Сет и Луцифер

Тук могат да се постват различни проучвания на народните вярвания за демоните, практики за призоваване на Демон, както и Гримуари свързани с демонологичната практика.

Модератор: rain

Назад към Демонология

Мнениеот Sennin » 31 Май 2009, 14:45

Според някои хора Луцифер и Сутекх (т.е. Сет) са две имена, и два начина за обръщение, към едно и също нещо. Следователно, ако човек има желанието да установи продуктивни взаимоотношения със Сутекх, значи всъщност е сатанист :mrgreen:. Как мислите вие, има ли съществена разлика между двете неща, или единствено ритуалната символика е различна.
Jack of all trades
Аватар
Sennin
 
Мнения: 2
Регистриран на: 22 Мар 2008, 08:32

Мнениеот Wizard » 31 Май 2009, 21:09

Sennin написа:Според някои хора Луцифер и Сутекх (т.е. Сет) са две имена, и два начина за обръщение, към едно и също нещо. Следователно, ако човек има желанието да установи продуктивни взаимоотношения със Сутекх, значи всъщност е сатанист :mrgreen:. Как мислите вие, има ли съществена разлика между двете неща, или единствено ритуалната символика е различна.


Ако се вгледаш в самия въпрос се състои и отговора ти.
Предполагам, че се правиш на остроумен,
ако ли не, тогава ни кажи твоето мнение какво е. Иначе изтривам темата.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1256
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот The Shadow » 01 Юни 2009, 08:22

Има разлика. Едното- Луцифер, е извадка от християнски апокриф. А другото- Сет, си е част от религия. Тази религия е доста по-древна от християнските апокрифи и библията, като от своя страна апокрифите са писани доста след библията. Дали са обръщение към едно и също нещо? В никакъв случай.
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 60
Регистриран на: 27 Май 2009, 07:09

Мнениеот Lord Njarlathotep » 01 Юни 2009, 10:39

Сет по скоро може да се отъждествява с Йехова... защото е покровител на червената пустиня... а именно там избягавт еврейте от египет... Луцифер... по вероятно да го отъждествм с неговия гръцки еквивалент Прометей защото все пак... и двамата дават знание... и двамата се бонтуват срещу господарите си... и двамата биват захвърлени на четрбуквието на географията за назидание... когато назоваваш обаче нещо с дадено име.. то го определя... прмерно Венера и Афродита са две различни богини... колкото и тъпо да звучи... защото имената им са две различни... и са принадлежали на две ралзични колтури... следователно са пропити с характера на тези две колтури... така и Сет и Луцифер са на две различни религии дори епохи... сам си вади извода дали са едни и същи...
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 410
Регистриран на: 19 Юни 2008, 14:36
Местоположение: Р’ЛЙЕХ

Мнениеот Moerin_Elf » 09 Юни 2009, 08:59

Първо-към Sennin:к'ви са тия глупости?
Сега остава да ми кажеш ,че Сет е Сатана и Луцифер е Сатана.
Второ-Към Лорда-едно допълнение за Луцифер-можем също да го отъждествим като скандинавския бог Балдер.Като Прометей-да :) -със сигурност:)
Три-към Сянката-Прав си -да.

Допълнение към бесмислиците,които написах:А и...не мисля ,че Луцифер е магаре като Сет;)
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 255
Регистриран на: 06 Апр 2008, 18:15

Мнениеот nick » 10 Юни 2009, 21:07

Sennin SET и Lucifer са две раззлични неща.
Единия е божество, а другия върховен демон.
разликата е огромна.
и за да разбереш разликата направи ритуали и с двамата.

Moerin_Elf написа:Допълнение към бесмислиците,които написах:А и...не мисля ,че Луцифер е магаре като Сет;)

силно се съмнявам че си работила със СЕТ или с Lucifer, че да коментираш кой е магаре и кой не.
Аватар
nick
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 306
Регистриран на: 30 Мар 2006, 17:41

Мнениеот Moerin_Elf » 11 Юни 2009, 07:33

nick написа:
Moerin_Elf написа:Допълнение към бесмислиците,които написах:А и...не мисля ,че Луцифер е магаре като Сет;)

силно се съмнявам че си работила със СЕТ или с Lucifer, че да коментираш кой е магаре и кой не.


Е не знам ,nick :) Аз съм малка и не разбирам :)
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 255
Регистриран на: 06 Апр 2008, 18:15

Мнениеот nikoj » 28 Юни 2009, 12:00

Пак стария проблем и стара грешка... Не може да се сравняват аспектите на Бога - т.е. пантеонните богове с демоните. Сет олицетворява хаотичния аспект на единия Бог. Луцифер е човешки аспект /част от човешката същност/, която позволява на хората да разбират и да злоупотребяват с развирането. Аналогията с Прометей не е съвсем точна. Прометей е дал огъня на хората, които за да го получат е трябвало да притежават разбиранто. Може би Луцифер е змията дала на Ева ябълката на познанието :mrgreen:
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 147
Регистриран на: 07 Фев 2005, 08:45

Мнениеот Honor and Blood » 20 Окт 2009, 11:44

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Абе никои ли не знае,че Луцифер е РИМСКИ БОГ НА СВЕТЛИНАТА тои принадлежи на Римската религия.А именно Римляните са распнали Христос и от там Луцифер Богът на Светлината е Приет от християните като един от 4-те коронавани принца на АДА.Пак повтарям Луцифер е бил един от Върховните Богове на Древен Рим......
The Triumph Of Steel
Аватар
Honor and Blood
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 26
Регистриран на: 23 Сеп 2009, 23:03
Местоположение: Кърджали

Мнениеот Lord Njarlathotep » 20 Окт 2009, 14:28

Honor and Blood написа:Пак повтарям Луцифер е бил един от Върховните Богове на Древен Рим......

ХАХАААХАХХААХАХАХХАХХАХАХХА Когато Луцифер бъде единот върховните римски богове... да дойде да ми се обади...
не говори глупости... това че е варирал в древно римския пантеон... да... но не е бил върховно божество НИКОГА в тази религия... Там шефа е бил Юпитер.. както в гръцката митология Зевс...
Офтопик:
Митологията и религиозните представи на древните римляни били много опростени. Двуликият бог Янус се почитал като създател на света и небесния свод от хаоса. Жрец на Янус бил самит цар. Главни божества били "маните" - духовете на предците и "пенатите" - покровители на семейството. За покровители на общините и земите им се считали "ларите" - божествата на домашното огнище. Хората се покланяли на водата и огъня, а от древните богове - на Юпитер, Юнона, Минерва, Марс, Квирин, Диана, Венера. В процеса на сливане с гръцкия свят, римските богове се отъждествявали с гръцките, както следва: Юпитер със Зевс; Юнона с Хера; Диана с Артемида; Венера с Афродита; Виктория с Нике; Марс с Арес; Меркурий с Хермес и т.н. Приспособявали се и гръцките митове, от които особено популярен станал митът за подвизите на Херакъл, когото римляните нарекли Херкулес. В римския пантеон започнали да се включват гръцки богове, които нямали аналози в римската митология: Ескулап, Аполон и др. А по-късно в Рим започнали да проникват и източните култове - египетският култ на Изида и Озирис.

Аполон - бог на светлината АПОЛОН - в римската митология култът към Аполон преминал през гръцките колонии, заедно със Сибилинските книги, около V в.пр.Хр. Аполон бил най-популярният бог в античността. Бог на светлината, пазач на стадата, изобретател на изкуството на лъка, покровител на земеделието, на пречистването и лечението, на музиката и песента, будител на свещеното поетическо и пророческо вдъхновение, предводител на музите. Син на Юпитер и Латона, брат близнак на Диана. Баща на бога-лечител Ескулап и на много гадатели и герои. Освен като закрилник, се проявявал и като страшен бог, защото с огнените си стрели - слънчевите лъчи нанасял вреди на хората.БАКХУС (Бакх) - син на Юпитер, бог на плодородието, виното, веселието и лозарството. Бакхус е латинското име на гръцкия бог Дионис, който бил отъждествен с местния бог на плодородието Либер. В негова чест, веднаж на всеки три години, римляните празнували нощем свободно иВенера - богиня на красотата и любовта разюздано празника на виното и веселието - "бакханалии" (вакханалии). Първоначално на него присъствали само жени - "вакханки" (менади).

ВЕНЕРА - италийска богиня на пролетта, а по-късно - на красотата, любовта и живота. Родила се от морската пяна. Венера била съпруга на бог Вулкан и майка на Купидон (Амур). Изневерявала на Вулкан с Марс и с простосмъртни хора - Адонис, Анхиз (бащата на Еней) и още много други. Аналог на Венера в гръцката митология е Афродита.

ВЕСТА - дъщеря на Сатурн и богинята Опс (Рея). Веста била староиталийска богиня на домашното огнище и чистотата на семейния живот. В нейния храм на римския форум горял свещен огън, който бил донесен заедно с култа й от Еней. Този огън бил символ на благополучието на римската държава. Над него бдяли денонощно жриците-весталки, защото угасването му се считало за най-лошо предзнаменование. От този огън пренасяли в новите селища и колонии. По-късно Веста била отъждествявана с богините Телус (Земята), Кибела и Рея. Гръцкото съотвествие на Веста е Хестия.

ВУЛКАН - хромият бог на разрушителния огън и на ковашкотоизкуство. Хефест бил съпруг на най-красивата римска богиня - Венера. Работилниците му се намирали дълбоко под земятавъв вулканичните области на планината Етна в Сицилия и на Липарските острови. В тях, заедно с циклопите изпълнявал поръчките на боговете - ковял мълнии за Юпитер, стрели за Диана и въоръжение за отличилите се герои. Аналог на Вулкан в гръцката митология е Хефест.

ДИАНА - древно италийско божество, дъщеря на Юпитер
Диана - богиня на лова и на луната

и Латона, сестра на Аполон, непорочна богиня на лова,

луната и нощните вълшебства. Придружена от диви животни,

с лък и колчан стрели, бродела през гори и планини, заедно

с планинските нимфи. Закриляла младите неомъжени жени и безпощадно наказвала смутителите на моминската непорочност. Гръцкото съотвествие на Диана е Артемида

КИБЕЛА (Опс, Рея) - фригийска богиня, "Великата майка на боговете" и на всичко живо, на възраждащата се природа и на плодородието. Била чествана по планинските върхове с мистерии, съпроводени от звън на медни чинели, тъпани и флейти. Култът към Кибела се разпространил първоначално в Гърция, където се слял с култа на гръцката Рея, а след това преминал и в Рим, където Кибела била отъждествена със староримската богиня Опс. Опс била почитана като богиня на жътвата и плодородието, а по-късно - на богатството и изобилието. Като съпруга на Сатурн имала общ храм с него, издигнат на Капитолийския хълм в Рим.

Купидон - богът на любовтаКУПИДОН (Амур) - бог на любовта, която разпалвал

не само у хората, но и у боговете. Купидон бил син

на Марс и Венера. Смятали го за един от

най-могъщите богове, защото никой не можел

да му се противи. Самият Юпитер бил подвластен на стрелите му. По молба на Венера поразил с безпогрешната си стрела бога на подземния свят Плутон, който пламнал от любов към Прозерпина и я похитил. Купидон не жалел даже собствената си майка. Но поразявайки със стрелите си богове и хора, самият Купидон се влюбил в смъртна девойка - Психея, която била приказно красива. Гръцкото съотвествие на Купидон е Ерос.

ЛАТОНА - римска богиня, дъщеря на титана Кей (Койос) и титанката Феба. Майка от Юпитер на Аполон и Диана. Когато настъпило време да роди божествените близнаци, от страх пред гнева на ревнивата Юнона, нито земята, нито морето, нито небето се престрашили да й дадат подслон. Единствен малкият скалист остров Ортигия, който блуждаел всред вълните на морето се смилил над нея. Там, в подножието на планината Кинт богинята дала живот на децата си. След това Юпитер закрепил здраво острова за морското дъно и го нарекъл Делос ("прочут"). След това, през целия си живот Латона била под постоянната закрила на Аполон и Диана. Гръцкото съотвествие на Латона е Лето.

Марс - богът на войната МАРС - бог на войната, син на Юпитер и Юнона. Той бил едно

от най-старите божества на римляните, които вярвали, че е баща

на Ромул. Първоначално бил тачен като бог на земеделието и

на него бил посветен първия пролетен месец (mars = март).

След това станал бог на необузданата войнственост, на

кървавите и опустошителни битки. Гръцкото съотвествие на Марс е Арес.

МЕРКУРИЙ - вестоносец на боговете, бог на красноречието, на търговците и крадците. Син на Юпитер и плеядата Мая. През 495 г.пр.Хр. в Рим, срещу Авентинския хълм бил издигнат храм на Меркурий, в който правели своите събрания римските търговци. Като вестител на боговете и особено на Юпитер, бил изобразяван с херолдския жезъл Минерва - богиня на мъдростта и изкустватакадуцеус, със златни крилати сандали и крилата шапка. Гръцкото съотвествие на Меркурий е Хермес.

МИНЕРВА - староиталийска богиня на мъдростта, изкуствата

и занаятите. Любима дъщеря на Юпитер. Според преданието,

била родена без майка, като излязла блестяща с красотата

си, в пълно въоръжение от Юпитер, след като Вулкан разцепил

главата му. Минерва закриляла смелите и разумни герои.

Аналог на Минерва в гръцката митология е Атина.

НЕПТУН - староримски и староиталийски бог на морето и течащите води. Нептун бил син на Сатурн и Опс (Рея), брат на Юпитер. В негова чест се устройвали състезания с коне и колесници и празненства, наричани "нептуналии". Римляните издигнали първия храм на Нептун след морската победа при Акциум през 31 г.пр.Хр. Гръцкото съотвествие на Нептун е Посейдон.

Богът на подземния свят Плутон отвлича ПрозерпинаПЛУТОН (Оркус, Дит, Диспатер) - бог на подземния свят, на мъртвите и земните недра, където са находищата на скъпоценните метали. Плутон бил син на Сатурн и Опс (Рея), брат на Юпитер и съпруг на Прозерпина, която похитил от надземния свят. Аналог на Плутон в гръцката митология бил Аид (Хадес).

ПРОЗЕРПИНА - богиня на природата, плодородието и след като била

отвлечена от Плутон - царица на подземния свят. Дъщеря на Юпитер

и Церера и съпруга на Плутон. Аналог на Прозерпина в гръцката

митология е Персефона

САТУРН - староиталийски бог на посевите, покровител на земеделския труд, овощарството и винарството. Времето на неговото царуване над боговете се смятало за "златен век" - век на равенство, изобилие и мир. Сатурн бил съпруг на сестра си Опс (Рея), богиня на жътвата и плодородието. Негови деца са Юпитер, Нептун, Плутон (Дит), Юнона и Церера, а също и кентавъра Хирон и митичния италийски цар Пик. Сатурн бил свален и хвърлен в Оркус (подземния свят) от децата си и престола му бил зает от Юпитер. По-късно, култът на Сатурн се смесил с култа на бог Янус. Гръцкото съотвествие на Сатурн е Кронос.

ЦЕРЕРА - дъщеря на Сатурн и Опс (Рея), сестра на Юпитер, майка на Прозерпина, богиня на плодната земя и земеделието, законодателка, покровителка на мира и брака. Свещеното й цвете бил макът, като символ на съня и смъртта, заради скръбта по дъщеря й, която била отвлечена от Плутон в света на мъртвите. Гръцкото съотвествие на Церера е Деметра.

Юнона - съпруга на Юпитер и върховна богиняЮНОНА - първоначално била етруско божество, а по-късно

като италийска богиня, станала римско съответствие на гръцката

богиня Хера. Юнона била дъщеря на Сатурн и Опс (Рея),

сестра на Церера, Плутон, Веста, Нептун и Юпитер,

на когото била и съпруга. Юнона била богиня на брака,

съпружеската любов, покровителка на омъжените жени, помагачка на бременните и родилките, покровителка на Рим и римската държава. В нейна чест бил издигнат храм на Капитолийския хълм. В градската крепост, където билаЮпитер - върховният римски бог монетарницата на Рим, се грижели за свещените й гъски, които предупредили с крясъка си римляните за нападението на галите и така спасили града.

ЮПИТЕР - върховен римски бог, цар на боговете и хората,

най-добрият и най-великият. Отъждествен с гръцкия Зевс

и приел от него многобройните му митове. Юпитер бил син

на Сатурн и Опс (Рея), брат и съпруг на Юнона. Бог на

светлината и всички небесни и атмосферни явления. Бог на мълниите, бурите и градушките. Пазител на войската. Храмът му на Капитолийския хълм бил построен от Тарквиниите, а след опожаряването му при Сула, бил издигнат още по-величествен. В него се извършвали главните актове на държавния живот.

Двуликият бог Янус - най-древният римски богЯНУС - староиталийско божество, първоначално бог на

светлината и слънцето. По-късно - бог на всяко начало и

всеки край, страж на всеки вход и всеки изход, покровител

на пътя и пътниците. Изобразяван с две съединени,

противоположни лица, едното брадато, а другото голобрадо.

Едното гледало към бъдещето, а другото - към миналото; едното - навън, а другото - навътре. Янус бил защитник на градските врати при мир и война. На него бил именуван първия месец от годината (януари). На Янус посвещавали всяко начало. Като бог на всяко начало, бил създател на изворите и ручеите. Затова негови съпруги били изворните нимфи, а синове - речните богове. Храмът на Янус в Рим се намирал на форума. Той бил построен във вид на аркада с врати от двете страни, през които минавала войската, когато се отправяла на поход. През мирно време бил затворен, а по време на война вратите му оставали отворени, защото римляните вярвали, че при сраженията той не оставал в храма, а се намирал всред бойците. Източник: http://drevnicivilizacii.hit.bg/rim-bogove.htm
а ако не вярваш виш листа на МАЛКИТЕ БОГОВЕ в римската империя и потърси на Lucifer да видиш какъв е... Ето една листа...
Офтопик:
Minor Gods of the Roman Pantheon (Di Indigetes)
Deity

Description
Abeona Protector of children leaving the home.
Abudantia Goddess of luck, abundance and prosperity. She distributed food and money from a cornucopia.
Adeona Goddess who guides children back home.
Aequitas God of fair trade and honest merchants.
Aera Cura Goddess associated with the underworld.
Aeternitas Personification of eternity.
Africus God of the Southwest wind.
Alemonia Goddess who feeds unborn children.
Angerona Goddess of Secrecy and protector of Rome. Festival Divalia or Angeronalia December 21.
Angita Goddess of Healing and Witchcraft.
Anna Perenna Goddess of the New Year provider of food. Her festival is March 15.
Antevorte Goddess of the future.
Aquilo God of the North Wind.
Aurora Goddess of the dawn.
Auster God of the South Wind.
Bona Dea Goddess of fertility, healing, virginity and women. Festival May 1.
Camenae Goddesses of wells and springs.
Candelifera Goddess of childbirth.
Cardea Goddess of thresholds and door hinges.
Carmenta Goddess of childbirth and prophecy. Festiva Carmentalial January 11 and 15.
Carnea Goddess of the heart and other organs, and door handles. Festival June 1.
Cinxia Goddess of marriage.
Clementia Goddess of mercy and clemency.
Cloacina Goddess of the Cloaca Maxima, the system of sewers in Rome.
Coelus God of the sky.
Concordia Goddess of agreement and understanding.
Conditor God of the harvest.
Consus God of grain storage. Festivals Consualia August 21 and December 15.
Convector God of bringing in of the crops from the fields.
Copia Goddess of wealth and plenty.
Corus God of the North West wind.
Cunina Goddess of infants.
Dea Dia Goddess of growth. Festival in May.
Dea Tacita Goddess of the dead. Larentalia festival on December 23.
Decima Goddess of childbirth. With Nona and Morta she forms the Parcae (the three Fates).
Dia Lucrii Gods of profit.
Devera Goddess of brooms used for purification.
Deverra Goddess of women in labor and the patron of midwives
Disciplina Goddess of discipline.
Discordia Goddess of discord and strife.
Dius Fidus God of oaths.
Egestes Goddess of poverty.
Empanda Goddess of openess, friendliness and generosity.
Eventus Bonus God of success both in commerce and in agriculture.
Fabulinus God who taught children to speak.
Fama Goddess of fame and rumor.
Fauna (Bona Dea) Goddess of the Earth, Mother Goddess.
Faunus God of the wilds and fertility. He is the protector of cattle also referred to as Lupercus. Festivals are Lupercalia on February 15 and Faunalia on December 5.
Faustitas Goddess protectress of herds of livestock
Favonius God of the West Wind.
Febris Goddess who protected people against fevers.
Felicitas Goddess of success.
Feronia Goddess of freedom and good harvest. She was often worshipped by slaves to achieve their freedom. Her festival is November 15.
Fides Goddess of faithfulness and good faith.
Flora Goddess of Spring and the blooming flowers. Her festival Floralia, was April 28 - May 1.
Fontus God of wells and springs. Festival October 13
Fornax Goddess of bread baking and ovens.
Fortuna Goddess of fate.
Fulgora Goddess of lightning.
Furina Goddess of thieves.
Honos God of chivalry, honor and miltary justice.
Indivia Goddess of jealousy.
Juturna Goddess of lakes, wells and springs. Her festivals are January 11 and August 23.
Juventas Goddess of youth.
Lactans God of agriculture.
Lares Guardian spirits of the house and fields.
Laverna Goddess of unlawful gain and trickery.
Liber God of fertility and nature. Festival March 17.
Libera Fertility Goddess.
Liberalitas God of generosity.
Libertas Goddess of freedom.
Libitina Goddess of funerals.
Lima Goddess of thresholds.
Lucifer God of the morning star.
Lucina Goddess of childbirth and midwifery.
Luna Goddess of the moon.
Maia Goddess of fertility and Spring.
Maiesta Goddess of honor and reverence.
Mania Goddess of the dead.
Manes Similar to the Lares, Genii and Di Penates. They were the souls of deceased loved ones. They were honored during the Parentalia and Feralia in February.
Matuta Goddess of the dawn, harbors and the Sea. Patron of newborn babies. Her festival day is June 11.
Meditrina Goddess of wine and health. Her festival is the Meditrinalia on October 11.
Mefitas Goddess of poisonous vapors from the earth.
Mellona Goddess and protector of bees.
Mena Goddess of menstruation.
Mens Goddess of the mind and consciousness. Her festival is May 8.
Messor God of agriculture and mowing.
Moneta Goddess of prosperity.
Mors God of death.
Morta Goddess of death and one of the three Parcae.
Muta Goddess of silence.
Mutinus Mutunus God of fertility.
Naenia Goddess of funerals.
Necessitas Goddess of destiny.
Nemestrinus God of the woods.
Nona Goddess of pregnancy. One of the Parcae with the Goddesses Morta and Decima, the Roman Fates.
Nox Personification of the night.
Nundina Goddess of the ninth day, on which the newborn child was given a name.
Obarator God of ploughing.
Occator God of harrowing.
Orbona Goddess of parents who lost their children.
Orcus God of death and the underworld. Also a god of oaths and punisher of perjurers.
Pales Goddess of shepherds and flocks.Her festival was the Palilia, on April 21.
Parcae Goddesses of fate. The Goddesses Nona, Morta and Decima make up the group. The three Parcae are also called Tria Fata.
Pax Goddess of peace. Her festivals are January 3 and 30 and July 4.
Penates Gods of the storeroom and the household.
Picus God of agriculture.
Pietas Goddess of piety.
Poena Goddess of punishment.
Pomona Goddess of fruit trees and orchards.
Portunes God of ports and harbors. He is the guardian of storehouses and locked doors. The Portunalia were observed on August 17
Porus God of plenty.
Postverta Goddess of the past.
Potina Goddess of children's drinks.
Priapus God of gardens, viniculture, sailors and fishermen.
Prorsa Postverta Goddess of women in labor.
Providentia Goddess of forethought.
Pudicitia Goddess of modesty and chastity.
Puta Goddess of the pruning of vines and trees.
Quirinus Old Sabine god with mysterious origins. Became very important as a figure of the state. His festival, the Quirinalia, was celebrated on February 17.
Quiritis Goddess of motherhood.
Robigo Goddess of corn.
Robigus God who protected corn from diseases. His festival, the Robigalia, took place on April 25.
Roma Personified Goddess of the City of Rome.
Rumina Goddess of nursing mothers.
Sancus God of oaths and good faith.
Saritor God of weeding and hoeing.
Securitas Goddess of security and stability.
Semonia Goddess of sowing.
Sors God of luck.
Spes Goddess of hope.
Stata Mater Goddess who guards against fires.
Stimula Goddess who incites passion in women.
Strenua Goddess of strength and vigor.
Suadela Goddess of persuasion, especially in matters of love.
Subrincinator God of weeding.
Summanus God of night thunder. His festival is June 20.
Tempestes Goddesses of storms.
Terminus Terminus was the god of boundaries. Festival February 23.
Terra Mater (Mother Earth) Goddess of fertility and growth. She was worshipped on April 15 in the Fordicia.
Trivia Goddess of the crossroads.
Vacuna Goddess of agriculture.
Veritas Goddess of truth.
Vertumnus God of the changing seasons and the ripening of fruits and grains.
Viduus God who separated the soul and the body after death.
Viriplacaa Goddess of marital strife.
Virtus God of courage and military prowess.
Vitumnus God who gave life to children in the womb.
Volturnus God of the waters. His festival was the Volturnalia on August 27.
Volumna Goddess who protects the nursery.
Vulturnus God of the East Wind.

Източник http://www.unrv.com/culture/minor-roman-god-list.php
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 410
Регистриран на: 19 Юни 2008, 14:36
Местоположение: Р’ЛЙЕХ

Мнениеот Honor and Blood » 20 Окт 2009, 16:38

Lord Ndawffteffafe:)Римският бог Луцифер, бил носителят на светлината, духът на въздуха, олицетворението на просветлението.
Запитвал ли си се някога защо точно Луцифер от Римските богове е взет от християнската религия като един от върховните Господари на Ада?Ако Луцифер е бил дребна риба защо точно него не навижда християнската религия?Защо например някои от по ''големите Богове'' на Рим не е на мястото на Луцифер?Защо този ''Малък" бог се е превърнал в един от наи страховитите образи в Християнството? :mrgreen:
Защото Луцифер е бил един от наи Тачените богове в Рим(за това казвам,че е от върховните им богове).
На пример в Скандинавската митология наи голям е Бог ОДИН тои е върховния.Но са открити наи много паметници на богиня Фрея
защото тя била една от наи тачените.С годините Тор и Фрея са се превърнали в наи големите богове на Викингите защото народа е обичал и се е молил наи много на тях.
В Рим всеки които е търсил мъдроста,просветлението,науката и т.н(а древен Рим е известен като интелигентната нация по онова време) всички тези хора са се молили и почитали Луцифер наи много.По времето на Христос Луцифер е бил във възход и един от наи тачените богове в Рим.И за това Християнската религия праща точно Него в АДА а не някои друг.
The Triumph Of Steel
Аватар
Honor and Blood
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 26
Регистриран на: 23 Сеп 2009, 23:03
Местоположение: Кърджали

Мнениеот nick » 10 Ное 2009, 20:39

Honor and Blood,
римляните са си го откраднали от гърците.( и те като християните са крали както им отърва)
идва от Εωσφόρος , на латински буквалния превод е Луцифер.
както ти каза лорда той не е главен бог на римския пантеон
И много преди тях и гърците го споменава Сломон, като
един от четирите главни крале на Ада.
Аватар
nick
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 306
Регистриран на: 30 Мар 2006, 17:41

Мнениеот ultramarin » 11 Ное 2009, 08:50

...водИте се по имената, а не по символиката и смисъла... водЕте се по вътрешното значение на хм "демона"!
потърсете какво се крие зад дрехите му и ще видите спора си от друг ъгъл.... един по-смешен ъгъл...
Аватар
ultramarin
Модератор
 
Мнения: 313
Регистриран на: 06 Фев 2008, 09:15
Местоположение: София ...и България въобще

Мнениеот Mordred » 23 Апр 2011, 07:36

Та значи, първо САТАН означава противник и препятствие, второ главният САТАНА е носил името САМАЕЛ, САМА означава отрова, а ЕЛ Бог. Когато бива изгонен от рая името му става САТАНАИЛ в превод Бог на Противниците (САТАНИТЕ). Луцифер също е сатана, но той е в по късен период. Заедно с Белиал, Самаел и Левиатан, Луцифер господства над Ада като 1 от 4-те принца. Този Сет не го знам от къде е, но няма нищо общо с Луцифер!
Ave SAMMAEL...
Аватар
Mordred
 
Мнения: 3
Регистриран на: 18 Апр 2011, 00:20

Мнениеот RagioL » 23 Апр 2011, 12:42

Mordred написа:Та значи, първо САТАН означава противник и препятствие, второ главният САТАНА е носил името САМАЕЛ, САМА означава отрова, а ЕЛ Бог. Когато бива изгонен от рая името му става САТАНАИЛ в превод Бог на Противниците (САТАНИТЕ). Луцифер също е сатана, но той е в по късен период. Заедно с Белиал, Самаел и Левиатан, Луцифер господства над Ада като 1 от 4-те принца. Този Сет не го знам от къде е, но няма нищо общо с Луцифер!

Самаил
Самаил (също Самаел) е важен герой в талмуда, определян най-често като обвинител и разрушител. Според някои легенди той е равен на Сатаната, или че Самаил е истинското или ангелско име на Дявола. Препратка в Библията за Самаел има в Книга на Исая, 14:4,12, където се споменава за “вавилонския цар”. Самаил обаче не може винаги да бъде идентифициран като Сатана, защото според някои преводи на Книгата на Енох ангелското име на Сатаната е Сатанаил.

Етимологията на думата Самаил е "Божия отрова" което идентифицира Самаел с “Ангела на смъртта”. Напълно възможно е обаче името да е производно от сирийския бог “Шемал”.
Сет
Сет (още Сутекх или Сетех) е бог на пустинята, войната, грамотевиците и хаоса в Древен Египет. Както и много други египетски божества, той е изобразяван с човешко тяло и животинска глава. Сред египтолозите няма единодушно мнение какво е животното, което служи за глава на Сет. Според някои то е тръбозъб или магаре, но според други то е измислено.

Сет наследява от баща си Геб неплодородните земи и пустините, а неговият брат Озирис наследява плодородните земи. По право Озирис трябва да властва над Египет, но гордият Сет не може да приеме такава загуба. Той убива брат си, нарязва тялото му на парчета и ги скрива на четиринадесет тайни места из целия Египет,но Изида ги е намерила.

Древните елини отъждествяват Сет с богът на буриите Тайфун.

Сет е един от най-древните и най-сложните богове в Египет. Постепенно той се превръща в един от враговете на другите богове. Култът към него е установен в най-ранни времена, а негов център е град Небет, който се намира на брега на река Нил, на север от Луксор. Този град е разположен на кръстопътя на главните пътища, които водят от Египет към местата където в пустините се намират златните мини. Небет означава "златен град", поради което едно от имената на Сет е Небти - "този от златния град".
Аватар
RagioL
 
Мнения: 7
Регистриран на: 19 Мар 2011, 20:49

Мнениеот Lord Voldemor » 23 Апр 2011, 16:34

Изказаха се какви ли не мнения-какъв е общият извод-няма изобщо такъв.Някои неща са верни,други не чак дотам-има и откровени безсмислици.
Всяко с ъ щ е с т в о (ИМЕ), придобило достатъчно енергийна подкрепа,заживява свой живот,като правомощията му се определят/разпростират от ритуална идентификация.Името е едно от най-важните неща за всяко същество,притежаващо същност.Не случайно,узнаването на нечие име(особено ако е спиритуалното такова)може да се постигне подчиняването му(силно въздействие).
Следователно,цялата неразбория кое как се наричало-всяка от тези персонифакции има определени параметри,име т.е то се явява уникално.
Припокриването на пантеоните не е процес на ,,крадене'',а доказателство за общата душевна същност на хората.Това са всичко персонифации на една обща същност,която се явява противотежест в дуалната ни вселена-или миначе казано Черното.Не като нещо лошо,а като необходимост.Прометей и Луцифер са най-близо като символостоене,както и Тот-тук общото е Някой носи Забраненото Знание което поставя Началото на човешката индивидуалност и цивилизация.Сет стои в доста по-различен контекс.
Символиката се предава като сематични карти,очертани от съответните промени/нива на човешката култура.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот Mordred » 24 Апр 2011, 20:04

RagioL написа:
Mordred написа:Та значи, първо САТАН означава противник и препятствие, второ главният САТАНА е носил името САМАЕЛ, САМА означава отрова, а ЕЛ Бог. Когато бива изгонен от рая името му става САТАНАИЛ в превод Бог на Противниците (САТАНИТЕ). Луцифер също е сатана, но той е в по късен период. Заедно с Белиал, Самаел и Левиатан, Луцифер господства над Ада като 1 от 4-те принца. Този Сет не го знам от къде е, но няма нищо общо с Луцифер!

Самаил
Самаил (също Самаел) е важен герой в талмуда, определян най-често като обвинител и разрушител. Според някои легенди той е равен на Сатаната, или че Самаил е истинското или ангелско име на Дявола. Препратка в Библията за Самаел има в Книга на Исая, 14:4,12, където се споменава за “вавилонския цар”. Самаил обаче не може винаги да бъде идентифициран като Сатана, защото според някои преводи на Книгата на Енох ангелското име на Сатаната е Сатанаил.

Етимологията на думата Самаил е "Божия отрова" което идентифицира Самаел с “Ангела на смъртта”. Напълно възможно е обаче името да е производно от сирийския бог “Шемал”.
Сет
Сет (още Сутекх или Сетех) е бог на пустинята, войната, грамотевиците и хаоса в Древен Египет. Както и много други египетски божества, той е изобразяван с човешко тяло и животинска глава. Сред египтолозите няма единодушно мнение какво е животното, което служи за глава на Сет. Според някои то е тръбозъб или магаре, но според други то е измислено.

Сет наследява от баща си Геб неплодородните земи и пустините, а неговият брат Озирис наследява плодородните земи. По право Озирис трябва да властва над Египет, но гордият Сет не може да приеме такава загуба. Той убива брат си, нарязва тялото му на парчета и ги скрива на четиринадесет тайни места из целия Египет,но Изида ги е намерила.

Древните елини отъждествяват Сет с богът на буриите Тайфун.

Сет е един от най-древните и най-сложните богове в Египет. Постепенно той се превръща в един от враговете на другите богове. Култът към него е установен в най-ранни времена, а негов център е град Небет, който се намира на брега на река Нил, на север от Луксор. Този град е разположен на кръстопътя на главните пътища, които водят от Египет към местата където в пустините се намират златните мини. Небет означава "златен град", поради което едно от имената на Сет е Небти - "този от златния град".

Стига с тази Уикипедия бе хора :)
Ave SAMMAEL...
Аватар
Mordred
 
Мнения: 3
Регистриран на: 18 Апр 2011, 00:20

Мнениеот RagioL » 24 Апр 2011, 21:05

He ми се търсеше по усъдно. Та в общи линии Сет е египецки бог ва злото, Сатанаил(Сатанаел) е ангелското име на Дявола, Самаил(Самаел) се предполага че е ангела на смърта, накои дори смятат че Самаел е друго име на демона Асмодий, като го наричат Самаел Черния.
Аватар
RagioL
 
Мнения: 7
Регистриран на: 19 Мар 2011, 20:49

Мнениеот Mordred » 26 Апр 2011, 14:15

RagioL написа:He ми се търсеше по усъдно. Та в общи линии Сет е египецки бог ва злото, Сатанаил(Сатанаел) е ангелското име на Дявола, Самаил(Самаел) се предполага че е ангела на смърта, накои дори смятат че Самаел е друго име на демона Асмодий, като го наричат Самаел Черния.


Потърси за АЗРАЕЛ, това е името на ангела на смъртта, дори в някой игри и филми се споменава това... Бих ти препоръчал да си дръпнеш DEMONOLOGY GUIDE, това демонологияата, но не помня от къде я намерих, ще видиш колко интересни неща пише ;)
Ave SAMMAEL...
Аватар
Mordred
 
Мнения: 3
Регистриран на: 18 Апр 2011, 00:20


Назад към Демонология

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 15 Ное 2019, 11:42 е имало общо 177 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта