джинове - как да говорим с тях и как да ги изсползваме

Тук могат да се постват различни проучвания на народните вярвания за демоните, практики за призоваване на Демон, както и Гримуари свързани с демонологичната практика.

Модератор: rain

Мнениеот legion2 » 21 Юни 2014, 17:38

Здравейте всеки който е пробвал и знае работещи начини, може да ги сподели тук. Въпросите са ми как се викат, как се говори с тях - на сън или..., и как се използват и обвързват с предмет . И моля без разкази от приказките и с тъпи въпроси като например защо питаш - нали за това е форума за помагане и споделяне на опит и информация. Благодаря
Аватар
legion2
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 10
Регистриран на: 31 Май 2014, 08:33

Мнениеот myurid » 23 Юни 2014, 14:12

според мен, легионски, и двата ти поста са крайно несериозни и крайно тийнеджърски - така че не се сърди, каквото повикало, такова се обадило:

за викането
- джинове се викат с техника, която има и ментални елементи, и астрални, и чисто енергични... просто трябва да приложиш желанието си на всяко ниво в една и съща посока... всъщност всякакви духове, не само джинове, се викат напълно идентично, освен ако не си фен на някоя древна култура и не изполваш елементи от тази култура за стимулиране на своето подсъзнание. но иначе, ако ти трябва точно джин, просто добави в началото на веригата мисълта, че търсиш именно джин
- вариант да се вика всеки един дух е да се знае с какви символични предмети е свързан. Наскоро имаше една тема за уиджа и духове, потърси автора й... с уточнението, че за джиновете трябва не дъска, а газени лампи, огньове или кристали, свързани с елемента огън... оттам насетне механизма е идентичен с уиджа-то... технически... външно обаче няма нищо общо.
- освен това трябва да е изпълнено правилото, че подобно може да се свърже само с подобно. Ако дори и малко не осъзнаваш своята собствена "огнена природа", то едва ли ще успееш да заинтересоваш "създадените от пламъци и огън" да общуват с едно "същество от прах и глина". ако пък осъзнаваш ясно това свое начало, с удоволствие ще приема няколко урока от теб.

за говоренето
- с джин се говори като с всеки дух, може и на глас, може и на ум - него устройва ги всеки вариант. проблема е в получаването на отговора... ако ти се натресе як джин/дух няма да имаш трудности, ще ти отговори по разбираем за теб начин, даже и на глас(или поне на теб така ще ти се струва), ако е по-обикновен... тогава всичко зависи от твоята чувствителност и наблюдателност, от това дали си способен да различиш собственотож въображение от мисълта-вдъхновение. ако сега се чудиш КАК да различиш въображаемата мисъл от реално внушената ти от джина - значи има смисъл да се молиш да попаднеш на по-як дух.
- насън също става, но за предпочитане е в максимално будно състояние. лично аз обаче и до ден днешен се колебая дали така наречените ми "контакти с безплътни същества" не са били нещо като полусън... затова идеалното време за ЗОВане към тях е или сутрин когато си се наспал, или късно вечер, след като си подремнал малко, че да ти е бистра главата.
- според това какво си призовал общуването ще бъде или предимно емоционално или предимно символично или предимно словесно-рационално... това може да се използва за частичен критерий как вървят нещата.

за обвързване
- не мисли обвързването с предмети, това джинът ще го мисли, ако наистина дойде... мисли как ще се обвържеш ТИ с джина... муахахаха... тоест искам да кажа, не мисли как ще успееш да обвържеш джина с предмет, а как ще успееш джина да не обвърже теб... мда... ако лъв призове ловец(с цел ловеца да гръмне конкуретния лъв) следва не да мисли как да обвърже ловеца с пушка, а как ловеца да не го "обвърже" него самия с някоя сачма
- като цяло отново важи принципът на "подобното": подобното се свързва с подобно. тоест джинът се ОБВЪРЗВА С ТЕБ, а не с камик или летва. камикът и летвата се ползват само за удобно подаване на сигнали между вече обвързаните две същества(призоваващия и призования), било от тях двамата, било от някой на когото са гласували доверие.
- същественото е да направиш ти избора си, да подходиш индивидуално към "призованото същество", да го оцениш, а не просто "дойде джин, договорихме се, работим". оцени личностните качества които съществото носи, защото то не може да предложи неща, които вече няма интегрирани в нея(ти имаш личност по рождение, но те градят такава съзнателно, с делата си)

как се ползват
- тъп въпроса... как се ползва гадже? направи си експеримент, загледай се записмено в половинката си, ако имаш такава и като попита какво мъдруваш, отвърни: мисля си как да те използвам... ще ти обясни крайно нагледно... и съобразно на характера си. аналогично е и с духовете, в секундата в която се появяат край теб вече са прочели в главата ти какво намерението ти и какви са въпросите ти, и ако този въпрос присъства сред мислите ти, уверявам те, ще започнат веднага да ти отговарят на него... е, и на всеки друг въпрос който носиш.

работещ начин
- сещам се за няколко прочетени из книгите "работещи" начини. от моя опит никой от тях не сработи, а от експерименти - никой от моите начини не сработи дори и един път за познатите ми, но неизменно се налагаше зверско адаптиране на метода. извод: чети здраво, състави си работна теория как би трябвало да протича едно "призоваване на джин", след това опитвай... опитвай... и пак опитвай, докато нещо стане, междувременно продължавайки да четеш и да изменяш работния метод. все някой метод ще сработи. ако не сработи, значи пропускаш някой детайл или принцип... тогава смело и безотговорно пускай по форумите "неработещия метод" и питай "защо, джиновете да го вземат, този метод не работи".

за форума
- той наистина е за свободно споделяне на информация, но именно за СВОБОДНО. нямаш гаранция че някой ще ти отговори. ако някой пожелае - СВОБОДЕН е да ти отговори, ако пък пожелае - СВОБОДЕН е да те напсува. информация е и предложен работен метод, и работна теория, и факта че си идиот или невежа(не ти конкретно, говоря принципно).
- няма безплатен обяд. за всичко което човек получава, се плаща. ти с какво заплати, или си готов да заплатиш един по-смислен отговор? какво ще кажеш и ти да отговориш на няколко въпроси... наприииимер:

защо са ти именно джинове, а не нещо друго?
какво разбираш под термина джин?
от колко време изучаваш окултизъм? (!!изучаваш, а не интересуваш се!)
вярваш ли в Бог? (по определение, създателят на хора и джинове)
еблив ли си? (това е съществено, защото според наличието на това качество, има голям шанс да се яви сукуба вместо джин)
склонен ли си да се разтройваш, обиждаш, избухваш, сърдиш? (аналогични причини, само че не сукуби този път, а едни хм "джинове" на гнева, кошмарите и отмъщението... )
можеш ли да издръжаш дълго без да ходиш по нужда? (хмм, тука... може и просто да ми е любопитно, а може и да има по-дълбок смисъл като предишните неща? но как би могъл да знаеш,ха!)
Аватар
myurid
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 64
Регистриран на: 28 Юни 2012, 15:58

Мнениеот Sogodarius » 05 Юли 2014, 12:09

Съвет - не се занимавай с джинове - като ти чета въпроса ми става ясно че си зелен още в окултизма.Викал съм.Мога да ти дам и заклинание, което поне за мен работи.Но!!!Джиновете са доста силни и плътни духове.Ако не те харесат и не можеш да се защитиш могат да ти устроят смъртта до часове.Да не говорим за потенциално побъркване и проблеми със сърцето.Кажи за какво ти трябва помощ и ако знам ще ти кажа какво по-безопасно , но все пак ефективно да направиш. ;)
Аватар
Sogodarius
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 50
Регистриран на: 23 Фев 2011, 01:06

Мнениеот eXPerience » 20 Окт 2014, 21:45

Легионът май отиде някъде другаде да търси Джинове, но да видим...

Легион, Джиновете не са роби, които чакат да ги затвориш в клетка, за да ти угаждат. Не са домашни любимци, нито пък и прислуга. Ти си тръгнал с тоя подход, но реалността е, че можеш да се чувстваш привилегирован, ако изобщо ти обърнат внимание.

И моля без разкази от приказките...

И затова почти никой не ти е отговорил - защото си мислиш, че знаеш най-добре.

Разгледах каква информация за Джинове има във форума и забелязах, че липсва една малка, но важна подробност (която съм виждал написана на много други места, но тук я няма): Джиновете и Неорганичните същества от книгите на Карлос Кастанеда са един и същи тип същества.
Аз самият не се бях интересувал никога от Джиновете в исляма, докато не научих тази подробност. Приликите не са една или две.
- И двата типа същества могат да приемат всякаква форма;
- Понякога се появяват и движат сред хората в човешка форма, като най-често никой наоколо не подозира за това;
- Могат да пренасят човек до най-различни места (насън);
- Светът им е невидим и недостижим за обикновения човек.
За тези се сещам в момента. В крайна сметка нека всеки сам да ги потърси в съня си и да попита кое как е (ако ги намери :wink: ).

Не знам как работят ритуалите за призоваване. Но е вярно, че за да общуват с теб Джиновете насън (без ритуали), трябва да имаш такава част, която да ги привлече. Проблемът е, че няма как да се сдобиеш с нея - или я имаш, или я нямаш. Ако я имаш - дерзай ("Изкуството на сънуването" - Карлос Кастанеда). Ако я нямаш - нищо не може да се направи по въпроса. Кастанеда "случайно" е пропуснал да обърне специално внимание на това (както и на факта, че Неорганичните същества и Джиновете са едни и същи), но все пак в една от книгите си споменава, че "Неорганичните се разкриват само пред brujos" (цитирам по памет). Ако си такъв, вероятно някога ти се е случвало да имаш преживявания от типа "полтъргайст" (Например светваш лампата и телевизорът се включва. Изгасяш я и той се изключва. А след малко този ефект се разваля, без да пипаш нищо.) Осъзнаването на тази "огнена" част става, когато Джиновете те заведат в техния свят. Ако успееш да се натъкнеш на Джин, да идеш в света му или каквото и да е подобно събитие, няма да се чудиш: "Стана ли? Какво стана?" Вместо това ще си мислиш: "Да, най-после успях!" Когато на мен ми се случи за пръв път да видя света им, за момент помислих, че вместо да ида там, съм се събудил на непознато място извън леглото и апартамента си - нищо общо с обикновените сънища. Повечето хора никога не са преживявали подобни неща и затова считат всичко това за глупости.

Как се ползват? Неправилно зададен въпрос, но както и да е. Джиновете могат да ти дадат основно две неща: енергия и информация (може и други работи, но за тях няма да обяснявам). Енергия можеш да получиш, ако отидеш в техния свят или ако "пребориш" някой Джин. А за информацията - до момента съм намирал много малко места, където това е онагледено добре. Пример. Четейки отговорите на въпросите тук, склонен съм да вярвам, че авторът наистина е имал разговор с Джин (а ако не, значи е абсолютен, ненадминат гении в преписването и комбинирането на истории от различни места). ТАКА трябва да изглеждат "дискусиите" ти с Джинове! Има отговори на въпроси, които са по-ценни от цели библиотеки с окултна литература.

Има още много неща, които могат да се напишат, но нека бъдем кратки и съдържателни.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот eXPerience » 24 Ное 2014, 18:38

Сетих се още нещо, което може да е от полза, а именно - влияние, което оказват Джиновете върху хората. Не че тази тема има някакво голямо практическо значение (всъщност никакво), но мен лично ме вдъхновява, а това също оказва влияние.
Когато за пръв път се зачетох в книгите на Кастанеда, не ми харесаха и ги оставих. Мина време (две години може би) и нещо ме накара отново да се захвана с тези книги. Може би защото всички останали магически системи ми се видяха вятърничави и загуба на време. Четях "Изкуството на сънуването" и стигнах до момента, в който Кастанеда се бори с Неорганично същество в пустинята. Четях и се опитвах да си представя какво би било усещането да те удрят токове, които са "като вода". В един момент си спомних, че това вече ми се е случвало. Веднага направих връзката с всички сънища, в които ме беше гонило някакво невероятно страшно същество и ме беше удряло с гаден ток, от който ми идваше да му разбия мутрата от бой. :)

Разбира се, далеч не съм единственият, който е имал подобни влияния (които всъщност могат да бъдат най-разнообразни). Ако някой си мисли, че Дмитрий Менделеев просто си е нанкал на диванчето и изведнъж от само себе си му се е присънила цялата таблица с всички познати елементи на точните места и оставени дупки за неоткритите такива... да помисли пак. :)
Един още по-ярък пример е индийският математик Srinivasa Ramanujan (нямам представа как се изговаря). Този математик е имал сънища, в които една от индийските богини му се е явявала и направо му е давала готови уравнения (недоказани такива все още). Събуждайки се, той ги е проверявал и са се оказвали верни.
Подсъзнанието работи с асоциации и аналогии, то не може да ти напише домашното по химия/математика. Ако някой си мисли друго, то нека използва подсъзнанието си и намери колко е корен осми от 143 281 (без да пресмята).
От друга страна, Джиновете отговарят на намерението, на вътрешното състояние на човека (не знам как точно да го опиша). Затова всеки получава това, за което си мисли и към което се стреми (един вид "изпълняване на желания").

Но така или иначе тези хора са починали отдавна. Един от нашите съвременници, който е под силно влияние на Джиновете, е американската певица Katy Perry.
Джиновете могат да приемат всякаква форма, но ако някой се чуди за някакъв по-конкретен външен вид, то не мога да се сетя по-добър пример от горното видео. Нямам думи да опиша колко много ми напомня за Джиновете. Нееднократно съм задавал въпроса дали Katy Perry е магьосница и отговорът винаги беше положителен. Други два нейни видеоклипа, в които това се вижда също доста добре, са "Wide Awake" и "Dark Horse". У всеки магьосник има тенденция с течение на времето да подобрява връзката си с Неорганичните (дори и да е съвсем минимално и несъзнателно) и струва ми се, че като цяло това се забелязва в творчеството на тази певица.

Със сигурност има и други хора, които могат да се споменат, но няма нужда да правим списъка прекалено голям. Нека всеки сам потърси, ако го интересува.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Wizard » 28 Ное 2014, 13:05

Определено Джинове, Демони, Духове... имат нещо общо по-между си - материята, която обитават е една и съща. Различни са енергиите, които имат сами по себе си. Темперамента им е различен, способностите им на работа са различни. Кои са по-силни и властни - определено първите две категории...

eXPerience написа:От друга страна, Джиновете отговарят на намерението, на вътрешното състояние на човека (не знам как точно да го опиша). Затова всеки получава това, за което си мисли и към което се стреми (един вид "изпълняване на желания").


Предполагам, че искаш да кажеш, че каквото е нивото ти (като маг), такъв и Джин ще дойде при теб. А съответно желанието, което би ти изпълнил ще зависи от способността на Джина.
Не всеки Демон, Джин ще ви изпълни вашето желание - чисто и просто той няма да има нужните правомощия за това... (нещо като да искате от един Трабант да ви вдигне 200км/ч).


...We're a king for a thousand years
We are a king of million tears
We're the ones who bring desire by the greed and fears
We're a king of fallen men
We are keepers of the damned
through the hoping to obsession
We're the king
We're the king for a thousand years.....
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1256
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот eXPerience » 29 Ное 2014, 11:44

Wizard написа:
Предполагам, че искаш да кажеш, че каквото е нивото ти (като маг), такъв и Джин ще дойде при теб. А съответно желанието, което би ти изпълнил ще зависи от способността на Джина.
Не всеки Демон, Джин ще ви изпълни вашето желание - чисто и просто той няма да има нужните правомощия за това... (нещо като да искате от един Трабант да ви вдигне 200км/ч).


Желанията определено не се сбъдват като в арабските народни приказки, но аз и друго исках да кажа. Сега и сам виждам, че съм го написал неразбираемо.
Да вземем за пример статията, която бях сложил по-нагоре (ето тази). Така, както е написана, оставя впечатление за едни леки и "сладникави" отношения с Джиновете - на човек му става едно миличко, докато я чете. А сега да вземем за пример книгите на Кастанеда - не е лесно да се намери нещо по-кошмарно за четене. Джиновете се явяват като страшни сенки, "стъпват" по врата му, водят го в "свят на сенките", отвличат го и т.н. - абсолютен антипод на статията. Причината за тази меко казано колосална разлика не е в Джиновете, а в магьосниците, които общуват с тях. Доколкото си спомням Дон Хуан нееднократно казва, че Кастанеда прилича на древните магьосници - ето един от резултатите от този факт (а и не само от него). Не става въпрос само за начина на мислене или личността, а за самото естество на човека. Джиновете просто отговарят на това. Е, зависи и от колко време магьосникът поддържа отношения с тях.
От друга страна, на математика дават уравнения, на химика - таблицата с елементите. Това е напълно очаквано и логично, като се замисли човек. Аз самият понякога изпробвам и се опитвам да развивам едни техники за влияние над другите хора чрез използване на сексуалната енергия (все се каня да напиша нещо в този форум по този въпрос и все не се случва). Та имал съм случай Джиновете да ми дават обяснения по отношение на тези техники (както и за други неща) без да съм ги питал. Влияят се и от съзнателните желания и стремежи. Това исках да кажа с "изпълняване на желания" (заедно с по-горното за естеството на човека). Затова го бях сложил в кавички. Иначе може да се каже на Джиновете "заведи ме еди-къде си" и има голяма вероятност да заведат човека там (не с физическото тяло, разбира се). Зависи какво иска магьосникът от тях. Понякога отказват да направят нещо, а след време ако поискаш съвсем същото, изпълняват го (поне при мен е така). Попитах веднъж защо се държат толкова различно (не само когато искам нещо от тях, а и като отношение по принцип) и те ми потвърдиха, че причината е в мен.
А за йерархиите и правомощията им не знам - там съм много бос. :mrgreen: Може да се каже, че все още съм начинаещ в цялата тази работа - има къде, къде по знаещи от мен. Но въпреки това най-добрият източник на информация за Джиновете си остават самите Джинове.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот johnconstantine » 29 Ное 2014, 21:13

Мда глупости колкото щеш бил бос в йерархията, бил млад и зелен но говори сякаш от години общува с джинове! за мен това е пълно противоречие! двете ти твърдения се самоизключват. А за легиона мога да ти кажа това. Значи за да говориш или айде общуваш с джинове ти трябмат няколко неща които се постигат трудно, като за начало трябва да поругаеш корана и хляба да ги омърсиш по-най долния начин после като се превърнеш в утрепка правейки това ти тлябва клетва, соломонова или др се тая. После конкретен ритуал и ако джина реши може и да се покаже. Нищо не правят безплатно дори и да ти дадат нещо ще вземат равно на него! Веднъж направил сделка с тях си навличаш гнева на ангелите и утре други ден като загазиш, те ще те блокират, ще те оставят да умреш и айди пореден за ада! още ли искаш да говориш с тях
Аватар
johnconstantine
 
Мнения: 4
Регистриран на: 03 Ное 2014, 20:19

Мнениеот eXPerience » 29 Ное 2014, 23:20

johnconstantine написа:Мда глупости колкото щеш бил бос в йерархията, бил млад и зелен но говори сякаш от години общува с джинове! за мен това е пълно противоречие! двете ти твърдения се самоизключват.


бос

Значение на думата бос

боса, босо, мн. боси, прил.
1. Който е без обувки и/или чорапи. През лятото можеш да ходиш бос по тревата.
2. Прен. Некомпетентен, неосведомен, недостатъчно подготвен, ограничен. Нищо не разбира от изкуство, съвсем боса е. Бос съм в тая материя.


Твърденията "начинаещ" и "бос" са си напълно съвместими.
Да, вече почти 2 години се занимавам с това. Има хора, който се занимават от 12, 22, 32 и повече години. Млад и зелен съм в сравнение с тях. Има в пъти повече неща, които мога да кажа, но повечето от тях не съм проверил лично все още и затова ги държа за себе си (и явно ще е още по-зле, ако ги публикувам). Дори и да живееш 1000 години, времето пак няма да ти стигне да зададеш всички въпроси и да получиш сигурни отговори на тях. Затова се създават приоритети, а йерархиите на Джиновете не са ми един от тях за момента. С това да се занимава някой скучаещ социолог.

Да, Джиновете вземат - вземат част от твоята човешка енергия, а ти получаваш част от тяхната. Това е идеята!

Основната разлика между мен и теб е, че аз съм тръгнал от текст и след това съм проверил нещата на практика, имайки някакъв скептицизъм в началото. Затова и се старая да давам конкретни примери и обяснения, по които хората да попитат Джиновете: "Това така ли е, онова така ли е". Аз така съм направил, следвайки съветите на други, задавал съм и мои въпроси и съм подредил фактите като парчета от пъзел. Да търсиш Джинове насън е само един подход, който е изпробван от мен. Ако някой иска други, да пробва халюциногенни вещества, призоваването с огледало, описано от Кастанеда (намирал съм го споменато и от страна на на исляма) или пък нещо друго, но там не мога да дам съвет.
Ти, от друга страна, говориш неща, които си разбрал на принципа "Немият казал на глухия", или пък си измислил, докато стоиш под душа и се чудиш какво да правиш. Някога пробвал ли си на практика да призовеш нещо? В утрепка те превръщат твоите глупости (религии), на които вярваш сляпо. Всъщност не трябва ли вече да търчиш към църквата/джамията и да се унижаваш пред твоя измислен бог за това, че посещаваш сайтове като този?

Мисля, че няма нужда да казвам повече по конкретната тема - "Джинове". Няма да отговарям на повече провокации от религиозни фанатици. "Ще идеш в Ада", "Ангели ще те 'блокират'", ала-бала...
Ако някой успее да отиде в света на Джиновете, сам ще разбере защо съм си направил труда да пиша всички тези коментари.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Wizard » 02 Дек 2014, 16:14

eXPerience написа: .. А сега да вземем за пример книгите на Кастанеда - не е лесно да се намери нещо по-кошмарно за четене. Джиновете се явяват като страшни сенки, "стъпват" по врата му, водят го в "свят на сенките", отвличат го и т.н. - абсолютен антипод на статията. Причината за тази меко казано колосална разлика не е в Джиновете, а в магьосниците, които общуват с тях. Доколкото си спомням Дон Хуан нееднократно казва, че Кастанеда прилича на древните магьосници - ето един от резултатите от този факт (а и не само от него). Не става въпрос само за начина на мислене или личността, а за самото естество на човека. Джиновете просто отговарят на това. Е, зависи и от колко време магьосникът поддържа отношения с тях.

...Зависи какво иска магьосникът от тях. Понякога отказват да направят нещо, а след време ако поискаш съвсем същото, изпълняват го (поне при мен е така). Попитах веднъж защо се държат толкова различно (не само когато искам нещо от тях, а и като отношение по принцип) и те ми потвърдиха, че причината е в мен.

... Но въпреки това най-добрият източник на информация за Джиновете си остават самите Джинове.


Много странно, но и при мен имаше точно същото усещане, когато четях някои от книгите на Кастанеда. С първото прочитане ми се сториха някак скучни и банални, но след време, когато реших отново да прегледам някои от неговите текстове, учудващо книгите ми се сториха толкова по-интересни и всъщност разбирах автора много повече какво всъщност описва или се опитва да намекне... Предполагам, че това би се сравнило с опита в магията. След време започваш да разбираш много повече и много по-мащабни неща.


Виждам много прилики между общуването с Джинове и Демони. Въпреки че имат различни структури, по начина на общуване с тях, то поне за мен огромни разлики не виждам.
Прав си за това, че какъвто е магьосникът, такъв и джин (демон) ще му се яви. А това би се отнесло и към самото ниво на мага дори.

Определено информация можем да черпим от самите джинове (или демони), дори ако сме достатъчно способни може и учител от това ниво да си намерим да ни обучава..
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1256
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот eXPerience » 03 Дек 2014, 23:27

Имаше въпрос за халюциногенните вещества, но нямах време да отговоря. Изтрит е явно защото вече споменах, че нямам директен опит с такива вещества.
Не може да се разчита само на халюциногени за магически постижения. Те се използват като крайна мярка за раздвижване на възприятията, когато човекът е безнадеждно забил в своята представа за света - така, както е бил Кастанеда. На много неща казва "не мога да приема това, не мога да приема онова", нарича Дон Хуан "чудак", "откачен", "опасно непредсказуем", постоянно се занимава да записва в тефтер и т.н. Затова му се налага да употребява пейот повече, отколкото на другите магьосници. Но всичко това не значи, че е по-неспособен. В крайна сметка не е важно откъде тръгваш, а докъде ще стигнеш. А това се вижда като "еволюция" на автора. В началото има един плах човек, който пише някаква книга - и той не знае каква точно. А в последните му книги просто... :) Е, може би не всеки ще почувства това.
Та мисълта ми беше, че ако някой сам е проявил желание да се занимава с всичко това, то вероятно е достатъчно "широко-скроен" (така да се каже) и няма да му трябват халюциногени (освен ако целта му не е просто да се надруса с тях или да се самоубие).

П.С.: На някого може да му стане неприятно, че постоянно пиша "Кастанеда това, Кастанеда онова" (поне на мен малко ми омръзна), но той е единственият пример, който мога да посоча тук.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот bodnostrokulum » 04 Дек 2014, 07:18

Мой беше въпросът за ентеогените и беше изтрит. icon_eusa_clap
Имах желание да обменим опит, но явно тук сте много напред и нямате нужда от такива помощни средства.
Явно съм "безнадеждно забил в своята представа за света " notworthy
Аватар
bodnostrokulum
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 19
Регистриран на: 17 Ное 2014, 07:58

Мнениеот eXPerience » 04 Дек 2014, 11:55

bodnostrokulum написа:Мой беше въпросът за ентеогените и беше изтрит. icon_eusa_clap
Имах желание да обменим опит, но явно тук сте много напред и нямате нужда от такива помощни средства.
Явно съм "безнадеждно забил в своята представа за света " notworthy


Не за пръв път виждам такъв отговор. Не мога да разбера защо всеки се обижда, когато му обясниш нещо или му посочиш КОЕ не е наред. Как очаквате да се научите?!? Още повече че в конкретния случай казах:

eXPerience написа:Та мисълта ми беше, че ако някой сам е проявил желание да се занимава с всичко това, то вероятно е достатъчно "широко-скроен" (така да се каже) и няма да му трябват халюциногени (освен ако целта му не е просто да се надруса с тях или да се самоубие)..


За "забилите в своята представа за света" говорех по принцип, а не конкретно за теб. Питаш за халюциногени - обяснявам.
Джиновете ще те направят на луд, ако те докопат. Ще се гаврят и е*ават до смърт с теб, щом проявяваш такова поведение. Аз съм го преживял (и все още ми се случва понякога). Те отговарят на това, което показваш ти - в случая "ощипана госпожица".
Обяснил съм за халюциногените по много дипломатичен начин даже. Ако моят коментар ти се струва обиден, то определено нямаш работа в тази част от Магията. Нямаш представа колко по-лоши неща можеш да чуеш за себе си. Целта е да ги променяш, а не да цивриш. Защото Джиновете няма да се променят заради теб, нито пък ще успееш да постигнеш нещо повече, отколкото да си губиш времето с тях.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот eXPerience » 04 Дек 2014, 12:13

Ето какво казва Дон Хуан на Кастанеда:

Ти си дребнав, разточителен, самонадеян, агресивен, сприхав и самомнителен. Освен това си сръдлив, досаден, муден и неблагодарен. Притежаваш една ненаситна жажда за себеугаждане. И най-лошото е, че имаш свърхекзалтирана представа за себе си, при това без каквото и да било покритие. Истината е, че ми се гади от самото ти присъствие.


И други подобни изказвания има, но тези са най-тежките му думи. И не е без повод. Всеки трябва да се старае да изглажда такива неща. Иначе резултатът е нула. А ако някой реши, че тези думи се отнасят конкретно за него, то има и още един израз, който мога да му кажа: "Гузен негонен бяга."
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот bodnostrokulum » 05 Дек 2014, 10:03

Брато поста ми изобщо не беше насочен към теб. Зададох въпроса за ентеогените просто защото ги споменахте, чета тази тема като приказка така или иначе. Бях изтрит и това ме учуди confused2, какво толкова попитах :?
Какви джинове, кви водки :P обичам ЛСД ,бърбън и хашиш, ти на 8 годинки ли си, долу горе тогава четях арабска митология.
Кастанеда го превартях някъде на около 20 като бях, може да не ми го цитираш.
Не се обиждай, бъзикам се по принцип много с хората.
Имах желание да направя цяла тема за псохонавтиката, надявах се да говоря в български форум за това, но след като ме изтриха на първото споменаване още ... Имам изключително богат опит с ДМТ, ЛСД, псилоцибин,кетамин,салвинорин,аяуаска,ибога и тн. От скоро имам влечение към хаос магията, за това и се регистрирах и тук, при мен свръхестесвените проявления се случваха спонтанно през годините, реших че е време да използвам някаква система най-накрая.
Мисля, че можем да си бъдем полезни, виждам че тук пишат хора които са ценни с познанията си.
Извинявам се че ви оспамих темата за "джиновете"


Ето за това беше изтрит (Извинявам се че ви оспамих темата за "джиновете")! Ако искаш тема за каквото и да е, просто я отвори на нужното място. Тук се говореше за това как се общува с Джинове.
Аватар
bodnostrokulum
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 19
Регистриран на: 17 Ное 2014, 07:58

Мнениеот legion2 » 02 Мар 2015, 08:17

Izvinqvam se che pisha taka ama nemam fx sega.. Vishte tuka mejdu drugoto raboti i ne. ,ne govorqt na sun ...sabujdash se otvarqsh ochite i si neshto kato v budna koma nemojesh da mardash no si buden .... I nqkoi pat gi vijdash drug put samo razgovarqsh s tqh ...ima edni hora koito praktikuvat mnogo samo i edinstveno arabskite nachini......
Ритуал за призоваване на джин
بسمله الرحماني الرحيم

За да се призове джин , който да ни свърши определена работа ( напр. магия за смърт), може да се използва следния метод в продължение на 41 дни се изрича следната уазийфа 50 000 пъти:

BISMILLAH IRAHMAN RAHEEM
OHSHAROO YA ASHABAL JINNA WAL INSI WA SHYATEENE WAL HOSERU WA WAL
WASWASE MIN JAN'EBIL MASHRIQ E WAL MAGHRIB E WAL JA'NUBE WAL SHIMALI
BEHAQE KHATAM O HAZRAT SULIEMAN E IBN DAWOOD ALAIHI SALAM O WA
BEHAQE LA ILAHA ILALAH MUHAMMAD AR RASOOLALLAH

За да се изпълни метода, трябва да се спазва вегетариански пост в магически защитен кръг - Хисар.Трябва да се извършва през ноща в тиха празна стая,да се носи червена дреха и да се гори източно благовоние.При извършване на този ритуал ще се появят определени неща, които обаче не трябва да ви плашат. В последния ден ще се появят джиновете, които ще трябва да закъленете в името на пророк Сюлейман. Джиновете ще бъдат под ваше командване и ще изпълнят на секундата всяко ваше желание.
Аватар
legion2
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 10
Регистриран на: 31 Май 2014, 08:33

Мнениеот legion2 » 02 Мар 2015, 09:04

Tva e kopirano ot tam
Аватар
legion2
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 10
Регистриран на: 31 Май 2014, 08:33

Мнениеот eXPerience » 03 Мар 2015, 01:42

legion2 написа:Izvinqvam se che pisha taka ama nemam fx sega.. Vishte tuka mejdu drugoto raboti i ne. ,ne govorqt na sun ...sabujdash se otvarqsh ochite i si neshto kato v budna koma nemojesh da mardash no si buden


Това си е точно насън, но не е обикновен сън. Целта, когато изпаднеш в такова състояние, е да се раздвижиш и дори да станеш и да се разходиш. Не мога да кажа повече, тъй като и аз самият все още не съм се справил с този момент "както трябва". Но тъй като ти не си преминал нито една от "вратите на сънуването", изобщо не можеш да се помръднеш. Вероятно не можеш дори да се измъкнеш от "хватката" на тялото си по своя воля, защото не си минал Третата врата.
Ако Джиновете са се измайтапили и са те вкарали в такова състояние на парализа (тоест отговорили са на ритуала), то ще можеш и насън да общуваш с тях, което е доста по-удобно.

legion2 написа:Джиновете ще бъдат под ваше командване и ще изпълнят на секундата всяко ваше желание.


Препоръчвам ти да не вярваш много на това.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот legion2 » 03 Мар 2015, 08:14

I tva s "budnata koma" se poluchavashe na vsqkade ne e nujno da si v legloto si a samo da zaspish za malko Iinteresnoto e che stavashe postoqnno ..predpolagam e baq silen tozi "ritual" zashtoto v deistvitelnost ne mi beshe nujno da go praa 50 000 pyti za 40 dni a oshte na parvata vecher sichko se poluchi ako sam go napravil 15 pyti nai mnogo qvno neshto propuskam shtom sega vaobshte ne se poluchava...tui kato kaza za sanuvaneto ako Moje malko poveche info i za vratite
Аватар
legion2
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 10
Регистриран на: 31 Май 2014, 08:33

Мнениеот eXPerience » 07 Мар 2015, 20:14

Не мога да твърдя със сигурност нищо относно факта, че веднъж си успял, а после не се получава. По принцип не е добре да произнасяш заклинания, чието точно значение не знаеш, но бъди сигурен, че тази "будна кома", в която си изпаднал, не е случайна. Проблемът е, че ти вече очакваш само този резултат и може да пропускаш други явления.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Art_of_Dreaming

На много места информацията за "вратите" е изкривена, всеки си измисля сам какви са неспоменатите от Кастанеда три врати и т.н. Един от най-важните резултати от минаването на вратите е, че влиянието на Джиновете над теб намалява, така да се каже.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Следваща

Назад към Демонология

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта