нещо което ми дойде на ум

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Звездичка » 08 Юли 2005, 00:08

Да се започне от нулата е лесно. Твърде лесно. И е един вид бягство. Къде по-трудно е да градиш нещо там, където нищо не е разрушено.
А какво означава светът да свърши? Да измрат хората? Или Земята да бъде унищoжена по някакъв неясен никому начин? Или, като споменахме Рагнарог, директен сблъсък между силите на доброто и злото? Или може би Бог/боговете да ни накажат?
Какво разбирате под "апокалипсис"?
А ти, Chaos, каза:
Но битката е близо. Твърде близо.

но не уточни каква битка имаш предвид, срещу кого или между кого и кого? Дали не се изрази образно? Или може би имаше предвид нещо по-конкретно?
Iehi Aour.
Аватар
Звездичка
MagicGateBg Приятел

Мнениеот till_it_sleeps » 08 Юли 2005, 02:20

да ти кажа ХаоС, единственото нещо срещу което трябва да се бием-това сме самите ние. не дявола, не бога, не разни други същества, не дори съседа...защото не знам дали си забелязал-всички много ни бива да плюем и да обвиняваме другите...но когато дойде време да поправим нещо в себе си, което не е наред...почваме да се ошумоляваме и да си измисляме тъпи извинения.
това, което според мен предстои на човечеството е не да измре до крак и на земята да се появят същества с 5 крака 20 очи и не знам какво още...просто ще стане нещо, което ще ни промени мисленето и съзнанието -понеже ние с всички сили доказваме, че сме неспособни да го направим сами. а нали има една приказка, че като не стане с добро, става с лошо. :wink:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Ivelin » 08 Юли 2005, 07:58

Добре казано Звездичке!
Като се върна към началото на тази тема, мисля, че това е в основата на нещата - бавната и неусетна за много от нас промяна към осъзнаване на духовната ни същност и последиците от това...
Сигурно сте чели, че славянската раса ще има ключова роля в настъпващата епоха на Водолея и мисля, че всички трябва да работим като се съобразяваме с това.

На Poison бих препоръчал да прочете книгата на Христо Маджаров 'Новата култура през епохата на Водолея', бих могъл да й услужа с нея, ако желае, намирам се във Варна.

Мнението ми относно най-различни Апокалипсиси и чутовни битки, е неще като това за Втората Световна Война - всеки бие всеки без да се запитва дали наистина е необходимо. Когато нещата в ментален план са назряли, в астралния и физическия се случват неминуемо и вече е късно да се променят...[/quote]
Аватар
Ivelin

Мнениеот Fire_And_Steel » 08 Юли 2005, 15:36

Сигурно сте чели, че славянската раса ще има ключова роля в настъпващата епоха на Водолея и мисля, че всички трябва да работим като се съобразяваме с това.

дамм ... и по специално българите като народа който ще донесе духовно просвещение на човечеството в епохата на Водолея и би трябвало да даде този старт който ще накара човечеството да започне да се осъзнава.Обаче без яко "отръскване" и "отсяване" няма да влезем в епохата на Водолея, димек- май още ни е малко раничко... 8) или поне аз така си мисля.
Ще си стане това което трябва да си ситане -и да го мислим и да не го мислим тва е положението. Не може никой за ден или два да промени мисленето или съзнанието на 6 милиарда души.
Аватар
Fire_And_Steel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Звездичка » 08 Юли 2005, 16:03

дамм ... и по специално българите като народа който ще донесе духовно просвещение на човечеството в епохата на Водолея

Това звучи много интересно, но лично на мен се струва нелогично и твърде малко вероятно. :roll: Но може и да не е така.
Ivelin, в тази книга, която посочи, на Христо Маджаров, ли го прочете? Ако не те затруднява, кажи нещо повече по въпроса. Може би има убедителни аргументи, които защитават тази теория. Защото, ако е така, би било прекрасно.:wink:

Не може никой за ден или два да промени мисленето или съзнанието на 6 милиарда души

Разбира се, че не може. Никой не е казал, че НЯКОЙ ще промени мисленето на хората, нито пък, че ще бъде лесно. Искат се усилия, воля и много компромиси. НИКОЙ не може да промени мисленето на никого. Тази промяна ще стане индивидуално за всеки и всеки трябва да положи определени усилия, за да я постигне.
Iehi Aour.
Аватар
Звездичка
MagicGateBg Приятел

Мнениеот till_it_sleeps » 08 Юли 2005, 16:03

забелязали ли сте, че повечето дето го пропвядват това, че спасението ще дойде от изтока са или руснаци, или разни наши съседи...не че не ми харесва идеята България да спаси света...ама това повече ми звучи като хвалене и самореклама. демек ний може и да сме бедни, ама в нас е истината (не, че не е вярно до известна степен). обаче това, което проповядват тези автори е сцена на сегашната ситуация само, че обрърната диаметрално противополжно...гадната капиталистическа Америка ще западне, пък Русия ще стане най-могъща и ще владее света отново. това не е еволюция. еволюцията е тогава, когато се промени ЦЯЛОТО човечество-независимо от цвят пол или националност.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 09 Юли 2005, 08:15

Мисля си , че това "затриване" си е просто част от нещата .Нищо не се губи, просто ние не знаем достатъчно :roll:
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Poison » 09 Юли 2005, 14:13

Пълни глупости са това. Стига с тия епохи. Всеки народ вярва в нещо. Това ми звучи като зодиите - 12 на брой, китайските други, еврейските други, зодии на цветята, зодии на животните, зодии на дърветата и разни ей такива ала-бала дето вече човек не знае ква зодия е и в каква година живее.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 09 Юли 2005, 20:38

Такам...
Някой попита за репликата ми за битката.
Обяснявам: Да, имах нещо конкретно предвид. Но не битка "добро/зло". Тези двете като понятия в природата не съществуват. Имах предвид битката "баланс/ред". Просто битката за това дали всичко пак ще започне отначало, или ще продължи.

След това... А защо да не са българите тези, които ще доведат до промяна? Не забравяйте, че в БГ има много повече енергийни центрове, отколкото в другите държави. Замисляли ли сте се някога, че българчетата усвояват магическите приоми ПЪТИ по-бързо от другите? Виждал съм "хлапета", които усвояват за седмици техники и знания, за които са нужни месеци, понякога години.

Поизън, както писах и другаде- какво правиш тук, след като не вярваш в нищо от това, което се говори из форума? Това да обявяваш всичко за пълни глупости и безмислици е проява на лош вкус и грубост. Извинявай, но искам да знаеш, че много от хората не само вярват във всичко това, но и са доста сериозни относно окултните си занимания и разсъждения. Нямам нищо против теб, но щом смяташ, че въпросите с които се занимаваме са глупост, защо продължаваш да се занимаваш и ти самата?
Прощавай, ако те обиждам с думите си- не това е целта ми.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот till_it_sleeps » 09 Юли 2005, 20:56

ХаоС, много си ми интересен (без ирония). Говориш така, всякаш знаеш неща, които ние обикновените хора не знаем. Твоята персона ме е заинтригувала отдавна. Само не знам защо никога не говориш конкретно, а всичко става с намеци, недомлъвки и метафори. Кажи нещо повече за себе си. Не те моля да ми разкажеш биографията си, а малко да конкретизираш вижданията си, наистина ми е любопитно да чуя твоето виждане. От къде си мислиш, че идваш, какво си като не си 'човек', какви са тези неща, стрщу които все се бориш и тн и тн... :wink:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 09 Юли 2005, 21:15

Тил, с удоволствие бих ти изложил всичко, което питаш директно и в прав текст. Аз самия мразя да се налага да увъртам и да замазвам нещата.
Но не само аз решавам какво мога и не мога да разкрия.
Налага се да прикривам някои неща и да ви оставям да се досещате за други просто като мярка за сигурност и по една-две други причини.
Все пак всеки си има врагове, а аз не знам дали някой от моите и от тези на хората с които сме заедно, не се навърта тук.
Прощавай.

Прати ЛС и може и да ти "снеса" малко повече... :)
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Ivelin » 11 Юли 2005, 08:59

Здравейте

В светлината на учението на Беинса Дуно, Христо Маджаров разкрива какви са изминалите епохи и какво ни чака през предстоящата епоха на Водолея.
Изминалият 20 век е бил апогеят на сегашната епоха, характеризираща се с максимално обръщане на съзнанието към материалният свят. Затова и през този век са се случили толкова събития свързани с открития в областта на физика,химия,биология... затова се случиха и тези огромни по мащабите си войни. Епохата на Водолея ще бъде характеризирана с обръщане на съзнанието към духовната същност на човека и се очаква нейният център да бъдат славянските народи (не съм изказвал мнение точно кой), така както сега основни движещи сили са САЩ и някои държави от Западна Европа.

Относно източниците на такива знания - не мисля, че само българи и руснаци дават подобни предвиждания. Книгата на Max Heindel "Космогония на Розенкройцерите" третира въпроса по същият начин... Препоръчвам ви да се запознаете с този трактат.

Аз лично в моя живот най-много съм се повлиял от учението на Bo Yin Ra, което не мога да нарека точно школа за приложна магия, а по-скоро светлина за Пътя по който човек може да открие живият Бог в себе си, с всички последици неизбежно следващи този факт. А по времето на извървяване на този Път, се случват ред неща окачестявани от мнозина като "магия"...

Но мисля, че се отклоняваме много от конкретната тема на този форум и подобно обсъждане може да направим на друго място в MagicGate.

Аватар
Ivelin

Предишна

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор