Кой е ИСТИНСКИЯТ враг

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот nightingale » 27 Апр 2005, 10:53

Разбирам, че много хора се интересуват от магия, но преди това може би трябва да си зададат един въпрос:"Кой е истинският враг"
Ключовата дума тук (условно обаче казано) e volador (исп. - летач)
Виждам едно и също нещо - хора, които каквото и да пишат тук поставят в центъра АЗ-а си. Ами ако този "аз" не е ваш, а на някой друг?
Последна промяна nightingale на 05 Май 2005, 09:08, променена общо 1 път
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 27 Апр 2005, 13:29

Какво имаш в предвид като казваш всичко това!? Струва ми се, че имаш още какво да добавиш...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Bekar » 27 Апр 2005, 16:44

Prav si Wizard - imam o6te kakvo da dobavq, no pyrvo da se izvinq za latinicata...IZVINQVAM SE ZA LATINICATA!
Мислех как да го кажа така ,че да прозвучи по-меко и по-внимателно обаче това не може да стане затова направо на въпроса.
Това, което имам предвид не е моя измишльотина, но в чиято вярност се убедих сам. Всеки от нас си има свои собствен личен воладор (летач или летящ).
- Какво е воладор?
- Според магьосници, живели в древно Мексико във времето отпреди 10,000 (десет хиляди) години, воладор е неорганично същество, което идва от дълбините на Вселената и се установява на земята предполагаемо по времето когато хората започват да рисуват бойни и други сцени по стените на пещерите, в които живеят тогава.
- Защо идва на земята и какво общо има с това, че е наш враг?
- Причината ,поради която воладорите са от хиляди години насам до ден днешен на земята, е че те използват много специфичен слой от човешката жизнена сила за храна...може би най-важната и необходима за човека сила.
- Която е...?
- Осъзнаването на човека.
- ?!?!?!?
- Силата, която е нужна на всеки от нас, за да започне да възприема света около себе си без намесата на интерпретационната си система т.е. да вижда чистото протичане на енергията във Вселената наречено условно виждане.
...............................може да се каже още доста, но все пак важно е кой е източникът (по-точно проводникът) на това знание за нас.

Karlos Kastaneda.
Bekar

Мнениеот Arhimikus_NA » 28 Апр 2005, 10:08

И как са действали древните мексиканци? Как всъщност са подчинявали това?
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 29 Апр 2005, 12:41

Здр. Arhimikus, доколкото е известно от книгите човек не може да нарани воладора по никакъв начин. Единственият начин за противодействие е с дисциплина (да посрещаш всяко неочаквано и неблагоприятно събитие спокойно) Всякакви емоции го захранват. Воладорът ни побеждава с хитрост - НЕ СЪС СИЛА. Колкото и силен да е един човек или магьосник не е изключено да не знае, а оттук и да не може да се бори с воладора. За да ни държи в подчинение воладорът ни е дал своя ум, така че когато се тревожим, сърдим, засягаме от някого или нещо, това е емоция създадена от воладора. Всички емоции предизвикват припламване на блестящата обвивка на осъзнаването, с която воладорът се храни.
Звучи налудничаво всичко това още повече, че това не вреди пряко на човека, но го завързва на едно място и човек никога не стига по-далеч от представата за себе си - от това да защитава своето АЗ...
Тъжно, защото това аз дори не е наше.
Последна промяна nightingale на 05 Май 2005, 09:10, променена общо 1 път
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nightingale » 29 Апр 2005, 17:07

И още нещо, което забравям...това за въздържането на емоциите звучи прекалено абстрактно на всеки, който го чете, което е разбираемо. Другият начин, по-ефективен и изпитан е така нареченото спиране на вътрешния диалог (може да се каже още стихване на мислите) Тезата тук е, че когато човек спира вътрешния си диалог, той /тя всъщност спира ума на паразита. Трябва да се има предвид, че воладора ще направи всичко по силите си, за да възстанови потока на мислите на човека, който се опитва. Просто опитайте да спрете мислите си за известно време и ще разберете колко трудно може да се окаже това. Начините за това са няколко и всеки от тях е по-ефективен за различните характери на хората.
Заслушайте се в шумовете около вас. Местете вниманието на това, което чувате, за да не свикнете с един звук (тогава мислите се връщат много бързо :)
Другият начин е "правилната походка"....
само че за нея малко по-късно, че имам малко работа сега BRB!
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nightingale » 29 Апр 2005, 17:40

Искрено се надявам, всеки, който си направи труда да прочете това, да рабере една, колкото невероятна, толкова грозна истина...,че ние наистина живеем в една гнусна матрица, с тази разлика м/у действителната и тази от филма е, че онези там не знаят, че излизайки от матрицата всъщност влизат в друга. Между другото носеше се слух, че идеята за матрицата е взета от книгите на Кастанеда, само че в доста комерсиализиран и оттам гротескен (абе така ли се пише тази дума:) вариант.
Така наречената "правилна походка" е опит (усешен както се оказа) да се претовари ума на летача с информация. Резултатът от което е спирането на мислите и постепенното влияние на гадината над нас.
Препоръчва се да се практукува по здрач, макар че и по друго време ще има ефект. Пръстите на ръцете се сплитат по произволни начини и погледът се кръстосва (вместо един път примерно се виждат два).
Ако в същото време се опита човек и да слуша шумовете около себе си ефектът е направо размазващ. Любопитното е, че докато правите всичко това се чувствате уморени, но когато спрете няма и следа от умора. Дори напротив - човек се чувства някак странно свеж.
Още нещо - опитайте се да местите непрекъснато вниманието си върху положението на пръстите, шумовете около вас и това да обръщате повече внимание на видяното ту с лявото око ту с дясното.
Това няма да се хареса на никого, но няма и такава цел...всички "магически битки", за които в този сайт става дума и всички опити да се постигне невидимост например или да се омагьоса някой за любов или за болест...ВСИЧКО, което прочетох е плод не човека, който си мисли, че го иска, а на воладора. Колкото и силен магьосник да станеш пак ще си имаш господар, който да диктува желанията и мечтите ти!
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 29 Апр 2005, 18:02

Колкото и силен магьосник да станеш пак ще си имаш господар, който да диктува желанията и мечтите ти!

значи до колкото виждам не можем да победим това същество напълно. него винаги ще го има и ще диктува емоциите ни (поне аз това разбрах от поста)
тогава има ли смисъл да се борим? а може би да се опитаме да го контролираме?
мисля, че това,което си казал въобще не звучи налудничаво. всеизвестно е, че негативните емоции са вредни за човека. колкото по-голям контрол придобием над тях, толкова по-добере за нас. във всички отношения. това ли е ключа към борба с този володар? контрол над негативните емоции?
а как стои въпроса с положителните емоции? и те ли са 'вредни'?
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 29 Апр 2005, 18:38

"а как стои въпроса с положителните емоции? и те ли са 'вредни'?"Вредни, когато радват аз-а. Ти се радваш, ти се натъжаваш и т.н. Нима някоя ситуация не е забавна? Любовта не е истинска - тя не съществува в природата и въпреки този очебиен факт бая народец още продължава да си търси "половинка". Няма никаква информация, че воладорът може въобще да бъде подчинен, контролиран или каквото и да е друго действие освен да го оставиш да гладува или да го принудиш да замълчи, а дисциплината прави енергията ни безвкусна за него. Все пак всички думи са излишни ако не са последвани от практика. Не може някой да бъде убеден дали всичко това е вярно само с думи. Всеки трябва да направи нещо много простичко - да спре потока на мислите си. Ако си упорит много бързо ще разбереш, че всичко по тази тема не са глупости. Воладорът ще се опита да попречи с всички сили, а те никак не са малки. Малък пример ще дам въпреки, че може и да се възприеме като нещо друго:
Бях успял веднъж да спра мислите си за по-продължително време. Може би няколко минути (за начинаещ това не е малко) и ставаха странни неща. Усещах, че няма да мога да проговоря ако някои ме заговори на момента; това, което усеща човек не са мисли, а нещо като готов пакет информация, която знаеш, че е истина без да търсиш доказателство за истинността и. Мястото, на което се намирах изведнъж стана непознато, но това не беше стряскаща мисъл. Тогава, точно както пише и в книгите някак на много дълбоко ниво усетих, че това, което правя е правилно...нищо не съдиш, не усещаш онези досадни и така познати емоции. Само една особена радост, че си жив..... и точно тогава се пръкна отникъде една колежка и край. Обаче номерът е да не преставаш.
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nightingale » 29 Апр 2005, 18:44

Воладорът МОЖЕ да бъде отстранен! След години (може би не чак толкова дълго) той няма да издържи на системния "глад" и ще си отиде сам. Така твърдят още древните. Те казват още, че това е много тъжен ден защото няма вече кой да диктува положението и нашият истински ум - плaх и неопитен, тъй като е бил подтискан дотогава - най-после влиза в употреба. Сияйната обвивка на осъзнаването започва да расте и тогава и най-немислимите постижения вече няма да са нищо, с което човек да не може да се справи. И най-невероятните неща стават възможни. Истинската борба започва оттогава. А има още толкова много да се добави...
Последна промяна nightingale на 05 Май 2005, 09:15, променена общо 2 пъти
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 29 Апр 2005, 19:20

ок, спирам да мисля, спирам да чувствам, спирам да обичам.
какво тогава ще остане от мен? и какво ако го отстраня-след като той диктува цялото ми съзнание-като го няма, значи няма и съзнание. какво съм аз без съзнание? една празна обвивка.
нещо просто не ми се връзват нещата. съгласна съм до някаде с теб, но все още не ми отоговаряш на въпроса. какво ще постигна ако унищожа това нещо? в какво ще се превърна?
и нека да уточним едно нещо-какво разбираш под любов?
любов не е чувството когато видиш някого да поискаш да ти е гадже. това е само емоция. това е любовта на Аза.
истинската любов не е емоция, а състояние на душата. тя не е насочена към определен човек, а към цялата вселена. тя я приема такава, каквато е. при тази любов Аза вече не е нещо отделено, което работи само за себе си. защото тогава всичко останало започва да работи против него.
при тази любов душата става част от вселената и вселената става част от нея. азът вече осъзнава, че работейки за вселената, той работи и за себе си. осъзнава, че колкото тя е важна за него, толкова и той е важен за нея.
и това ли вреди?
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот fly^spirit » 30 Апр 2005, 06:12

Първо се обръщам към nightingale-моля пиши на кирилица.
Значи тук идеята опира до едно/както и в много от магическите практики/-хармония,баланс на човека.Казваш,че в основата на магическата практика едва ли не лежи егоизма,аз казвам зависи от мага.При повечето магове практиката е начин да израстнеш,да достигнеш по големи нива в съзнанието си,защото човешкото съзнание както знаем има голям потенциал.При медитацията не се ли опитваме да не чуваме гласа на мислите си?О да много е трудно,но с времето свикваш.А състоянието сомати?Контрол на тялото чрез съзнанието?Малко се унесох тук,но идеята ми е че както и да го наричаме това си хармония на съзнание и дух.Нирвана,може би.Относно чуствата и аз мисля че преди всичко сме хора,нали чуствата и душата ни правят уникални...но все пак всичко е Контрол и хармония.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот some_spirit » 01 Май 2005, 16:54

Голям смях падна като ти четох писанията. Валадора ми бил дал неговия си ум, ура имам си доказателство че аз съм си аз, защото никой от така наречените валадори не могат да правят това което аз мога :). Има най-различни валадори, нали така се наричат и те били неорганични. Ами хората кви мислиш че са, като си имаме биологично тяло не значи че аз съм биохимия. Голям смях падна и с това да претовариш досадника с много информация, виж сега обратното е възможно поради ред технологични причини. Най-малкото ония имат повече умствени способности от хората по някаква причина.

Специално внимание ще отделя на описанието ти на медитацията дето си бил спрял мислите си. Както си го описал се вижда че през цялото време някой ти е подавал мисли в главата ти. Нещо като готов пакет информация и ти знаеш без да мислиш, щом разбираш нещо и усещаш , все още мислиш. Просто някой си е поиграл с разума ти това е.

Истината е друга че ония досадниците, с емоциите се опитавт да ни скапят психиката и в доста случаи успяват.
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 02 Май 2005, 11:32

"ура имам си доказателство че АЗ съм си AЗ, защото никой от така наречените валадори не могат да правят това което АЗ мога :). "
Необходимо ли е всичко това?
Щом желаеш да си "мръвка" - давай. С написаното от теб не стигаш по-далеч от тази категория.
Последна промяна nightingale на 03 Май 2005, 10:50, променена общо 1 път
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nightingale » 03 Май 2005, 10:28

"съгласна съм до някаде с теб, но все още не ми отоговаряш на въпроса. какво ще постигна ако унищожа това нещо? в какво ще се превърна?"
Отговорът е прост till_it_sleeps...в каквото си пожелаеш. Отговорът се съдържа малко по-нагоре в написаното. Няма ограничения! Искаш да правиш добри магии (примерно) твоя воля. Искаш да правиш зли магии - ти решаваш. Резултатът е, че няма да има вече кой или какво да ти казва, кое е възможно и кое е непосилно за човека. След като "изгубиш човешката си форма" (така са нарекли премахването на паразита древните) всичко е в твои ръце. Нима не е достатъчно? :roll:
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nightingale » 03 Май 2005, 10:42

Fly^spirit, какво ще кажеш за малко да оставим настрана утвърдени (а оттук и напълно неясни, не вършещи никаква работа) бръщолевения като съзнание, сомати състояние и т.н. Медитацията има за цел разширяване на съзнанието, но ако си нямаш представа, че нещо друго диктува какво да става в това съзнание ти просто правиш паразита по-силен! Може и да се спират мислите, но ако се отдаваш там на некви видения не правиш нещо по-различно от това да се почешеш там, където те сърби. Хайде да не прекалявам. Това, за което ти и till_it_sleeps пишете не е нещо по-различно от това да защитавате по още един начин АЗ-а. Никой не е казал, че да забравиш себе си и какво ТИ мислиш по този или онзи въпрос ще е лесно. Необходимо е да се прави едно просто действие достатъчно дълго време(СПИРАНЕ НА ВЪТРЕШНОТО БЪРБОРЕНЕ), за да разбере човек, че аз-а само загрозява отвратително всяко положение: "Ама АЗ не мисля така; ама АЗ (не) съм съгласна с теб; АЗ съм добре; АЗ съм зле; АЗ мога това;АЗ мога онова;"
Това може да продължи до безкрай и е плод на същата тази гадина....
Още нещо: Защо не се опитате да говорите без лични местоимения?
Без АЗ, СЪМ, МЕНЕ, МИ, МОЙ, МОЯ и т.н.
Сложно ли е това? И не само да говорите, а и да пишете.
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 03 Май 2005, 13:39

Абе чувствам аз че сме на едно мнение ние, ама тоя володар дотолкова те е обсебил, че ако не му чуеш името и си мислсиш, че хората мислят обратното.
Володара е начина по, който индианците са наричали неща, които ги има в повечето култури и религии, но с разични имена. Това не е някакво ново и велико откритие, на което обаче никой не обръща внимание. Огледай се само-повечето религии пропвядват смирение, непоствяне на Аза и неговите нужди над всички останали и най-вече над Бог. Просто различните народи са разбрали една и съща истина, но са и дали различни имена. А при нас проблема е, че ти не можеш да се аргументираш добре.
Ето пак: ок, вредно е да подхранваме аза-това ясно. вредно е да подхранваме стремежите му-това пак е ясно.
А в един момент какво се оказва-че аз искам да се освободя от този володар, за да стана каквато АЗ искам. еми това желание ако не е продиктувано от Азът-здраве му кажи. :lol:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 03 Май 2005, 14:23

Няма значение с какво име ще наречеш даден обект, субект и каквото и да било там. Важното е какво можеш да НАПРАВИШ с него! Както няма никакво значение коя религия какво била казала за паразита. А какво съответно са НАПРАВИЛИ последователите й, за да постигнат по-висока степен на осъзнаване. till_it_sleeps знаеш ли, че трудността да се разберем е в това, че имаме не съвсем еднаква познавателна система? Иха, пак не се мотивирах и избягах нали? Още нещо...съдбата на човек е да бъде възприемател. Върховната цел за един воин по пътя на знанието е не да се тревожи дали има аналог на неговото знание другаде по света, а да изчисти енергията си от посегателства и непрекъснато да бъде безупречен с една едничка цел - постигането на пълното осъзнаване! Когато воинът си отива от този свят той го прави заедно с тялото си, не оставя и най-малката следа след себе си и се зарейва в безкрайността.
А докато го прави ти можеш да продължаваш да си търсиш приликите и разликите в това учение, в онази религия, в онова учение или в това течение....все пак имаш цялото време на света нали. Забравих, че ти си безсмъртна!
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nightingale » 03 Май 2005, 14:29

Желанието на човек за дисциплиниран, максималко опростен и стегнат живот е едно от малкото, които не принадлежат на паразита. Желанието да го отстраниш от себе си е достатъчно похвално но пак не забелязваш "контраатаката" - "аз искам да го отстраня" Ето как пак се вмъква във всичко, което правиш. Не мисли за аз-а си. Истинската ти ще се появиш едва след продължителна борба. И ако това изобщо един ден стане ще разбереш колко е бил глупав стремежът ти да спориш за дреболии.
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 03 Май 2005, 15:03

e tui kazi de! razgele! :grin:
razbira se, 4e edna borba, kakwato i da e ni kara malko ili mnogo da namerim sebe si.
pozelavam ti uspeh s tvoia volodar. az vse oshte se boria s Aza si :grin:
P.S. Kolkoto do argumentaciata-tova, ce ne si uspial da go napravish si e samo v tvoi minus :smile:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор