Какво е мнението ви за лова на вещици през средновековието?

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот damnameneus » 27 Май 2006, 13:24

за дивотиите на църквата какво да комнетираме, той Хитлер е като невинно дете в сравнение със светата инквизиция. Да си представя обаче някой, че тези изгорени като вещици тогава са биби последователи на религия като Уика е също смешно, те са пазели наистина много стари езически практики, но доста повече отколкото пази уика, но не са били в такъв синтезиран и организиран вид. Надали някой или някоя от тези, т.нар. вещици са вярвали в теориите на Уика, повечето са си били обикновени гледачки, баячки и селски магьосници, нещо което е било напълно достатъчно, за да пламнеш на кладата.
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот debika » 28 Май 2006, 02:17

напълно достатъчно е било и съседка да пожелае мъжа ти,или да си крива в нечии очи . На инквизицията са били нужни само/дори и анонимни /злобни донесения от рода на "тя храни кокошките си посред нощ","ходи твърде често в гората" или/боже представете си/"тя се къпе гола".Инквизицията се развихря с цел да опустоши напълно старите вярвания, но обикновените, невежи и прости хорица използват момента за лична саморазправа.А за още по невежата инквизиция , е било достатъчно някой да се оплаче от теб , за да те изгорят. А в тези смутни времена дори и изобетателността се е считала за "поклонничество пред дявола".А представете си света без инквизиция! Запазена библиотеката на ацтеките! Историята! И всяка една област на науката!Къде щеше да е сега човечеството? Какво ни е причинило християнството?!
Аватар
debika
Модератор

Мнениеот AZA » 29 Май 2006, 01:06

А знаеш ли как се търси " печата на сатаната" ... води се , че всички вещици го имат .. тва е място , където като те боднат и не потича кръв.
Та набедат ли те , че си вещица .. или боцкат до де неумреш , или ако случайно някъде не потече - не клада.
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот weballergy » 24 Юли 2006, 18:16

Това са абсолютни глупости! През Средновековието надали са хванали и една истинска вещица, повечето са горяли за какви ли не дребни провинения: не са отишли на църква някоя неделя, не са гледали, когато горят някоя мнима вещица на клада и т.н. ... Само излишни мъчения. А да не говорим, че голяма част от висшите духовници са съзнавали, че грешат за наказваните на кладата жени, но това им е носело лична изгода- повече доверие в църквата, повече пари в касичката. Всичко е свързано!
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Slayer fest'06 » 13 Авг 2006, 12:29

Аз съм нов , но съм чел доста и знам ставалото тогава гонели са такива като наз такива като мен дори и невинни хора имали котка
или билков чаи гоненето е супер гадно аиде сега в наше време (като сме повече и като вече овладчвам телекинезата ) да ми доидат...
Аватар
Slayer fest'06
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот treskea » 13 Авг 2006, 21:24

това эа църквата е ясно на всички,че и самите свещенници не вярват в бог ,а просто спекулират с християнската религия эаради власта ,която им дава това е доста долно ,средновековието е една от най ужасните епохи в раэвитието на човечеството -какво по ужасно от факта ,че всеки интелентуалец эа времето си или по свободолюбив човек е минавал под ножа и всичко това эаради власта и сегашните са такива само дето сега си кротуват.Та гледайки в средните векове не виждам нищо хуманно в християнството ,а що се отнася до свещеника естествено че лъже да не е луд да каже че всичко е правено съэнателно то все едно да си приэнае ,че цялятя им институция векове наред е потапквала човешки права
Аватар
treskea
MagicGateBg Приятел

Мнениеот kiko » 23 Сеп 2006, 19:32

аз съм нова и незнам дали това което правя е лошо тъи като съм християнка е рядко хода на църква и рядко се моля но все пак в древноста се е смятало за нешто много лошо
Аватар
kiko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ZefaS » 17 Ное 2006, 18:38

Еретик е не този който гори на кладата, а този който я пали. Това мисля аз.

Аха. Нека не отваряме дума за папа Хонорий. Просто проклетата инквизиция е съберала страха на хората. Ей тва католицизма си е чиста мафия.
RiseMeHigh
WhereNo1DareToFly
Аватар
ZefaS
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 17 Ное 2006, 20:05

Мнение - хората не обичат и се страхуват от непознатото . Обичат да налагат тяхните възгледи над всички . Глупава работа като цяло но това зависи от интелигентноста на хората . . . Не виждам смисъла на темата . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Abruzzi » 15 Дек 2006, 10:22

Ма,моля ви се,тия мойте хора от Ватикана направо са се чалнали през Средновековието.Хубу-признавали вещиците за дяволопоклонници и врагове на институцията,окей,ама там е работата,че покрай вещиците са заминали и много хора,които хабер са си нямали от магии.Нямам нищо против,че са горяли вещеци /не съм и ЗА,обаче/,но методите им на разследване са били много куци и са повлекли много невинни.
Opus Dei
Аватар
Abruzzi
MagicGateBg Наблюдател

Предишна

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор