Кой е ИСТИНСКИЯТ враг

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот nightingale » 03 Май 2005, 15:45

till_it_sleeps, за повече информация и по-ясно да ти стане за всичко свързано с паразита чети Кастанеда.
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 03 Май 2005, 16:54

za Kastaneda-suglasna. chela sum go-ima kakvo da se nauchi.
eto i edin suvet ot men-ne cheti SAMO nego. razshiriavai si mirogleda, pravi supostavki na neshtata. ne vsicko e kazano v knigite na Kastaneda (ili pone ne tolkova iasno, kolkoto v niakoi drugi knigi)
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 03 Май 2005, 17:44

Например кои книги? till_it_sleeps ще направиш едно нищо незнаещо и неможещо момче щастливо, ако може да научи повече за това как да бъде свободно, като му кажеш какво да чете. PLEASE!
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AZA » 03 Май 2005, 18:02

Sorry za latinicata fly^spirit ;)

Ta taka i taka stava duma za AZA i za jelaniqta mu .. da vzema i az da se obada ... nightingale a zashto spored tebe spodelqsh tazi informaciq s nas. Zashtoto nqkoi iska da e znaem ili zashtoto TI ( li4no mestoimenie ) iskash da ni pomognesh . I v dvaa slu4aq mi se wijda malko stranno ... v pyrviqt zashto nqkoi shteiska da znaem - za da ni kontrolira ?! vyv vtoriqt - ami po tvoqta logika - shtom TI iskash da znaem tova, zna5i twoqt volodar iska - za da pomogne na sybratqta si ... :? :roll: neshto ne mi se vryzva.. vajno 4e trqbva da se misli globalno a ne samo za sebe si, no za da po4nesh da mislish taak , pyrvo trqbva da se nau4ish da mislish dali towa koeto iskash i pravish shte navredi na nqkogo , a sled towa dali shte pomogne na nqkogo , osven teb. Taka, 4e .. neshto taq rabota kuca :smile:
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Aghora » 03 Май 2005, 18:29

nightingale е прав:воладорът не може да бъде отстранен със сила.Но освен чрез диета/вътрешно мълчание,може да бъде победен по начина,по който действа самият воладор - с хитрост.Първо трябва да изпиташ любов към него,което никак не е лесна работа,след като си наясно какво представлява ;) Има и друг начин:сливане с воладора,но не се препоръчва,защото е възможно да те погълне изцяло и има опасност да загубиш истинското си Аз и да не стигнеш изобщо до момента на събуждане на Собствения ум.Всичко това обаче се постига с години системна дисциплина.
Аватар
Aghora
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nightingale » 04 Май 2005, 06:55

Ехей човече на име АЗА...знаеш ли не защо, а как са изчезнали маите?
Добър въпрос нали? Още древни сънувачи са казали, че всички висши жреци (цветът, да речем, на цивилизацията им)са напуснали Земята със силата на сънуването. По-нисшите слоеве от населението просто са се разпръснали. Какво общо има това ли? Ами като например представи си, че и в днешно време започне да се разпространява знанието на древните, само малка част от което, но може би най-трудната за приемане и най-важна, е това за паразита.
Да навлезем още в сферата на мечтите...ако цяла една цивилизация си има доста добра представа за паразита и започне да се бори с него тогава и най-кадърните магове няма да могат да кажат колко далеч ще стигнем всички. Ще се наложи сега да изплагиатствам от учителя на Кастанеда: "Всички вие сте ми необходими точно колкото дупка в главата ми". Ваша работа дали ще повярвате в съществуването на ВРАГА и дали ще се борите с него. И в двата случая вие си носите отговорността. Още нещо обаче - отделянето на ВРАГА може да завърши със смърт за човека! Безупречните обаче винаги оцеляват.
Aghora може и да е права за другия начин да го преборим, но за съжаление се знае твърде малко за паразитите, за да се каже дали ще стане. Във второто внимание няма ограничения...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот some_spirit@ » 04 Май 2005, 12:03

nightingale написа:"ура имам си доказателство че АЗ съм си AЗ, защото никой от така наречените валадори не могат да правят това което АЗ мога :). "
Необходимо ли е всичко това?
Щом желаеш да си "мръвка" - давай. С написаното от теб не стигаш по-далеч от тази категория.

Я се напъни и пак прочети това което съм написал. Никъде не съм написал че искам да съм мръвка. Просто ти показах, че това което си видял/а по време на медитация ти е показано именно от тия воладери, нали така ги наричаш. И имай предвид че колкото по се шашкаш толкова по-бързо ще те превземат.

Виж само какво си написал/а за филма Матрицата. Хората излизали от една матрица и влизали в друга. Доколкото си спомням хората от матрицата бяха затворени в едни такива клетки с много маркучи и жици. Та мисълта ми е че на твоите паразити (воладорите) нищо не им пречи пак да им въздействат и в това състояние. Така че обмисляй ги нещата по-подробно.

Сега ще ти обясня и за това да се отказваме от АЗ-а си. И защо защото щяли сме да прогледнем за действителността, да станем просветени и др. глупости. Това за АЗ-а е измислено от такива като твоите воладори и причината е очевидна - помисли си само колко ти си погълната от мисълта за АЗ-а. Доколкото си споням не съм отказал от себе си, а пък пак си ги мога нещата.
some_spirit@

Мнениеот nightingale » 04 Май 2005, 15:46

Напротив some spirit...точно обратното, ти не си прочел правилно, защото ако беше го направил щеше да разбереш, че nightingale e male, така че си отваряй очичките и после спори. След като го направиш може би ще разбереш защо си "мръвка". Good luck!
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 04 Май 2005, 18:45

за това какво да четеш има цяла огромна тема някъде из форумите-порови се малко.
не искам ЛИЧНО аз да ти препоръчвам, защото смятам, че спусъкът в нея е направен от много по-вещи хора от мен.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 05 Май 2005, 07:03

Когато човек мисли прекалено много за себе си...какво му/й харесва или не му/й харесва и винаги преценява и съди нещата според себе си той/тя изразходва много жизнена сила. Началото на това да престанеш да изразходваш сила за това да отстояваш себе си се слага много лесно - спри да говориш като непрестанно употребяваш АЗ, СЪМ, МОЙ, МЕНЕ....и т.н. все за себе си. Това ще ти даде много малко пространство да говориш каквото и да било свързано с аз-а ти. Още веднъж - това спестява жизнена сила. По-нататък има по-сложни и доста по-неприятни начини да "слезеш от сцената". Врага прави всичко, за те накара да направиш точно обратното - да смяташ, че ти си най-важното същество на планетата, и докато разсъждаваш по този начин не си нещо повече от един добитък, чийто живот е да яде и да се възпроизвежда. Основната вреда, която паразита ни нанася може да се сравни с було пред очите ни, което не ни позволява да отидем по-далеч от представата за аз-а и да възприемаме света около нас без интерпретация. "Мръвка" е човек, който въпреки тази истина продължава да защитава аз-а тъй пламенно сякаш живота му зависи от това. Защото човекът отдавна не е на върха в хранителната верига!
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lunohod » 20 Май 2005, 08:14

Да има някаква истина в това но така едностранно представена ситуацията мове да доведе до опасни действия. Какво ще стане ако се опиташ да си унищожиш нещото наречено например Свръхаз- можеби шизофрения.Добре че не става толкова лесно. Не всичко което се намесва в главата ни е враг, а и как точно различаваш истинската си същност ? Не е ли по добре да използваш този диалог за информация.Например ако го сравним с РС при една добра антивирусна програма ще получаваш информация за вредителите , които се опитват да се намъкнат, а системата ще продължава да си работи...и само в тази част виждам истина за валадора.А и защо човек трябва да си унищожава Аза ?на мен ми звучи като да си отрежеш краката защото предпочиташ да летиш...ама все още не можеш.по добре е да поставиш всичките неща в главата си в някакъв ред и да балансираш, да разбираш.А пък това за емоциите ...Ми нали и изкуството е емоция и духовноста и човечността, за мен и живеенето е чувство. И как ще се осъществават еволюция и прогрес като забравим Аза и емоциите и станем какво например?Според мен всичко което е в нас си е намясто само трябва да се научим да го контролираме и използваме както е най добре.
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот nightingale » 20 Май 2005, 17:36

Здравей Lunohod,
Първо да попитам...прочете ли всички постове по тази тема? В крайна сметка си прав за това, че има много неизказани и неясни неща. Ключовия момент когато става дума за врага е всеки да си отговори на въпроса кой определя желанията му/й. Малко по-надалеч да отидем.... Най-общо казано целта на отстраняването на паразита е СЧУПВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО. Именно това се получава когато паразита бъде отстранен. Именно тогава човек вече е свободен да възприема света около себе си без да го оценява по какъвто и да било начин и преди всичко да свързва с една или няколко думи. Светът около нас е плод на описание, което сме заучили...по-точно са ни научили родителите ни и т.н. Не че това е нещо ново за напредналите де. Относно аз-а, свръхаз-а и т.н. психологически категории всеки си отговаря самостоятелно защото те са точно толкова абстрактни, колкото е и мисълта за воладора за повечето хора.
Преди да стане дума за по-конкретни неща, от които честно казано на човек ще му се разтреперят гащите от страх ако ги разбере, но за които е още рано да се каже си, задай един въпрос Lunohod...
Отговори си на въпроса: Какво представляват човечността и духовността? ...понятия, с които, забелязвам, работиш "доста умело" :)
И ако обичаш после го пост-ни тук някъде.
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAGOR » 23 Май 2005, 21:56

ako naistina Voladora sustestvuva togava iskam da zadam vupros svurzan s povedenieto na pove4eto individi ,dori i tezi koito se zanimavat s prakti4eski magii rituali i evokirane,znaesti za sustestvuvaneto na mislovnite i energiini piavici!li4no az ot dosta vreme sum obseben ot haosa na 4oveshkata emozionalnost bilo tia polojitelna ili otrizatqlna!obseben ne to4no no 4esto se puskah v lapite na 4ujdite emozii!bqh potenzialna jertva na energiinia vampirizm ot strana na 4ovek kogoto vuzpriemah kato priatel.do den dneshen ne razbrah dali toi samia osuznava kakvo pri4inqva na vseki zavurtql se pokrai nego(zastoto toi 4esto e za kratko vreme s hora koito e privliakul a posle te sa se otdrupnali po razli4ni pri4ni)!toi e ot tezi koito privli4at vnimanie purvo s vunshen vid poslse s leko extravagantno povedenie ,upotrebata na narkotizi susto e 4ast ot privli4aneto!edna ve4er be mnogo vajna za srestata mi tozi 4ovek ottogava minaha pove4e ot 5 godini i do den dneshen sum na mnenie 4e az naistina sum obstuval (i produljavam no ve4e izpolzvaiki zastitni mehanizmi koito otklu4ih qvno tvurde kusno) s 4ovek neosuznavst kolko sila ima v nego no bog znae zasto toi q upotrebqva po nepravilen na4in i samo vliae na negativno kakto na sebe si taka i na okolnite!po vremeto kogato zapo4nah da obstuvam s nego bqh vse oste na4inaest zatvoren nekontakten nepoznavast horata i tehnite celi sili vlast umenia i kontrol nad 4uvstavta (tehnite i jugdi)!i kato takuv az popadnah v kapana za izto4vane na energiata, koiato trudno vse oste, no ve4e vuzstanovqvam!godini sled zapoznanstvoto ni ,ve4e zanimavast se,interesuvast se ot vsi4ko nebitiino astralno,okultno ,zapo4nah da osuznavam do kakvo se bqh dovel!bqh stanal iznerven ve4no obvinqvast,potunal v 4erni misli ,stigaiki dotam dori da suzdam konflikt mejdu men i roditelite si!interesno no az smqtah 4e tozi moi priatel i gram ne e vinoven za tova dokato ne se slu4iha nqkolko nesta koito me navedoha na misulta 4e az sum si slojil zmia v pazvata ~i obrazno kazano do sebe si imah 4oveshka forma na volador az deistvah ne 4rez sobstvenata si volia zastitavaiki tozi 4ovek ot vsi4ko i sam poemaiki vinata vurhu sebe si! ste produlja razkaza si po kusno ,zastoto se suzdadoha pre4ki za produljenieto mu i SE IZVINQVAM ZA LATINIZATA!!!!
Аватар
KAGOR

Мнениеот nightingale » 24 Май 2005, 06:49

Здравей Kagor,
Пътрво за твоя тъй наречен "приятел"... И сам знаеш, че не е добра идея да го смяташ за такъв. Не се опитвай да му помогнеш/промениш. Излишно губене на сила и време. Доколкото разбирам от описанието ти той е от онези рядко срещани "силни" хора. Познавам само един такъв човек и трябва да ти кажа, че когато "силен" човек впрегне енергията си в нещо полезно останалите просто бледнеят пред него. "Силен" човек е е онзи , който е бил заченат със изключителна страст и удоволствие от родителите си. Ключът е майката да е изпитала оргазъм в момента на зачатието. Резултатът, (детето) още веднъж, е изумителен. Недостатъкът на такъв тип хора е, че те вземат за даденост (не че грешат де) силата си и я използват за всевъзможни глупости. Каквото например прави твоят приятел. Толкова за него.
Воладорът/Врагът/Паразитът ни вреди като ни кара да мислим, че наистина искаме такива неща като любов, слава, богатство, и ако щеш и щастие породено от постигането на тези неща. Това не са наши желания. Страховете ни също са негови. Почти целият ни ум е негов. Замисли се от какво има наистина нужда човек. Дори и да увърташ все ще признаеш, че нещата не са чак толкова много.
Много от хората започнаха да спорят и да оборват съществуването и действието на врага в този форум. Само ако знаят какво се получава когато бъде отстранен.... Пътят е отворен към невъобразими хоризонти. Всяко късче енергия се превръща в лична сила. И необходимата трезвост за непилеене на енергия се получава от само себе си. И човек никога няма вече да си задава въпроса:"Правилно ли е това, което върша?" Отговорите на всички въпроси са открити!
Кагор... чувството ти за вина е несъстоятелно....то принадлежи на воладора!
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот some_spirit » 24 Май 2005, 08:54

nightingale - какво да ти кажа доста си се оплел с тия воладери. Воладерите си ги има но не по начина по който ти ги описваш. И повечето от тях не са някакви паразити или пиявици които просто смучат енергия, тяхните мисловни способности са много по големи от тези на хората поради състоянието в което се намират хората.

И ти смяташ , че като се отстрани воладера и ще се счупят границите на възприятието, така пишело някъде си. Ами тъй като гледам никой не е успял да го направи до момента, за да каже на останалите хора каква е истината за света. Между другото като гледам и ти не си успял да отсраниш твоя воладер и тогава да попитам всичките твои писания на кого са, твои ли са или на твоя воладор. И понеже писанията са на твоя воладор, следващия въпрос е защо той самият да се разкрива, че съществува. Ами отговора е много прост - просто нещата не стоят точно така както ги описваш, а така наречения твой воладор си има едни планове за теб.

В темата си писал на няколко места, че воладора може да управлява мислите на хората. Да точно така е. И след това виждаш ли какви глупости си написал в темата "Ръце в съня" за осъзнато сънуване. Просто искам да ти кажа че воладорите могата също така и да пускат сънища и го правят постоянно. Сънят е телепатичен филм с твое участие , защото мислите и действията са на воладора а него го интересува как ти ще реагираш на показаните ти събития, по-точно какво ще изпиташ.
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 24 Май 2005, 09:53

some_spirit написа:nightingale - какво да ти кажа доста си се оплел с тия воладери. Воладерите си ги има но не по начина по който ти ги описваш. И повечето от тях не са някакви паразити или пиявици които просто смучат енергия, тяхните мисловни способности са много по големи от тези на хората .

Добро утро Ainstein icon_blowkiss ,
Основният недостатък, на това, което си написал е, че след като човек се оттърве от воладора си (а не валадера :) вече не се интересува от себеподобните си, а е зает да събира енергия. Никога няма да чуеш някои от опит да разказва какво е да си без воладор. Това обаче е маловажно след като няма да се случи нали?
Това, което мислиш се определя от това, което желаеш и щеше да го разбереш ако беше чел внимателно. И след като си толкова компетентен по въпросите за сънищата (за осъзнатите такива) и за воладорите и за техните планове защо не предложи ти тази тема? Водиш ли дисциплиниран живот? Спираш ли мислите си? Прави тези неща и сам ще се изненадаш колко бързо ще промениш гледната си точка. Дотогава всичките ти постове не са нищо повече от шЕПОТ НА ВОЛАДОРА icon_blowkiss
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lunohod » 25 Май 2005, 09:31

nightingel здравей, като прочетох още малко от писаното от теб стигам до извода ,че може да имаш някакви проблеми с така наречения " воладор".Случва се човек да изпада в зависимост от чужди модели.Обаче искам да обърна внимание и на това ,че не мисля че това е панацеята и че всеки върви по различни пътища и научава различни неща по различен начин.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот nightingale » 25 Май 2005, 10:03

...и въпреки, че мнението ти е прекалено общо все пак ще напиша нещо... По принцип човек може да има проблеми с АЗ-а (ако е прекалено силен и държиш да го покажеш навсякъде и пред всички). Но ако правиш всичко, на което си способен, за да се издебваш и да водиш борба със "своя" АЗ виж това е друго нещо. Lunohod признай си честно доволен ли си от живота си когато непрекъснато отстояваш "твоя" АЗ? Знаеш ли колко по-лек става пътят ти когато осъзнаеш, че и без постоянното "АЗ" това "АЗ" онова се справяш повече от чудесно? Как ще излезеш на глава с човек, който и пет пари не дава за АЗ-а? Как би спорил с неперсонално същество? Да, същество, а не човек, защото АЗ-а ни прави хора, а това не е най-приемливия вариант. Само че няма да го разбереш докато не започнеш да действаш. Дотогава всичко са празни приказки.
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vrania Volosia » 28 Сеп 2005, 07:06

Nightningale!!!
Вярвайки в това, ти сама се обричаш! Какво , по ангелите, те кара да мислиш, че някои от нас не са извън тази матрица? И какво те кара да си мислиш, че не знаем за тази матрица???а???????
И второ, тоя Воладор сама си го обожествяваш...в грешка си , както и тия тъпи мексиканци -страхливци! Тоя воладор си има съвременно наименование! Нарича се ЛАРВА и се храни точно по тоя начин! Всеки уважаващ себе си магьосник може да го разкара! Ако ти не можеш, се допитай до специалист или въобще не се занимавай с тази наука!!! Ако една ЛАРВА не можеш да разкараш, как ще разкараш един агресивен МАГ???
Остановила съм, че всичко е до вярата и внушението...Като вярваш, че има такова всесилно същество, ти го захранваш! Вярваш ли, че можеш да го победиш, ще успееш! :)
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Persa » 28 Сеп 2005, 07:56

Остановила съм, че всичко е до вярата и внушението...Като вярваш, че има такова всесилно същество, ти го захранваш! Вярваш ли, че можеш да го победиш, ще успееш! :)[/quote]

Това е и моето мнение. Но освен с вяра, по какъв друг начин може да бъде прогонена, Vrania Volosia? Ще се радвам да науча
Аватар
Persa
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор