Съвместимост

С тях може и Бридж-белот да се играе, но не е желателно - отмъщават си..., и то много яко ;-).

Модератор: Cath

Назад към Карти - Таро

Мнениеот Bloody Alibis » 08 Авг 2006, 18:00

Така...една приятелка си е взела второ тесте...по принцип гледа с тарото на Уейт,но сега си е взела и това на Дюрер.Работата е там,че тя се чуди дали е лошо да се гледа с два вида таро (не едновременно ест),а и има някакъв проблем с второто таро...тъй като е почнала първият път да си гледа (предполагаме,че тарото още не е свикнала а и тя с него),но отговорите са били объркани и мн я е боляло глава(преди да започне и е нямало нищо).Също така дали се отразява на гледането наличието на два вида колоди таро?Ако може всякакво инфо по въпроса за две тестета...ако има и някакъв по-лесен начин да привикне с второто тесте може би някоя медитация или нз...предварително 10х
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Dido » 08 Авг 2006, 19:07

Започнах с Тарото на Уейт. След около две години си купих това на Златната Зора. Резултатът бе, че от десет месеца не мога да погледна нито една от двете колоди. Влече ме повече първата - все пак толкова спомени имам с нея, първото успешно разгадаване на проблем беше с нея, това бе първата колода, в която влязох успешно.
Както се казва - разума казва едно сърцето друго. Защото все пак да си признаем Ритуалното Таро на Златната Зора изглежда къде-къде по - добре, а и нови неща мога да науча.

Мислил съм за някакво ритуално отлъчване от Тарото на Уейт, Разкъсване на връзки. Но усещам, че това ще ми донесе болка.
За това да ти кажа честно, все още не съм открил безопасен метод за мен. Но това е лично за всеки. Може би зависи от продължителността на ползване на първото Таро и почти съм сигурен в това.

Има ритуали за премахване на дадена нежелана част от теб. Колодата, с времето става част от теб, за това разсъждавам в насока, че тези ритуали биха помогнали.
Сега се сетих нещо интересно. Преди всеки ритуал е хубаво да се прави гадаене, за да се предвиди в някаква степен изхода. И тук - какъв ли отговор ще ти дадат картите, ако направиш гадаене, за това дали да се отървеш от тях ?

Та така.
Аватар
Dido
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Bloody Alibis » 08 Авг 2006, 20:43

Тя не иска да се отървава от картите даже сподели че чуства че сякаш си предава първата колода след като е взела втоората търси начин за съвместимост между двете тестета затова се обръщам към вас от нейно име...аз самата съм смао с една колода тая на Уейт
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Dido » 08 Авг 2006, 20:54

Да това е чувството - предателство.
Аз лично чувствам, че мога само с едно Таро и за да използвам отново карти, трябва да се освободя от едното. Макар, че съм убеден, че няма да мога. Връзката с първата колода е почти интимна.

Ако някой даде идея за СЪВМЕСТИМОСТ ще пробвам и ще видим тогава.

Според мен трябва да се жертва и да пробва, колкото начина се сеща. Ето например, сега ми дойде идея да смеси двете колоди, като ги раздели на две части и допълни едната част с половината от другата колода.
Да види, какво ще стане.
Аватар
Dido
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Bloody Alibis » 08 Авг 2006, 21:09

Незнам защо но тази идея ме плаши...прросто усещане иначе аз лично знам че човек се привързва което е странно и ненормално на пръв поглед...все едно към обикновенникарти да се привържеш ама ...неее различно е така ми бяха изчезнали две карти от големиите аркани леле като го установих търсихкъде лине след тва почти се разревахоклесно мога да си взема ново тесте ма се чуствах гадно все едно нещо от мене си загубих все едно съм постъпила крайно безотговорнощом съм допуснала да изчезнат...някво мн гадно се почуствах което дори мен си ме изуми...не бях очаквала подобна реакцция от себе си но ми стана гадно...бях се отнесла безотговорно за щастие картите ми се появиха и бях мн хепи :)
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Dido » 08 Авг 2006, 21:20

Картите Таро са магически инструмент и като такъв, след освещаване (каквото е и самото им използване) се превръщат в нещо живо - в теб.
Аватар
Dido
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Bloody Alibis » 10 Авг 2006, 07:32

Е явно никой другне ще да се наеме да пише в тази тема :(
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Dido » 10 Авг 2006, 15:33

Може би никой не се чувства достатъчно компетентен, за да отговори на въпроса ти.
Аватар
Dido
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arian Star » 22 Авг 2006, 21:19

Здравейте,

Искам да споделя с вас, че съвсем наскоро си купих нова колода Артуровото Таро. До сега бях работила само с една колода, тази на Уейт. При мен обаче с новата колода се справям отлично ,както и със старата. Може би защото, аз бях привлечена от Артуровото Таро доста отдавна и си бях наумила, че си ще си купя тези карти.

Сега използвам и двете колоди и нямам никакъв проблем до момента. И двете показват вярно и точно. Все пак има нещо вярно, че картите стават част от теб и не можеш лесно да се разделиш с тях. Имах такъв случай преди време, когато ме ограбиха и ми взеха чантата и вътре бях сложила моите карти Таро. Когато осъзнах какво се е случило се поболях от мъка, че картите ми изчезнаха заедно с чантата. И се помолих на висшите сили да ми ги върнат. Не ми пукаше нито за личната карта, нито за парите. Исках само картите да се върнат при мен, имах чувството че не съм била достойна за тях, като съдбата ми ги отне. Но после стана чудо и те се върнаха при мен. Намерих ги, малко влажни, защото бяха стояли в една ниша на входа, заедно с чантата ми. Тогава като ги видях, сърцето ми заликува, сякаш майка вижда изгубеното си дете. И тогава се зарекох да ги пазя като зеницата на окото си.
Сега въпреки ,че съм си взела и втора колода, използвам и старите, които са като ветерани, очукани и опърпани, но вършат работа.
С новата нямам никакви проблеми, явно се разбират двете и нито ме боли глава, нито имам някакви странични ефекти, нито пък са престанали да показват вярно:))

Ако някой ми каже как стана това, ще съм му благодарна. Новата колода направих освещаване както си му е редът. И двете ми служат безотказно:)) И ме радват много! icon_flowerface :P
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Ogneno Drakonche » 23 Авг 2006, 20:03

Явно моментът с предварителната идея, че ще има и друга колода е причината. Една приятелка, тази която ме... запали... по картите Таро, ми сподели че веднъж баща й й подарил някаква много хубава колода която бил взел като бил в командировка. Само че тя не я харесвала, не била привлечена от нея и така и не могла да работи с тях, не й било приятно и така, докато не си взела нейната си колода (тя използва само големи аркани, колодата е само от такива, но не помня яий са, а тя ми каза че били рядко срещани вече и едвам си намерила на нея).

Аз самата приемам картите си за живо същество и се замислям, че ако те бяха човек, мой приятел, никак не би се зарадвал ако го оставя заради друг ей тъй. Може би е глупаво да се преписват човешки характеристики на вещ... И може би в крайна сметка всичко което ви се случва (главоболие и т.м.) се случва защото така сте си "втълпили". Не знам, не съм опитвала да се занимавам с други колоди, колкото и красиви да са били те. Надявам се да се възстановите бързо и благополучно.
Dum Spiro Spero
Аватар
Ogneno Drakonche
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Озирис » 27 Окт 2006, 11:00

Според мен, независимо коя е колодата, човек трябва да я изучи. Различните автори влагат различно съдържание в картите. За да се използват едновременно 2 колоди, човек трябва да е опознал добре поне едната, иначе наистина може да стане хаос. Аз започнах с Ритуално Таро на Златната Зора, защото изображенията на Големите Аркани са ми най-близки. По-късно, когато вече имах известен опит, започнах да използвам и Тарото на Уейт, което си свалих от И-нет. В началото имах известни предразсъдъци към него, но после осъзнах, че двете колоди представят едни и същи архетипи, просто акцентират върху различни неща. Наистина обаче Тарото на Златната Зора ми е любимото (поне засега :) ).
Аватар
Озирис

Мнениеот Мона » 02 Апр 2008, 21:01

Много интересна тема.
Няма значение колко колоди се използват от един и същи човек. Достатъчно е този чове да е наясно картите таро, защото техните значения са едни и същи, независино от колодите.
Препоръчвам обаче, когато гледате на себе си, да използвате само една колода. По този начин картите ще ви разпознават, ще са имали достатъчно време да усетят енергията, вибрациите и особеностите на психиката ви.
Използвайте една колода поне три години постоянно преди да използвате и други.
Наистина, както и по-горе прочетох са една жива материя и като с такава трябва да се отнасяме - да я обичаме, както обичаме себе си.
Мона
Модератор

Мнениеот ThunderGoddess » 14 Ное 2008, 07:43

Лелее ... като четох за изгубвания на отделни карти на цялото тесте, ми стана много мъчно като си представих, че мога да изгубя моите. Странно е, но ето, че вече започвам да разбирам и оценявам картите си след 3-месечно ползване, да ги приемам като приятели. Лично на мен една колода ми е достатъчна, смятам, че като се изуча тя ще ми казва абсолютно всичко, а и винаги ще си остане най-хубавата, защото си е моята колода. :). Все пак ... след няколко години може и да си променя мнението, кой знае ...
Memento mori
Аватар
ThunderGoddess
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Карти - Таро

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор