Какво се е случило с форума?

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот ~RaGDolL~ » 05 Юни 2015, 13:38

Здравейте на всички! Както виждате, въпреки че не съм писала много, имам сравнително стара регистрация. През годините минавах от дъжд на вярър да почета, но не кой знае колко често или редовно. Но, разбира се, между тогава и сега ми се случиха доста неща и въртележката на живота така се извъртя, че пак се върнах тук с намерението да участвам по-активно.

Влизам аз и да, добре, нов дизайн, значи нещата се развиват! Обаче къде са хората?? Някак празно и бавно ми се вижда. Има раздели с последни постове отпреди 1-2-3 години... паметта ли ме лъже, или нещата преди бяха много по-активни? Опитах се да се регистрирам, чакам втора седмица за одобрение, не знам Уизард дали си проверява админския мейл, защото му писах два пъти без резултат. Бях си забравила името и паролата на тази регистрация, но в крайна сметка ги налучках.

Та... какво е станало, защо е така? confused2
Аватар
~RaGDolL~
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 19 Фев 2007, 19:55

Мнениеот eXPerience » 13 Юни 2015, 12:59

В повечето случай, когато влизам във форума, има 3, 4, 5 и повече "гости". Хора има, просто не пишат. Е, няма да ги караме насила.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот ~RaGDolL~ » 15 Юни 2015, 08:21

eXPerience написа:В повечето случай, когато влизам във форума, има 3, 4, 5 и повече "гости". Хора има, просто не пишат. Е, няма да ги караме насила.


Вярно че отвреме навреме забелязвам разни гости, и разбира се че няма да ги караме насила :mrgreen:

На мен мисълта ми беше че едно време форумът беше много по-жив, много форумци постваха мнения и си помагаха, спореха, обменяха опит и знания. Темите се движеха постоянно. Сега просто виждам застой и се чудя защо. Иначе се радвам, че Уизард е оставил сайта и форума активни и поддържа домейна и хостинга. Защото мисля че има ценна информация из темите и щеше да е жалко просто така да изчезне.

Аз така или иначе съм тук почти всеки ден и чета разни стари теми и малко по малко си отговарям сама на въпросите, които ми се искаше да задам на хората тук.
Аватар
~RaGDolL~
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 19 Фев 2007, 19:55

Мнениеот nikoj » 21 Юни 2015, 20:55

Надяваме се администраторите и модераторите да са живи и здрави, а не да се отдават на опасни за здравето развлечения по разни планини, особено, когато вали 8)

И да внимават със сексуалните преживявания естествено, че са повод за сексуални зарази confused2
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 147
Регистриран на: 07 Фев 2005, 08:45

Мнениеот Wizard » 14 Авг 2015, 17:29

~RaGDolL~ написа:На мен мисълта ми беше че едно време форумът беше много по-жив, много форумци постваха мнения и си помагаха, спореха, обменяха опит и знания. Темите се движеха постоянно. Сега просто виждам застой и се чудя защо. Иначе се радвам, че Уизард е оставил сайта и форума активни и поддържа домейна и хостинга. Защото мисля че има ценна информация из темите и щеше да е жалко просто така да изчезне.

Аз така или иначе съм тук почти всеки ден и чета разни стари теми и малко по малко си отговарям сама на въпросите, които ми се искаше да задам на хората тук.Привет RaGDolL, радвам се, че имаш още интерес към Магията....
Почти редовно получавам лични съобщения от хора, които са били тук във форума през годините, но истината е, че сега всеки е поел по някакъв житейски път и не им остава много време за форума и Магията като цяло...

А защо няма много хора във форума - ами чисто и просто - не им остава време на хората. MagicGateBg го основахме в същата година, когато се основа и Facebook.... Ако постояно си в социалните мрежи, то няма как да ти остава време и за форуми... Това ще си е направо като целодневна работа.... :)

Не е задължително да си във форума постояно и да го обръщаш на чат програма... Достатъчно е да даваш по нещо качествено, дори и да не се случва толкова на често.

Относно сайта - знам в окаяно състояние е, не съм го изоставил, почти съм го завършил. Остава само да се прехвърлят данните от стария в новия темплейт, но това може да стане и в последствие....

Имаме дарителска сметка, ако някой има желание да дари някакви средства за сайта ще са винаги добре приети и използвани за благото на MagicGateBg!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1256
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Lustre4108 » 20 Авг 2015, 20:08

Ако МГ ти се струва "запустял", опитай да разгледаш другите форуми - окултни и неокултни. Ще видиш, че Интернет форумите, като форма на комуникация са запустели като цяло. И не само в България, ами и по света. Прави ми странно впечатление, че това се случва и със сайтове за запознанства, блогове и пр. Както Уизард каза, сега е на "мода" Фейсбук и масово хората ползват тая социална мрежа. Според разни учени и тя ще запустее след около 30-40 години, да видим...

Като цяло, хората, които се занимават сериозно с нещо, в това число и магия, нямат време да се шлаят из нет-а, а или се занимават сериозно с него или се посвещават на нещо друго, което намират за полезно. Форумите са място, където можеш(евентуално!) да намериш някакви необходими знания или да потърсиш решение на важен проблем за теб, но да се водят дълги диалози и да си прекарваш времето просто приятно е безсмислено. Още повече, ако преминат в кавги, интриги и показване на "кой е по-по-най", както се е случвало преди и в ДИР-а, и ОЛ.БГ, СоМ, тук и други форуми, тогава пребиваването в тях е съвсем безпредметно. Според мен, МГ си върши нужната функция така, както е сега и тя е като справочник на знания. Тук играем ролята главно на преводачи - всеки ползва някаква система или ритуал, която е изпробвал с успех и решава да я сподели.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 166
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот eXPerience » 22 Авг 2015, 01:23

Навсякъде хората са заети. Докато допреди 60-70 години е било достатъчно само мъжът да е на работа, за да издържа себе си, жена си, 2-3 деца и куче (американски модел), то сега и двамата родители трябва да се спукат от работа или да имат елитни професии, за да осигурят всичко нужно на тези деца. Разликата отива в джоба на разни алчни шефове.

Но някои хора започнаха да се усещат. Конкретно в България все по-често чуваме как 100 и не знам си колко хиляди българи (почти 200) до 29 годишна възраст нито учат, нито работят. На хората им писна и тъй като не могат нищо да направят, използват пасивна агресия. Университетите като цяло страдат от недостиг на студенти, а разните собственици на фирми си хапят топките от яд, че конкуренцията намалява и това позволява на работещите да имат претенции. Затова все по-често се организират безплатни обучителни курсове. Да не мислите, че на някого му пука за това дали имате работа? Просто се търси увеличаване на конкуренцията. Когато казват, че няма работна ръка, разбирайте, че няма "робска ръка". Работна ръка има. Все още е трудно човек да си намери работа, но тук вече започва да се усеща тази липса на работници, а ако тенденцията продължи, след 10-20 години ще е така по целия свят (всъщност вече има страни, където е по-зле). Ама тогава пък колко интересно ще стане...

Междувременно хората си търсят някакво ново занимание, нов път, нов смисъл в живота. Някои от тях достигат до форуми, като този. Напълно възможно е MagicGate отново да се напълни с потребители.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Lustre4108 » 25 Авг 2015, 17:31

Вярно е, че реалността не е особено радостна, да не кажа, че тая картина, която ти eXperience, описваш е приказка в сравнение с действителната. В България доста хора тръгнаха да се самозапалват и самоубиват - а истината е, че това не е само в България. Суйдицната депресия днес е хит, тя е истинската чума на 21ви век, а не някакви си вируси. Психиатрите и психолозите по света не стигат и Западът се чуди откъде да внася, то не че в и в нашата мила родина си имаме достатъчно.

Но ще е катастрофа, ако вместо да намерим начин да се справим с реалността, вземем че потърсим евакуация в Интернет пространството. Или по-лошо, в разни "мистични" и 'религиозни" бълнувания! Магията, затова е смятана за нещо различно от последните две(ок, да прибавим и третата помия, окултизмът), защото нейната цел е да въздейства на реалността, да я оформя в съответствие с волята. Ако "магът" започне да заменя реалността за "виртуалното" , киберпространството, за разни "духовни", "божествени" измерения, за други "реалности"(често гарнирани с обилна доза хашиш, ЛСД, хероин и пр)...това означава само едно нещо: че е неуспял маг и завоалира неуспехите си в разни красиво-звучащи, но кухи приказки за "духовност", "отричане от материалното", "търсене на Господ" и прочие и прочие. Погребах доста такива магьосници...
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 166
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот Wizard » 25 Авг 2015, 17:33

eXPerience написа:
Междувременно хората си търсят някакво ново занимание, нов път, нов смисъл в живота. Някои от тях достигат до форуми, като този. Напълно възможно е MagicGate отново да се напълни с потребители.Съдейки по Google Analytics (брояча на форума и сайта :wink: ), eXPerience е напълно прав като мисли, че MG пак би се напълнил с хора... Ами за последните два-три месеца посещенията са се покачили с повече от 80%..... Предполагам, че ПАК има някаква форма на жажда за окултно познание.
Виж такава информация във Фейсбука не можеш да намериш, защото веднага приятелите ти ще научат "С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАШ", а ако имаш и колеги сред приятелите ти, то тогава вече не знам как ще им обясниш любовта си към окултното и магията icon_flowerface
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1256
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот eXPerience » 26 Авг 2015, 00:30

Lustre4108 написа:Суйдицната депресия днес е хит, тя е истинската чума на 21ви век, а не някакви си вируси. Психиатрите и психолозите по света не стигат и Западът се чуди откъде да внася, то не че в и в нашата мила родина си имаме достатъчно.


Много хора се самоубиват, но не само заради това. Веднъж се натъкнах на човек на 25 години, който обясняваше как не му се живее, защото смята, че вече е преживял всичко, което може да преживее, и не вижда какво ново и интересно може да му се случи. Животът на някои хора е толкова лесен, че искат да се самоубиват от скука.
Но явно това не трябва да е толкова изненадващо. Много от хората със световна слава са наркомани по същата причина - писнало им е от еднообразието и се отдават на хедонизъм.
За хората няма значение кое какво е. Те предпочитат сладката лъжа пред горчивата истина. Сектите не са решение, но явно си вършат работата, като променят еднообразния живот на хората, но и ги съсипват - като наркотиците.

Wizard написа:Виж такава информация във Фейсбука не можеш да намериш, защото веднага приятелите ти ще научат "С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАШ", а ако имаш и колеги сред приятелите ти, то тогава вече не знам как ще им обясниш любовта си към окултното и магията icon_flowerface


Най-вече ще трябва да обясняваш как не си виновен за това или онова събитие и как не си омагьосал този, този и този, които си мислят, че имат направена магия, а няма кого другиго да обвинят. :mrgreen:
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот StealthMG » 26 Авг 2015, 01:42

eXPerience, Стигнеш ли до положението да обясняваш на някой нещо от тоя род, то си загазил здраво каквото и да обясниш. Винаги ще си остане по нещо дето ще се чудят истината ли си им казал или си ги преметнал леко. Така че в случая просто си правиш пас и най-добре е да ги оставиш да си мислят каквото искат. 1 разговор в много краен случай и то по-скоро да разбереш накъде клонят отколкото да тръгнеш да им обясняваш нещата или да се оправдаваш за нещо, което те си мислят че си направил, а ти си знаеш че не си,

Всъщност строгата и много прецизно контролирана форма на леките наркотици от сорта на марихуана и ЛСД може само да подпомогне развитието поне на някакъв етап или когато има спешна нужда от действие. Но колкото по-рядко се употребяват, толкова по-добре. Защото когато наистина имаш нужда от тях ще си свършат качествено работата по вкарването в транс най-често, без други усложнения от рода на халюцинации и връзка и най-ниския астрал.
Аватар
StealthMG
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 35
Регистриран на: 29 Окт 2014, 12:44

Мнениеот eXPerience » 31 Авг 2015, 23:22

StealthMG, от друга страна пък може да се наложи да внушиш малко страх понякога, защото не може всеки ден да правиш магия, която да разкара от живота ти поредното нищожество, което не си знае мястото. Колкото и да си добър към другите, не всеки отговаря със същото.
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 189
Регистриран на: 03 Юни 2010, 16:27

Мнениеот Lustre4108 » 17 Сеп 2015, 17:55

По мое мнение, хората, които "биха искали обяснение" ще са суеверни религиозни малоумници. С такива въобще не следва да се беседва. Настрана фактът, че такива интереси НЕ БИВА да се разкриват публично - сигурно си спомняте херметичната максима и това за мълчанието. Който много приказва, се обрича на неуспех. И на недотам доброжелателно внимание. Във форумите, това им е хубавото, че се крием зад никове. И все пак, във всеки пост всеки оставя(както на психологическо, така и на "енергийно" ниво) лични отпечатъци. Във Фейса лично аз споделям по-скоро неща, свързани с религията ми, при това бегло, при това съвсем леко загатнато. Разумните и уравновесени хора не обръщат много внимание на това. Един единствен път бях обвинен в сатанизъм от една религиозна глупачка, но не заради окултните ми постове, а представете си - затова че поствах картинки на животинки(бухали, котки и други). Тогава просто следва unfriend и толкова.

В много по-редки случаи това могат да го направят "здравомислещи" хора, които не са обременени от религиозни суеверия. Но когато това се случи, лекът за тях е да им покажете, че ако не "могат да приемат такъв човек" прав им път - няма да плачете за тях, просто не ви пука(дори да сте били 20 години приятели). Може дори да им го кажете в прав текст. Резултатът ще ви изненада. Разбира се, важно е наистина това да се чувства(поради което е добре да възпитате една здравословна доза цинизъм, полезна е на днешно време)

eXPerience написа:
StealthMG, от друга страна пък може да се наложи да внушиш малко страх понякога, защото не може всеки ден да правиш магия, която да разкара от живота ти поредното нищожество, което не си знае мястото. Колкото и да си добър към другите, не всеки отговаря със същото.


Със окултното рядко можеш да внушиш страх. Както споменах, това може да подейства на религиозни суеверници, но не и на разумни хора. В други случаи можеш да станеш обект на подигравки и съжаление. Но най-често(не знам дали това е късмет), просто хората ще те оценят като такъв, какъвто си, а не в какво вярваш, какви са политическите ти възгледи и прочие. И така е най-добре! ФБ ми е за свръзка с хора, които са ми били и са приятели дълго време извън него и ни дели пространството. .

Така че за истинско внушение на страх(имам доста успехи с това) ще е нужно много повече от това, да размахваш пентаграми или разни окултни символи - вече и гаргите не се плашат от това. Не че окултизмът не може да помогне и в тая насока, може и още как! Само казвам, че на днешно време само по себе си дърдоренето и фукането не действа много и не е полезно (пак заради Знай!Смей!Искай!Мълчи!). Много хора биха били ужасени, ако ви видят с напомпани мускули например. Други- ако покажете, че можете да се биете като Джейсън Стейтъм или Брус Ли. Трети - ако просто ги убедите, че сте независими, свободомислещи индивиди. Много е важно да знаете кой от какво се страхува, а не насляпо да си казвате - "окултизмът(примерно) плаши другите, айде да почна да говоря наляво и надясно за това, белким идиотите се отдръпнат". Лично аз реших да попълня някои липси в характера си и да възпитам нужната доза "анти-хуманизъм" и "мизантропия", служейки си с редица похвати(и окултни, и психологически, и НЛП), като активирах един драконовски архетип от франчейзът Старгейт. Бих нарекъл тази серия от действия Goa'uld Working. Подобен драконвоски архетип действа угнетяващо, да не кажа смазващо на сганта и простолюдието. Някои хора, дори ми бяха казвали, че когато си служех с тази новосъздадена част от мен, ми се променял гласът. Но разбира се, не е достатъчно да се отключат тези качества, трябва и да се развият. Ако това включва владеене на бойни техники, значи трябва да се учат бойни изкуства. Ако трябва да се овладеят манипулативни похвати, учи се психология...това е процес на дълго усъвършенстване, който може би никога не стихва.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 166
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот intuition » 04 Мар 2016, 19:41

Здравейте
Интересен сайт, благодаря на Wizard за предоставената ми възможност да ползвам форума
Ще ми е нужно известно време, за да прегледам многото теми и информация.
Поздрави!
Аватар
intuition
 
Мнения: 4
Регистриран на: 27 Фев 2016, 18:30


Назад към В казана на Вещицата

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта