунен ден

Символ – кон, табун (стадо), колесница.
Енергетиката на този ден пробужда в човека активното начало, придава ни храброст, увереност, решителност.

Денят е благоприятен за пътувания и пътешествия, командировки и премествания, но само с наземен транспорт. Добър е за търговия, предприемаческа дейност, рисковани предприятия и сделки, а също за групова работа. През този ден е добре да се провеждат митинги, събрания, колективни обсъждания и други масови мероприятия. Успешен ден за провеждане на спортни състезания. Много благоприятен ден за смяна на местоработата. Ден за оздравяване и лечителство.

През този ден трябва да се стремите да бъдете честни и справедливи дори в дреболиите. Това е ден на реформи, реорганизации, на тържеството на всичко ново, на упорство при достигане на целите.

В медицинско отношение денят е свързан с черния дроб и кръвотворната система, затова са противопоказани натоварванията на черния дроб. Препоръчва се да се проведе пречистване на кръвта, полезни са физическите натоварвания, особено на чист въздух. Болестите на този ден са много опасни.

Обикновено сънищата не са действителни.


22 лунен ден

Символ – слонът Ганеша (синът на Шива, покровител на знанието и мъдростта), свитъкът (книгата) и златното ключе.
Ден на мъдростта, на получаване и използване на знанията. Енергетиката на този ден засилва умствените способности, през този ден е особено добре да се усвояват нови знания, да ви идват нови идеи и решения. Това е най-добрият ден за мъдреците и философите.

През двадесет и втори ден на Луната е по-лесно да се гадае бъдещето, може да се съсредоточавате върху картини, върху янтри (това са изображения на свещените звукове на хартия, на пясък). През този ден трябва да бъдете алтруисти, да учите другите, да им предавате опита си, да подготвяте учениците, да проявявате щедрост или просто да натрупвате знания.

В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на долната част на гръбнака, кръстеца, тазобедрения пояс. За предпочитане е растителната храна.

Сънищата се сбъдват.


23 лунен ден

Символ – крокодил Макара (кръвожадна смесица от крокодил, риба, птица и змей, които изяждат всичко), Цербер, Химера, Ехидна.
Периодът е много тежък - един от дните на илюзии. Свързан е с насилие, с разрушаване на старото, с коренната реформа. През този ден в човек лесно се освобождават инстинктът за заграбване, неудържимият апетит, склонността към глупави постъпки, кавги, авантюри.

Наред с това, сексуалната енергия на този ден разстройва здравето. Ден на развихряне на вампирите, той може да стане ден на самопожертване, на покаяние, на разбиране и прошка. Опасно е да се поддавате на гняв, лакомия, не трябва да си режете ноктите, да се подлагате на хирургични операции; не трябва да водите заседнал начин на живот. Двадесет и трети лунен ден трябва да стане период на пост и въздържание, предпазливост и акуратност, ден за придобиване на сили и възможности за лечителство.

Това е ден за защита на дома, който трябва да изчистите и да наръсите със светена вода, трябва да пречистите с огъня на свещ прага на дома си, да опушите помещенията с тамян.

Този ден е свързан също с преследванията, с изгнанието, трябва да се пазите от сблъсък с освирепяла тълпа, да не се поддавате на провокации, на съблазни за мъст. В денят на крокодила се изключва от употреба месната храна, желателна е млечната – трябва да пиете повече мляко, да ядете извара и други млечни продукти, да изпечете ватрушки (малки питки с извара или сладко по средата), в които е добре да сложите орехи. В древна Персия богът Ватра е пазител на домашното огнище, оттук и наименованието “ватрушки”.

През този ден трябва да бъдете особено внимателни към здравето си. Най-уязвим е гръбначният стълб. Ще бъдат полезни оздравителни и закрепващи процедури. Болестите на този ден са продължителни.

Сънищата са лъжовни.


24 лунен ден

Символ – мечка, канара, планина.
Този лунен ден съдържа в себе си огромна преобразуваща и съзидателна сила. Това е време на разрушаване на старото и създаване на новото. През този ден е добре да се започват нови големи неща, да се осъществяват глобални проекти. Денят е свързан със строителството. В Древния Египет именно през този ден са полагали основите на пирамидите.

Добър ден за активна творческа работа, за лечение и закрепване на здравето. Особено полезни в този ден са физическите натоварвания. Добре е да излезете сред природата, да приготвяте и приемате отвари от билки. Денят е благоприятен за пробуждане и преобразуване на сексуалната енергия.

През този ден трябва да ядете до насита, защото енергията така или иначе изгаря, не трябва да гладувате, трябва да пиете по-малко течности и да не употребявате храни, съдържащи много течности.

От медицинска гледна точка най-уязвими са органите за възпроизвеждане.


25 лунен ден

Символ – костенурка, раковина, урна, два съда с жива и мъртва вода.
Ден на пасивност, усамотение и покой. Не се препоръчва активността, прибързаността, суетата и шетането. Избягвайте случайните контакти и изненади. Това е ден за съсредоточаване, самовглъбяване, изчистване от физическите и духовни шлаки. Вслушвайте се във вътрешния си глас, обмислете живота си и това, как вие възприемате света. Всеки знак през този ден трябва да се възприема като указание за нещо. В резултат ще получите нови сили.

Този ден трябва да бъде доста активен и да се посвети на контрола над мислите, трябва да се позанимаете със собственото си съзнание, но да се включвате само тогава, когато ви молят. Не бива през този ден да се включвате немотивирано, да вършите каквато и да е работа. Необходимо е да реагирате на всякакви странични провокации само когато ви молят или въвличат, но да създавате или провокирате самите вие каквото и да е, не бива.

Не трябва да започвате нищо ново през този ден, но трябва да завършите незавършеното.

Противопоказано е да се употребяват лекарства, цигари, груба храна – всичко, което затруднява работата на мозъка. Уязвима част на тялото са ушите, не трябва през този ден да ги чистите, да ги пробивате, да се съгласявате да ги оперират.


26 лунен ден

Символ – жаба, блато.
Жабата, както и змеят, е олицетворение на мъдростта. Но тази мъдрост не носи никаква полза на човека, тъй като го дебне лъжливата илюзия на собствените му постижения.

Това е един от опасните критични дни, през който хората, са предразположени към конфликти. Те се суетят, бърборят напразно, сплетничат. Съществува опасност да изразходвате енергията си напразно. А затова се препоръчва да се въздържате от активни действия, да почивате и да не хабите енергията си напразно. Необходимо е да се откажете от ненужните връзки и контакти, да избирате хората, с които общувате. През този ден не си струва да предприемате и да започвате нищо, тъй като всичко ще донесе само загуби и вреда. Препоръчва се също постенето и въздържанието.

През този ден у вас може да възникне желание да се похвалите, да преувеличите постиженията си. В никакъв случай не бива да правите това, после ще се срамувате.

През този ден хората са склонни към глупаво поведение, да прахосват пари на вятъра, да правят ненужни покупки. Има голяма вероятност от грабеж и загуби. Трябва да бъдете максимално сериозни и внимателни.

Препоръчва се да си правите масажи, козметични операции, да премахвате бръчки, брадавици и бенки, да въздействате върху различните точки и канали на тялото. Не се препоръчва физическото натоварване, бягането.

През този ден е по-добре да ядете повече риба. Противопоказано е да ядете кръгли и водни плодове и зеленчуци. Месото не се препоръчва. Трябва да избягвате димът и задимените помещения. През този ден не бива да се вадят зъби.

Сънищата се сбъдват.


27 лунен ден

Символ – тризъбец, жезъл, кораб, котва.
Ако не се увлечете в ежедневната рутина, а посветите мислите си на възвишеното, може неочаквано да намерите решение на проблем, който отдавна ви безпокои. Не изпускайте този шанс.

През този ден е добре да слушате музика, полезни са промени и общуване с природата. Денят е успешен за всякаква работа, за сеене и садене, за общуване с родителите и по-възрастни роднини. Противопоказано е пиянството, хипнозата, трябва да избягвате всичко неясно, психични въздействия.

Най-уязвимата част от тялото са коленете. Смята се, че през този ден, като следствие на неправилен начин на живот, може да възникне нарушение във водния обмен, да се възпалят лимфните възли, да започне заболяване на лимфната система и кръвта. Донорството през този ден е противопоказано. Не се препоръчва да се прилагат химични препарати.

Не си струва да се обръща внимание на сънищата.


28 лунен ден

Символ – Лотос, водна лилия, лилия.
Това е един от най-благоприятните дни на лунния месец. Неговата енергетика е много хармонична, това е много чист и светъл ден. В никакъв случай не бива да нарушавате тази хармония с грубите си действия. Забранява се да се режат дърва, да се късат цветя, да се копае, не бива да се убиват насекоми. Желателно е през този ден да бъдете в приповдигнато настроение, да контролирате емоциите си, да имате добри мисли и намерения.

Денят е предназначен за земни дела – може да си купите нов дом, да направите ремонт, да засадите полезни растения. Денят е благоприятен за съзерцание, медитация, самопознание, отваряне на всички чакри. Може да осъзнаете висшият смисъл на вашето съществование.

През този ден недружелюбният човек може да се разболее. Уязвими са осезателните органи, особено зрението. Трябва да пазите главата си, мозъка, очите, да следите артериалното си налягане. Двадесет и осми лунен ден е един от най-добрите за пречистване, гладуване, за изход от кризисни състояния.

На сънищата не си струва да гледате сериозно.


29 лунен ден

Символ – октопод, хидра.
Най-опасният и страшен ден на лунния месец. Това е време на черните безлунни нощи, когато се сгъстява астралната мъгла, когато вещици и магьосници вършат своите тъмни дела. Хората отслабват, енергията им се изтощава. Необходимо е да се погрижите за надеждна защита. Трябва да избягвате фалшивите и ненужни връзки, досадните и безполезни хора, а също да се избавите от мрачните мисли и тъгата. Това е най-неподходящият ден за употреба –на алкохол.

През този ден дори мислено не бива да градите никакви планове, не бива да започвате нови дела. По-добре е да се занимавате с дома, домакинството, с не много важни неща. Не бива да вярвате на никакви обещания, предсказания, прогнози. Ако това е последният ден на лунния месец (а това е така), може да се правят равносметки.

Забранява се категорично да се занимавате с гадаене и други фини практики. Не бива да се носят украшения от кости и рогове. Препоръчва се да се запалят свещи, кандила, да се опушат помещенията с благовония.

Желателно е през този ден да се спази пост и въздържание. Препоръчва се да се пече хляб, кътми, пирог. В храната е по-добре да се употребяват печени изделия, а също ечемик и всички житни растения, по-добре е да се яде повече млечна храна, месото не е желателно. Преди сън трябва задължително да си вземете душ или да подържите краката си в хладка вода.

Най-уязвими са органите – дебело черво и анус. Не се препоръчва да се правят клизми и инжекции в месестата част на седалището.

Детето, родено през този ден няма да живее дълго без помощ отвън или без подкрепата на силни Юпитер и Венера в рождения хороскоп.

Сънищата са много правдиви.


30 лунен ден

Символ – Златен Лебед.
Не през всеки месец има тридесети лунен ден. Това е ден на хармония и любов, на покаяние и прошка. През този ден е желателно да се завършат всички започнати през този месец дела и да се направи равносметка. Не се препоръчва да се започват нови дела. Не е необходимо също да градите планове – почакайте до първи лунен ден. Това е най-добрият ден за почивка, за съзерцаване на красотата.

През този ден трябва да избягвате суетата, да се откажете от всичко излишно, ненужно и да се подготвите за преход към нов етап на развитие. Добре е да си върнете дълговете, да проявите милосърдие и състрадание, да дарите хората с радост. Желателно е да простите на онези, които са ви обидили и да се покаете за своите грехове. Препоръчва се да почистите дома си. Храната през този ден трябва да бъде лека.

През този ден е опасно да пренапрягате мозъка си, противопоказани са остри, силни миризми.


Ани Георгиева
Аватар
venus
Модератор
 
Мнения: 542
Регистриран на: 12 Окт 2007, 09:36


Назад към Любовна магия. Психология на отношенията.

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта