Една тема, която не е свързана с търсене на помощ, магии...

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот NAT » 18 Ное 2005, 16:36

Какво мислите, дали със сигурност ще настъпи Апокалипсиса? :roll: Като гледам как вървят нещата по света на там сме тръгнали май...Нали твърдят, че идва края на света...Обаче аз не мисля така. Просто идва началото на шестата раса...Е със сигурност ще има много жертви, но така или иначе е време Земята да се освободи от "боклука", но ще оцелеят избраните...
Страшничко си е като помислиш реално, защото ако си част от тия избрани, а твоите близки и приятели не са, когато настъпи "краят" ще останеш съвсем сам... sad3 tearyeyed Но пък кой иска да е част от "боклука"...
Love the life, respect the death!!!
Аватар
NAT
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nac » 18 Ное 2005, 17:00

Е хайде сега,не се притеснявай.
Никой не е тръгнал да умира.
Многа се пропагандира с тоя пуст край на света особено през 2012 ама квот такова.
Една моя позната е говорила с доста радиестезисти и са казали,че промени най-вероятно ще има,но няма да са толкова катастрофални, колкото се описва.
Иначе като се замислим и да няма катаклизъм...хората нищо чудно да се самоунищожат с военните си "играчки" но да се надяваме,че няма да се стига до там.
Иначе по темата преди година,две излезна една много хубава книга "Пророчеството Орион"...въздейства малко стресиращо,но там са написани интересни доводи.
Общо взето,това което трябва да става,ще става...пък хора винаги ще има,независимо дали под една или друга форма.
Бъдещето ще покаже.
Аватар
Nac
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Звездичка » 18 Ное 2005, 17:06

Съществуват токова много хипотези по този въпрос. Колко пъти вече е предричан "страшният край на света", а той все не настъпва... Аз лично не вярвам, че такъв ще има, или поне докато Слънцето не загине, а това ще стане след милиони години... Разбира се, и преди това могат да се случат всевъзможни екологични (и не само) бедствия и катастрофи, но кой би могъл да знае. Учените биха могли да ги предвидят, биха могли дори да открият начин да се предпазим от тях...
Колкото до твоята хипотеза, NAT, можеш ли да кажеш нещо повече? Например, как, според теб, може да се определи кои ще бъдат сред "избраните" и кои - сред "боклука"? Кой (или какво) определя това? И този някой (или нещо) какво право има да обрича човешки съдби и животи на крах, в името на "шестата раса", както ти я нарече?А тези твои мисли от какво са провокирани? Имат ли нещо общо с Ницше?
Iehi Aour.
Аватар
Звездичка
MagicGateBg Приятел

Мнениеот NAT » 18 Ное 2005, 19:03

Звездичка написа:Съществуват токова много хипотези по този въпрос. Колко пъти вече е предричан "страшният край на света", а той все не настъпва... Аз лично не вярвам, че такъв ще има, или поне докато Слънцето не загине, а това ще стане след милиони години... Разбира се, и преди това могат да се случат всевъзможни екологични (и не само) бедствия и катастрофи, но кой би могъл да знае. Учените биха могли да ги предвидят, биха могли дори да открият начин да се предпазим от тях...
Колкото до твоята хипотеза, NAT, можеш ли да кажеш нещо повече? Например, как, според теб, може да се определи кои ще бъдат сред "избраните" и кои - сред "боклука"? Кой (или какво) определя това? И този някой (или нещо) какво право има да обрича човешки съдби и животи на крах, в името на "шестата раса", както ти я нарече?А тези твои мисли от какво са провокирани? Имат ли нещо общо с Ницше?

Аз не говоря за края на Земята като планета, а за очистването на планетата от всички негативни влияния и енергии, включително и хората, които ги причинява (е не всички естествено)...А сега за моята теория... Чела съм някъде за тази раса (но не мога да си спомня къде) и имаше някаква подобна теория. Шестата раса- това са хората, които ще дойдат след нас (след като настъпи тъй нареченият край,... аз го наричам "пречистване"). Новата раса ще са хора, много по- развити от сега, с по развити сетива, ум, чувства, способности, душевност и въобще каквото се сетиш...Общо взето много по-усъвършенстван вариант :) Как се определят "избраните" и "боклука"? Ок, "боклук" е малко силно казано, по скоро "стадо" или нещо от сорта...Та "стадото" това са тези дребнави, злобни, недоразвити същества, които просто съществуват и се чудят как да си пилеят живота (ако въобще може да се нарече живот), стадото са тези, които следват тъй наречените тенденции (било то в модата, мисленето ,говоренето, храненето или квото щете) и са готови, ако "овчаря" каже "айде сега вземете по един нож и се изколете", да го направят без да се замислят, защото така е казал някой си...Това са тези хора, от които няма смисъл и полза (сигурно сега някой ще каже, че има смисъл и от тях, за да се запази хармонията и равновесието, но според мен точно те са тези, които нарушават това равновесие). А "избраните"- това са хората, които са по- развити и по- различни от "стадото", тези които имат "душа", които се развиват(духовно и умствено), които "тикат" човечеството напред, които осъзнават себе си, които имат ценности малко по високи от "ей ся ше ида ограбя банката, щото нямам пари за ракия" или "ква рокля видях ако знайш...веднага отивам да си я купя, щото иначе няма да съм trendy " и т.н. (разбрахте ме :) ) А кой определя всички тези неща нямам представа...вероятно този, който ни е създал...Мислите ми не са провокирани от Ницше...по скоро от обстановката, от хората, знам ли...
Айде ,че написах цял роман...има още да се говори по темата, но в момента не ми идва нищо друго наум :oops:
Love the life, respect the death!!!
Аватар
NAT
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 18 Ное 2005, 20:29

според мен апокалипсисът ще е не точно изтребване на човешката раса, а някаква случка, която ще ни накара да еволюираме на по-високо ментално ниво. защото напоследък се усеща, че липсата на определн тип съзнание започва да се явява като голяма пречка, имайки предвид развитието, което сме постигнали в материален аспект.
е, да-сигурно интервенцията няма да е безболезнена, но такъв е закона на природата-който се приспособи-оцелява, който не може-умира.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arian Star » 18 Ное 2005, 21:59

Здравейте,
И аз реших да взема отношение по
тази тема! Аз смятам, че няма да има
Апокалипс, такъв какъвто се тиражира
из публичното пространство напоследък!
По-скоро смятам, че ще има преминаване
на човечеството в друг по-духовен етап
на развитие. Може би ще има нещо като
подбор, който си е природен, защото ние
сме и природни същества, както и космически!
Всичко във Вселената е свързано! Вероятно ще
има хора, които няма да променят съзнанието си
и ще трябва да направят сами избора да вървят
с духовните си братя или не! Така, че аз по-скоро
вярвам, че епохата на Водолея е тази която просто
ще промени човешкото съзнание и ще го издигне до
необходимото ниво, при което ще се научи да спазва
космическият ред и законите в Космоса icon_flowerface :)
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Druida » 19 Ное 2005, 10:35

Ако става дума за природни катаклизми, то такива неминуемо ще има. За това свидетелстват Духовни Учители и Посветени. Земетресения, наводнения и други подобни с доста тежък характер природни явления ще връхлитат периодично човечеството с цел да се издигне съзнанието на хората.
Шестата раса ще бъде подготвена от шестата култура на петата раса. Петата култура е европейската, след нея идва шестата, за чиято основа ще послужат славяните. Това е и причината в Русия през последните години да се въплъщават толкова много напреднали души.
Лично според мен катаклизъм си е и въплъщаването във физическо тяло на Ариман през настоящия век.
Колкото повече затъват хората в материята, толкова по-трудна става задачата на управителя на този земен планетарен период Архангел Михаил срещу засилващото се влияние на Ариман, примесено с това на Луцифер и луциферичните духове.

Ето малко инфо за Архангелите:

А Р Х А Н Г Е Л И Т Е
Архангелите,ДУХОВЕТЕ НА ОГЪНЯ,се изразяват в планетарната сфера наречена обикновено сфера на Венера.Те управляват Ангелите,без да се намесват направо в ръководството на индивидуалните хора.Нап ротив те са вдъхновители и ръководители на големите общности,племена или народи.Във всяка душа на даден народ се изразява животът на един Архангел.Той чувствува младостта на народа,който ръководи,ка то своя младост.И когато народът остарява,той изпитва едно увяхване,едно отделяне отиващо до пълно лишение от неговото предназначение,което отговаря на смъртта на народа.

Когато започна развитието със стария Сатурн,Архангелите притежават вече едно съновидно съзнание.Те получават този дар от Серафимите,докато Ангелите го получават от Херувимите."Когато Серафимите съзерцават живота на Сатурн,те се отказват за себе си от всякаква полза,която биха имали от това съзерца ние,в полза на Духовете на огъня;те прожектират следователно тези образи в съзнанието на Архангелите, където те са сънувани."/Р.Щ. /.Този дар им се поднася докато те още не са преминали своята човешка степен.
Архангелите достигат тази степен на старото Слънце.Както физическата част на човешкия организъм и особено бъдещите сетива служеха за опорна точка на съзнанието на Ангелите през време на Лунното раз витие,ето какво става на Слънцето:Човешкото същество притежава вече два принципа:принципът,който достига втората степен на своето развитие преминавайки от Сатурн на Слънцето и който ще бъде начало на неговото етерно естество,от друга страна сатурновото естество,физическото естество,което остава тако ва,каквото е.То образува като един вид тъмно включване в светлото етерно вещество на Слънцето.То ще служи като опорна точка на Архангелите.Като правят техните течения от сили да минават през тази тъмна част на бъдещия земен човек,те самите стават "човеци" на Слънцето;и правейки това,те внасят в тази част останала на сатурнова степен едно устройство,което първоначално е само една светла мрежа,но която ще изгради бъдещите сетивни органи на човека.
На лунната степен,добивайки това,което понастоящем Ангелите добиват при земните условия,Архангели те се издигат до Духовното Себе.Те намират в етерното тяло на лунния човек огледалото на тяхната дейно ст,регулирайки в него движенията на слънчевите течения.
На Земята нашето астрално тяло е това,което предлага една опорна точка за преработването на тяхното собствено етерно тяло в Дух-Живот.Инспиративното съзнание,което е резултат от това преобразяване,им позволява да схващат в образи /имагинативно съзнание/ вътрешните състояния на други същества и даже да ги чувствуват като своя собствен живот.
Те не слизат в условията на физическия живот,нито даже в тези на етерния живот,а само до астралното естество на огъня и на светлината.Там те намират последното средство да се проявяват и в този огън и в тази светлина Архангелът може да се изяви на човека.Тяхната природа,която е получила особено даровете направени на развитието през време на Слънчевата фаза,се изразява с предпочитание и днес в духовните явления,които на Земята правят да се яви светлината.
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 20 Ное 2005, 07:16

Да, апокалипсис ще има. Под каква форма- още не се знае.
Но е 100% сигурно.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот till_it_sleeps » 20 Ное 2005, 16:21

защо 100%?
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения