За разваляне на магия правена с мъртва вода

Публикуваните от вас ритуали са и трябва да бъдат силно и ефикасно работещи.

Модератор: rain

Мнениеот damnameneus » 01 Мар 2006, 10:13

[align=center]За разваляне на магия правена с мъртва вода[/align]

[align=center]Изображение[/align]

За разваляне на магия правена с мъртва вода може да направите следното, първо прага и двора /ако има такъв/ се наръсват със сол, която след като остане една нощ се смита, събира се и се хвърля в течаща вода, следващата стъпка е да съберете вода то 3 извора, да изгасите в нея 3 въглена и с тази вода да пръскате дни дома. Следващото е да се изчистят обектите на магията или хората ан които е правен, а това става по следния начин. От реката се взимат 9 бели речни камъка, те се разделят на 3 купчинки по 3, по побяд, когато слънцето е най-високо, се нагряват 3 камъка, пускат се в котле с вода от 3 извора, човекът си измива лицето, ръцете и краката с тази вода с думите:
"Да се измие от мен /името всяка сила нечиста!"
Измива се над друг съд, така че мръсната вода да може да се събере, за да се изхвърли заедно с камъните обратно в реката с думите:
"Ако е от човек, ако е от душманин, ако е от вятър или от вихрушка, от каквото и злото да е, вода да го отнесе!"
така се прави и другите два дни с останалите две купчинки от по 3 камъка.
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот AZA » 02 Мар 2006, 01:09

ммм може да прозучи наивно или тъпо , ама ... как да знай човечецът който си мисли , че има магия дали е с мъртва вода или не ... ?
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот damnameneus » 02 Мар 2006, 08:27

ами като се занимава някой с разваляне на магия би трябвало да може да определи каква е магията, иначе без диагноза незнам кво лечение ще се прилага, а в панацея не вярвам лично аз, както за всеки тип болест си има определени лекарства, така и за всеки тип магия си има определено разваляне. А ако не знаете как да определите от какво е магията, по добре не се заемайте да помагате на хора, когато правите нещо за себе си това е друго, това сте си вие и имате право на това, но да поемате отговорност за живота на някой друг.......е право имате, но хората казват, трябва ли човек да направи всичко каквото може да направи.....
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот Cath » 03 Мар 2006, 00:51

магията с мъртва вода е една от най-разпространените по нашите земи доколкото съм запозната. но не мога да се сетя, дали засяга само този който пръв мине през мъртвата вода или механизма беше друг. подобни на нея са тези с топката косми, топката от кожа и косми на мъртвец, ножа и ножницата и т.н. с тези се запознах, когато бях решила да изучавам корените си. подобни магии са правили "вещиците" от родното село на дядо ми, което се намира в родопите. тогава научих и едни интересни легенди, които ако някой има интерес мога да споделя.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот damnameneus » 03 Мар 2006, 10:27

Такае, наистина е доста разпространена, относно влиянието и, ами наистина засяга първия минал, но с мъртва вода се правят и някои други магии, едните от тях са тип любовна, по точно завързваща магия, за да не може мъжът или жената да изпитват влечение към други обекти, другите да са им студени като мъртъвци. Самите магии с мъртва вода са доста сериозни обаче ако са направени както трябва, не се взима просто водата и се пръска с нея, има изисквания да се оставя под звездите определено време, на нея се бае, понякога се слагат и определени билки и може да доведе до доста сериозни последствия, а и е нещо коеето трудно се определя като магия, защото не се намира, не може да го видите или откриете и то ще си седи и ще си действа.
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот Persa » 03 Мар 2006, 12:23

Cath, ще ми е интересно да науча :)
Аватар
Persa
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Cath » 03 Мар 2006, 20:01

е добре... само да ви предупредя, че информацията я взех от една книга, и ви я пращам дословно. съставена е по разкази на жители на съответното село и околията. става въпрос за суеверия, сказания, изобщо неща, които са познати на повечето от нас. на мен ми беше интересно, не гарантирам, че и вие ще се заинтересовате. става въпрос за едно село в родопите - с.петково.

Народни сказания

Урочасване и правене на магии

Като магьосница се славела стара Пачовица. С Драгнювица се карали за общата им воденица. Веднъж влязла в къщата на Драгнювица и с един катанец закатанчила дръвчето над огнището, на което висела виругата. Оттогава започнали болести, нещастия и смъртни случаи у Драгнювци. И те спрели едва когато една циганка открила магията - катанеца - и наредила да се махне.
Стара Хаджикуковица правела магии с косми, парцали и кожа даже от умрял човек, които увивала в една кърпа на кълбо и слагала в дувара на къщата, и докато не се открие от някоя циганка и извади, само нещастия стигали тази къща.
Магьосница била и Сабруткина Колювица. М.К. не се омъжила за А.Г., а за П.Г. Тогава в деня на сватбата, когато младоженците били още в църквата, сложила един нож и една ножница от двете страни на вратата или така, че младоженците да минат между тях и после пак, без да я забележат сложила ножа в ножницата и ги скрила наоколо. Цяла нощ и цели месеци наред младоженецът не е могъл да се доближи до жена си, докато един ходжа от Тозборун не открил магията, намерил ножа и го извадили от ножницата.
Такава магия била направена и на друга една жена - М.К. ... Тук магията била едно кълбо, сложено под прага на пътната врата.
Стара Пачовица, за която стана дума по-горе, имала градина, която не давала плод, а всички градини наоколо давали много рожба. На Гергьовден много рано се съблякла съвсем гола в градината си, яхнала един грибач, с който изтеглят жарта от пещта, и обиколила всички околни градини и ливади, като във всяка се търкаляла и обирала росата и когато стигнала своята си градина изтърсила росата и се облякла.

стига ви за тази вечер. ако не забравя ще ви разправя и за буганците някой ден... :wink:
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Persa » 04 Мар 2006, 13:01

Cath, книгата не е ли Родопа българска твърдина? Тези неща не ми звучат невероятно - има ги в цяла България, не само в Родопите.

Благодаря за легендите...
Аватар
Persa
MagicGateBg Приятел

Мнениеот damnameneus » 05 Мар 2006, 12:31

Относно циганките врачки по пътищата, има и единици истински, които наистина виждат нещо и затова казват, но ще ви кажат колкото обичате да им дадете и така, обаче мнозинството си фантазират. Относно това как се познава магията с мъртва вода, няма как да обясним във форума, това е нещо което наистина се предава и трябва да ви научат как да го разпознавате, или поне аз незнам други методи за разпознаването на тази магия. Най често тя се прави за кавги и разправии в дома или за самота, да не намерите човек за себе си и така. Може да се направи и за лош късмет, но тогава се комбинира с други неща и не може да се ползва горното разваляне.
Аватар
damnameneus
Модератор

Назад към Заклинания - Ритуали

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор