Добре, ще обсъдим темата, както си му е реда, тъй като тук чуството за хумор изглежда е сериозен дефицит.
Mason написа:физическия план няма ама никакво значение за духовното развитие...
План? Добре, да речем че се досещам какво имаш предвид. Е, не смятам, че го вярваш дори. Твърде крайно и категорично заключение, за да е възможно да го приема.
Като начало, не е зле, в подкрепа на твърдението си, всеки да извади някакви примери.
Аз няма да посочвам конкретно духовно учение, а само ще спомена, че в повечето от тях, физическите лишения и терзания, почти винаги водят до духовно просветление. Разбира се изключвам хората, които го правят, просто защото мозъците им са болни.
Mason написа:да си добър багерист, зидаро-куфражист или водопроводчик също ти помага да си по-добър в магията.
Да разбирам ли от това, че както сега има тема за кулинарията и магията, то не след дълго, ще се появят и такива, като „хотелиерството и магията”, „зъболечението и магията” или „сладоледаджийството и магията”? Според мен са достатъчни две теми.
1. Отношението на различните професии към магията
2. Отношението на изкуствата към магията
Това имах предвид, с всичките си тези иронични насмешки до тук, в коментарите си.
Това, което ти и Cath се опитвате да ми кажете, е по-скоро, за онези моменти, в които дадена професия се превръща в изкуство. Готварството за някои е досадна професия, за други е изкуство, така, както рисуването за някои е професия, а за други изкуство.
И тук не става дума за стереотипи, а за отношение. И да, ако човек се отнася с нужното уважение и внимание към делата си, то тогава не виждам проблем да се залови с каквото и да е. За обратното сами се досещате.
Cath написа: незнам дали и ваз ви обхваща такова чувство за абсурдност, когато четете подобни теми.
И още как!
Cath написа:нужно е ЖЕЛАНИЕ. каквото и да вършиш има ли желание, то има и резултат.
А резултатите са два вида – добри и лоши

Обикновено плановете, които човек си прави, заемайки се с дадена дейност, се оправдават само теоритично. Само с желание, човек може да постигне елементарни неща. Ето, аз сега искам да запаля цигара, имам желание, но нямам огънче и свърших цигарите. Елементарно е, ще отида до денонощния, но дали ако става дума за нещо по-голямо, като постижение, ще ми стигне само желанието? За съжаление се налага да ви разочаровам, но трябват още поне три неща: Възможност, късмет и познания.