Шифърът на Леонардо

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Poison » 28 Май 2006, 10:41

Шифърът е супер филм. Гледах го. Абе да ви питам аз вярвате ли че е възможно блудницата Мария Магдалена да е била бременна с детето на Исус и неправилно да е била набедена за бмлудница. Може би е криела. Впрочем съществува ли наистина Орден на Сион?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 28 Май 2006, 13:13

Чела съм книгата... и честно казано , малко се съмнявам , че говорят за Христянстовото ;)
Но дам... вярвам , че би могло да е така... там има много , страшно много неща който ми допадат и в който съм сколнна да вярвам . Обаче не забравям , че това е кмига с комерсиялна цел , за широката публика... но пък нали знаеш, зарязала си си ключовете на масата... обръщаш всичко , не го намираш... а те ще ти избодът очите:)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот sesil » 29 Май 2006, 09:47

Poison като ти е станало интересно, защо не вземеш да прочетеш "Ключа към Шифъра на Леонардо", а ако ти стане още по-интересно и "Светата Кръв и Светия Граал", пък ако ти стане още по-интересно след нея и има едни 3 книжчици за Розенкройзерите, пък и Wizard, е написал чудесна статия тук във форума за тях.
И после сама ще си направиш изводите. И за ордена и за Мария Магдалена. :wink:
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот GAMBIT » 29 Май 2006, 14:07

Poison написа:Шифърът е супер филм. Гледах го. Абе да ви питам аз вярвате ли че е възможно блудницата Мария Магдалена да е била бременна с детето на Исус и неправилно да е била набедена за бмлудница. Може би е криела. Впрочем съществува ли наистина Орден на Сион?

Уффф филма е страшно тъп, Боже, изгубих 3 часа в тва кино. Пълна холивудкса супа, напълно предсказуем.
А по вупрсоите... едва ли има някой, който може да ти кажа със сигорност да или не. Медитирай върху въпроса и може и да намериш истинския отговор. Истинския за тебе, разбира се ;)
Поздрави
Аватар
GAMBIT
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 31 Май 2006, 15:14

sesil написа:Poison като ти е станало интересно, защо не вземеш да прочетеш "Ключа към Шифъра на Леонардо", а ако ти стане още по-интересно и "Светата Кръв и Светия Граал", пък ако ти стане още по-интересно след нея и има едни 3 книжчици за Розенкройзерите, пък и Wizard, е написал чудесна статия тук във форума за тях.
И после сама ще си направиш изводите. И за ордена и за Мария Магдалена. :wink:

Оффф сесил не питам да ми се препоръчва библиотека или литература. Исках да коментираме за блудницата.Тва ми е интересно. пък в книгата която ми мина през ръцете не пише дали е блудница или не. тоест пише тва квото си е мислел автора. Пък за Ордена просто става въпрос че не само е съществуващ и реален но и в наши дни имало участници.
Ама тва пак според автора.колко и коментара дето написа.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот sesil » 31 Май 2006, 15:26

Ами личното ми мнение, което не се базира на тази книга междудругото е че му е била съпруга и е нямала нищо общо с блудниците. Но е направена такава в очите на хората в последствие по разни причини.

Пък за ордена - знае се че съществуват подобни ордени, е не точно такива де, но идеята е ясна - опазващи дадени тайни знания.

Коментара ми бе, щом ти е станало интересно и това е провокирало разни въпроси накъде да тръгнеш за да стигнеш сама до отговорите.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор