Нещо поне за мен интересно

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Barak » 02 Юли 2005, 11:23

искам да споделя с Вас какво отрих
от време на време интересът ми към Египетската култура се засилва, но не защото имам нещо общо с това, а защото живея до музея по египтология

Та какво отрих
Когато някой ми заговори за восъчни кукли, винаги си мисля за вуду магии. По принцип вуду произхожда от Бенин, но това мисля, че е все известно на всички Ви,
Та чета и гледам аз за Рамзес и какво откривам........смърта му е причинена следствие на вуду магия и то именно с восъчна кукла.
Предполагам че знаете, че саркофага на Рамзес е преместен и не е на мястото,където е бил положен първоначално. На негово място е именно човека, който е извършил магията. Направена му е била восъчна кукла, негово копие. Било е изрично забранено да се запишат думите на заклинанието което е било произнесено по време на ритуала, но може да се види по стенописите че е направено. Жриците които са присъствали на ритуала са убити. ЗНае се само че восъчната кукла е била намазана с благовония с които се слагат при саркофага на фараона,след това куклата е била стопена на огън.
Трябва да ви кажа че в Египет за ползвали масло за осветление и само фараоните са ползвали а и богатата част на египетското общество са позлвали восък.
Та когато са започнали набезите в пирамидите и са бивали ограбвани е било решено на мястото на Рамзес да се сложи съркофага на неговият "убиец", а саркофагът на Рамзес е преместен с цел да бъде запазен.
Та така, ритуалите и използването на восъчни кукли в ритуалите не е патент май само на вуду магиите, а и на египетските жреци
ако някой има повече материал по този въпрос ще се радвам да го сподели.
Аватар
Barak
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus_NA » 02 Юли 2005, 12:35

Все пак Египет е в африка, няма начин магията на една култура да не е взаимствала и от магиите на други култури. Нещо, което има ефект и се ползва от едно общество, защо да не се използва и от друго?
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 02 Юли 2005, 12:38

Така е, африканското племето Йоруба, може да се свърже с такъв вид магия. Интересно, какъв ли Ритуал е използван, ако можеше да разберем от някъде.... :roll:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Barak » 02 Юли 2005, 13:20

по принцип точното заклинание не се знае
но има изображения как е извършено в един ъгъл на една от стените където е бил саркофага,
има и още нещо по носенето на саркофага се е предсказвало за доста неща
само не знам кое какво точно се тълкува
още нещо за восъчните кукли
по принцип в момента в днешно време е много трудно да се намери чист восък, но този от православните църкви най много се доближава
вярно е за взаимстването на определени ритуали, но това което ме порази бе идеята да се прави изображение(другия вариянт е да се гравира името на човека върху восъчната кукла)и това е от времето а и преди това на Рамзес
Аватар
Barak
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот weballergy » 24 Юли 2006, 19:49

Страхотно като информация и наистина жалко, че не мойем да разберем какъв точно е бил ритуалът. Би бил доста полезен- все пак за фараона са се грижели най-мощните жреци, за да го предпазят от подобни набези...
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор