от alistar » 28 Окт 2006, 23:05
Всичко е точно така,но аз имам пред вид,че можете да използвате музиката за да направите ритуал,а не само за медитация!:) Важна е музиката,която Ви зарежда по някакъв начин,но за самия ритуал мисля,че е по-важна емоцията. Ако музиката подхожда на посланието Ви,просто изпейте това от сърце! Или даже не пейте- не трябва да се пее,а да се изрецитира,да се изживее така,че всяка дума да идва от сърцето Ви. Тогава магията ще е там при Вас...Опитайте се да напаснете желанието си така,че всяка сричка,която изпявате да е в унисон с музиката,която сте избрали или сте си измислили. Всеки може да си измисли музика,всеки умее да си тананика,не е необходимо да свирите на някой инструмент,въпреки,че това помага доста...може дори да си направите прогонващ ритуал под формата на кратка песен,което ще е доста по-лесно и бързо за изпълнение. В момента работя над това,но не знам дали би ползвало Вас,защото аз използвам китара,а и ми се струва,че дори да напиша нотите- всеки индивидуално би почувствал различната музика. В магията място за авторитети няма! Всеки би могъл да опита да направи нещо свое. Мисля,че чрез музиката би се получила една доста гъвкава индивидуална система за всеки,който иска да опита! Успех!