Тюлените... :'(

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Марио » 14 Сеп 2006, 06:39

Имаш право:) Това, което каза е правилно, но просто не във всеки случай всеки може да направи по нещо.

Това за което говорих тогава беше малко по-различно обаче. Имах предвид, че някой вече би трябвало да е взел нужните мерки, за да се спре, как го казахте вие - "тази варварщина".
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот werewolf » 16 Сеп 2006, 00:27

уф това е тежка тема, но за съжаление е истина не вярвам снимките да са монтажи че да се разпространяват за пари. http://www.all-creatures.org/anex/index.html
там също има подобни снимки на всякакъв вид ужаси със животни (не препоръчвам тези с маймуните, ужасно е) все пак си мисля че колкото и да се изпише нищо няма да се промени, докато тези хора не се променят. Чудно ми е когато ловците избият животните какво ще почнат да убиват? Аз лично не съм против убиването на домашни животни за месо, все пак и лъвът убива, за да яде, аз самият не съм вегетарианец (не се имам за лъв де), но да убиваш за спорта? Хората ги е страх от зверовете, от по-силните от тях, затова ги убиха или ги затвориха в клетки. Останаха само картинките на мечките пред буквата М в букварите. А няма нищо по-силно от кармата. Рушим природата, и тя започна да ни го връща - земетресения, наводнения, цунамито в индия доказа че няма по-велик от природата, тази вълна беше едно възмездие, но хората още продължават да вярват на разни уреди и си мислят че знаят всичко, а формулата е едно изречение - не прави зло. Всичко се връща но слепият ме може да види и глухият не може да чуе. Затова съм толкова скептичен, съжалявам.
Аватар
werewolf
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 16 Сеп 2006, 07:42

Нямам думи... защо светът е толкова жесток?
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот ultra » 18 Сеп 2006, 05:19

Предполагам благодарение на и-нет и това,че този материал беше разпространен във всеки един форум,във съботния в.Труд или 24 часа(не се сещам) четох именно по тази тема и явно се взимат някакви мерки за защита на тези животинки. :roll:
Аватар
ultra
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот werewolf » 18 Сеп 2006, 14:00

http://www.youtube.com/watch?v=A2yJoBrf_OI&NR
тях няма кой да ги спаси,защото са зверове,но все пак , който не иска да види мечка не ходи в гората.Зверовете били опасни за хората-ами и на мен да ми дойде неканен гост вкъщи с пушка в ръка и аз ще му покажа зъбите си.Видеото се зарежда малко бавно , но пък показва и двете страни на вълчия характер и тяхната красота.Обичам ги тези животни.
Аватар
werewolf
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sanguinary » 19 Сеп 2006, 03:16

Всъщност навсякъде около нас стават къде-къде по-потресаващи неща, но тъй като няма кой да ги заснеме и да ви ги покаже, се вайкате за тюлени, някъде си из снежните пущинаци, защото някой си е решил да ви затрогне. Това е само капка в морето, дори и да е наистина съществуващо. Виждали ли сте, как убиват крава или теле, прасе или кокошка? Ние "градските чеденца" виждаме само крайния продукт - кремвиршчета, наденички, кифтенца и рядко се замисляме какво ли е било преди да приеме тази форма. Теоритично казано, по възможно най-прям начин ,ние пъхаме в себе си части от умрели животни, такива, каквито ви отвращават на снимките. Е,може и да не са тюлени... но все пак...
Малцина живеят съобразно природните закони ,а още по-малко са онези, които спазват баланса ,въпреки себе си и нуждите си.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 19 Сеп 2006, 21:55

Сангвинари, виждал съм.
И го казахме- да се хранят с тях- хубаво.
Да са достатъчно, че да изхранват и нас- пак хубаво.

Ама да убиваш животни просто заради спорта... ::потреперва:: Като се чудя дали въобще се грижат за телата след това.

Да, аз, а вярвам и много от хората тук, бих убивал за оцеляването си. Бих убивал толкова, колкото мога да изям и това, което става за ядене. Но да съм тръгнал с револвер по улиците на софия заради новия ни спорт "Изтребвай ги до крак"? Не, нали? И можете само да сте радостни- не се знае кого бих срещнал по улиците, нали?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 20 Сеп 2006, 06:54

Ехеее wild wild west icon_eusa_dance
Друго имах предвид, момче, а именно, че смърта си е смът. Но да, не всяко отнемане на живот е убийство, нали така? icon_censored
Странното е, че скоро спорех по същия въпрос, с една вегетарианка, която тълкуваше индианците като кръвожадни убийци и диваци.
Трудно е да се твърди със сигурност ,че не е така, нито че е.
Но има разлика между ловджия и ловец, както между войник и войн.
Едните убиват ритуално ,с цел оцеляване, другите за удоволствие.
Спортен лов, спортен риболов, има ги навсякъде. Прави се за трофеи, прави се за пари и колкото и да ти се струва извратено - прави се и за удоволствие. Факт е, че при този вид ловуване, рядко се дава шанс на жертвата да избегне съдбата си. Шансовете са нищожни в сравнение с преди. Типичен пример е този с беззащитните тюлени и моржове. Ескимосите някога са ги убивали, но не са изхвърляли нищо от тях, всичко са използвали, но беззащитността им е същата. Все пак ,ако не друго ,то китове е имало, докато сега почти няма. Защо не видиш тези снимки, защо не се натъжиш за еднорогите нарвали, които вече са в историята, ами за тюлените?!
И на кратко.
Навсякъде около нас, всяка секунда, се случват милиони неща. Някои от тях биха ни ужасили, други биха ни отвратили, зарадвали, ощастливили, разсмяли. Не хаби време ,момче да се терзаеш за нещата, които те измъчват, защото така не променяш нищо, това са си закони. Напротив, намери нещо, което те радва и сподели с мен това. Тогава ще разбера, че си човек, който цени живота и умее да открива дребните радости и да ги оценява, а не като хленчиш пред монитора.
Не е лошо качество състрадателостта, не казвам това, но не е зле да не се поддавате много. Така позволявате на същите тези нехранимайковци да ви разстроят ,без дори да ви познават. По-добре не губете времето си , а позволете на някой да ви зарадва. Гледайте анимал планет , там спасяват ,неспасяеми случаи :wink:
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 20 Сеп 2006, 10:37

Хехех!
Ето ти нещо, което ме радва- разходка из нощна софия, или сред красив парк малко след като е валяло, но докато грее слънце.
Или гледката на залеза от плочата на паметника в Борисова...

Аз не се натъжавам до такава степен. Знам, че може да се изпита удоволствие от лова. И го знам твърде добре, макар да ловувам други неща...

Мога да откривам дребните радости, мога да ги оценявам... А и ценя живота, макар да ценя своя собствен по-малко от този на другите и да съм си имал много проблеми заради това.

Иначе, Сангвинари, ето нещо дребно и радващо като за теб и всеки средностатистически: Бира+Белот+Цигари+Готини Хора= Кеф. :)
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 20 Сеп 2006, 21:49

Да, благодаря за опита :wink:
Изглежда неправилно съм се изразил някъде, защото нямах предвид, че да се изпитва удоволствие от отнемането на живот е хубаво или правилно. Просто вид извращение ,от сорта на онези, дето обичат да си гасят фасовете в тях. Всеки , който е пренаситен от към материални облаги и задоволен физически, го избива на извращения. Човек никога не е доволен от това, което има. И по същия начин, някои изпитват извратеното удоволствие от това, да застанат с пушка и пригоден към нея оптически мерник и да застрелят някое диво животно ,което дори не подозира опасността, а камо ли да се защити или да избяга. Пак повтарям, не оправдавам това, нито го разбирам. Просто го има, както и много други ,постояннослучващи се неща, които не ми харесват и не разбирам.
Иначе ако си на мнение, че си белотаджия, то ,ако ти стиска, мога да се опитам да ти разколебая това мнение 8)
(Админи... качете един емотикон с плезене, ако ви е възможно!!! :oops: )
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Предишна

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор