Модератор: EliKarim
Карга написа:
Според мен евреите наричат египетския Бог Сет с името Сатан. Трябва да добавя, че Сет всъщност не е Бог на разрухата и злото, както твърди историята, но това е отделна тема.
AryanSun написа:А дали мракът е зло е отделна тема...
Карга написа:AryanSun написа:А дали мракът е зло е отделна тема...
Мракът определено не е никакво "зло". То е прикритата "светлина", така да се каже.
Според мен, всичко в тази вселена е едно, пречупено през мирогледа на различни същества!
ilusia написа: Но има едно исконно зло което винаги ще бъде само зло
Daron`Malakian написа:Ами всички дяволопоклонници,сатанисти и черни магове-защото не приемам за правилно да се бъркаш в нечия чужда съдба или карма,след като не си нищо повече от останалите.Всички сме равни пред Бога и никой не може да убие или тормози същество,което не е създал!Трябва да се молим за душите на сатанистите,но и те трябва да се усетят навреме,защото може да са много "велики" в живота,но след смъртта ще им дойде на нагорнище.
galina_dim написа:Смешна е, казваш... И юдео-християнска. Може ли малко да се аргументираш в това мнение? Нямам намерение да се впускам в спорове и обяснения, просто искрено любопитствам.
Уика не е толкова миролюбива религия, колкото пише в западните книги. Уика не е създадена от някого, тя не започва някъде. Името освен това не е точно, но по въпроса мнения много и различни.
Питам те, защото ми е интересно от къде тръгваш да си градиш мнение за уика и за уич.
Vendetta написа:Знаи да обобщим - всеки може да мисли(възприема бла бла) каквото пожелае, за каквото пожелае и следователно да страда или да бъде щастлив (условно казано) .. ? Моронс..
По темата - Илюзия ( ;) ) няма да ни оставиш без Легендата за Падналия Ангел нали ?