Относно ритуалите за здраве

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот Оrchid » 19 Дек 2008, 10:15

Какво мислите за ритуалите за здраве. Ако вече има някакво конкретно проявление на физическо ниво, примерно кисти, камъни и други подобни, разумно ли е да се правят ритуали за тяхното премахване или не?
Аватар
Оrchid
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 19 Дек 2008, 11:18

За мен окултните дейности за общо благо се разпиляват и не могат да оправят точен проблем ако е голям като цяло . Има изключения ако ги правиш ежедневно или пък се назориш яко . Но такива формални ритуали като някои танци и песни и т.н. имат малка сила на много места . Не разбирам въпроса "Разумно ли е" . Като задавате въпроси дайте ги по-издържани . Ако можеш и искаш оправи се .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот bellastella » 19 Дек 2008, 11:50

B-L-O-T написа:За мен окултните дейности за общо благо се разпиляват и не могат да оправят точен проблем ако е голям като цяло . Има изключения ако ги правиш ежедневно или пък се назориш яко . Но такива формални ритуали като някои танци и песни и т.н. имат малка сила на много места . Не разбирам въпроса "Разумно ли е" . Като задавате въпроси дайте ги по-издържани . Ако можеш и искаш оправи се .

Блот, това означава ли, че не си склонен да повярваш на автори като Луиз Хей, например, която твърди че едва ли не само с пост и молитва е успяла да се излекува чудодейно от канцерогенно заболяване в последния, нелечим стадий?
Питам не за друго, а защото аз самата много пъти съм се замисляла каква би била ролята на окултните практики в такъв преломен момент, в който се осъзнава че "брояча на дните" вече е включен, въпреки че не по такъв повод вероятно е отпавено питането на ЕА.
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 19 Дек 2008, 12:43

Зад всяка теория стои човек . Не ме занимавай с това кой какво написал и аз какво мисля по тоя въпрос . Каквото написах беше точно и ясно .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот rain » 19 Дек 2008, 13:03

Всъщност, в народните традиции съществуват определени ритуали и методи с помощта
на които могат да се лекуват тежки заболявания, дори и онкологични. Някои от тях
използват ритуалното пренасяне на болестта или недъга върху гроб и имат за цел
прехвърлянето им от живия към мъртъв. А има и такива за умишлено прехвърляне
върху жив човек, за това дори може да се ползва и менструална кръв или определени
предмети, които се подхвърлят на "жертвата" за да приеме болестта. В арабските
традиции пък си съществуват цели специализирани практики за лечение с различни
ритуали, талисмани, муски и т.н. И въобще в повечето магически традиции съществуват
всевъзможни ефективни методики, като визирам сериозните такива, а не някакви
комерсиални измислици с листенца и камъчета.

Ea, какво имаш предвид дали е разумно? Понякога си има цена и последствия.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот galina_dim » 19 Дек 2008, 13:14

Аз лично бих била много изумена, ако някой ме помоли да му оправя кистата, ама ако може преди да се е появила. Естествено, лечението се започва когато човек има нужда от това - тоест, трябва да имаш причина. Не е неразумно, от личен опит казвам, да се пробва нетрадиционно лечение на споменатите проблеми.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 19 Дек 2008, 14:39

Галина не казвай нетрадиционно . Човек като чуе "нетрадиционно лечение" и губи вяра в него само от произнасянето му и нататък нещата вече отиват към нищо .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот galina_dim » 19 Дек 2008, 15:23

Ползвах го за обобщение, Блоте, не съм целяла да предизвиквам такъв тип реакции.
Говоря конкретно за акупресура, енерголечение с камъни и билколечение. Това имах предвид.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Оrchid » 19 Дек 2008, 16:06

Може би просто аз не се изразих точно. Аз нямам предвид естествено чак такива болести като раковите. Просто съм виждала ритуали за здраве и си мисля какво ще стане ако ги приложа. От друга страна ми е известно, че ако има някакво, така да се каже пропукване в защитните сили, вероятно е по-добре да се премахне оперативно, въпреки, че четох някаква тема за премахване на камъни в бъбреците с билкови рецепти. И исках да видя какно е вашето мнение.
Аватар
Оrchid
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот bellastella » 19 Дек 2008, 16:33

Ea написа:Може би просто аз не се изразих точно. Аз нямам предвид естествено чак такива болести като раковите. Просто съм виждала ритуали за здраве и си мисля какво ще стане ако ги приложа. От друга страна ми е известно, че ако има някакво, така да се каже пропукване в защитните сили, вероятно е по-добре да се премахне оперативно, въпреки, че четох някаква тема за премахване на камъни в бъбреците с билкови рецепти. И исках да видя какно е вашето мнение.

Отговарям дотолкова, доколкото съм те разбрала: Аз не бих се поколебала да прибегна до оперативна намеса и всякаква друга интервенция, ако се наложи и ако това е мнението на традиционната медицина, НО, не бих пренебрегнала и окултните практики, които биха ми помогнали в тази насока, да не казвам, че приоритетно бих приела вторите, но съвместно с първите. Аз съм на мнение, че трябва да се действа комплексно и по всички възможни начини, що се касае за здравето. Абе дано да не се налага да се стига до такива крайности в диагнозите, че това със сигурност срива за секунди и е вероятно едно от най-сериозните изпитания, които могат да се случат в Живота...
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот paparosko » 19 Дек 2008, 20:43

Практикувам Рейки и мога отговорно да заявя, че ситуациите за здраве определено действат както на мен, така и на другите хора.

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот bellastella » 19 Дек 2008, 21:02

paparosko написа:Практикувам Рейки и мога отговорно да заявя, че ситуациите за здраве определено действат както на мен, така и на другите хора.

Какво означава "ситуациите за здраве действат", ако вече съществува болест в неблагоприятен стадии? Дай реален пример, ако е уместно.
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Black Wolf » 19 Дек 2008, 21:08

Ритуалните действия за здраве определено помагат. Виждал съм как рана (която трима присъстващи лекари определиха като много сериозна) се затваря за около едно денонощие, а след това зараства чисто и биз проблеми за кратко време.
Единственото, което можеше да се направи на това място в течение на поне един ден бяха само ритуални действия... :wink:
Аватар
Black Wolf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот paparosko » 20 Дек 2008, 07:13

bellastella,

Ситуацията е утвърждение.
Можеш да хвърлиш око на някоя книга за Рейки, сега поне ги има много.

Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Edw Magic » 20 Яну 2009, 17:54

По принцип казват, че рак, инсулт и други подобни болести са енергийни и затова трудно се лекуват. Ето я историята: Това го чух от една баба циганка, която прави вода... След няколко години моя позната млада жена на 36 години ми сподели треперейки, че са и открили рак 3 група и трябва да влиза на биопсия. Докторите доста сурово я бяха подготвили, че нещата не са добри. Аз и казах за бабата, заведох я. Тя й повярва безрезервно, взе водата... Бабата й каза да се забави малко и чак след седмица да поиска отново резултати преди биопсията... След една седмица резултата и беше 1ва група... извикаха я отново след няколко дни, заради разликата в резултатите и излезе, че нищо й няма... Отговора на докторите - Замърсена проба. За мен още няма обяснение къде е истината и дали една вода може да помогне при заболяване.
Аватар
Edw Magic
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Kotentseto » 21 Яну 2009, 09:02

Извинявай. Но ще поясниш ли какво имаш предвид с "прави вода"?
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Edw Magic » 21 Яну 2009, 10:05

Ами за съжаление не знам. Дава на хората вода правена от нея... Водата има вкус на сребро, но има и билки в нея. За съжаление не знам какво съдържа точно и как се приготвя. Даваш шише и тя ти сипва от водата.
Аватар
Edw Magic
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор