от ultramarin » 17 Юли 2008, 20:28
днес ми споменаха между другото за техниката на процесинга(за справка що е то, в едноименната тема на Мандрагорко тук из форума)... съществува подобна техника за решаване на проблеми със сделки и други жизнени ситуации, таман преди час и нещо си я припомних... принципно се прави от ясновидец или поне от човек установил по-сериозна връзка с по-висшите части на съзнанието си, но за целите на форума, мисля, че всеки може да го направи и сам ;)
1.1. дефинирай си ясно какъв точно е проблема
1.2. дефинирай какво точно искаш (отдели поне 2 мин)
1.3. питаш се "това ли точно искаш" и потваряш точка 1.2. и 1.3. докато се изчерпаш с доводи (и поне 2 мин)
1.4. питаш се "като го получиш, какво ще стане, как ще се чувстваш" и т.н. в тоя дух... потваряш точка 1.2. , 1.3 и 1.4 докато се изчерпаш с доводи(и поне 2 мин)
2. ходи си налей една чаша вода и пий половината чаша(да ти олекне(и не само))
3. джуркаш чашата на масата, сядаш и се питаш защото, мам... защо, в крайна сметка, не вървят работи
4. питаш се, релаксираш, пулиш се във (повърхността на) водата и "изчиства съзнанието си от мисли"(класика, изтъркана работа, ама си требе)
5. каквото ти дойде първо, го отхвърляш, после пак и пак и пак, докато нещо не почне д ати се повтаря в главата(или не ти се оформи картинка във въображението(символна картинка обикновено, всеки да си я тълкува)), това е знак, че "отгоре ти се дава"
6. разбрал си къв е проблема... ако го приемеш, си ОК - ходи да го разрешаваш
6.1. ако не си сагласен, значи с ипрецакан от по-висшетето ти аз, което ти преподава поредния урок на живота явно... пиеш пак половинатна вода и повтаряш точки 3 и 4, като питаш "какво да сториш, за да се уредиш"
това е чудесна техника, според мен, и я препорачвъм на всички да си у упражняват от време на време, поне по 30 мин, но не повече от 3 часа ;) ако не друго, то поне "ще увеличите нивото си на съзнателност"