SoFarAway написа:За мен изкуствен интелект със свободна воля е доста лоша комбинация.
Според мен \като предположение само\ базисните РЕАЛНИ характеристики на сервитора се определят от микс включващ вида на енергийния източник който ги захранва, личностните качества на създателят им, а също така и \това би следвало да бъде на първо място\ от вида на програмирането им.
Сервиторите трябва да имат свободна воля, за да са жизнеспособни, защото след раждането им, а също така и при изпълнението на задачите си те се сблъскват с различни неща вкл.с действията на други сервитори и ако нямат свободна воля, няма да имат и достатъчната адаптогенност, за да оцелеят в една сурова действителност.
Свободната воля на сервитора за мен е аксиома при създаването им.
От друга страна много хаос магове наистина се притесняват да дават свободна воля на създанията си, защото може би се страхуват от това да не им избягат \може би\, но този въпрос е наистина много деликатен, защото и куче да имаш и то може да те ухапе ако си лош стопанин, та какво остава за много по интелигентно съдание.