Как да разбера?

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Black cat » 14 Ное 2004, 15:49

Как да разбера дали ставам за магьосница, за жрица или въобще за нещо окултно? Това, че тази сфера ме вълнува достатъчно ли е?
Човек може ли да се научи на нещо такова или просто се ражда такъв, с нещо вродено?
Помогнете ми да разбера това, има ли въобще някакви тестове, изпитания или начин да изпробвам силата си? Искам да знам дали ставам или не ставам за магията? Как да разбера с кое да се захвана, това въпрос на личен избор ли е или просто ставам за едно, а за друго не?
Black cat

Мнениеот Гост » 14 Ное 2004, 17:47

Какво значи те вълнува ? Искаш да си различна, да се покажеш пред другите, да ги контрулираш и манипулираш без те да знаят, да парадираш с власта си.... - или просто да откриеш себе си. Знам че на тези въпроси доста трудно можеш да си отговориш, защото егото ще ги отхвърли веднага "как може ти да искаш власт" - това е безумие :)) ама в корените при доста от хората проблема е такъв, ако е проблем изобщо.

Знам че и тези въпроси идват след доста "практика" или по точно след известна степен еволюция.. разбира се не е гаранция, че ако почнеш да задълбаваш в магията ще постигнеш по високо ново на осъзнаване... примерите за такива сривове в хора са много, даже и в този клуб пишат разни такива, които претендират че са в "занаята :)" от деца, и били и "в минали животи също от занаята !?! wtf" ама на ниво осъзнаване и еволюция са ... трагедия. Така че не е гаранция никаква.

Всеки "става за това". Това не е нещо външно - то е игра и като всяко дете си играе и за всеки човек не е проблем. Единствено те спира ти самата как приемаш света, предрасъдъци и тем подобни .... :) Насока никои неможе да ти даде, както и всеки които се опита по скоро ще ти попречи. Ако те влече нещо просто го направи и не слушаи никои какво ти казва "било лошо, черна магия, зелена магия, било хубаво и т.н." - ти си решаваш какво е и дали е добре за теб. Дори да не е ти си търпиш последиците така че няма проблеми.

Тестовете и изпитанията могат само да те разочароват. Те са направени за да се докажеш пред някои. За себе си ти самата ще знаеш какво можеш и какво не когато го можеш, за пред себе си не ти трябват.

Човека се ражда човек, живее като животно и умира като човек... изборът ти е дали ще живееш като животно или ще продължиш като човек :)))) това е моята гледна точка за момента
Гост

Мнениеот Black cat » 15 Ное 2004, 16:07

Хубаво, ама как все пак да разбера към какво да се насоча?
Знам че магията стои точно между доброто и злото. Това значи, че аз ще съм някъде по средата. Хубаво....тогава ще попитам от къде да си набавя тези магични букви, азбуки, книги със заклинания и атрибути? Нали трябва да събера всичко нужно за да започна да практикувам?
Black cat

Мнениеот EliKarim » 15 Ное 2004, 16:20

Скъпа Black cat, мисля че избързваш малко по отношение на атрибутите, азбуките и въобще с практиката! Нали питаш към какво да се насочиш?! То тогава ако не си се насочила към нещо определено, как да избереш нужните атрибути. А и първо е нужна много теория за да достигнеш практиката. Повярвай ми.
Мисля, че по отношение на това към кое да се насочиш ти просто трябва сама да решиш. Ако сега ти кажа насочи се към сатанизъм или към вещерство....или каквото и да било то няма да е правилно. Това е въпрос единствено на личен избор. Няма тестове за това.
Защо са ти книги със заклинания?! За това е рано. В магията нещата трябва да се знаят добре преди да се прилагат, защото ако не си наясно какво правиш най-много да си навлечеш някой проблем.
Ти от кое все пак се интересуваш повече?
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Гост » 16 Ное 2004, 16:56

Ами ако ми кажеш какво правят сатанистите може да преценя че това е точно за мен. Аз наистина не съм се ориентирала. харесва ми точно този тип магия където като "Вещиците от Истуик" се правят магии.
Впрочем това каква магия е? А каква е тази на Мерелин?
Искам да попитам и какво се прави със светените масла...това ще го предложа в друга страница?
Гост

Мнениеот EliKarim » 17 Ное 2004, 23:20

Оххх....
Ами във филма "Вещиците от Истуик" нещата стоят малко като в приказка. Мисля, че има смесване на вуду, уика, може би обея и незнам още какво... Хайде сега попитай ме и за "Хари Потър"!!!
Не, че съм спец или много знаеща, но ми се струва много наивно и детско увлечението по могьосничество от филм или от разказ. Това за Мерилин е легенда, но дори и да не е това не е достатъчно за да те ориентира какво искаш.
Питаш за светените масла? Тази тема си заслужава да бъде коментирана отделно, светеното масло, аромотерапията и свещите са важна част от практиката. При теб обаче ми се струва твърде рано. Естествено, не е лошо да искаш да научиш...ако си упорита може и да успееш :mrgreen:
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Black cat » 18 Ное 2004, 16:26

Че защо да не попитам? При Хари Потър магията не е ли като тази която наистина съществува? Е не чак същата ама подобна?
Разкажете ми моля ви легендата за Мерилин? Наистина съм много заинтиргувана.
Мисля, че се увличам по спиритуализъм и евокация.
Black cat

Мнениеот arcopal » 18 Ное 2004, 17:40

Ужас! Трябва да се спре ползването на думата "Магия" в този форум и сайт за да не се бъркат "начеващите живота" с филми, приказки, легенди и тем подобни!

1.Доколкото ми е известно за филма "Вещиците от Ийстуик" бе една голяма Издънка, в смисъл че Истинските Вещици ОСЪДИХА създателите му за това, че създават ИЗМИСЛИЦИ ЗА ИЗКУСТВОТО и пълнят главите на хората с ПЪЛНИ ГЛУБПОСТИ НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТТА!

2.Същото се отнася и до "Хари Потър", Приложна Магия, Любовта на Вещицата, Матрицата, Пришълецът(и четирите му части), ...

3.Възможно е един филм или книга да са ВДЪХНОВЕНИ от Истината, но ТЕ СА ИЗМИСЛИЦА НА АВТОРИТЕ, филмите имат за цел да развличат, не да покамват Истината такава каквато е! Изключение правят ДОКУМЕНТАЛНИТЕ ФИЛМИ... а аз си мисля че по-горе посочените нито един не е!!!

4.<<Мерилин>> Какво е пък това животно???? Мерилин Монро определено е била "магьосница", но в една област която е извън тематиката на този форум! НОООО може би става дума за Мерлин!!!! ОНзи митичен келтски друид, учител на крал Артур! Даааа, това е по-вероятно! Та той си е просто НАЙ-ИЗВЕСТНИЯ КЕЛТСКИ ДРУИД и като такъв практикувал е Келтска Магия!

7.отделен е въпросът, че някои Учители разделят "Курса по келтска магия" на: келтска и скандинавска
а след това го "усъвършенстват":
скандинавска, келтска, авалонска, друидска, мерлинова (а може вече и още да са се пръкнали)

8.<<Знам че магията стои точно между доброто и злото.>> Моля да бъда извинен, следва чиста проба заяждане: ОТКЪДЕ ЗНАЕШ?!?!? Ами ако не е така!? Ако магията е, както казва "дядо поп Петко", "Сатанинска рожба", тогава какво?

Но да кажем че си права! Някои също казват, че "Магията е просто инструмент!" - хубаво, ама и браузърът е просто инструмент за да си сърфирам из нета! Е КАЖЕТЕ тогава къде точно "между доброто и злото" стои браузърът!?

9.<<Това значи, че аз ще съм някъде по средата.>>
Що пък точно по средата - секи си прави каквотго иска! Кеф ти - урочасвай сички наред, само да те издразнят малко; кеф ти пиши се милосърдна сестра и върви да лечителстваш; кеф ти - пиши се "експерт по разваляне на магии" и върви да "разваляш" направеното от "колегите - черни магове"! Всичко си е въпрос на ИЗБОР!

10.<<тогава ще попитам от къде да си набавя тези магични букви, азбуки, книги със заклинания и атрибути? Нали трябва да събера всичко нужно за да започна да практикувам?>>
това ми напомня за едни мои познати от времето когато бях студент в Техническия Университет! Та те си основаха кръжок по Роботика и... се захванаха да купуват отверки, гаечни ключове, линии, моливи, пергели... неща напълно безполезни когато става дума за МИКРОСХЕМИ! Верно е че си купиха и поялници, пинсети и многао други полезни неща, НОООО... доколкото съм в течение(а аз съм, защото редовно се осведомявам за напредъка в катедра роботика - това ми е специалността) ТЕ ВСЕ ОЩЕ НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ!!! А вече минаха над 5 тодини!

ИЗВОД>> Инструменти не са нужни, за да почнеш да правиш нещо, но АКО почнеш да правиш, и АКО ти потрябва инструмент, ТОГАВА е СМИДСЛЕНО да си го купиш! Иначе само си пълниш къщата с боклук!

------------------------
11.Black cat, на колко години си и какво знаеш за Магията ВЪОБЩЕ!? Срещала ли си се с нея? Познаваш ли или чувала ли си за някой практикуващ? Какво са ти казвали/расказвали родителите и познатите за Магията? Чела ли си НЯКАКВА "документална" книга посветена на Магията? И тем подобни въпроси...

НЯМА СМИСЪЛ ДА ТИ ДАВАМЕ СЪВЕТИ, АКО НЕ ЗНАЕМ КАКВО ЗНАЕШ ТИ?
Аватар
arcopal
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 18 Ное 2004, 20:10

Виж сега Black cat, ще ми се да знам и аз на колко години си? Напълно съм съгласна с arcopal, мисля, че понятието "магия" тук се слива с фантастиката, филмите и приказките...
Между другото има и анимационни филми за друидския маг Мерлин, а също така има филмче и за Миракулес...май само за тях не си попитала!
Трябва да знаеш обаче, че вероятно бъркаш понятията спиритизъм и спиритуализъм. Спиритизмът е учение, според което може да се влиза в контакт с духове на мъртъвци. Спиритуализмът е нещо различно. Това е философско учение на ония, които мислят че битието има духовна същност, че тялото и духът са прояви на духът...
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Марио » 10 Яну 2005, 21:28

Знам че магията стои точно между доброто и злото.

Black cat не съм съгласен с това;).Магията е една,различни са начините,по които се използва.Е това е според мене де;)))

Eli а за това,че първо трябва нещата да се усвоят на теория съм напълно съгласен с тебе :mrgreen: Магията не е шега работа и преди да се започне с практиката трябва първо да се изучи теорията,защото ако не си запознат можеш много да си изпатиш.

Искам само да добавя нещо за Хари Потър.Поредицата за тва момче е супер!До ся съм чел сичките книги поне по 2-3 пъти:)))И нямам търпение да излезе и 6тата част-Хари Потър и нечистокръвния принц,която ще излезе до колкото се знае през юни-юли.Просто книгите са супер:))Е аз си харесвам приказките може би за тва хихи:)
Ама трябва да се добави,че книгата просто няма нищо общо с деиствителността нищо,че четох някви бъртвежи на някъв си свещеник ,че тази приказка била "ръковотство по окултизъм"ХАХАХХА

Black cat ако се интересуваш от евокация и т.н. ти препоръчвам "призоваване на духове" на Константинос.Иначе ти препоръчвам и "Съвременна магия"-Това е супер книга за висшата магия,т.е церемониалната магия.

arcopal
ИЗВОД>> Инструменти не са нужни, за да почнеш да правиш нещо, но АКО почнеш да правиш, и АКО ти потрябва инструмент, ТОГАВА е СМИДСЛЕНО да си го купиш!

Е това вече ме разби от всякъде,напълни ми душата.Супер Изказване
:mrgreen: и напълно правилно естествено:)

А ся пък ще цитирам Константинос(един супер писател,нищо,че съм му чел само една книга)
Филмите се правят единствено,за да забавляват.Когато хората гледат филми,те не очакват да видят някакво вдъхновение или философско учение,а да преживеят ужас или фантазия.Факт е че най успешните филми са тези,без капка окултна истина в тях.Факт е обаче също,че много хора формулират претставите си за това какво претставлява магията и окултизмът от художествените произведение.Точно това е причината хората да имат погрешна претстава за истинската магия.Но все пак филмите си остават просто измислица.
Горе долу това казваше Константинос по въпроса и май сякаш го е написал за хора като Black cat:)))
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Гост » 10 Яну 2005, 22:44

HELLclan написа:
Eli а за това,че първо трябва нещата да се усвоят на теория съм напълно съгласен с тебе :mrgreen: Магията не е шега работа и преди да се започне с практиката трябва първо да се изучи теорията,защото ако не си запознат можеш много да си изпатиш.

Колкото повече четеш и колкото повече научаваш, толкова повече се отдалечаваш от познанието и трупаш в главата си излишни знания.

Единствено когато изхвърлиш всичките неща като ритуали магия руни таро чакри .............квото ще да е - чак тогава наистина ще разбереш същността на нещата

...До тогава по нищо не се различавате от лелките от канал 2001....
Гост

Мнениеот Марио » 11 Яну 2005, 14:31

Ахаа,значи казваш Мортимус,че не трябва да се чете,така ли?
казваш,че не трябва да се трупат знания,така ли?
или пък ще кажеш,че не трябва и да се практикува а?
Ами в такъв случаи Мортимус какво очакваш?
Да си седим,лежим,ядем и да чакаме някои да ни налее нужната информация с маркуч в мозъка а?

А тва сравнение за "лелките от канал 2001" няма да го коментирам,просто поради факта,че я нямам тази програма.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cord » 11 Яну 2005, 15:10

има се предвит врачки ясновидки и разни подобни човечки ката Сана,светлана,светлина,алена,зелена и т.н.
Аватар
Cord
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Гост » 11 Яну 2005, 22:49

HELLclan написа:Ахаа,значи казваш Мортимус,че не трябва да се чете,така ли?
казваш,че не трябва да се трупат знания,така ли?
или пък ще кажеш,че не трябва и да се практикува а?
Ами в такъв случаи Мортимус какво очакваш?
Да си седим,лежим,ядем и да чакаме някои да ни налее нужната информация с маркуч в мозъка а?

А тва сравнение за "лелките от канал 2001" няма да го коментирам,просто поради факта,че я нямам тази програма.

Мислиш ли че ме интересува какво правиш ?

Както ти казах и в ИРС.. през *** ми е за теб :) - ако и ти се мислиш за много отворен - чакам те заповядай
Гост

Мнениеот Марио » 11 Яну 2005, 23:12

Аха,Мортимус ти май само конфликти търсиш тука в тези форуми а?
Понякога хората чуват това,което искат,а не това което им се казва в вдействителност.
чакам те заповядай

Мортимус с колко години си по голям от мене а?Може би с 10 а?Все едноче сега да отида и на някъф първокласник да се правя на оборотен.Страхлива постъпка.Ако някой не е съгласен с тебе веднага скачаш на бой.По принцип по-възрастните би трябвало да са по мъдри и по-знаещи.Като гледам до сега не си доказал,че си по-голям.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Гост » 12 Яну 2005, 09:15

HELLclan написа:Аха,Мортимус ти май само конфликти търсиш тука в тези форуми а?
Понякога хората чуват това,което искат,а не това което им се казва в вдействителност.
чакам те заповядай

Мортимус с колко години си по голям от мене а?Може би с 10 а?Все едноче сега да отида и на някъф първокласник да се правя на оборотен.Страхлива постъпка.Ако някой не е съгласен с тебе веднага скачаш на бой.По принцип по-възрастните би трябвало да са по мъдри и по-знаещи.Като гледам до сега не си доказал,че си по-голям.

Никой никъде не е споменал за бой - мразя физическото насилие.

Този форум хората който влизат се мислят за големи магьосници и можещи и аз си ги предизвиквам постояно да видя кво толкова могат, ама уви всичко е въздух под налягане

Та така пробвам и теб - ако се мислиш за печен и можещ - давай да те видим

А това за по-възрастните по книгите и телевизилята ли го чете/чу ?

Годините никога не са определящи за нивото осъзнаване на човек или за неговия умствен багаж - така че не съди
Гост

Мнениеот Марио » 12 Яну 2005, 12:52

ако се мислиш за печен и можещ - давай да те видим

Така,значи Мортимус нито се мисля за толкова печен,нито за толкова можещ.Целта ми е да стана можещ и знаещ,защото знанието е могъщество,а аз искам да стана могъщ.

Този форум хората който влизат се мислят за големи магьосници и можещи и аз си ги предизвиквам постояно да видя кво толкова могат, ама уви всичко е въздух под налягане

Истински разбиращият човек не би се подавал на такива провокации.Не мислиш ли,че просто хората в този канал не искат да се занимават с теб,не защото са въздух под налягане,а защото са достатъчно зряли и умни и знаят,че няма смисъл.Какво мислиш по това а?

А това за по-възрастните по книгите и телевизилята ли го чете/чу ?

Мортимус,мисля,че всеки човек знае,че с напредването на възрастта расте и знанието и мъдрста.Така е поне според мене де,тъйче това не съм го чел или слушал,просто мое наблюдение е.
За последното обаче съм сългасен с тебе:
"Годините никога не са определящи за нивото осъзнаване на човек или за неговия умствен багаж." icon_color
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Гост » 12 Яну 2005, 20:37

HELLclan написа:Така,значи Мортимус нито се мисля за толкова печен,нито за толкова можещ.Целта ми е да стана можещ и знаещ,защото знанието е могъщество,а аз искам да стана могъщ.

Да ясно ми е че искаш да станеш могъщ, всеки слаб това цели :) някои му викат комплекси ...

Да ти напомня че това не е Чат - а е Форум правиш ли разлика ? виждам че чатиш - разбираемо е като няма администратори които да си гледат работата :) Мотото е комерсиално преди ефектвно ... магията това цели да става комерсиална, но замисъла на този комерс е друг

Виж ако исках да чата с теб щях да го направя - както видя те игнорирах не ме карай да те игнорирам и тука
Гост

Мнениеот Марио » 12 Яну 2005, 21:09

Да ясно ми е че искаш да станеш могъщ, всеки слаб това цели :) някои му викат комплекси ...

laughing9 хаха точно ти ли Мортимус ми говориш за комплекси.А тва твоито постоянно търсене на конфликти с другите какво е а?хаха
Мортимус всеки човек се стреми към могъществото,тоест съвършенството,тъйче не съм съгласен,че само слабите го правят.Е ти щом се мислиш за толкова съвършен ясна ми е раотата хахаха.

Да ти напомня че това не е Чат - а е Форум правиш ли разлика ?

Мортимус правя разликата,но ти какво искаш?Да си мълча на твоите всякакви провокации а?

Виж ако исках да чата с теб щях да го направя - както видя те игнорирах не ме карай да те игнорирам и тука

icon_badgrin Мортимус ти да не си мислиш,че искам да чатя с тебе а?хаха
За толкова важен ли се имаш Мортимус?хаха
Тогава ти се включих за да разбера просто що за човек си,и разбрах.хаха
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Гост » 12 Яну 2005, 21:28

от тоя постинг видях точно 2 думи
"Мортимус" : "хахаха" - но комент
Гост

Следваща

Назад към В казана на Вещицата