Адам Вайсхаупт

Това е вече за хард-магьосниците, които имат нюх към фините неща от Закона на магията.

Мнениеот Хунор » 07 Апр 2006, 12:22

[shadow=blue]Адам Вайсхаупт[/shadow]

Ръчната работа може да бъде контролирана чрез ръцете, докато духовната работа е като огъня и наводненията, които почти не се контролират. Те се разпространяват от само себе си.

Роден е на 6 февруари 1748 г. в Германия. Още твърде млад става професор по каноническо право в Ингълщадския университет. Преди това е бил свещеник в редовете на йезуитите. На 1 май 1776 год. той основава едно своего рода тайно - републиканско движение наречено "Илюминати" много старо мистическо име, давано на училища и групи, които изучават вавилонския мистицизъм. В Илюминати се включват хора, които се мъчат да навлязат в още неоткритите човешки сетива и да открият техните духовни качества или ясновидства, т. нар. "трето око". Съществували са много секти в различни страни под името Илюминати, но нито една не е изиграла такава роля като движението на Вайшоп от Бавария.
Тази организация е основана върху йезуитските правила и принципи с много строга вътрешна дисциплина и взаимно наблюдение. След 1778 г. нейни членове успяват да подчинят масонските ложи, които започват да провеждат стриктно тяхната политика. Всички командни постове в ложите се заемат от хората на Вайшоп.
Основната и крайна цел на илюминизма е световната революция, която се стремят да направят посредством повечето от ръководителите на държавите, техни пионки, сляпо изпълняващи заповедите им.
Окултните и демонични принципи, залегнали тяхното учение, променят ума и намеренията на тези които са влезли в редовете им. Началото на това сатанинско учение произхожда от агностицизмът, на който един от първите ръководители е бил много известният евреин Симон Магус. през първото столетие на н. е.

Илюминизмът се разпространява в Италия, Испания, Швеция и в голяма част от света, а в САЩ - значително по-бързо, за да заеме днес може би приоритетно място.
Това учение използва агностичния спиритизъм, за да се добере до природните закони. Неговите привърженици твърдят, че са в състояние по мистичен път да достигнат до всички тайни на природата, както и до произхождащите от тях енергия и власт.
Със своята интелигентност и йезуитска упоритост Вайшоп успява да обобщи и преработи тези стари учения и да създаде една сатанинска доктрина за световно завоевание, наречена Илюминати.Влиянието на неговия зъл гений убива милиони хора и се чувства дори и днес. Самият Вайшоп става известен на всички под името Илюминати.
След като масонските ложи са превзети напълно от Илюминати, те стават господстваща сила и започват изпълнението на пъклените Вайшопови планове за унищожение на християнството н ликвидиране на.държавните управления. Всеки, който не е бил с тях, е бил против тях. Служили са си с химикали и отрови, неизвестни дотогава на никого. С тях са ликвидирали неудобните им личности. Това става известно на баварското правителство, което при една внезапна проверка на баварската масонска ложа през август 1785 г. конфискува всички тези химикали, собственост на организацията.

Според известната историчка Неста Вебстер всички формули използвани от Вайшоп произхождат от персийски и египетски религиозни източници и служат за чисто материални цели и разрушение на съществуващото общество.
За да превземе напълно масонските ложи, Вайшоп измисля една тайна система, чрез която всички негови хора много бързо стигат до най-високи степени и завземат властта и управлението на ложите. Хиляди такива ложи се учредяват по целия свят и под командите на Вайшоп минират всяко управление, което пречи на главния "бос" Ротшилд, скрит зад кулисите.

Според професор Робизон програмата на Вайшоп е следната:

1. Унищожаване на всички мирни управления.
2. Премахване на наследствеността.
3. Премахване на частната собственост.
4. Премахване на патриотизма.
5. Унищожаване на семейството.
6. Премахване на религията
7. Създаване на едно световно Управление.

Но да се постигнат всички тези седем точки би означавало светът да грохне и да се разпадне.
Както споменах по-горе, Вайшоп е възпитан в йезуитски орден и е възприел свирепостта и жестокостта на организацията.
Йезуитите са авангардът и армията на Римската църква. Орденът им е основан през 1541 г. от Игнациус Лойола. Една година преди това папа Павел III ги признава за "Remigini Militantis Ecelesiae". Лойола става първият генерал на Ордена. Историята на тази "Христова организация" е написана с много протестантска кръв. Главната квартира на йезуитите се установява във Ватикана, където папата ги ползва за всички по-специални мисии. По искане на много държави през 1773 г. папата разтуря организацията, но скоро след това тя е възстановена отново. И до днес дори съществуват многобройни училища и колежи на йезуитите. Те са известни със стриктното спазване на учението си и със своя мистицизъм. Те са т.нар. "Черен интернационал".
Клетвата на йезуитите при постъпването в Ордена е следната: В името на разпънатия на кръст Христос аз се заклевам да скъсам всякакви връзки, които ме обвързват баща, майка, братя, сестри, роднини, приятели, с царя, съдии и всякаква друга власт, на която съм служил или клел за подчинение или служба. Отказвам се от рожденото си място, отсега нататък моето съществувание е в друга сфера. Заклевам се да открия на моя началник всичко, което правя, мисля, чета, уча и виждам около себе си."

Интригите и лошото име, характерни за този католически орден, са известни на цял свят. Но за'това, за което вечно ще носят отговорност, са Вартоломеевите кланета на 24 август 1572 г., когато избиват по особено подъл и жесток начин повече от 100000 хугеноти,
Вайшоповите трикове и намерения се разкриват и от едно писмо до негов близък съмишленик и съучастник."Ние трябва да обмислим как да започнем да работим под някаква друга Форма. Стига да се постигне целта, няма значение под какъв претекст ще се изпълни. Винаги е необходимо едно прикритие. Ние трябва да се прикрием под името на една друга организация. Ложите, които са под франкмасонството в момента, са най-подходящата мантия за нашата възвишена кел, защото светът ги познава вече и не очаква от тях нещо много голямо, което да заслужава внимание. Ние трябва да се обвием в непроницаема тъмнина и да не допуснем никакви шпиони или пратеници от други организации".

В друго писмо на Вайшоп срещаме следното признание: "Моето положение изисква аз да остана скрит от повечето членове, докато съм жив. Задължен съм да върша всичко посредством не повече от пет-шест души. Това ще покаже колко лесно ще бъде една умна глава да дирижира стотици хиляди хора. В друго свое писмо той пише: Аз имам двама непосредствено след мен, на които аз вдъхвам моя дух, моето желание и всеки от тези двама има също други двама и т.н.-по този начин най-добре се предават заповеди и се оперира политически". С такива начини на действие и прийоми тази извратена организация си е служила, за да могат Ротшилдови да постигнат своите планове за разстройване на света чрез революции.

Първата експлозия е Френската революция 1789 г. и всички последвали революции оттогава досега. Много добре обмислените планове и скритите действия на тази конспиративна организация са откривани едва след видимия ефект: бунта, революцията, войната, изкуствения глад, икономическите и стопанските катаклизми.

Продължители на Вайшоп и на неговото движение Илюминати са триото: Карл Маркс, Фридрих Енгелс и Ласал. Те преработват фасадата на това учение, запазвайки неговите основни идеи. Слагайки ударение на алтруистичните принципи, те запазват революционното в доктрината. И най-интересното е, че тези трима, приемани за лидери на социализма и комунизма, никога не са били работници или на заплата, за "справедливостта" на която толкова разпалено са се борили. Маркс е бил един лентяй без какъвто и да е морал. Ласал наследява огромно наследство и никога в живота си не е работил нищо. Енгелс, много богат фабрикант на памук, е използвал труда на деца, на която е плащал нищожни заплати.

Маркс, чието истинско име е Мордохай. си сменя името по подобие на вайшоп и примера му е последван от останалите ръководители на болшевишката революция. Маркс произхожда от равинска фамилия. Според много историци той е притежавал много лош характер - злобен, нетолерантен, жлъчен и непоносим. Неговите трудове не почиват на никаква научна основа. Всичко се доминира от неговите емоции. Но едно е истина: той е много добър последовател на Адам Вайшоп и несъмнено спомага за Болшевишката революция, която е пълно копие на френската.

Ваншоп си сменя името на Спартак. По подобие на него първите комунисти в Европа са се наричали спартаковци и сменят името си по-късно, когато се назовават комунисти 31.

Влиянието на Илюминати в Европа и САЩ е огромно. То се предава на следващите поколения и досега чрез най-старите тайни науки астрология, окултизъм, кабализъм, номерология и други. Много видни американци са били също едни от тях. В 1913 г. Американският федерален резерв поставя на гърба на еднодоларовата банкнота египетската пирамида с всевиждащото око на Луцифер.

Подривната дейност, изпълнявана едно време от Илюминати и подчинените н масонски ложи, се върши днес от повече от 12000-13000 различни организации, пръснати по цял свят.

Под лозунга за "световен мир" тези конспиратори целят да унищожат половината от населението на земята чрез атомни бомби, за чието премахване така усърдно говорят. Напоследък от тяхна страна има много голям натиск за замразяване и унищожаване на ядреното оръжие. Целта е всичко да мине под контрола на ООН - организация, която е настоящата главна квартира на Илюминати.

Както преди Вайшоп е имал специални училища създадени с цел да се изучава в тях интернационализъм, днес неговите последователи също поддържат такива университети, в които не всеки -може да влезе.

Защо в Холивуд се срещат най-много комунисти? Защото всички кинокомпании са собственост на международните банкери и киноартистите са техни пионки.

Защо по-голямата част от персонала на Ей Би Си, Си Би Си и Ен Би Си са членове на Трилатералната комисия и Комитета за връзки с чужбина? Защото собствениците на тези компании са същите конспиратори-банкери, които контролират Съветския съюз и всички комунистически страни.

Средствата и инструментите на комунистическото движение за революции и войни фактически са се оформили тук, в САЩ, и никога не са били така активни, както в момента.

Връзката между Ротшилд и САЩ става посредством неговия съдружник от Франкфурт - Якоб Шиф, който прави една много здрава не само финансова, но и роднинска връзка с Павел Вартбург, Феликс Вартбург и Рокфелер, след което се оформя голямата Американска банкерска конфедерация.

Илюминати навлизат не само в банкерските, но и в политическите и военните среди на САЩ. Те имат свои хора в Конгреса, Сената, сред военните, ЦРУ, и дори сред президентите. Уилсън е един от тях, както и Франклин Рузвелт. В прочутите 14 точки на Уилсън се крият тайните намерения на конспираторите - всички народи да се откажат от своята независимост.

Адам Вайшоп е един от най-гениалните изпълнители на пъклените намерения на Ротшилд. В Париж преди 200 години той довежда хиляди главорези от най-различни страни, на които ежедневно се плаща за всяко тяхно участие. Това са огромни средства, които само Ротшилдови могат да посрещнат. Днес живеем в друг стадий на развитие и мислене. Необходимо е народът, да бъде манипулиран по съвсем друг начин - с кадифени ръкавици. Училищата, колежите, университетите/научните институти и много религиозни организации са днешният Илюминати, който също както и. преди се поддържа морално и материално от мега-банките.

Вайшоп е умрял отдавна, но неговите идеи и прийоми се използват и днес от наследниците на Ротшилд, които, също както Вайшоп, са се прикрили зад много други банкери, схоластици й държавни управления. Той умира на 82-годишна възраст и до последния ден от живота си, дълги години след Френската революция, продължава да ръководи криминалната дейност на финансовите си господари, които поддържат с неимоверно големи материални средства бруталните конспирации на организацията му.

Една от главните причини, за да се възприеме от хората идеята на тази организация, е фанатичното. потискане на народа от римокатолическата църква, която разделя народа на две борещи се за власт фракции.

Жестокостите на католическата църква озлобяват хората и лесно ги правят привърженици на противника, който в случая е Илюминати.

Никола М. Николов

* Автора е живял и писал в САЩ, където Адам Вайсхаупт е известен като Вайшоп - бел. ред.

Източник:
http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=163
Аватар
Хунор
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 17
Регистриран на: 19 Авг 2005, 06:22

Мнениеот AryanSun » 26 Апр 2006, 17:41

История на Баварските Илюминати

Обществото (орденът) на Баварските Илюминати се нарича първоначално "Орден на Перфекционистите" и е създаден на 1 Май 1776г. в Бавария в Инголщадтския университет от професора по юриспруденция Адам Вайсхаупт (1748 — 1830). Това Общество можe да се разглежда като радикално разклонение на Просвещението, което в този период е било във възход.
За официална цел на Илюминатите е прокламирано усъвършенстването и облагородяването на човечеството. Вайсхаупт казва, че човек не е лош по рождение. Лош го прави обкръжението му: религията, държавата, влиянието на другите хора. И че природното право на равенство и свобода, които всеки има по рождение, му е отнето. Поради това, когато човечеството бъде освободено от натиска на обществените институции, и започне да се ръководи само от разума си и знанието, проблемите на морала ще отпаднат от само себе си. За постигане на това състояние на просветленост, Вайсхаупт смятал да използва всякакви средства, водейки се от максимата, че целта оправдава средствата.
Очевидно е, че тази основна идея на Илюминатите ги противопоставя на властта и Църквата. Не е изключено, че Вайсхаупт, който е възпитан от Йезуитите, е създал Илюминатите като част от личната си борба срещу Църквата, заради забраната на Йезуитския орден, наложена през 1773г. с була на Папа Клемент XIV.
Отначало членове на Илюминатите стават професорите от Инголщадтския университет. След като членове станали всички професори без двама, Вайсхаупт започнал да търси хора извън университета, но Ордена нараствал бавно.

В 1777г. Вайсхаупт влязъл в Мюнхенската масонска ложа. Но привличането в Ордена на голям брой масони станало главно благодарение дейността на барон Ксаверий (Ксавие) фон Цвак. В 1782 г., след Вилхелмсбадския конгрес, проведен от масоните с цел сближаване на позициите им, много от масонските ложи, попаднали под влияние на Илюминатите, осигуряват още членове на Ордена.

Бързото нарастване привлякло вниманието на властите и предизвикало подозрения. По това време вътре в ордена се оформят противоборстващи течения, задълбочени от лична дрязги. Орденът се раздирал от многобройни скандали, предизвикани от извънбрачни връзки, присвояване на средства и измами сред Илюминатите. Самият Вайсхаупт е имал връзка със своя братовчедка, която забременяла.

На Вайсхаупт му се налагало да полага големи усилия за запазване на авторитета си и поддържане на ред в разкъсваният от противоречия орден. През 1784 г. поради конфликт между Вайсхаупт и дясната му ръка, барон фон Книге, последният напуска Ордена заедно с част от членовете.
Фон Книге е бил недоволен от статута на Вайсхаупт, притежаващ практически неограничена власт. Трябва да се отбележи, че разцвета на Ордена до голяма степен се дължи на организаторския талант на фон Книге. Вайсхаупт, от своя страна, е бил недоволен от задълбочаващото се увлечение на фон Книге към мистиката и окултизъма.

Отцепниците нарушават конспирацията и публикуват редица памфлети за Илюминатите. В този период Бавария е известна с религиозен и държавен консерватизъм и затова естествено последвали тежки санкции. Извършени са редица обиски и са конфискувани екземпляри от пропагандната и идеологическа литература на Илюминатите. Те, и тайните общества въобще, били забранени първоначално от властите, после и от църквата. Въпреки това, Илюминатите продължават да съществуват още известно време, при все че през 1787 г. набирането на членове на Ордена вече е престъпление, наказвано с обезглавяване. И до днес няма сигурни доказателства, че тогава Орденът се е разпаднал окончателно, а не е преминал в дълбока нелегалност.
До смъртта си през 1830г. Вайсхаупт е изгнание, като непрекъснато води полемика в защита на Илюминатите.

В 1896г. в Дрезден Орденът е официално възстановен. Сега има няколко организации, претендиращи, че са духовни и идейни наследници на Вайсхаупт и на баварские Илюминати.

Илюминатите се придържат към строга конспирация и йерархична структура. Това, както и други техни обичаи и ритуали са взаимствувани от Масоните. Техният върховен орган е Ареопаг от 12-те най-приближени до Вайсхаупт Илюминати. Този брой не е случаен, понеже този вътрешен кръг е известен и като Апостолите.

В йерархията на Илюминатите има следните нива на посветеност:
Aeropagites
Illuminatus dirigens
Illuminatus major
Illuminatus minor
Insinuat
Minervals
Илюминатите не набират публично членове. Напротив, Орденът предпочитал сам да си подбира и вербува своите членове, понякога твърде дълго скрито подготвяйки и оценявайки бъдещата лоялност на кандидата към Ордена. Процедурата на посвещаване включва тържествени ритуали, специални клетви и определяне на псевдоним, с който Илюминатът ще бъде познат сред своите другари. Самият Вайсхаупт си е избрал псевдоним Спартак. Други примери за псевдоними: Фило, Сократ, Августус, Тиберий, Демокед.

Новопосветеният Илюминат бил включван в кръжоци за изучаване на философите на Просвещението. На този етап същинските цели и методи на Ордена оставали скрити за него, а продължавало проучването за неговото отношение към институциите на Църквата и властта и склонността му да приеме идеите на Просвещението. С всяко следващо стъпало на посветеност, на него му се откривала все по-голяма част от истинските цели и средства на Ордена.
Орденът на Илюминатите е имал представителства почти във всички Европейски страни. Обаче, техният брой вероятно никога не е бил повече от 2 000 човека. След постъпването в Ордена на барона фон Книге в 1778 г. се е появила възможност да се посвещават и хора от Висшето общество. Членове на Ордена са били поета Гьоте, Ваймарския и Готския, херцози, влиятелни представители на духовенството.
С баварските Илюминати и останалите илюминатски общества се свързват многобройни теории на конспирацията. Най-често като техни цели се сочат желание за световно господство и/или пълен контрол над човешките, научните и финансови потоци.

В 1797 г. свещеникът Огюстин де Барюел публикува в Хамбург своя роман с продължение „Спомени, които да послужат за историята на якобинството“, (фр. Mеmoires pour servir а l’Histoire du Jacobinisme), описваща глобален заговор с участието на многобройни тайни групи (координирани от Илюминатите), в резултат от който е проведена Френската революция. Следващата им цел, според де Барюел е унищожаването на христианството, държавата и обществото като такива. Като участници той сочи Розенкройцерите, Тамплиерите и Якобинците. Де Барюел характеризира Вайсхаупт като „отвратителна приумица на природата“ и го смята за главния виновник за действията на тайните общества.
Този роман е родоначалник на всички по-късни книги на тема конспирация.

За доста от ръководителите на Френската революция се знае,че са били и илюминати и масони,въпреки че по онова време официално Ордена не съществувал.Вероятно забраняването на Църквата по време на Революцията е косвено доказателство за намесата и на илюминати.
Много издания за Конспирацията в името на Нов ред ,пишат за влиянието на Илюминатите върху революцията през 1917г. в Русия. Много изследователи на тайните организации разглеждат Баварските Илюминати, които се стремят към разрушаване на нациите и дестабилизация на държавата, като вдъхновители не само на Бакуниновия анархизъм, но и на самия марксизъм. Отбелязват също и съвпадението на празника Първи май с датата на основаване на Ордена.
От самото начало на създаване на Ордена в него влизат преди всичко интелигенцията(професори и учени)и аристокрацията ,която е била и финансовата върхушка на Европа така ,че не може да се отрече намесата на илюминати в управлението по онова време.(Ваймарския и Готския херцози са били илюминати)
Интересът към Илюминатите се възроди отново след издаването на бестселъра „Шестото клеймо(Ангели и Демони)“ от Дан Браун. Според сюжета на книгата, обществото на Илюминатите е замислило да взриви Ватикана чрез възможно най-мощната бомба, направено от антивещество. Развръзката на сюжета на този роман обаче се оказва доста парадоксална....


из форума "all.bg"
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 925
Регистриран на: 10 Юни 2005, 16:50

Мнениеот kdon4ev » 01 Сеп 2011, 01:08

Браво, страшно полезна информация,браво.А дали втора световна е предизвикана от тях,щото винаги съм имал чувството че е дело на сатанисти.И как една държава завладява цяла европа.Каква е тази организация и оръжия ,че да се изправи срещу толкова нации едновремено и почти да ги победи.
Аватар
kdon4ev
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 40
Регистриран на: 16 Мар 2010, 11:30
Местоположение: pleven


Назад към Златната Зора - Алистър Кроули

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта