Модератор: EliKarim
кой ми гарантира ли че имало нещо след смъртта. Ами аз сам си гарантирам, дори мога да направя едно скромно залагание в някоя английска букмейкърска къща ако се навият, че има живот след смъртта на тялото.
some_spirit написа:Еклесиаст 1
1Думите на проповедника, Давидовият син, цар в Ерусалим: -
2Суета на суетите, казва проповедникът; Суета на суетите, всичко е суета.
Този израз "суета на суетите" е просто една игра надуми нищо повече. Както забелязвате във второто изречение те признават че под този израз се крие всъщност цялата суета. Но другото което се вижда е че цялата тази 2 точка се опитва да ни натекне че нашия целия живот бил една голяма суета. Е не знам за вас ама аз не съм съгласен с това твърдение.
some_spirit написа: 3Каква полза на човека от всичкия му труд, В който се труди под слънцето?
И така тука продължават в същия дух нали видители за какво изобщо живеем ние хората, раждаш се трудиш и после умираш и за какво било всичко това, поколенията си вървели едно след друго и все в тоя дух. Аз поне оставам с впечатлението че трябвало да не се прави нищо щото всичко било преходно и нямало смисъл видите ли.
some_spirit написа: 7Всичките реки се вливат в морето, И пак морето не се напълня; На мястото, дето отиват реките, Там те непрестанно (Еврейски: се връщат да.) отиват.
Сега тука са се олели щото доколкото си спомням имаше една река дето се вливаше в езеро, май Байкалското беше.
some_spirit написа: 8Всичките неща са досадни, - Човек не може да изкаже до колко; Окото не се насища с гледане, нито се напълня ухото със слушане.
Ехе ами тази идиотщина, я си погледнете живота всичко ли в него ви е глупост, ами ако е така то вие ще сте една развалина пред прага на рухването ви. Апък това за окото и ухото и то не е вярно, първо щото не окото гледа ами гледате вие вашият разум и има доста приятни неща за гледане и слушане които могат да доставят голямо удовоствие
some_spirit написа: 9Каквото е станало, това е, което ще стане; И каквото е било извършено, това е, което ще се извърши; И няма нищо ново под слънцето.
Това много прилича на онези американски филми дето дават проповедника на дадена секта как се е запенил от мястото за държени на проповеди и как крещи какво щяло да стане със света и там подобни глупости, сиреч няма мърдане каквото той казва това ще стане той бил проводник на Бога.
some_spirit написа: 10Има ли нещо, за което може да се каже: Виж! това е ново? То е вече станало във вековете, които са били преди нас.
Ами сигурно има доста нови неща, които не са ставали преди във вековете, вие как смятате
some_spirit написа: 14Видях всичките дела, що се вършат под слънцето; И, ето, всичко е суета и гонене на вятър.
това го казаха още в началото ама нали е хубаво да го повторят пак в края на писанието
some_spirit написа:.
16Аз се съвещавах със сърцето си и рекох: Ето, станах велик, и съм умножавал мъдростта си Повече от всички, които са били преди мене в Ерусалим; Да! сърцето ми е имало голяма опитност в мъдрост и знание.
17И предадох сърцето си, за да позная мъдростта, И да позная лудостта и безумието. Познах, че и това е гонене на вятър.
18Защото в многото мъдрост има много досада; И който увеличава знание увеличава и печал.
А пък това последното си е просто една заплаха отправена към хората, защото директно преведено означава че който придобие или се стреми към знания в областта на развитието на съзнанието си го очаква голямо наказание за това че се е докоснал до тайните на така наречениете Богове, запитайте те се защо искат да държат тези знания само за тях си.
some_spirit написа:Хи- хи нищо не си разбрал какво съм написал, само ще ти дам два примера какво съм искал всъщност да кажа, защото не ми барабани по клавиатурата дълго време:
Тука си много прав трябва да си пълен идиот да не го забелжиш това което ти казваш за кръговрата на природните явлвния. ОБАЧЕ ся ще ти напиша какъв е Тайният му смисъл всъщност. А той е че тези процеси ще бъдат ВИНАГИ недостижими за хората и те изобщо да не правят усилия да се добират до знания и истина как става това, как могат да се управляват. И няма мърдане никога няма да научат как стават и да продължавам ли да си живуркат на биологичната си планета и забелижи ДА СЕ РАДВАТ и на това което имат щото и то им било много.
some_spirit написа:И сега второто:"18Защото в многото мъдрост има много досада; И който увеличава знание увеличава и печал. "
Това дето го бях написал наистина си е дна моя гледна точка, която не се различава много от истината. Но сега ще ти направя директен превод на тази им мисъл щото ми писна.
Те имат предвид живота на хората нали как е устроен как има приятни моменти и как и доста неприятни. И идята им че даден човек като става по мъдър , по-умен и като трупа занаия започва да разбира всъщност защо са тези несгоди в живота на човека и защо те се случват. Но понеже той вече естанал доста умен и мъдър той и разбира че тези неща в човешкото общество много трудно биха могли да се оправят и естествено разумното нещо което би трябвало да се случи с човека е да го обхване ПЕЧАЛ щото не може почти нищо да направи по въпроса.
Ахаа... Не съм бил разбрал какво си искал да кажеш. Интересно е след като смисълът е таен ти как го знаеш и още повече - от къде си го научил. Защото едно е да интерпретираш, а съвсем друго е да знаеш смисъла на нещо. Конкретно как така от пасажа с реките става ясно за недостижимостта на тези процеси и в какво се изразява потенциалната им "достижимост" - нека се сетим сами.
some_spirit написа:Първата идея много плавно се прелива във втората, не го ли виждаш.
Защото мисълта им че натрупването на мъдрост води до печал има за цел да ни откаже да стремим към мъдростта и знанията, а пък щом някой иска да ни натресе някоя мисъл, би следвало че някой ако случайно се издигне малко по-нагоре от мъдростта и знанията (има и такива неща) би последвало и голямо наказания.
some_spirit написа:Не е само от това за реките, нали го написах вече:
3Каква полза на човека от всичкия му труд, В който се труди под слънцето?
4Едно поколение преминава, и друго поколение дохожда; А земята вечно стои.
5Също и слънцето изгрява, и слънцето захожда, И бърза да отива към мястото, дето трябва да изгрява.
6Вятърът отива към юг, И се връща към север; Вятърът непрестанно обикаля в отиването си, И пак се връща в своите кръгообращения.
7Всичките реки се вливат в морето, И пак морето не се напълня; На мястото, дето отиват реките, Там те непрестанно (Еврейски: се връщат да.) отиват.
Ей в тези точки от 3 до 7 само това ни се натяква за тази недостижимост (това е твой израз , за мен е нещо много по-обхватно, но става). По-просто не мога да го обясня.
7Всичките реки се вливат в морето, И пак морето не се напълня; На мястото, дето отиват реките, Там те непрестанно (Еврейски: се връщат да.) отиват.
Сега тука са се олели щото доколкото си спомням имаше една река дето се вливаше в езеро, май Байкалското беше.
some_spirit написа:Продължаваме нататък, казват и морето никога не се напълвало щото нали те водните ресурси на Земята били винаги в един кръговрат и затова не се напълва цялто моренце. Кой келеш ми кажи се изразява така БЕ, за да ти покаже кръговрата в биосферата на водата ти дава пример че морето не се напълвало.
some_spirit написа:И стигаме до последното изречение, което всъщност е това: Реките се вливат в моретата, там при делтата на реката и след това доуточняват че водното течение непрестанно си течало и се изливало в морето. Да за мен е голяма глупост. И забележи защо ли това "Там" е с главна буква, ами да РАЗБИРА СЕ, че трябва да е с главна букава иначе няма да има нужното въздействи върху умовете на хората.
Виж какво съм написал в точки 2,3 и 6 и сега в т.7 за реките наистина не съм написал че продължават в същия дух , но то много явно си се вижда. В т.7 исках малко да се побъзикам с тях.