Въпрос към всички софиянци във форума????

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот zaek » 01 Май 2006, 20:24

Сигурно ще прозвучи доста тъпо въпроса ми за което ме извинете но не знам към кого друг да се обърна.Така значи аз и едни мои приятелки който също практикуват от скоро като мен сме решили да направим няколко групови ритуала на открито.Тъй като до сега имаме малко практика и тя е все самостоятелна и на закрито идея нямаме къде в Сф има подходящо място за ритуал на открито.Проблема е че някои от тях са свързани с палене на огън.Там, не съм новобранец и знам как да запаля безопасно огън и да няма проблеми.Лошото е че идея нямаме къде въпреки че познаваме Сф не можем да включим за подходящо място.Та ако някой от вас е практикувал такива ритуали бих искала да ви помоля да ни посъветвате за подходящо място на територията на Сф където хем да е удобно хем да няма много натрапници.Да мислихме по въпроса Витоша но къде там.Много ше сме благодарни за всякакви съвети по въпроса.Искаме да го направим както трябва едновремено с това да почетем Богинята и Бога с някакви дарове.Благодаря още веднъж предварително :oops: icon_thanks
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот heress » 01 Май 2006, 21:44

show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DragonFire » 01 Май 2006, 23:59

zaek написа:Сигурно ще прозвучи доста тъпо въпроса ми за което ме извинете но не знам към кого друг да се обърна.Така значи аз и едни мои приятелки който също практикуват от скоро като мен сме решили да направим няколко групови ритуала на открито.Тъй като до сега имаме малко практика и тя е все самостоятелна и на закрито идея нямаме къде в Сф има подходящо място за ритуал на открито.Проблема е че някои от тях са свързани с палене на огън.Там, не съм новобранец и знам как да запаля безопасно огън и да няма проблеми.Лошото е че идея нямаме къде въпреки че познаваме Сф не можем да включим за подходящо място.Та ако някой от вас е практикувал такива ритуали бих искала да ви помоля да ни посъветвате за подходящо място на територията на Сф където хем да е удобно хем да няма много натрапници.Да мислихме по въпроса Витоша но къде там.Много ше сме благодарни за всякакви съвети по въпроса.Искаме да го направим както трябва едновремено с това да почетем Богинята и Бога с някакви дарове.Благодаря още веднъж предварително :oops: icon_thanks

Ми Заек, за ритуали на открито в София, пробвал съм само в Борисовата градина и то щамански пътувания и драконови ритуали(по- тихи и без екстри като роба, жезъл и т.н., ама е по- добре от нищо). Другия вариант е с приятелките да съберете кинти и да отидете на хижа нейде из Витоша. Зимате си стая в някоя хижа, ползвате я като база, там са ви багажите, а през деня и вечерта ходите из горите за ритуали и медитации, когато свършите ритуалната практика се връщате се в хижата и така. Това си съществува като вариант. Ако не ви се ходи на хижа или нямате възможност, може да пробвате вечер в борисовата градина или в оричката над нея. Готино е за магическа работа там с единственото пояснение, че ще трябва да се лишите от удоволствия от сорта на прекалено голям огън, ритуално облекло или благовониеа(просто на открито благовонието е безсмислено).
Аватар
DragonFire
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 02 Май 2006, 06:42

Има начин да запалите огън вътре в сграда или стая,без да
направите пожар.Използвайте огнеупорна купа-метална или
от йенско стъкло и запалете ром.Аз така правя.Успех:))
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Air » 03 Май 2006, 11:06

В Княжево , близо до къщата ми има перфектно място за тия неща. Представлява поляна с блато посредата, незнам, може и да ти свърши работа. Ако си заинтересован само кажи :)
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 06 Май 2006, 22:17

В Борисовата има няколко места, а и в Южния Парк също...

Но в никакъв случай в Западен Парк".

Иначе в Борисовата при паметника след 12-1 през нощта почти никога не минават хора, дори и сотаджиите, които патрулират денонощно.
А в Южния има даже още по-малко хора, като перфектно място е високата беседка "отдясно" на Правителствена ((ако гледаш правителствена от долу от южния)).
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот DragonFire » 07 Май 2006, 20:44

Air написа:В Княжево , близо до къщата ми има перфектно място за тия неща. Представлява поляна с блато посредата, незнам, може и да ти свърши работа. Ако си заинтересован само кажи :)

Далече си ми, човек, иначе мястото звучи яко. За съжаление в Княжево точно не знам къде да "лагерувам" след ритуалчето.
Аватар
DragonFire
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Air » 07 Май 2006, 21:07

Тия дни мога да направя малко снимки и да си решиш.
От какво имаш нужда за да "лагеруваш"?
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот zaek » 08 Май 2006, 17:10

Много благодаря на всички за помоща и съветите да ви кажа ще са ми от полза и то голямя и Специално на Ариеца благодаря за някои съвети.Air Къде в Княжево по точно имаш предвид аз съм от Сф ама живея малко чак в другия край на града и не познавам квартала добре.наистина ако постнеш някои снимки ще е добре да го видим.Иначе да ти кажа Драгон няма да ми трябва роба или такива неща за ритуалите за които смятмд а сеподготвяме и не е нужен голям огън и малък ще свърши работа.Мерси.Иначе относно Западен парк в първия момент когато стъпих там почуствах нещо...не знам някакъв хлад и ме обзе страх не знам защо но от тогава не съм ходила там и без отв ами е далече но винаги като мина даже покрай него ме побиват тръпки.Идея нямам каво има там но ме е страх така че отпада.Борисовата ми е най близо аз живея до нея но идеята за Княжево най-добра за момента.Благодаря на всички ви още веднъж icon_thanks
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот heress » 08 Май 2006, 17:52

Съвет към всички които не се боят от Западен парк. За мен това е най-подходящото място за черна ритуална практика в софия . Превъзходно действа за некро медитации пракики свързани с танатос ивсякакви други занятия със смърта. Също мястото е много добро за вампирска практика, тъй като както вече казах самия парк те изпразва отвътре, поне при нас беше така. Аз лично усещах как самия парк смуче енергия. Бе преживяването е много вълнуващо, а и до сега всичките практики които сме имали там са се овенчавали със завидни резултати.

Имайте обаче нещо в предвид. Парка е доста коварен, а нощем това съвсем не е най-спокойното място в софия, така че не отивайте там невъоръжени (за предпочитане да носите огнестрелно оръжие), и този път при ритуала не консумирайте алкохол.
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DragonFire » 08 Май 2006, 23:07

Абе, за Западен парк, нещо не ме влече. Имам едни познати скинчета, които ходят там почти всяка вечер в търсене на човек с когото да се сбият. Едва ли бих искал да ме сбарат, докато съм в трансово състояние. Пък и Борисовата градина и без това ми е пъти по- близо.
Нищо вярно- всичко позволено
Аватар
DragonFire
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 10 Май 2006, 09:45

Хм...
Виж, Херес, аз не се боя от Западен Парк. Просто парка не ме харесва. Един ден имах неблагоразумието да се опитам да достигна до сърцето му и да вкуся от мрака му. Да ти кажа, прав си, че е перфектен за тъмни практики. Все пак това е парк, който е бил убит, но е отказал да умре. Виждал съм такива ужасии там, каквито само Ст. Кинг би успял да измисли...

Но се сетих за едно друго доста сносно място за правене на ритуали в СФ, стига горепосочените да не изискват огън и твърде много материали.
До НДК, точно зад паметника, който през целия си живот не можах да разбера какво е, но на мен лично ми прилича на смачкан вестник, има една градинка с катерушки. Сещате ли се? Слиза се надолу, в единия край е стена, в другия са камъни.
Там по пълнолуние е просто идеално за каквито и да било окултни практики- мястото е доста хармонизирано, особенно имайки предвид къде се намира, хората са малко... А луната се вижда и при пълнолуние цялата площадка бива осветена само и единствено от мека бяла светлина.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот zaek » 10 Май 2006, 16:23

И аз казах че изпитвам някакв страх от това место в момента в който влязох там а то е билосамо веднъж и не съм го повторила.А и ми е доста далече.Но това което ChaoS каза ме заинтригува и мен.Ако нямаш нищо против и не те мързи ChaoS би ли ни разказал или казал какво имаш предвид.Просто съм си доста любопитна това е.Извинявай не желя да те притеснявам но ще е интересно да се знае и най вече полезно като предупреждение за разни любопитковци :oops:
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 12 Май 2006, 13:45

Значи ето как стоят нещата със Западен Парк.

Преди години е бил едно прелестно място, пълно с живот и щастливи хора.
Имало е рикши, няколко ЗИДАНИ въртелешки, гигантско виенско колело коне, състезания, красота...
И после...
После бива изоставен. Изтършуван.
Ако забодеш някому нож в гърба така, че острието да излезе през сърцето и гръдния кош ще получиш същия ефект като рана, какъвто е бил и върху парка.
Горепосоченият, обаче, вместо да се примири с промяната е възроптял.
Обгърнал е сърцето сис със мрак и злоба.
Знам, защото съм го виждал. Почувствал... Веднъж направих глупостта да отпия едно малко късче мрак, както казах по-горе. Малко. Незначително... Спрямо всичко останало.
При което не знам каква още трягвдия е станала там, но е станала.
Мястото е покварено.
Изцедено...
Неживо.
Призрачно.
БУКВАЛНО призрачно.
Удивително гадно е изживяването да погледнеш към някое къзче и да видиш призрачни дечица, които призрачно си играят на порутените катерушки...
И да виждаш как радостта им я няма.
Как всичко е просто... Просто би трябвало да е мъртво.

Моят личен най-стряскащ спомен от онова място, като изключим сърцето му, е свързан с един пиедестал, на който на времето е седял нечий бюст.
Помня с твърде дребни детайли, как в/у горепосочения беше клекнал един шут. Слаб. Дълъг. С шапка със звънчета... ГОЛЕМИ и ОСТРИ ЗЪБИ и отпуснати ръце, които държаха нещо, от което се стичаше кръв по пиедестала.
Е съжалявам, но съм готов да се закълна, че не беше просто игричка на болното ми създание.

Та за това не препоръчвам мястото.

А да, ето нещо интересно.
На другия ден, след като бях взел къзче от мрака му аз пак се върнах там.
Сутринта на тоя ден пред входа на парка беше станала доста неприятне верижна катастрофа.
А черупката от мрак, болка и горчилка около сърцето беше като непокътната.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот debika » 12 Май 2006, 20:33

потресена съм , може би си следващия Ствън Кинг !!!!!!
Аватар
debika
Модератор

Мнениеот FireSun's Viking » 12 Май 2006, 20:41

Не може би а е следващия Кинг, иначе това където го описа по горе бих казал само, вижте красотата на мрака. icon_badgrin
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот wolf_kohen » 12 Май 2006, 21:38

Много интересно ми стана от всички описания на Западния Парк. Това обясни какво е причинявало усещанията ми в него... Не знаех до сега за тези неща, и си мислех, че можеби аз и парка нещо не си допадаме...
IEHVI ADONAI HEILII
Аватар
wolf_kohen
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 13 Май 2006, 06:47

Аз?
Кинг?
ХАХАХАХАХА!!!
Не.
Аз описах само това, което видях и преживях.
Пък и предпочиам Зелазни пред Кинг.
Да не говорим за Майкъл Маршал смит.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Следваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор