Джинове vs. Демони

Тук могат да се постват различни проучвания на народните вярвания за демоните, практики за призоваване на Демон, както и Гримуари свързани с демонологичната практика.

Модератор: rain

Назад към Демонология

Мнениеот eXPerience » 19 Яну 2015, 00:29

Във форума се появиха хора, оплакващи се от "полтъргайст" ефекти. Време е за малко информация по този въпрос.

На всеки посетител в този сайт трябва да е ясно, че съществуват и същества, които не са видими за обикновения човек (иначе не знам какво изобщо търсите тук). Всъщност много често са видими и физически - видими за всички. Просто хората не могат да ги разпознаят, когато се разминат с тях - поглеждат ги и подминават. Тези същества биват наричани с най-различни думи в различните езици и религии, но аз лично предпочитам да наричам "Джинове" сравнително приятелски настроените, а "Демони"... не чак толкова приятелски настроените. Важно е човек да ги различава и да знае на кое точно се е натъкнал. Но ако някой си мисли, че Джиновете са били открити от мюсюлманите, че съществуват само в арабската митология, че трябва да знаеш арабски, за да общуваш с тях, и т.н. - :)

ДЖИНОВЕТЕ се опитват да покажат за присъствието си по различни начини. Някои от тях са ми се случвали лично, за други съм чувал от близки и приятели. Не е задължително да извършат всичко изброено.
Най-разпространеният начин са "полтъргайст" ефектите - местене на предмети, шумове без изяснен източник, необяснимо поведение на техниката. При последния случай много често се случва да има рационално обяснение, затова е добре да потърсим такова преди да обвиняваме други за случващото се.
Друг начин на Джиновете да се шегуват с нас е чрез директно влияние на хората. Един пример за това е, когато двама или повече души сънуват едно и също нещо. Всъщност това е един сън и въпросните хора се намират ЗАЕДНО в него. Тези неща не могат да се случат просто ей така. Обикновените хора не могат изведнъж да се научат да сънуват заедно, дори и животът им да зависи от това. За Джиновете обаче не е проблем да организират такова събитие. Обикновено правят такива неща на хора, които имат един по специален талант за магия, или пък на близките им.
Един добър вариант за разпознаване на Джинове е чрез енергията им. Ако на някого се случи да сграбчи Джин насън, с намерение да го надвие, ще почувства разтърсващи удари, напомнящи на електричество. Но за разлика от истинското електричество, те са енергизиращи и "живи". Токът в контакта е "безжизнен" и "мъртъв" в сравнение с това. (Използвам кавички, защото това са усещания и асоциации, а не защото енергията е буквално жива или пък нещо подобно.) От друга страна Джиновете могат да "удрят" с тази енергия дори и будни хора. Тук не става въпрос за статично електричество, което се появява, когато двама души се докоснат. Говорим за удари от разстояние няколко метра, които могат дори да съборят хората на земята. Но този вариант се среща изключително рядко в действителност (поне по мое наблюдение).
Случва се Джиновете да "отвлекат" някого насън и да го закарат в техния свят (не с физическото тяло :) ). Обикновено след такова събитие (особено ако не се е случвало досега на дадения човек) остава едно опияняващо усещане на блаженство - усещане, от което ти идва да викаш от радост и ефектът от това може да продължи с дни. Не само въпросният човек, но и другите около него могат да почувстват този ефект и изведнъж да станат много по-приятелски настроени. Това е заради енергията на Джиновете. В началото тази енергия може да изглежда неописуемо изкуствена, но след като свикне с нея, се превръща в един приятен, уютен "хлад". Във всички случаи обаче е "тежка" и действа хипнотизиращо и опияняващо - в смисъл че на човек му се иска просто да се отдаде на самодоволство, все едно е поел някакъв наркотик. Но всеки трябва сам да изпита тези неща, за да ги разбере. Това е идеята на написаното тук - всеки да разпознае признаците, когато се натъкне на тях. Иначе е все едно да описваш цветовете на сляп по рождение човек. Как може такъв човек да знае, че червеното е "горещ" цвят...?
Понякога Джиновете се разкриват, като директно казват кои са. И обикновено "потърпевшият" пита в някой форум как да ги прогони (и такива съм намирал). Според мен това е най-голямата грешка, която може да бъде направена в случая. Но все пак всеки сам си избира как да живее живота си.

ДЕМОНИТЕ, от друга страна, са доста неприятни. Там няма шеги и е*авки. Демонът направо те помита, когато те намери, и няма време за никаква реакция - просто рефлективно се събуждаш, радваш се известно време, че не си мъртъв, и после изобщо не искаш да заспиваш отново. Може би не всички Демони са такива, но досега не съм намирал "добронамерен" такъв. Затова пък не се занимават да местят предмети, да "изсмукват" енергия и т.н. Като правило ако някой сънува странно същество, което е сравнително кротко и не се опитва да го убие, значи това е най-вероятно Джин (или просто обикновен образ в съня, каквито всеки човек има). За всеки случай е добре човек да пита (ако е в осъзнат сън), защото Джиновете могат да приемат всякаква форма. Не винаги е лесно сам да разпознаеш нещо, което може да бъде всичко останало.

Преди доста време открих един списък, който изрежда като какви могат да позират Джиновете. Няма нужда да изписвам неща, които някой преди мен вече е написал. :wink:

http://www.thejinn.net/jinn_candidates2.htm

В Интернет има все повече и повече хора, които осъзнават тези прилики. Малко несериозно е изготвен този списък, но бих казал, че само с едно-две неща не съм съгласен. Например Демоните със сигурност не са Джинове.

Това би трябвало да е достатъчно за всекиго да разпознае кое какво е. Има и други видове същества, но ми се струва много съмнително някой случайно да се сблъска с тях. Джиновете и Демоните се срещат най-често (особено Джиновете).
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Lustre4108 » 19 Яну 2015, 08:01

Определено статията е интересна и информативна, но липсват някои неща, които следва да е изяснят.

1. Каква е разликата между полтергайст и останалите същности, които са изброени в статията(джинове и демони). Полтергайстът е човешко творение, а не някакъв дух или самостоятелна същност. Появява се вследствие натрупани емоции, взаимодействащи си със специфични модели на земната енергетика(някои ги наричат геопатогенни зони). Обикновено се появяват при млади хора, най-често от женски пол при навлизане в пубертета. Структурата, която формират има формата на кълбо. Полтергайстите нямат тази интелигентност и степен на осъзнатост, която имат джиновете, демоните и пр. Лично аз винаги съм се чудил дали тия гадинки не могат да се опитомят и да се приучат да изпълняват задачи.

2.Не е вярно, че споделените сънища се "организират" и осъществяват само от джинове. Споделени сънища базирани на телепатия са описани от Фройд и особено Карл Юнг, както и случаи на необичайни синхроничности и причините са в съзнанието, което все пак си остава мистерия за науката. Причината за споделените сънища е дълбоки вътрешни прилики, общи архетипи, общи проблеми. И това го твърдя от личен опит. Ако желаеш, потърси информация за т.нар. хакери на сънища - те говорят за т.нар. сънувана реалност и всички описват едно и също място и време. Не говорим за двама човека, а за вече организирано цяло движение. Това, което те описват, съм го сънувал и аз многократно - бих могъл да напиша роман за това "място". Мои приятели също споделят за това и даже твърдят, че си организират срещи във въпросния свят. Ирландската група Cranberries имат едно парче Just my imagination и в тоя клип показват дори и те фрагменти от тая реалност - индустриалната зона, морето, балоните и пр. Показвал съм го на някои хора, последователи на тая система и са се стряскали от видяното.

Друг случай на споделен сън, който ме изненада, беше баща ми. От много време работя върху създаване на собствена митология(нещо като смес от фентъзи и научна фантастика), базирана на сънища, както и магическа система към това. Един от експериментите беше медитация, в който използвах един от архетипите от тази моя митология. Резултатът беше потресаващ - правеното във въпросната медитация беше "видяно" насън и от баща ми и той ми го сподели на другия ден. Ноо...фрагменти от тая митология и подобни сънища са имали и родителите ми. Но за всичко това са виновни архетипите на Юнг, а не джинове.

3. "На всеки посетител в този сайт трябва да е ясно, че съществуват и същества, които не са видими за обикновения човек (иначе не знам какво изобщо търсите тук). "- по никой начин не искам да налагам мнението си по въпроса, но познавам един куп магьосници, които са истински майстори и при все това са атеисти. За тях всичко се осъществява от съзнанието и ресурсите, които крие(кои от тях познати на науката, кои не, но все пак всичко е в главата).

"Всъщност много често са видими и физически - видими за всички." - за съжаление досега такъв случай не съм имал. Цялата ми практика е "извиквала" тия същности на "астрално" ниво(с радост бих поработил да изхвърля тая безумна теософска терминология и модели на мислене и работа, но за момента нямам с какво да я заменя) - или ако става дума за "евокация", то "проявлението на материално равнище" стига само дотам леко да изкриви дима на благовонието. А това не доказва нищо- освен че същностите ги има само в съзнанието.По-лошо, едни от най-големите ми успехи в магията са осъществени на базата на работа с приказки и фентъзи,т.е. с напълно "измислени" персонажи и митологеми. Така, че, ако духовете могат да се материализират, то бих искал доказателства - с вяра ми е трудно, да не кажа противно да работя. Като последното ще включва доказване пред квалифициран научен екип. Може да не съм прав, но бих си променил мнението при съответните условия. Смятам,че между магия и суеверие трябва да се прави разграничаване, защото повечето от сакатлъците в магията стават именно от лековерие и невежество. Особено за начинаещите и хора, търсещи помощ е нужно да се приучат към критично мислене и разумен скептицизъм(споко, не говоря за псевдо-скептицизма).

Със здраве!
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 170
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот Lustre4108 » 19 Яну 2015, 08:31

P.S. Само исках да добавя,че аз самият не съм атеист, просто разграничавам между вярата и между магическата практика. Можеш да си маг, без да си религиозен или вярващ, можеш и да си. Все пак, магията е най-старата форма над духовност на света и е била преди религията, нали?
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 170
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот johndoe » 19 Яну 2015, 10:30

eXPerience

Аз съм този който пусна темата и попитах какво може да е това и за странните неща които се случват.. сега ако е ''джин'' доколкото разрах ти казваш да се свържеш с него ? как? аз не съм се занимавал с такива неща до сега ? и защо мислиш че е толкова важно да се свържеш с нещо от друго измерение което ти дава ясни ''знаци'' че те наблюдава? ще ти е полезно ? а може ли обратното.. ?

-другият ми въпрос е казваш че хората не може да видят тези същества а те се срещат с тях на улицата примерно.. значи ли че може да разбереш кога някой е ''джин'' в човешко тяло и какво по точно може да означава това че е обладан от него временно за да ти се покаже в човешко тяло ? или говориш за попринцип обладани хора от неща без да са свързани с теб ?
Аватар
johndoe
 
Мнения: 8
Регистриран на: 07 Яну 2015, 09:41

Мнениеот eXPerience » 19 Яну 2015, 17:47

Lustre4108,
1. Това, което търсят Джиновете от нас, е нашата енергия, която е много по-мека и топла, отколкото тяхната. Ти сам каза, че тези "полтъргайст" събития се случват по време на на силни емоции. Емоциите излъчват енергия. Пубертетът също е свързан с много емоции - знаем защо. И най-интелигентното същество може да се изгаври с теб, ако му дадеш повод. Това не значи, че е ниско интелигентно. Имал съм много случаи да питам Джин нещо, а той започва да пелтечи и да се е*ава, или пък да ми се смее. Джиновете отговарят на 100% на това, което си ти и което показваш ти като вътрешно състояние. Да намесваме психология и архетипи на Юнг в темата е все едно да спорим кое е първо - яйцето или кокошката. Джиновете ли използват архетипите в твоето подсъзнание или архетипите всъщност са Джинове?
Спомням си първия път, когато намерих Джин на сън. Аз самият не вярвах, че е толкова лесно, защото един магьосник ми беше казал, че понякога може да мине година, докато човек успее. Аз успях още от първия опит. Джинът явно забеляза недоверието ми и ме докосна, при което почувствах този "ток", за който обяснявам (но не толкова силно, колкото ако се нахвърлиш върху Джин). Затова препоръчвам директно всеки да се осъзнае на сън и да пробва. Иначе все едно проповядвам някаква нова религия, а аз определено не искам това.
Демоните, както казах, не се занимават без причина да местят предмети, да влияят на техниката и т.н. Е, може да се е случило на някого, ако е призовал Демон, но това вече е друго.

2. Знам за хакерите на сънища.
Обикновените хора не могат изведнъж да се научат да сънуват заедно...

Ключовата дума тук беше "изведнъж". "Хакерите" имат система, по която работят много време, за да постигнат това. Аз говоря за случаи, в които хора, които си нямат никаква представа от магия, Джинове и т.н., имат изживяване на споделен сън. Ако не това, то трябва някой много могъщ магьосник да състави такъв сън, и тогава пак не е сигурно дали ще стане.
Това, че твои роднини са сънували архетипи от твоята митология, не е споделен сън. Дори и двама души да сънуват едно и също нещо, това пак може да не е споделен сън, а просто двама души, които сънуват едно и също нещо (и все пак не може да се твърди със сигурност как и защо се е получило). Споделен сън е, когато всички участващи са на "едно място" в съня - така, както може да се сънува с Джинове и Демони, но в случая с други хора. Това е енергийно състояние и не може да се случи от само себе си - просто ей така.

3. Те могат да са си "атеисти" и да правят магии, но тук не говорим за някаква вяра. Какво разбираш ти под "атеист" всъщност? Доколкото знам, атеистите не вярват в никакви свръхестествени неща (включително и магия).
Няма нужда да вярваш в нищо (освен в собствената си Сила), за да се занимаваш с Джинове. Те не принадлежат на никоя религия, а вместо това са реални същества, които просто биват отразени по един или друг начин от РЕДИЦА религии. Затова обясних в началото, че не Ислямът е открил съществуването на Джиновете. Не е вярно, че САМО цар Соломон е можел да комуникира с Джинове, Демони и други. Или пък, видиш ли, Бог дал сила на Джиновете, за да ги "изпита". :mrgreen: Такива "истории" биват измислени да държат хората далеч от магията, защото безполезните "духовници", които втълпяват такива глупости в умовете на другите, не могат да правят никаква магия, нито пък каквато и да е друга полезна дейност, а искат да се налагат. А това би било доста трудно, ако има достатъчно на брой хора, които могат да ги унищожат с лекота.
Да, магията е най-старата духовност. В далечното миналото (преди да се появят глупостите, които изброих току-що) е имало много повече хора, които са се занимавали с магия, призоваване на други същества (Демони, Джинове) и т.н. Но след време всичко бива заклеймено като "зло" и "не според "Божията воля" и тези знания започват да се губят.
Ако си чел в някоя митология за същество, което е наполовина животно, наполовина човек, променя си формата, или пък е невероятно красиво, хипнотизира чрез своите песни/мелодии, крие се в горите, явява се насън и т.н., то най-вероятно става дума за Джин. Всъщност нека всеки се захване да намери информация за същества от различни митологии, да състави списък с различните качества и способности на всяко и да свързва. Бързо ще види доста прилики.
Не много отдавна ми се случи да наблюдавам Джин и обикновен образ от съня. Разбира се, и друг път съм виждал такива, но в този случай бяха застанали точно един до друг. Разликата беше очевАдна. Безплътният образ просто си изглеждаше като обикновен човек, каквито можеш да видиш колкото искаш, когато излезеш навън. Докато Джинът беше страховита гледка - отново беше с човешки вид (макар и доста по-страшен), но имаше едно "синкаво" сияние (енергията му), като създаваше и впечатление, че е много плътен, по-плътен и реален от мен или от когото и да е другиго. Всички тези неща надхвърлят въображението. Човек може да си внушава, че е видял Джин, Демон или нещо друго и това да не е вярно, но обратното не е възможно - веднага ще разбере, ако наистина се сблъска с такова същество.

Когато казвам, че Джиновете могат да приемат физическа форма, това значи толкова физическа, колкото е физическа и твоята. Не, никого не обладават, за да постигнат това. Просто го правят. Да накараш Джин да приеме такава е много трудно, но се случва Джиновете сами да се "материализират" и да се движат сред хора, дори и в градска среда. Да ги разпознаеш също е трудно. Не знам как точно да опиша поведението им. Те пак изглеждат като хора (макар че имат много по-страховит поглед, дори и от най-страшния човек), стоят абсолютно неподвижно на едно място и понякога са неадекватно облечени спрямо дадената страна и култура. Разбира се, има много на брой хора, които се държат така. Затова за да ги различи, човек трябва да има достатъчно добър усет към енергията им.
Искаш доказателство? Така или иначе не правиш нищо, докато спиш. Пробвай да потърсиш доказателство сам - като игра. Нищо не ти коства, освен да потърсиш информация как да се осъзнаеш насън и да я приложиш. А след това "извикай" Джиновете. Просто, но ефективно. И все пак не винаги работи, защото Джиновете не отговарят на всекиго. Виждал съм хора да се оплакват как не могат да намерят нищо. В този случай е вероятно и ритуалите им да не работят.
В другата тема за Джиновете има публикувано заглавие на книга, която би помогнала, но ще повторя и тук - "Изкуството на сънуването" от Карлос Кастанеда.

johndoe,
Не ти трябва да си се занимавал с нищо, за да започнеш това. Вече обясних как да потърсиш, а защо е толкова важно ще разбереш сам, когато накараш Джин да те отведе в неговия свят. Най-важното е да не те е страх и няма да се случи нищо лошо.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот johndoe » 19 Яну 2015, 19:41

eXPerience

Понеже преди да пусна темата си бях прочел няколко теми, че джиновете не знаят бъдещето.. или се бъркам ? в смисъл останах с впечатлението, че може да ти каже разни неща.. но с какво ще ти е от полза това ?
Аватар
johndoe
 
Мнения: 8
Регистриран на: 07 Яну 2015, 09:41

Мнениеот eXPerience » 21 Яну 2015, 21:21

johndoe написа:eXPerience

Понеже преди да пусна темата си бях прочел няколко теми, че джиновете не знаят бъдещето.. или се бъркам ? в смисъл останах с впечатлението, че може да ти каже разни неща.. но с какво ще ти е от полза това ?


Идеята на темата беше предимно за разликите между Демони и Джинове (макар и да не съм го написал ясно :mrgreen:), но все пак ще отговоря тук.

Виж, за бъдещето не знам как да отговоря - нямам "собствена" информация за това. От други хора знам, че времето за Джиновете не тече както за нас, но пък от друга страна бъдещето никога не е сигурно. Объркващо е. Трябва да се изследва този въпрос.
Информацията, която могат да ти дадат Джиновете (и която е направо безценна), е фактологическа. Джиновете са съществували много преди нашата Земя и ще съществуват много след като тя стане негодна за живот (което все някога ще се случи). Те са видели всичко, което се е случило междувременно, затова могат да кажат и покажат много работи. Разбираш ли сега до каква информация можеш да получиш достъп? Не случайно ръчкам всеки сам да потърси. Малко дразнещо е просто да ти "вярват" и толкова - не съм аз измислилият този подход. Ако някой успее да намери Джинове, то той няма нужда да ми вярва, а ако не успее, то и да ми вярва, и да не ми вярва - все тая.
Все има нещо, което те интересува. Може би какъв си бил в предишни животи? Джиновете са били там и са видели. Може да разучиш която си избереш митология и после да питаш кое е истина и кое - не; кой тип от изброените там същества съществува, кой - не; кой от тези типове същества всъщност са Джинове, наречени с друга дума. Може да попиташ Джиновете как да подобриш комуникацията си с тях (защото в началото общуването е много трудно). Може да попиташ за други магьосници и да поискаш да те заведат при тях. Абе всичко, за което се сетиш. Повечето хора ще си останат с книгите под мишница (книги с невярна информация в повечето случаи), а малко ще са другите, които наистина знаят кое как е.
Всичко казано дотук се отнася само за информацията, а друго нещо е, когато започнеш да ползваш от енергията на Джиновете и да правиш неща, които са абсурдно невъзможни за останалите хора (защото те нямат тази енергия). Например можеш да се научиш да манипулираш директно другите чрез нея (май казах прекалено много :mrgreen:). Ако някой ти прави зловредни магии, то един Джин би могъл да развали въпросното влияние (питал съм за това). Разбира се, преди всичко Джинът трябва да има желание да го направи. Но в края на краищата всичко това не е просто някаква бизнес-сделка. Джиновете могат да ти бъдат и един вид приятели.
Затова не мога точно да ти кажа "с какво може да ти е от полза". Това е въпрос на личен избор.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Lustre4108 » 23 Яну 2015, 20:11

Благодаря за изчерпателният отговор. Аз лично бих се радвал да науча нещо повече за работата с джинове - тук, признавам, нямам опит. Имаш ли някаква конкретна практика, методи на призоваване и пр? Знам, че джиновете нямат религия и предшестват Исляма - има ги в Египет и Вавилон още. Всеки бог или богиня има в свитата си такива. Бих бил благодарен ако споделиш - ако желаеш, на лични(стига да искаш, разбира се).

За атеистите- магьосници. Да си атеист, означава просто да не вярваш в бог - това обаче не те лишава от възможността за духовно развитие, метафизика и дори магия. Хората, които не вярват и се противопоставят на всякаква вяра в паранормални явления, парапсихология, магии, религиозни чудеса, свръхестествени явления се наричат скептици, а те са различни от атеистите. Противно на всички виждания, точно Алистър Кроули е маг-атеист, а не сатанист, както традиционно го смятат. Той, разбира се, падайки си по философските експерименти, се опитва да докаже,че дуализма/дуотеизма е еквивалентен на монизма(вярата в един бог) и най-накрая монизъм=нихилизъм. Атеист и материалист е и Лъвкрафт, а магическите системи, базирани на неговите фантастични творби са(според мен) едни от най-силно работещите. Атеисти и нихилисти са и хаос магьосниците. На практика, дзен, будизмът(изповядван от доста атеисти, недотам открито от един от 4мата най-изявени такива, проф. Сам Харис) и таоизмът могат да са атеистични по своята същност. Как точно виждат нещата атеистите магьосници е отделна тема, ако има интерес- ще пиша по въпроса. Бих искал да добавя, че не следвам подобни модели(Кроули нарича това "научен илюминизъм") ей тъй от любов голяма към философията, религията и атеизма, а от чисто практически съображения, касаещи магическата ми практика. Просто нещата стават хем по-чисти, хем по-ефективни. Не че не съм бил и мистично-ориентиран, дори грубо суеверен, но се оказа, че тези идейи рамки не (ме) водят до нищо добро и основно до грешки...
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 170
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот eXPerience » 26 Яну 2015, 14:23

Ей ама, през ред четете - и ти, и други. Препоръчах "Изкуството на сънуването" от Карлос Кастанеда.
Оплиташ се в думите. Ако попитам Джиновете "какво е Бог" и те ми обяснят, вече няма да имам нужда да "вярвам". Тогава атеист ли ще съм или религиозен? А може би съм скептик, защото не вярвам на нищо, докато не го видя или поне не получа информация от Джиновете по дадения въпрос. Тези етикети са продукт на вътрешния диалог, който няма абсолютно никаква енергийна стойност в нещата, които описвам аз (и съответно и етикетите нямат такава). Затова "как атеистите магьосници виждат нещата" няма никакво значение. Затова и, както сам каза, тези етикети водят само до грешки. Вътрешният диалог води до грешки. Ако добиеш достатъчно голям контрол над вътрешния диалог и възприятията си, можеш да бъдеш атеист, сатанист, християнин - което си избереш. Но не само да си внушаваш, а искрено да бъдеш такъв, да имаш вътрешното усещане, което идва с това.... и след малко да си друг. И нищо от описаното няма стойност, защото само ти изчерпва енергията (дори и да не мислиш така в този момент).

______________________________________________________________________

Някой си е направил труда да събере на едно място информацията за Джиновете от книгите на Кастанеда - подробни описания:От друга страна не само тук, но и навсякъде другаде на хората не им е ясно какво е Демон и затова Джиновете минават за Демони. Никъде не намерих никакво произведение от артист, което да ми напомня за Демон, а само някакви нескопосани картинки за деца, и затова останах с такова впечатление. Исках да постна две рисунки/снимки, които да направят разликата визуално видима, но ще трябва да минем само с една. Идеята ми не е да направя темата несериозна, а обратното - да имат хората и някаква визуална представа, а не само думи. Ето как би изглеждал в съня Джин, които е приел човешки вид (без никакви извращения, като например тяло на човек и глава на вълк):

Изображение

Ако трябва да опиша енергията им с цвят, то бих използвал точно тези нюанси на синьо. Дори и Джинът да изглежда като 90-годишен мъж, пак ще остави същото приятно впечатление (впрочем това се отнася и за магьосници, тъй като те притежават такава енергия - няма значение възрастта им). Ако някой някога е виждал нещо подобно насън, то той ще си спомни. Ооо, да, определено ще си спомни, дори и да е бил 3-4 годишен тогава. Е, може би ще трябва да се напъне малко... Но човешкото въображение е твърде бедно, за да измисли такова нещо само.

Писа ми на лични един потребител на сайта (няма да казвам кой, за да запазя конфиденциалност) и след като му обясних, той отговори "не ми се занимава". И друг път съм чувал този отговор. Обикновено това е достатъчен знак, че цялата тази работа не е за дадения човек - нещо като защитен механизъм, макар че може да минат години и тогава въпросният човек да се осъзнае и да започне занимания (както стана с мен :mrgreen:). Но ако някой има този талант, то той обикновено попива с интерес всяка дума и наистина вътрешно знае, че всичко това не е просто някакво дрънкане.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот eXPerience » 12 Апр 2015, 19:22

Най-после се реших да прочета една книга, която от месеци стои на "лавицата" ми в "Local Disk D" и е озаглавена със страховитото име "The Vengeful Djinn". Оригиналният сайт на книгата (тази и още една, която не можах да изтегля от никъде): http://www.djinnuniverse.com/
А линкове за изтегляне - тук или тук.

Книгата започва с цитати и обяснения относно Джиновете в Исляма, но след това навлиза по-навътре в темата. Обяснени са различни техни проявления в нашия свят, типове Джинове, разказани са истории на хора, натъкнали се на Джинове, или пък дейността на магьосници, свързана с Джинове, и т.н. Дава хубав поглед над нещата. Особено полезна би била за тези, които изобщо не знаят какво представляват Джиновете. Това, с което определено не бих се съгласил, е, че човек трябва да се страхува от Джиновете или един вид да ги счита за врагове. Каквото и да се случва, неконтролируемият страх от Джинове може само да навреди. Това важи за всекиго.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот eXPerience » 19 Юли 2015, 23:39

Една от физическите форми, които Неорганичните същества приемат, е на т. нар. "мъже в черно". Вчера се натъкнах на интересно видео с разказ на очевидци (всъщност само един говори), натъкнали се на "мъже в черно".

По принцип съм леко алергичен към разни конспиративни теории, разкази за някакви правителствени намеси с цел прикриване на информация и други подобни. И тази не беше изключение, докато разказвачът не започна да преразказва описанието на потърсилата го жена. Описанието от него момент до края съвпада толкова много със случила се на мен подобна ситуация, че в един момент чак се стреснах.
Разказът ми припомни първия път, когато успях да разпозная Неорганично същество във физическа форма. Разликата при мен беше, че съществото нямаше никаква коса и под шапката и освен това не ме заговори изобщо, нито пък аз него. Тогава аз бях още съвсем, съвсем неук по темата, съществото тръгна да ме следи, а и за капак точно тогава във видим радиус от около 100 метра "случайно" нямаше нито един човек (през деня и в градска среда). Поуплаших се, но в крайна сметка нищо интересно не се случи.
Ето го и въпросното видео:Описанието във видеото, реално случило се или не, съвпада стряскащо много с това, на което аз се натъкнах. Мислех, че Неорганичните по принцип предпочитат да се сливат с тълпата от хора и да се опитват да комуникират само с магьосници, но явно не е така. Явно обичат да всяват смут сред всички хора.
В такава ситуация е напълно възможно някой човек да пострада, особено ако няма представа какво точно стои пред него. Най-голямата глупост, която може да бъде направена в случая, е бягство. Неорганичните, дори и във физическа форма, могат да развият невъзможни за достигане от обикновения човек скорости на придвижване. Вместо това, по-резултатно би било ако човек се преструва, че не е станало абсолютно нищо.
От друга страна пък такава среща е хубаво събитие, защото най-вероятно ще премахне окончателно от ума на човека всякакви хипотези, че Джинове, Демони и т.н. са само плод на въображението, някакви подсъзнателни психологически модели или други неща от този сорт (ако знае какво да търси, разбира се).
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27


Назад към Демонология

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта