Светещи птици

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот KAT » 19 Юли 2007, 08:50

Марио написа:ЗНачи навярно е така, въпреки че нямаше никакво осветление при мен. Мерси :)

Защо си хабиш думите да й пишеш пак че е нямало осветление при теб, нали WandaBlenda ти каза че се отразявала светлината, значи тя е била с теб и е видяла откъде идва светлината, тя по-добре ги вижда нещата от теб, не си ли забелязал.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 19 Юли 2007, 09:11

Луната не е ли осветление ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 19 Юли 2007, 11:55

Kат, няма нужда от светлина пиле сдухано(това ще рече човек който има взимане даване "с духове" :wink: ).Планктона например работи само със лунна светлина.Така, че на птицата и стига също само луната.И не е задължително да е гларус.Всяка птица(патица, бекас, рибарче) която е имала взимане даване дори и с локва,ще ти свършат работа и на 500 км. навътре в сушата.
Абе духовете физика не преподават ли?
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 19 Юли 2007, 12:15

Сега остава и да се сетим : Какво осветление е луната по новолуние (ако не се лъжа на 14-ти ), когато Марио си е пуснал темата...? :roll: 8)
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот WandaBlenda » 19 Юли 2007, 16:05

Мухахаха Lunohod верно че е било новолуние.Което обаче нищо не доказва.Марио сам казва , че ги е видял от терасата.В един град дори и малък, дори и през ноща, винаги се намират някакви източници на светлина, макар и далечни.Освен ако не живее в самотна къща дълбоко в гората.Както и да е.Какво Марио е видял , никой не може да каже със сигурност.Въпроса беше някой наблюдавал ли е подобно явление и аз отговорих като дадох и обяснението което получих за него.
П.П.
Не няма да задавам въпроса "има ли магия" :mrgreen:
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 19 Юли 2007, 17:20

Lunohod написа:Така както е тръгнало...
Марио следващия ти въпрос трябва да е : "има ли магия " или нещо подобно... Щом химията и физиката дават задоволителен отговор...Да се чуди човек защо е интереса към тези странни предмети, масла, формули и др. :roll:
Някакво си отражение на светлината...Е ! А жезъла например може да е някакъв клон по тая логика.
Може и грамадният бръмбър , който кацна на гърба ми до морето да е търсил просто сянка в косата ми, но аз не виждам само това...Виждам много повече от това и си давам сметка , че има и още ...

Доста правилно. Разбирасе, символика има и в мойте две светещи птици, има и смисъл, който не е плод на случайността. За всичко това съм си намерил отговора.

Работата тук бе обаче е друга - търсих обяснения защо по дяволите птиците светеха? Е, намерих го(не че съм напълно съгласен).
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 19 Юли 2007, 17:25

Добре, ще го кажа още веднъж: Когато видях птиците, се намирах на отдалечено от града място и в близост нямаше никакви директни или индеректни източници на светлина, нито небесни тела в своята пълна или полупълна фаза. Това от своя страна ме кара да се съмнявам, че светлината е била отразена. Още повече, че многократно съм виждала вечерно време прелитащи птици при отражението на уличното осветление. Смея да твърдя, че има огромна разлика в начинът, по който се виждат. Светлината в този случай, освен, че е отразена, е и променяща се, защото идеално, постоянно и 100-процентово отразяване на светлината чрез повърхността на птиците, не е възможно. Ами ако въпросните птици не са бели /все пак говорехме за бели птици/, а шарени, тогава какво, на петна ли ще ги виждам. Не случайно зададох въпрос, на който никой не обърна внимание: Ами ако пернатите бяха червени, а уличната светлина е била синя, каквато има в нашия град, тогава какъв цвят отражение щях да видя? Това всичко са реторични въпроси на които не очаквам отговор. Най-логично е птиците, независимо от цвета или вида им, да си имат някакво фосфорециращо покритие, защото без такова, едва ли щеше да се получи тази постоянна, собствена светлина. Много яко разследване направихме по темата, но пък само така можем да си запълним пропуските от детската градина, за които ни обвиниха
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Lunohod » 19 Юли 2007, 19:06

Съгласна съм Avanabil :wink:
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот KAT » 20 Юли 2007, 08:54

"Kат, няма нужда от светлина пиле сдухано(това ще рече човек който има взимане даване "с духове" "

Селските квачки (не говоря за животни естествено) едно време като бях малък се опитваха така да ми говорят, имаше два-три опита оттогава не съм го чувал този стил, защо ли е така, може би от надигащия се вулкан който се кани да каже че тази простотия не отива на едина разумно мислеща се личност, смятаща себе си за нещо изключително.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 20 Юли 2007, 09:00

"Марио точно в началото на месеца бях във Варна и станах свидетел на подобно явление за пореден път.Имам къща там и ходя почти всяка година.Първия път като ги видях беше наистина магическо ,защото бяха ято гларуси, изпълващо цялото небе и кръжаха над партийния дом.После вуйчо ми ми обясни ,че става дума точно за това, което Кет ти обяснява.Отражение на светлина.Гларусите са предимно бели.И да ти кажа бях готова да се закълна че си светеха със собствена светлина и то особенно ярко и след обяснението бях адски разочарована Наблюдавала съм го това поне 10тина пъти и сега просто се наслаждавам на гледката.Това е подобно на светещия планктон който полепва по тялото когато плуваш нощем.Илюзията че ти самия светиш е доста приятна. "

Нали нямаше нужда от светлина, тук какво обясняваш, че някаква светлина се отразявала от птиците, някой нещо не е наред с мисленето си.

А локвата не разбрах за какво ще я ползваме, да отразява светлината ли, ами ако е било тъмно какво ще правим.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 20 Юли 2007, 13:59

KAT написа:"А локвата не разбрах за какво ще я ползваме, да отразява светлината ли, ами ако е било тъмно какво ще правим.

И аз това се опитвам да разбера, но явно тези, които са придобили висшите си знания в начална детска възраст, предпочитат да запазят мълчание. :)))
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот WandaBlenda » 20 Юли 2007, 15:15

Водата дали не действа огледално :roll: Амаян от "умници" :mrgreen:
Оставям ви да си дъвчете собственото невежество.Продължавайте да се изживявате като аборигени и да дирите божествено проявление във всичко което ви е непонятно icon_occasion
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 20 Юли 2007, 15:19

КАТ, голяма забава си icon_eusa_clap
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 20 Юли 2007, 16:13

avanabil теб пък не мога да разбера какъв ти е проблема.Дадох пример с планктона, а ти сама застъпваш идеята за фосфора по перата на птиците.И тук не става дума нито за детска градина нито за университет, а за начин на мислене.Да потърсиш естествено обяснение на дадено явление, не значи да се отречеш от мистичното.Kакто и обратното- да вярваш в мистичното не значи , че не трябва да търсиш обяснение.Както каза Lunohod физиката и химията може да ти дадът задоволителни отговори, но човек винаги вижда и търси нещо повече.
Наистина спирам вече да пиша в тая тема, защото я смятам за изчерпана.От няколко поста насам почна обичайното мерене на термометрите :mrgreen: Мен това не ме интересува icon_occasion
Enjoy
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Предишна

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор