Маи - Календар?

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Inanna` » 27 Авг 2007, 23:48

здравейте,
потърсих из форума инфо за календара на маите и по-специално за 2012-та, обаче не намирам (или поне търсачката не намира :roll: ) цяла, съдържателна тема, 2-3 мнения и толкоз
та...интересна тема е..а и мисля, че няма да е лошо да се поговори малко за това..говорих с разни приятели и всеки ми споменава някаква подготовка..но не ми става много ясно каква ще да е точно... ясно е, че край на света ,поне физически край няма да е, но все пак...някой да се е интересувал..да знае..да каже нещо повече?

намерих филмче в няколко части...един мн.симпатичен чичко(Ian Lungold..ако на някой му говори нещо..на мен лично все още не ми) казва разни интересни неща за календара..времето..съзнанието и т.н.
прилагам линк, който сметне, че ще му е полезно, нека го погледне
;}

Secrets of the Mayan Calendar Unveiled
?
Аватар
Inanna`

Мнениеот DarkAngel666 » 28 Авг 2007, 01:51

Странно защо, но този аватар ми е познат icon_toothy , дали и собственикът му също? Както и да е... Да, календара на маите свършва, що годе в близкото бъдеще. Но това защо трябва да значи краят на света. Пък и да е краят, на колко края и краища се нагледахме... 1999 - слънчевото затъмнение; 2000 - мормоните си бяха харесали цифрата (и също така 1914 и 1948); 2002 - е това не знам защо, видях го във един доста известен всекидневник; 2007 - това пак някой ми беше казал, мисля че пак беше измислица на някоя секта. Също така да не забравяме и 1666 година, католиците вдигнаха голям шум тогава. (Като споменах мормони, няма да се учудя ако утре дойде някой да ме полива със светена вода и да гони "дявола" от мене.) Значи, слънцето се прогнозира, ще се избухне след няколко милиарда години, тогава може и да имаме късмет за край на света, естествено ако някоя комета или астероид не ни затрие дотогава, но и това е малко вероятно. Е, може да дойдат и двукраки зелени гадинки и да ни затрият или пък да ни научат на световен мир. Да не забравяме вероятностите, Джийзъс Алмайти (доста проблемно хлапе беше) да дойде за второ пришествие. Може пък и някой демон или дури някой от духовете на един индивид (да не му споменавам името) да ни посети и да ни затрие. :mrgreen: . Предполагам, че на мазохистите и "изпадналите в дълбока депресия чувствително хорица" това може и да им хареса, иначе останалите хора ще бягат насам- натам и ще пищят като луди, но нека погледнем от добрата страна, все пак има само един край icon_badgrin . Коя версия изпуснах... в момента не се сещам за нещо друго, но като се досетя бих го добавил :wink: .

В допълнение към това... ние не живеем точно в 2007 година. Броим годините от раждането на Исус, но той се е родил преди 2007 годни +- 10. Значи сега сме някъде между 1997 и 2017. Още повече, тази материя, върху която стъпваме всеки ден съществува от няколко милиарда години, като допълним и че материята не е точно материя... В смисъл, квантовата физика има много интересна идея, че ние и всичко останало сме емоции и мисли, подредени по определен ред и променени от същите тези мисли и емоции... с две думи, поражда идеята за хаотична вселена. (Споменах ли "теория на хаоса"?)....

Честно да ти кажа, в 5 сутринта направо ми идват гениални идеи laughing9 , но... Има две възможности: да има утре или да няма утре, независимо кой календар кога свършва, кой какво е написал и кой в какво вярва. Тези възможности се допълват със: за едни може да има утре, за други може да няма; да има утре за всички или да няма утре за всички. И това отново ще бъде обобщен отговор, цялостният такъв би бил прекалено комплексен за просто описване.
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 28 Авг 2007, 08:22

:):):):):):)Направо останах без думи!
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Lunohod » 28 Авг 2007, 12:06

2012 ще стават разни неща. Ще се раждат и ще умират хора, животни ...Ще вали дъжд и сняг и ще грее слънце...Въобще всякакви странни събития ще се случват...:)
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот dsims » 28 Авг 2007, 14:36

Това за Исус е вярно, но вече се знае годината в която се е родил. Той се е родил четири години преди христа. Това означава че се е родил 4г. преди да се роди. :)
О, не това значи че е трябвало да честваме новото хилядолетое 1996г. И се оказва че всички сме изпуснали това велико събитие Това значи че сме с 4г. по-големи от това което сме и значи че днес сме 2011г. Само няколко месеца остават до края на света. :( Какво мислите за това, а знаете ли че първи век не е започнал като следващите векове със 0 а със 1. Това значи че не е 2011г. а е 2012г. В такъв случай ни остава малко и тази дата да мине, но е казано че ще свърши 1012г. 23 декември има и още варянт че не е 1002 а 1004 година според календара им!
Аватар
dsims
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот demonic » 28 Авг 2007, 14:39

лол много интересни неща :)
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот runner413 » 28 Авг 2007, 16:07

dsims-това е един от най-объркващите коментари който съм чел някога!:)
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот dsims » 29 Авг 2007, 11:21

runner413 Аз това и целя! Искам да покажа че това не е вярно. Ето ви и малко факти, които ще покажат че това е невъзможно,:
-Според ацтеките ще се случи раждането на дете (горе-доло през 2012) То щяло да носи мир по целия свят!
-Идеята да се броят годините от раждането на Исус е дошла чак през 1627г. Не мисля че Маите са решили чак тогава това да е датата.
-Човекът хрумнала му идеята въобще да се броят годините се е казвал Дионисйи Ексигуус. Той е бил жив между датите - 500 - 560 г..
-Като говорим за календар да поясним че календара отброява дни, седмици и месеци. Той е много стара идея, но не отброява години!
-Не можем да виним Дионисйи че е почнал със 1 първи век а не със о защото чак 200 години след смърта му е дошла идеята за число което да е преди единицата. И това число е НУЛАТА.
-Сигурно се питате защо не и по рано след като е измислено по-рано във Азия, но по-късно е било донесено в Европа, защото е стигнало до Европа от Индия и през Арабия!
Аватар
dsims
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 29 Авг 2007, 16:04

Просто идва нов ЕОН - нищо повече....
Какво сте се шашнали толкова ?
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Inanna` » 14 Сеп 2007, 21:19

аммм...окей..става6е дума за "Резонанса на 6уман"...но както и да е...интересни не6та казвате..хьх...благодаря за "мненията", "коментарите"...
:?
?
Аватар
Inanna`

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор