Звездичка написа:Съществуват токова много хипотези по този въпрос. Колко пъти вече е предричан "страшният край на света", а той все не настъпва... Аз лично не вярвам, че такъв ще има, или поне докато Слънцето не загине, а това ще стане след милиони години... Разбира се, и преди това могат да се случат всевъзможни екологични (и не само) бедствия и катастрофи, но кой би могъл да знае. Учените биха могли да ги предвидят, биха могли дори да открият начин да се предпазим от тях...
Колкото до твоята хипотеза, NAT, можеш ли да кажеш нещо повече? Например, как, според теб, може да се определи кои ще бъдат сред "избраните" и кои - сред "боклука"? Кой (или какво) определя това? И този някой (или нещо) какво право има да обрича човешки съдби и животи на крах, в името на "шестата раса", както ти я нарече?А тези твои мисли от какво са провокирани? Имат ли нещо общо с Ницше?
Аз не говоря за края на Земята като планета, а за очистването на планетата от всички негативни влияния и енергии, включително и хората, които ги причинява (е не всички естествено)...А сега за моята теория... Чела съм някъде за тази раса (но не мога да си спомня къде) и имаше някаква подобна теория. Шестата раса- това са хората, които ще дойдат след нас (след като настъпи тъй нареченият край,... аз го наричам "пречистване"). Новата раса ще са хора, много по- развити от сега, с по развити сетива, ум, чувства, способности, душевност и въобще каквото се сетиш...Общо взето много по-усъвършенстван вариант

Как се определят "избраните" и "боклука"? Ок, "боклук" е малко силно казано, по скоро "стадо" или нещо от сорта...Та "стадото" това са тези дребнави, злобни, недоразвити същества, които просто съществуват и се чудят как да си пилеят живота (ако въобще може да се нарече живот), стадото са тези, които следват тъй наречените тенденции (било то в модата, мисленето ,говоренето, храненето или квото щете) и са готови, ако "овчаря" каже "айде сега вземете по един нож и се изколете", да го направят без да се замислят, защото така е казал някой си...Това са тези хора, от които няма смисъл и полза (сигурно сега някой ще каже, че има смисъл и от тях, за да се запази хармонията и равновесието, но според мен точно те са тези, които нарушават това равновесие). А "избраните"- това са хората, които са по- развити и по- различни от "стадото", тези които имат "душа", които се развиват(духовно и умствено), които "тикат" човечеството напред, които осъзнават себе си, които имат ценности малко по високи от "ей ся ше ида ограбя банката, щото нямам пари за ракия" или "ква рокля видях ако знайш...веднага отивам да си я купя, щото иначе няма да съм trendy " и т.н. (разбрахте ме

) А кой определя всички тези неща нямам представа...вероятно този, който ни е създал...Мислите ми не са провокирани от Ницше...по скоро от обстановката, от хората, знам ли...
Айде ,че написах цял роман...има още да се говори по темата, но в момента не ми идва нищо друго наум