Магията и неадекватността ?

Хаос манияците имат достатъчно място тук да си формират спокойно сферите на Хаоса, както намерят за добре...

Модератор: Nemezius

Назад към Хаос магия

Мнениеот Марио » 11 Юли 2006, 21:42

Слагам го в този раздел - в хаос подхода се набляга на медитацията.

Често ми се случва, когато съм с приятели навънка просто да изключвам.. Ту говоря за нещо или някой ме пита и на следващия момент питам: "Каза ли нещо ?" Или пък често даже немога да свържа две думи в изречение. Дори сега се затруднявам как да се изкажа, за да бъда разбран.

При някой друг нещо подобно наблюдава ли се или просто съм си тъп(което си е и така ) ?:)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот sesil » 12 Юли 2006, 07:32

Случваше ми се като дете, но още тогава се научих да контролирам тези състояния и както се казва да изпадам в тях само когато съм сама. Но и сега когато примерно пътувам си позволявам да изпадна в тях, да се потопя в образите на околността, които се наслагват един върху друг за секунди. Напоследък не мога да се оттърва от образите -едни и същи - за много вода и сякаш островчета които са Царевец и Трапезица в Търново.

Но пък не ми се е случвало да не мога да кажа нещо след тези състояния, обикновено изстрелвам нещо, което е точно по темата, макар че за да се сетя за какво са говорили да трябва "да си го пусна на запис". Опитай след тези състояния да се пресетиш за какво е говорено. То идва точно все едно връщаш лентата назад. Както се казва - чувствай, усещай, доверявай се на вътрешното си чувство - то е прекрасен водач.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 12 Юли 2006, 10:25

Ами така е,като не се правят заземяващи упражнения.Препоръч
ват се след всяка по-значителна ритуална работа.Не че аз ги правя
редовно,де...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 13 Юли 2006, 22:43

Да...
Или просто когато се умориш до толкова, че да ти се доспи.

Ето при мен на пример се случва след дълги периоди на безсъние...
Или това, или моменти на изключително силен и ненасочен гняв.

Просто си почивай повече.

А и упражненията за заземяване са добра идея. Ей така- просто за да подпомогнат почивката, не само след ритуали, но като цяло след тежък или изтощителен ден. Особенно преди лягане.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 13 Юли 2006, 22:56

Марио това няма нищо общо с магията :mrgreen: И не зна4и непременно 4е си тъп. :wink: Понякога има хора на които им те4е бързо мисълта и в стремежа си да кажат вси4ко веднага когато говорят го травят "телеграфно", забравяйки 4е при останалите хора мисълта те4е със друга скорост и на друга вълна.И аз имам подобни моменти в които в главата ми вси4ко е толкова скоростно 4е направо блокирам и по никакъв на4ин не мога да формулирам в едно изре4ение вси4ко.Затова и по същия на4ин изключвам,понеже мисълта ми е много по напред и докато другите са говорили за едно нещо на мен около това нещо са ми хрумнали ве4е други 100.Предполагам 4е изключването е някаква защитна реакция на мозъка. Ина4е сигурно ще изпуши :roll: Тогава просто се концентрирам и визуализирам една голяма баданарка с бяла боя с която със няколко замаха из4иствам(замазвам) съзнанието си докато стане като бял лист хартия.През това време поемам няколко пъти по-дълбоко въздух и запо4вам да говоря бааавно, бааавно.Поне на мен ми се струва така и ме изнервя.Хората около мен твърдят 4е тогава говоря с нормална скорост.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 15 Юли 2006, 15:37

My Duality незнам на Марио дали му е същия проблема но аз и ти имаме еднакъв.И аз зацепвам по средата на заклинание или ритуал.Изпадам (обикновенно малко преди да ми пламне мозъка от мисли:)в някакъв ступор в който не си усещам тялото даже,нито мисъл нито нищо.Даже не се сещам как се казвам и какво съм.Същото ставаше и като правя упражненията за немислене.В началото мислех 4е това е немисленето, оба4е няма на4ин да изпадам в немислене по няколко пати на ден и то сред хора и по средата на разговор :).Затова го измислих това с баданарката.Един вид изкуствено предизвиквам почистване на съзнанието преди да е станоло по-лошо.Другото което помага и което ме посъва един познат е да се прави всеки ден прогонване без зна4ение дали ще прави6 ритуал или не.Наистина помага.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот yavou » 23 Юли 2006, 06:58

Хм ....
Защо ви е да се упражнявате в не-мислене?! Не-мисленето е начин да изгубиш контрол над живота си, а пък основната цел на тези форуми не ми изглежда да е тази. Това дето каза Марио е напълно нормален ефект от претоварване на ума. А пък за телеграфното говорене... ако някой ми говори телеграфно, значи изобщо няма нужда да разбирам какво ми казва, тъй като той не присъства в момента на говоренето. Отцепил е нейде и ме е оставил насаме с машините му.
мен като не ми се мисли лягам да спя :wink:
Аватар
yavou
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 23 Юли 2006, 08:45

Всеки тръгва по пътя на магията поради сходни причини. Някои за власт, други за пари, трети пък - за да си отмъстят и накажат враговете...
Магията ни общещава способности, които надминават и най-смелите ни мечти, но нещото което се премълчава е цената която се плаща за сдобиването с тези сили. Истината за магията е малко по-различна от общо приетата.. Цената, която се плаща е че ти изчезваш, ти се разтваряш, умираш и потъваш. Ти си мъртъв за света, както и света за тебе.. Вече можеш всичко, но неискаш нищо... Предишните желания и стремежи вече ти изглеждат нищожно глупави, безмислени и смешни... Някой те е обидил или ударил ? Ха - ще го накажа с магия ???? Глупости...

Защо ви е да се упражнявате в не-мислене?! Не-мисленето е начин да изгубиш контрол над живота си, а пък основната цел на тези форуми не ми изглежда да е тази.

Следвам лично едно правило.. Да не се изказвам по теми, по които нямам опит... Говориш за медитация - опит имаш ли ?
Мнението ти е напълно абсурдно :) Медитацията центрира и те осъзнава за света около тебе такъв какъвто е. Медитацията те кара да освободиш умът, да отвориш очи и сетива и да прогледнеш, защото истинското разбиране се разпростира отвъд пределите на мисълта, там където възприятията са до такава степен "изкривени", че неможе да се опише нищо с думи, а само с изживяване.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот yavou » 23 Юли 2006, 11:04

Казах каквото имах дакажа, не изпитвам потребност да до-казвам.
Аватар
yavou
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 14 Окт 2006, 10:15

My Duality написа:... се отцепвам от целия свят зя 5 минути и давам воля на всички мисли ...

Много важно за хората занимаващи се с окултика. Това е едно от трудните неща за много магове - да се откъснат от заобикалящия ги свят и да успеят пълноценно да се затворят в себе си. Елена Блаватска е успявала да се изключи с часове и да не чува говоренето на различни уж събеседници. Е.Леви обяснява как начинаещият маг трябва да бъде почти отшелник, да се научи да умее да се съсредоточава и нищо да не успее да наруши здравата концентрация.
В книгата си "Практическа магия" Папюс също подчертава силата на мисловната дейност и възможността да успяваме да се самоизключваме.
"Развитието на мага трябва да доведе дотам,че той да може, когато пожелае, да противостои да различни влечения."
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Gargamel » 01 Юни 2007, 11:05

Ами напълно нормално си е и няма нищо общо с магията , а в това че се съсредоточваш в собствените си мисли , усещания или не-мислене.Мозъкът е като една машинка ,която може да ти запише и разговора ,който си тече в момента.Ти го чуваш ,ама просто не го анализираш и се чувстваш така ,все едно не си го чул.И като се прибереш и поровиш в главичката си , се чудиш откъде ли пък я имаш тая информация - я ценна , я спам.
Алоха!
Аватар
Gargamel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 01 Юни 2007, 11:12

А да, преди време имах подобен проблем. Беше свързано с апатията, причинена от доста медитация. Магията значи промяна, тя те променя - нещата, които вчера са имали някакъв смисъл, днеска вече са просто една осъзната минала илюзия.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот GrimmJow » 27 Сеп 2007, 21:27

ZefaS сущото се получава и с мен но те нолкоз често.Имам чуството че просто мозъка ми изключва и немога нито да мисля нито да мръдна просто го гледам.Според мен това си на е страничен ефект от прекалено мислене или нещо такова... Но според мен може и да е от др нещо.Чесно казано съм малко нов тук и несм на ясно сс някой работи :oops:
Аватар
GrimmJow

Назад към Хаос магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор