Скритите кадри по БТВ

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Хунор » 15 Апр 2006, 15:32

Здравейте, преди година се поразшумя около един случай със скрити кадри излъчени по БТВ вградени във клипче на Боби Турбото. Та искам да попитам някой знае ли какво може да символизират?

На мен това ми прилича на някаква кабала.
Изображение

Изображение

Изображение

Тук можете да видите и останалите скрите кадри
http://www.voininatangra.org/modules/xc ... p?album=34

А от тук можете да си дръпнете цялото клипче:
http://bgeek.data.bg/Video/Sblusuk/bobi ... asting.mpg
Аватар
Хунор
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Bloody Alibis » 15 Апр 2006, 15:48

Това последното сигурно е жреца от картите Таро в смисъл горе има едно кат римската цифра 5 и май жреца беше 5и за другите нз второто май значи "мъж под чехъл" хехе ":) ма първото не го знам само че е мн гаден цвета и боли глава кат му се дзвериш насреща.

Ей това http://www.voininatangra.org/modules/xc ... scap11.jpg няма ли го на самата страница на сайта...там при картите таро он лайн май е същата картинка....
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Scream » 15 Апр 2006, 16:23

аиде някои да ми обясни как деиства 25 кадар ,сериозно не знам :oops: :oops: :oops:
Аватар
Scream
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Карга » 15 Апр 2006, 16:43

Несамо ти прилича, братко! Това си е чиста проба картинни внушения с 25-ти кадър...
Последна промяна Карга на 15 Апр 2006, 17:46, променена общо 1 път
Аватар
Карга

Мнениеот Daron`Malakian » 15 Апр 2006, 17:23

Майко!Кой и как е успял да ги набара?Бях чувал за манипулация чрез телевизията,но мислех,че поради противозаконието,вече не се използва такъв метод за масова пропаганда.Все едно духът и идеите на Гьобелс за телевизионна пропаганда пак са на мода.Искам да изразя пълно възмощение и да попитам какво правят властите по въпроса!
Аватар
Daron`Malakian
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Карга » 15 Апр 2006, 17:48

---
Последна промяна Карга на 21 Май 2006, 11:02, променена общо 1 път
Аватар
Карга

Мнениеот Bloody Alibis » 15 Апр 2006, 19:31

Аз пък нито веднъж не съм гледала Боби Турбото ...:/ явно не е голям пропуск
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Daron`Malakian » 15 Апр 2006, 20:50

Ааааааааа не!Боби Турбото е култов.Разрови се из нета и ФТП-то си и гледай всичко негово,което набараш ... Страшно забавни скечове,а и Боби прави добра актьорска комедийна игра /да уточня-той наистина е интелигентен,колкото и да не ти се вярва,просто влиза в роля доста умерено/
При все,така и не съм усетил тези кадри нито съзнателно,нито подсъзнателно,затова и се очудих толкова много...
Аватар
Daron`Malakian
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Bloody Alibis » 16 Апр 2006, 07:22

Аве незнам до са не ми е правил впечетление,а и ако искам да гледам как някой се прави на идиот достатъчно ми е да се погледна в огледалото :P :P :P
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Dido » 16 Апр 2006, 08:14

Първият кадър е магически кръг и е даден в книгата на Елифас Леви "Учение и ритуал на Висшата Магия", на стр.279 от бъларското издание. Под рисунката стои заглавието "Гоатичен кръг на Черните Евокации и Пактове". Това говори много за картината и без описание. Ако някои иска да постне описанието на картината от книгата да го направи, а ако не се намери такъв ще го направя по - късно. Сега няма време.
Аватар
Dido
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Dido » 16 Апр 2006, 08:38

А третият кадър е от колодата на Кроули. Ето.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Dido
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот some_spirit » 16 Апр 2006, 20:03

25 кадър е пълна глупост. Щом не си видял образа съзнателно не може да ти въздейства, защото като не го видиш съзнателно не можеш да го запомниш в паметта си. Това че подсъзнателно щяло да ти въздейства са пълни глупости - накарайте някого който току що е гледал такъв 25 кадър да ви опиши този 25 кадър какво има на него и естествено той няма да може, всъщност той няма да знае какво има на него. И понеже не знае какво има на него и няма и да има въздействие. Да си ги пускат колкото искат.
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот hekata_ehnaton » 16 Апр 2006, 23:07

Не е така - 25тият кадър много често се изплзва за манипулация. Скоростта, с която очите възпроизвеждат картините е точно такава - 25 кадъра в секунда, мозъкът отделя всеки един "кадър" като отделно изображение от всяко едно око, след това ги слива, после ги предава на центъра на паметта и накрая, на мозъчната кора, която ги обмисля... Така че всеки кадър по телевизията, всяко нещо, което видим се запечатва в съзнанието ни два пъти. 25тият кадър е манипулативен метод, който много компании са се опитвали да използват за рекламна цел, защото той удря директно подсъзнанието, а както знаем, там се пазят най-скритите и заключени сили и желания, които съзнанието определя като опасни или вредни...
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 17 Апр 2006, 04:04

Така е поне със сигурност Ротманс са го използвали още си спомням тази реклама
Mell

Мнениеот hekata_ehnaton » 17 Апр 2006, 08:13

Не знам, но да манипулираш хоратапо този начин, особено със слабоумник като тоя изрод Боби е свинщина!
И колкото до интелиигентността му, познавам учителката му по математика - и тя споделя общото мнение, че е простак! Един интелигентен човек не може да прави подобни глупости, а един простак винагиможе да си покаже магарията пред другите - затова не ти трябва да имаш актьорска дарба!
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 17 Апр 2006, 10:15

И как според вас се манипулира обществеността с всички тези кадри???? Визирам конкретно тези за които говорите, защото има и такива които са чиста доза манипулация.
Защото тук Боби Турбото няма и представа какво се излъчва, всичко е идея на сценаристи и продуценти, сред които съответно има любители на Окултиката и мистичните науки....
Това са просто събрани кадри и епизоди на такава тематика. В предаването са излъчвани и поредици от различни теми...няма общо с така наречение 24-ти кадър и 25-ти кадър...
Търсите под вола теле.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот sivia » 17 Апр 2006, 11:04

не е въпроса дали това е вредно или не
въпросът е принципен не е ли малко плашещо цялото население ба ходи като зомбирано и да изпълнява прищефките на някои
не случаино това е забранено в някои страни
а колкото до ефекта сигурен съм че го има(правил съм експерименти)
СПРЕТЕ ЗЕМЯТА ИСКАМ ДА СЛЯЗА
Аватар
sivia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Карга » 17 Апр 2006, 13:21

Естесвено, че има ефект...Малко ли такива внушения стават днес, чрез телевизията и музиката? Огледайте се около себе си, вижте хората, техните реакции и поглед...
Аватар
Карга

Мнениеот some_spirit » 18 Апр 2006, 13:51

hekata_ehnaton написа:Не е така - 25тият кадър много често се изплзва за манипулация. Скоростта, с която очите възпроизвеждат картините е точно такава - 25 кадъра в секунда, мозъкът отделя всеки един "кадър" като отделно изображение от всяко едно око, след това ги слива, после ги предава на центъра на паметта и накрая, на мозъчната кора, която ги обмисля... Така че всеки кадър по телевизията, всяко нещо, което видим се запечатва в съзнанието ни два пъти. 25тият кадър е манипулативен метод, който много компании са се опитвали да използват за рекламна цел, защото той удря директно подсъзнанието, а както знаем, там се пазят най-скритите и заключени сили и желания, които съзнанието определя като опасни или вредни...

Донякъде си прав ама само донякъде. 25 кадър наистина се запаметява но само в зрителната памет, в нещо като буферчета то наистина се появява там и след това изчезва, защото трябва ти (човекът) съзнателно да запомни образът на 25 кадър в другата трайна памет да я наречем. И резултатът е че 25 кадър се появава в тези буферчета ама няма кой да го види съзнателно (защото е много бързо) и затова нямат ефект.
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот hekata_ehnaton » 18 Апр 2006, 14:30

Виж, 25тият кадър е опасен манипулативен метод - доказано е от учените, че мозъкът възприема всяка картина, всеки "кадър" като отделно изображение и го пази някъде в подсъзнанието, като спомен, като информация, която не я знаеш от къде я имаш, и постоянно търсиш и търсиш, докато не се докопаш до нея. Да не спомнаваме как са промивали мозъци в начлаото на 50те...
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор