Магически опит.

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот WandaBlenda » 09 Фев 2006, 06:39

Може и да си прав за евокациите,но го има и това 4е мозъка вероятно си почива и за времето в което е в покой получава възможноста да обработи новопостъпилата информация на подсъзнателно ниво и да я пренареди отсявайки полезното и правилното от шкартото.И когато дадената дейност се активизира наново имаш макар и неосъзнат нов и по ефективен метод за обработка на новата информация.Пък и защо винаги трябва да отдаваме новопоявилите се умения на външни фактори.Нека имаме вяра в способносте си и възможноста да се справим със всичко със собствени сили.Всъщност самото постигане на добри резултати неминуемо ти дава самочувствие и увереност, а тези два фактора са решаващи за всеки един напредък.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AZA » 12 Фев 2006, 01:46

ChaoS написа:Мдам...
Не е задължително да започнеш да се олицетворяваш с някой друг.
Но е много гадно ако започнеш да ставаш "послушно кученце".
От ТОВа трябва да се пази човек най-много.

... и вълк , тва е чертата , която най много мразя в саебе си ... а и не само аз ;) Нали Тил ?:) :) :)
Когато обичам - обичам .. прекалено много .. хващам се и държа .. не пускам , което се сещате до къде води. До никъде ! За това ... подписа ми :)
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот till_it_sleeps » 12 Фев 2006, 03:33

а, то кой не я мрази таз черта, и у кой липсва- това си е чисто човешки придатък. просто понякога непоказването влияе по-благотворно на външите фактори, но не и на тези отвътре (за съжаление :) ). пример- лицето Бъ :mrgreen:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот dendi » 12 Фев 2006, 17:05

Ми харесвам магията от доста отдавна, но повече ми харесва призоваване на духове...е след като го споменах явно повечето от вас се досещат че в историята ми става въпрос за духове.Ее..

Беше ясен и слънчев ден(с една дума - лято е) аз и още четири момичета много обичахме да си говорим за духове(вече не чак толкова - просто нямаме време).Решихме всесто само да приказваме ами и да действаме.Решихме да призовем дух но не просто да го призовем и да ни се яви, ами духът който викаме да се всели в една от нас.Аз бях "жертвата".Бяхме в една от момичетата.Дръпнахме пердетата така че да стане тъмно, но не дотолкова че да не се вижда нищо....Бях легнала посредата на кръга който те бяха оформили.(Няма да се впускам в подробности на формата по която седяха и ритуала на призоваването започна(няма да се впускам в подробности в каква поза бяха седнали и какво заклинание използваха).Е ако не се беше случило нищо нямаше да разкажа историята затова е ясно че духът наистина се всели в мен.След като се е вселил в мен не знам какво е ставало.Казаха ми че са го разпитвали въпроси как живее и дали духовете си служат с магия.
След време това се усвоява.И Призоваването ставаше само с мисловна концентрация.Спрях да го практикувам(поради причини които не бих искала да обсъждам) и способноста малко по - малко отлиташе...

Това е...
Без светлина и мрак
Всичко е едно
Аватар
dendi
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shadow Mage » 12 Фев 2006, 19:16

Денди ми напомни за една случка от преди няколко години :)
Тогава още следвах в университета, имах няколко приятели, които си бяха направили метъл-група. Покрай тях се запознах и с друг маг, който се занимаваше с инвокации на духове в други хора. Един от тях беше и едно от момчетата от групата. Една вечер, на кафе те се бяха отделили на съседна маса и си говореха нещо, както се оказа по-късно магът беше вселил дух в него (за пореден път мисля). След като тръгнахме да се прибираме всички разбрахме, че духът е все още в него, и са се уговорили да го освободи на следващия ден. Така, че и няколко човека от нас имаха възможност да поговорят с духа :).
Този, същия маг една вечер, скоро след това мисля ме попита дали и аз съм съгласен да всели такъв дух в мен. Тогава другото момче отсъстваше, но ми беше чудно как при положение че имаше още няколко човека, които се интересуваха от тези неща е избрал мен (тогава почти не практикувах, още по-малко се занимавах с евокации и инвокации). Та аз се съгласих и отидохме у тях. Трябваше да заспя за да повика той духа в мен, но след около половин часови усилия не стана и решихме че няма смисъл да се мъчим повече. Така и приключиха опитите ни на този етап. Мисля си че е видял някакви медиумни заложби в мен, при положение че имаше достатъчно други хора под ръка, които също споделяха идеите му :).
Денди: Съвсем нормално е това да не помниш нищо от времето, в което в теб е вселен дух. Така че това не е повод за притеснение - най-много да те е яд малко че не си успял и ти да го разпиташ ;)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот dendi » 12 Фев 2006, 20:16

Че не се притеснявах не се...ама на яд ме че и после те с половинчати изречения ми обясняваха кво са си "бъбрили"
А пък твоето ми приличаше на примамка към стаята че после в леголо(много филми гледам...)

П.С:Моля някой от модераторите да истрие един от по горните ми постове(дето се повтарят(то други няма ама аз да отучня)), че нета пак ми играе номера
Без светлина и мрак
Всичко е едно
Аватар
dendi
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Der_Tod » 12 Фев 2006, 21:09

Ами.. като повечето от вас, то и аз имам влечение към магията от съвсем малка. Изразено по един или друг начин. (; Първо започнах да чета всичко за българския фолклор.. после фентъзи, и разни други по - леки книжки от този тип. Докато веднъж, като бях на село при баба ми лятото, се бях качила на горния етаж да си търся нещо за четене, попаднах на някакви книги на баща ми. Една от тях, "Учение и ритуал на висшата магия". Мамка му, не можах да повярвам.. :mrgreen: той дето е ебаси скептика, едва ли не, винаги ми е натяквал неудобрението си към окултизма и е подтискал у мен желанието да се занимавам с това.. абе, с една дума - мъгъл. ((; Тъй де, тогава прочетох първата си сериозна книга. Като се прибрах в къщи, започнах да си копувам повече книги, заинтересувах се по - сериозно и.. след време да практикувам някои дребни ритуалчета. Оттогава започнаха да ми се случват куп странни неща.. като се замисля, може би и преди това ми са се случвали. Но просто не съм обръщала внимание, не съм отдавала значение, не съм намирала скрит смисъл и тн.. Например, един път, като бях съвсем малка.. на 5 някъде, или 6. Бях с наще при леля ми за 2 вечери. Беше лято.. юли мисля, малко след рождения ми ден. Събуждам се сутринта, и понеже спя на горния етаж слизам самичка. Имаме ограда, която гледа право към улицата.. и всъщност всичко ми беше като просъница. На улицата беше напълно безлюдно, което си е направо странно, защото там е шосе и обикновено минават много коли, но този път.. нямаше никого. Подчертавам, нямаше и нищо. И за част от секундата, през която аз се обърнах и си продължих надолу чух лай. И там имаше две кучета.. а е практически невъзможно тези кучета да се озоват там за толкова малко време. Предполага се, че поне съм щяла да ги забележа отдалеч. Така де.. кучетата бяха еднакви по порода. Само дето едното беше чисто бяло, а другото чисто черно. И така както си стояха и се гледаха, се нахвърлиха едно срещу друго. На черното куче му нямаше нищо, а бялото беше цялото в кръв.. и така до края. После бялото накуцвайки си замина по левия път, а черното по десния. Като слезнах долу, там ме чакаше само майка ми. Леля ми я бяха отвели по спешност в болница. А преди това беше съвсем здрава.. никога не е боледувала сериозно. И до ден днешен мисля, че това има нещо общо с кучетата. (:
Друга, която се случи съвсем наскоро. Беше деня преди Декаденс феста във Варна. Бях в хотела с една приятелка и се бяхме излегнали на диваните.. тя на единия, аз на другия. Тя обаче спеше за разлика от мен, или поне така мисля. Аз само си бях притворила очите и си зяпах нещо в прозореца. След малко чувам, че сестра ми влиза в стаята.. но така де, сестра ми не беше в хотела. Всъщност не беше и във Варна. Но незнайно защо, аз съвсем изключих този факт от съзнанието си. Влиза тя и идва и ми мята едно одеяло отгоре да не изстина. (; Мята и едно на момичето до мен. А аз най - спокойно промърморвам нещо и продължавам да си зяпам. След малко тя излиза от стаята и момичето до мен се поразбуди и вика 'тва майка ти ли беше', след която реплика, аз се усетих.. че практически сестра ми няма начин да е в хотела. Станах и отидох да питам майка ми дали е тук, но тя естествено ми отговори, че не е .. Питах я и дали е идвала да ни завива, но отговора пак беше не. И сега съм сигурна, че не си въобразявах. Нито съм сънувала. Защото и приятелката ми го усети, а най - странното е че не намирам смисъл в цялата история .. след това не се случи нищо де.
The Death will come to us all...
Аватар
Der_Tod
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shadow Mage » 14 Фев 2006, 10:06

Ами Денди, притисни по-силно приятелките си да ти кажат точно за какво са си говорили с духа :). Не ги оставяй да увъртата с половинчати отговори ;). Това, че си спряла да го практикуваш още не е гаранция че способността ти е отлетяла и не може да се върне ;)
И интаресно защо даваш в детайлите си, че си Марс, а всъщност си Венера май :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 15 Фев 2006, 15:25

Тц тц тц. Мислех че тука ще има истински истории ма май повечето са я почнали с фантазирането. Бе на кой да вярвяш незнам. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 15 Фев 2006, 19:54

Вярно Пойзън...на кой да вярваш...? Егати си му и случките
Mell

Мнениеот dendi » 16 Фев 2006, 08:44

Shadow Mage написа:Ами Денди, притисни по-силно приятелките си да ти кажат точно за какво са си говорили с духа :). Не ги оставяй да увъртата с половинчати отговори ;). Това, че си спряла да го практикуваш още не е гаранция че способността ти е отлетяла и не може да се върне ;)
И интаресно защо даваш в детайлите си, че си Марс, а всъщност си Венера май :)

Ми то и един приятел ми казва същото, но и да я има още тази "способност" нямам намерение да я търся в мен.
И аз незнам коя планета съм точно един път съм Марс друг път Венера а понякога ми показват че съм Слънце :roll:
Вече разбрах всичко за което са си говорили и им казах че ако това нещо някога се повтори ще взимам със себе си диктофон ^^
Poison написа:Тц тц тц. Мислех че тука ще има истински истории ма май повечето са я почнали с фантазирането. Бе на кой да вярвяш незнам.

Ако не ми се беше случило такова нещо и аз щех да помисля че този който си разказва историята лъже...но ако го погледнем от друг ъгъл, защо този който разказа нещо подобно ще лъже като знае че може би някой ще се поинтересува от това повече и ще задълбае навътре в нещата - а това пък води до доста голямо объркване от страна на разказвача и той ще се справи само ако има подготвен сценарий или ако фантазията му е на 100%...
Без светлина и мрак
Всичко е едно
Аватар
dendi
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Melina » 16 Фев 2006, 10:11

Денди, питат те, дали си мъж или жена :)

Хората лъжат, защото могат и така им е угодно, или просто ей така. Въображението не е за подценяване.
А в случая приятелките ти, може да са се поизплашили.
Друг възможен вариянт е, наистина да са се наговорили да те хвърлят по върбите, понеже сам/сама казваш, че не знаеш какво е станало. И не става ясно от това, което казваш какво се е случило
"Ако не ми се беше случило такова нещо и аз щех да помисля че този който си разказва историята лъже..."
Какво е това нещо, нали не помниш? Не мога да схвана.
Питаш се защо ще лъжат, ами запитай се, защо не? Малко повече фън на никого не е излишен :)
Не ме разбирай погрешно, не казвам, че не се е случило, казвам само, че може и да не е :)
So enjoy :) icon_occasion
Аватар
Melina
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот dendi » 16 Фев 2006, 15:58

Момиче съм.

Разбирам недоверието отстрана на повечето от вас.
Може наистина да са ме метнали за това което е казал духът, но въпроса е че наистина имаше чужда материя в тялото ми.
Незнам за какво са си говорили.А и казах че после това един вид призоваване стана по - лесно.Незнаех за какво си говорят но просто вярвам на казаното от тях(до известна степен).
Без светлина и мрак
Всичко е едно
Аватар
dendi
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shadow Mage » 16 Фев 2006, 19:22

Денди, питат те, дали си мъж или жена Smile
Хората лъжат, защото могат и така им е угодно, или просто ей така. Въображението не е за подценяване.
А в случая приятелките ти, може да са се поизплашили.
Друг възможен вариянт е, наистина да са се наговорили да те хвърлят по върбите, понеже сам/сама казваш, че не знаеш какво е станало. И не става ясно от това, което казваш какво се е случило
"Ако не ми се беше случило такова нещо и аз щех да помисля че този който си разказва историята лъже..."
Какво е това нещо, нали не помниш? Не мога да схвана.
Питаш се защо ще лъжат, ами запитай се, защо не? Малко повече фън на никого не е излишен Smile
Не ме разбирай погрешно, не казвам, че не се е случило, казвам само, че може и да не е Smile

Мелина, не питам, просто констатирам :). Това е нормално да не си спомня този, в когото е вселен дух. Ограничението за духа е, че се налага да борави с речника на "обладания" - колкото е по-богат неговия речник, толкова по-лесно и точно духа може да отговори на въпросите на другите или да предаде това, което иска да каже :)

Стара истина е, че за да имаш пълна представа за нещо, трябва да си го изпитал на гърба си било пряко или непряко ;) Така че Денди изобщо не обръщай внимание на сарказъма и недоверието - ти си знаеш кое е истина за теб и кое не :). Другите ако искат да ти вярват, ако искат - не, важно е това, което ти си изпитала. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Melina » 17 Фев 2006, 16:17

Ок Шедоу уместна забележка :wink: относно констатацията.

Дали ще повторя това, което съм казала с други думи, то пак ще значи същото, дали ще се съгласите с мен, няма значение. Няма да дълбая повече, за да се доизясняваме или да нагазваме все по - надълбоко.

И, да, Денди, наистина, важното е, че си го изпитала. :)
Аватар
Melina
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Trismegist » 19 Фев 2006, 08:20

Der_Tod - Интересна е историйката ти,за тия кучета.
Тука обаче много съмнения станаха за тия истории,обаче аз си вярвам,за какво да се съмнявам в неща,които си стават,апък ако лъжеш то си е за теб :)!

Символиката при кучетата е била доста ясна.Победа на злото над доброто-най просто казано.И може да е било поличба и предупреждение за болестта на Леля ти!

За другата история нищо не мога да кажа,ама всеки си има разни невидими защитници,които понякога показват загрижеността и любоета си към нас,дори със завиването ни с одеало :)

Иначе и на мене на 14-02 ми се случиха някои изненадки :)))
Да не говорим какво стана след още два дена.Пак подобни поличби ми се случиха.
Сега като се сетя и тръпки ме побиват пак!Някакъв дядка да те спре в 4:40 вечерта държащ запалена свещ и да ти иска 60 лв за такси.
Хахаах-някой ще каже,че тоя е бил нафиркан или луд,ама човека си изглеждаше доста нормално,а и имаше още съвпадения покрай неговото появяване,които аз си знам.:)A неговото поведение беше предупреждение,за нещо,което ми се случи после.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот weballergy » 24 Юли 2006, 18:59

ChaoS,
би ли ме светнал как се прави това ритуалче за часовете;)
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 24 Юли 2006, 20:03

Уеб, тъй като чисто и просто ме мързи да препрочитам темата и да гледам какво съм писал, тъй като съм я заравил...
Какво за кои часове?

всми... Късно е и това ме обърка.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Предишна

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор