Музикална магия?

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот alistar » 21 Сеп 2006, 22:05

Вчера открих нещо странно...Сигурен съм обаче,че работи! Свирех си моя песен на китарата и усетих как въздуха пращи и се пълни с енергия. Та това си е магия! Сега, важно е да пееш от сърце,а не да си певец...И много важен е текста,ако е позитивен-добре,ако не-не ми се мисли...Оказва се обаче,че човек може да пише най-добре,когато е най-нещастен...Тогава и текста и музиката са най-заредени...Оставете си музиката и сменете само текста в съответствие с това,което искате да постигнете...Вибрацията ще остане! Не е нужно мисля, да свирите на някой инструмент за да се получи-просто си измисляте мелодия,която да отговаря на чувствата Ви заедно със текста,описващ ситуацията,която Ви е подтикнала да го направите и едва после сменяте текста със желанието. Успех на всички,които искат да опитат! За себе си,съм сигурен,че работи! Експериментирайте! Аз бих измислял нова мелодия за всяко ново желание,но ми се струва,че това не е толкова важно,би могло да използвате и старата мелодия,ако Ви пасва най-добре...
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Air » 21 Сеп 2006, 22:46

Хммм леля ми постоянно казва че музиката която слушам има мнгоо ниски вибрации, но аз някак си съм пристрастен леко към нея :). Това относно текста - наистина мисля че е важно, дори ид а не го разбираш, това са пак вибрации и подсъзнателно, както знаем езикът няма значение, тъй че...обаче аз намирам и позитивното в тези текстове и затова се чудя дали всъщност ми действа с ниски или високи вибрации - понякога се чуствам зареден с енергия, по-точно не зареден ами сякаш енергията ми се събира и излива наведнъж, и се чудя това добре ли е или е лошо.....
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 22 Сеп 2006, 09:28

Винаги те зарежда с енергия-просто излей душата си и остави магията да си свърши работата,мисля,че няма значение колко пъти ще си пееш...ИУзвади душата си-не мисли за магията,както казва Тодор Колев-"Хвърляш сърцето на масата и почваш да работиш":)
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 22 Сеп 2006, 12:50

Така е, музиката има силно въздействащ ефект при магическата работа, особено ПОДХОДЯЩАТА мелодия...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот alistar » 22 Сеп 2006, 14:17

Да,забравих да спомена...Wizard е прав-подходящата мелодия...Сигурно са малко мелодиите,които не са подходящи,но едва ли ще се получи с някоя чалгия или зайченцето бяло... Аз пробвах с рок-балада,блуус и се получава... Но пак да си кажа-пейте от душа,и ще усетите вибрацията-въздуха в стаята ще се зареди толкова,че да можеш да "пипнеш" енергията... Дори с блуса на Омега ще се получи-повечето си спомнят старите китарни песни от запивките предполагам...Всичко що е бавно и прочувствено ще свърши работа,но текста и душата ще си ги вложите Вие!
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 22 Сеп 2006, 14:22

се чудя дали всъщност ми действа с ниски или високи вибрации
Нямах пред вид вибрацията от тоновете,а вибрация,която е същата,като във произнасянето на заклинание с ВИБРИРАНЕ...Така,че няма значение ниски или високи тонове-ако има резултат-на верен път си,а дали има -няма начин да не го усетиш!:)
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arian Star » 22 Сеп 2006, 16:21

Да, музиката е моят живот и моето спасение понякога! Особено, когато съм тревожно и под стрес пусна си някоя хубава музика и забравям за целия свят около мен. А музиката ми е в кръвта, защото обичам да слушам и да танцувам. А танците, както знаете са част от магическите ритуали:)) В кръвта ми е когато затанцувам, да изпадам в трансови състояние и да виждам тогава висшите светове, да отивам в астрала и да правя ритуална работа:))
Да не говорим за ефекта от танцуването, зарежда с такава енергия, че летиш след това по ежедневните си задачи:))
Обичам етно музиката, но не чалгата. А тази, която има ирланско келтски мотиви, както и всяка друга музика, която носи позитивен заряд, също и рока обожавам:))
icon_flowerface
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 22 Сеп 2006, 19:15

Майка ми е очарована от гласовите ми данни :)
Все повтаря , че ако искам да уморя кучето на съседите да му попея на ушенце.. няма да издържи милото :)
А аз все си пея , дори така се разтоварвам...Въпросът е , че и аз съм усещала подобни....неща ;) КОгато пея.. песен която мисля на момента.. с мелодия на момента , без акомпанимент от инструменти :)
Абе музиката си е вълшебство :)
Така ми се иска да напиша текст по музика.... :oops:
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот alistar » 22 Сеп 2006, 19:50

Скъпа Илюзия:) Напиши текста,пък аз ще ти направя музиката,а ако ми хрумне някое парче-може да ти го пратя да се пробваш с текста,проблема е,че музика и текст си ги пиша заедно и рядко става така,че да имам само музика или само текст...Само гледай на всеки ред да има приблизително еднакъв брой срички за да може да се пее,ако решиш да опиташ...Пишеш страхотно и за мен ще е удоволстие да направя музика по нещо твое.
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Trismegist » 23 Сеп 2006, 14:34

Ее ама как.Та музиката си е едно от най могъщите средства.
Това е вибрацията,мантрата.
Някой беше казал,че вселената е музика.Ами не сте ли чували за музиката на сферите,за музиката на планетите?

Смята се,че духовните хора са музикални и че музикантите хора са духовни хора.

Музиката е свързана с емоционалното състояние,тя може да предизвика емоция или състояние на съзнанието.
Ами това е работа с вибрация,както рисуването.А поезията е подобна работа,защото словото може да предизвика също нужни състояния на съзнанието подобно на музиката.Римуване-тактуване.А често са комбинирани музика и слово.

Ефектът е могъщ,но наистина ако се ползва по предназначение.Ако е за нещо "добро"!
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 25 Сеп 2006, 07:36

Не че нещо... но за музиката на сферите и планетите е съвсем друго нещо - "Окултна философия", Агрипа - това са съответните влияния на планетите, ден, час и т.н. Не се приема буквално ;)
А за това, че вселената е музка - ми така си е. Според мен Вселената е цвят и музика.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Bloody Alibis » 26 Сеп 2006, 06:18

alistar написа:Сигурно са малко мелодиите,които не са подходящи,но едва ли ще се получи с някоя чалгия или зайченцето бяло... Аз пробвах с рок-балада,блуус и се получава...

Ще споря...как така да не стане с чалга,не с всяка,но с доста чалги би трябвало да се получи...аз така например в импровизираното ми топ 10 на любими песни имам една която мн силно ми влияе и то не на кой а на Азис - Целувай ме.Песничката е страшно силна,а сега и като се замисля....кючеците,основата им където е музиката забрави за текста там има главно неща кат барабани и разни такива ударни инструменти да не забравяме,че племената имено под звуците на разни тарамбуки и бла бла са танцували около огъня възхвалявали са боговете и бла бла...най-първичната музика е заложена в чалгата...тъй че това че не обичаш някой стил не означава, че той няма сила, че той е нищо... а и при детските песнички може да се открие нещо, ама трябва да се позамисля, коя песничка конкретно... а сега не ми е до това
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 28 Окт 2006, 12:35

Чалгията е комерсиална музика,в която не откривам нито поезия,нито музика! Та, аз не бих изполвал този бълвоч за да общувам с божественото. Да, не го обичам този "стил",но и не карам никой да се откаже от него! А Азис,въпреки добрия си глас,проби все пак със задника си.Точно това изкуство ми е малко чуждо!
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 28 Окт 2006, 13:02

Лично за мен най добрата музика за ритуал или медитация... е класическа и така наречената Pagan music.
Относно чалгата, според мен за нищо нестава (за такива окултни работи), също рапа и тем подобни. С метал понякога достигам до червен гнозис, също и черен...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 28 Окт 2006, 19:38

Едни от най-магичните" звуци е от флейта , дудук . . . все духови
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот AryanSun » 28 Окт 2006, 20:10

Доста магическа музика,с разни подсъзнателни трикове е тази
на Енигма.Разбира се,не е единствената.Дали една музика
ще е магическа или не...много зависи от този,който я слуша
и интерпретира.Вярно,имам много любими групи като Териън,
Опера 9 и др метъл групи.С магическа енергия ме зарежда и...
(сори,не ми се смейте!) диско музиката от 80те.Някак си енергия
та е мека,магнетична,не знам защо,но мен ме изстрелва в космо
са,докато тази на 90те(дискотечната музика) я усещам доста
странно-някак си болезнена,депресираща,опустошаваща,да не
кажа зомбираща.Не знам защо,но някак инстинктивно я отхвърлям.
Действа опустошително на манипура чакра-на слънчевия сплит.
Усещам да генерира някакъв механизиран ерос,суха енергия,
която действа като наркотик и те оковава.Може би това са мои
интерпретации...

За чалгата бях казал някои неща,че цели също да те окове и
подчини-защото сваля съзнанието в много ниски нива и прави
психиката податлива на влияния.Няма да е много трудно да зом
бирате такъв човек.Защо ли си мисля,че хората,които я обичат
тази музика подсъзнателно им помага да преодолеят някои
емоционални проблеми и неврози?Но това е мое мнение.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот FireSun's Viking » 28 Окт 2006, 20:22

Тук си много прав за чалгата наистина...
А относно групите и изпълнителите които ме "зареждат" едни от тях са
Enya, BLACKMORE'S NIGHT (те най - много), Garmarna... и още много.
Относно класиката най близко осещам Вивалди и Телеман.
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 28 Окт 2006, 20:25

Да не забравяме Бетховен и Бах . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 28 Окт 2006, 20:32

Да Енигма, също така и Ера
А най любими са ми Night wish.
Наистина музиката е важна, но има толкова
различна музика, колкото и различни хора...
Напоследък успявам много да се потопя
и да релаксирам с песните на ACCEPT,
но от албума "Руска рулетка"
Не виждам причина да не можеш да
медитираш на чалгата, естествено, ако това е твоята
музика.Въпреки ,че ми е малко странно песента "Хвани го де..."
до каква медитация може да те доведе.
Mell

Мнениеот alistar » 28 Окт 2006, 23:05

Всичко е точно така,но аз имам пред вид,че можете да използвате музиката за да направите ритуал,а не само за медитация!:) Важна е музиката,която Ви зарежда по някакъв начин,но за самия ритуал мисля,че е по-важна емоцията. Ако музиката подхожда на посланието Ви,просто изпейте това от сърце! Или даже не пейте- не трябва да се пее,а да се изрецитира,да се изживее така,че всяка дума да идва от сърцето Ви. Тогава магията ще е там при Вас...Опитайте се да напаснете желанието си така,че всяка сричка,която изпявате да е в унисон с музиката,която сте избрали или сте си измислили. Всеки може да си измисли музика,всеки умее да си тананика,не е необходимо да свирите на някой инструмент,въпреки,че това помага доста...може дори да си направите прогонващ ритуал под формата на кратка песен,което ще е доста по-лесно и бързо за изпълнение. В момента работя над това,но не знам дали би ползвало Вас,защото аз използвам китара,а и ми се струва,че дори да напиша нотите- всеки индивидуално би почувствал различната музика. В магията място за авторитети няма! Всеки би могъл да опита да направи нещо свое. Мисля,че чрез музиката би се получила една доста гъвкава индивидуална система за всеки,който иска да опита! Успех!
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор