Нещо не е наред или в мен или във Вас

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот ultramarin » 18 Дек 2008, 12:07

искам да вляза в този свят, който за мен е непонятен.
СИГУРЕН ЛИ СИ? Наистина ли искаш? "Какво направи ти лично, за да се отворят Вратите пред теб?" Това е въпрос на който е добре да си отговориш без да мислиш за КОНКРЕТНИ ДЕЙСТВИЯ, защото не действията "отварят вратите"... (не се засягай или чувствай атакуван с този въпрос - той е даже прекалено сериозен, за да го подцениш - просто се опитай да му отговориш сериозно)

аз съм на 20 уча биология и химия...и когато съм тук имам чувството, че съм единствения който не е общувал с духове ..не е бил жертва на магия..
е и? чустваш ли се уникален с това? "какво ти носи това чувство?" - удачен въпрос за често задаване на самия себе си (НЕ иронизирам, въпросът е сериозен, нещо като упражнение)

Аз не вярвам в духове, в онези енергийни вампири , в магии , в кармата , в прераждането.... Според мен всичко това е суеверие..
...изпразни чашата си, изпразни чашата си, изпразни ччашата си... твоето НЕПОКЛАТИМО мнение е катинарът който сам слагаш на вратата която искашщ да отвориш. Едва ли някой ще се втурне да те РАЗубеждава - това си е твое мнение, животът ти те е довел до него, ти имаш пълното право да го изповядваш. Да не говорим че това ще е неефктивно - та нали при предаването на информация от един човек на друг, приемащият трябва да е ОТВОРЕН, да е склонен да СЛУША. Сколен ли си да слушаш и да приемаш обясненията или очакваш някой активно да се бори с убежденията ти? Съществуват ли неща които за теб са НЕобяснени и ти ИСКАШ ДА ЗНАЕШ ИСТИНАТА за тях? Ако има, ако си ГОТОВ да слушаш, ако си ГОТОВ да приемеш обяснението, ако се ГОТОВ да разпознаеш истинското обяснение за това "откъде идват децата" от историята със щъркелите зелките... тогава, едва тогава, може да разчиташ че някой ще ти даде Истинският Отговор, а няма да ти пробута приказката със щъркелите и зелките... защото, замисли се, на децата им казват тия приказки защото те нито са ГОТОВИ ДА РАЗБЕРАТ правилно истината, нито ИМАТ НУЖДА ДА ИСПОЛЗВАТ получената информация... испразни чашата си, отвори очите си, попитай себе си - "отговарям ли на Условията", пие ли ми се чай, трябва ли ми чай за нещо?

16 годишен онзи ден обясняваше какво наричаме дух .... Чакай малко! Кой си ти да даваш определения на такива неща
а ти кой си че да съдиш негово право да говори за неща които МОЖЕ БИ ПОЗНАВА... особено като се има предвид, че ТИ НЕ ПОЗНАВАШ НЕЩАТА за които младежът говори. Не ги познаваш и следователно НЯМАШ КРИТЕРИЙ ЗА ОЦЕНКА дали казва истината по мъжки, дали пробутва приказки за деца или просто си чеше езика за кеф и наслаждение! Това е все едно аз да коментирам твоите исказвания за 5те спорта които практикуваш или същият този младеж да коментира програмирането на автомобилни радио-дисплеи с които се занимавам всеки ден в офиса... кой си ти, че да коментираш изказвания по теми за които нямаш знание? (поне така твърдиш ти в постовете си)

Когато Ви се случи нещо странно то си има своето логично научно обяснение
верно е... но не разбирам какво отношение има "странното" към Магията!? Лично според мен - нищо. Напротив, магията във всеки един неин аспект е напълно обикновена, естествена, незабележима и дори непривлекателна. Оооо, и разбира се, Магията си има своята логика - всичко в нея е логично, ама всичко! Всъщност магията не може да се нарече нещо отделно от ежедневните ни занимяния, ако я разглеждаме по отношение на логиката и странността - напротив, причинно-следствените връзки я завръзват толкова здраво за "не-магическите" ни дела, че лично аз от много време не мога да кажа къде започва "матияга" и къде "не-магията". А може и да няма точна граница, тъй каткто топло и студено не са заковани на -55 и +55 градуса целзий, а има безброй много температури чежду тях...

Трябвало човек да има тренинг и подготовка..за да вика духове!! ([s]Стига бе[/s]) .. тренирам 5 спорта и съм с желязна психика.
Воистину! Напълно прав си! ЗА ВСИЧКО ТРЯБВА ТРЕНИРОВКА! Дали ще е за спорта, дали ще е за програмиране, дали ще е за "магесване", за установяване на добри семейни отношения или за установяване на "отношения с ангели и демони"... всичко, абсолютно всичко е едно и също... но също така всяко занимание си иска ПОДХОДЯЩАТА ТРЕНИРОВКА - за спорта една, за програмирането друга, за магията друга. И доброто ниво в една сфера, не ти дава добро ниво в друга, напротив - трябва непрестанно поддържане на тренираността ни във всяка едно сфера в кято се трудим... спортист, каратист, айкидист, борец, щангист, магьосник, програмист не се става за 1 или 2 или даже 5-6 години... това си е работа за цял живот... ъъъъ, разбира се ако не гоните ГОЛЕМИТЕ пари и успехи в спорта, ГОЛЕМИТЕ победи в бойните спортове, ГОЛЕМИТЕ чудеса в магията, ГОЛЕМИТЕ проекти в програмирането... в такъв случай ви трубва едно единствено свръхусилие за месец или година - и хоп - резултата е на лице, получили сте каквото искате и повече не ви интересува, зарязвате занятиено... е, то тука щете - не щете вече не можете да тренирате със скъсаното сухожилие или мигрената от монитора ви преми да работите на комп, или нещо съответно в магията... тъй че подготви се ДА РАБОТИШ ДЪЛГО И УПОРИТО, бавно, равномерно, непрестанно, ден след ден.. способен ли си? искаш ли да го правиш? готов ли си да го направиш? покажи го!

Беше ми казано че и аз ще се сблъскам с това скоро.... и преди няколко вечери реших да почна да чета.
Ноо от 3 дни не се чувсвам на себе си.. почнаха да ми се привиждат преместени предмети.. шумове.. и то само защото чета Вас.
В психологията се нарича "впечатлителност" и "истерия"(съвсем няма нужда да стига до ексцесии, леки доци но постоянни, за 3 дена са достатъчни) , очакването нещо да се случи се нарича "самоиспълняващо се пророчество", а наличието на такива случки разкрива определени неща за теб, а именно:
1)<<тренирам Х спорта и съм с желязна психика... >> амиии!? СИГУРЕН ЛИ СИ? Ако наистина психиката ти толкова здрава, откъде накъде само за 3 дена ще да почваш да искрейзваш?! Съществува една поговорка в магическите среди "позволявай на света да ти окаже само това въздействие което ти поискаш" - това е и "магьосническото" определение за "желязна психика". Ако аз бях на теб, още сега бих започнал да отглеждам това определение в себе си, тъй както се отгрлежда цвете. И нека Силата бъде с теб.
2)за да ти се привиди нещо - трябва да се опиташ да го видиш, тоест искал си да видиш нещо... то май точно това и пишеш в поста си по-горе <<Искам и на мен да ми се случат такива неща като на Вас .. да излизам от тялото си.. да видя някои друг демон>>... Каквото си поискал - такова си получил, но пречупено през призмата на собсвените си разбирания и очаквания... няма какво да мръкнаш - сам си си го направил
3)казваш че искаш преживявания, но не казваш че искаш да бачкаш - за какво и защо да ти сподели някой някаква магическа информация, та ти само ще я исполваш за "странни преживавяния" - едва ли ще дадат некому GPS-навигатор, ако той има намерение да го използва като камик за мяткане(алегорията с електрониния микроскоп и чупенето на орехи е изтъркана, та затуй GPSа)
4)обвиняваш НАС, че пишем неща от които "не се чувсваш на себе си"... хммм, и това го имаше в психологията, "проекция" ли му се казваше, не га знам, ама все тая - никой не те е карал да четеш, никой не те е карал да си фантазираш - това са си твои решения, научи се да поемаш ОТГОВОРНОСТ за тях, и може би ще ти обясни някой как да ползваш GPSа и електронния микроскоп
5)... айде стига толкова, и без това "каквото мислещият измисли - даказващият ще докаже", а и част от Обучението по магия включва и това да ЗАБЕЛЯЗВАШ подобни "противоречия" в хората около теб и да ги изполваш за развитие... ако не можеш да видиш поне 10-20 във всеки един човек, включая себе си - нямаш шансове да пребродиш "земите на Мордор" и да изкачиш "огнения връх на отчаянието".
накратко: похвално е, че търсиш обяснение, но все още не си ГОТОВ за него /The force is with you, young Skywalker, but you are not a Jedi yet./... запитай се - ЩО ДА СТОРИШ, ЧЕ ДА СТАНЕШ... защото има и такава дума думана: "не е въпросът в това дали ще намерите Учители, а в това дали СТЕ СТАНАЛИ Ученици."

Болестите не се лекуват с молитви и заклинания... и 1 година да се бях молил .. дядо ми пак щеше да си почине от рак. Псориазисът не се лекува... в книгите пише Етиолотия - неизвестна лечение - нейзвестно!!! Когато настъпи мозъчна смърт .... умирате.. не се прераждате ! Това са научни факти .. нещо което липсва във вашия форум.
Болестите не се лекуват с молитви и заклинания... СИГУРЕН ЛИ СИ??? АЗ НЕ СЪМ!
и 1 година да се бях молил .. ДАЛИ??? АЗ НЕ СЪМ ГО ПРАВИЛ - А ТИ?
дядо ми пак щеше да си почине от рак.

<<Псориазисът не се лекува... >ДАЛИ? НАИСТИНА ЛИ? ЗАСЕГА? ...неизвестно
<<в книгите пише Етиолотия - неизвестна; ..>>ЗАСЕГА!
...лечение - нейзвестно!!! >>ЗАСЕГА!

<<Когато настъпи мозъчна смърт .... умирате.. >>ДАЛИ?
<<не се прераждате ! >> ДАЛИ?
<<Това са научни факти..>> ДАЛИ? аз лично нямам нужния критерий за да оценя правилно тези болести... затова испълнявам правилото: "който знае - знае, който не знае - вярва, който не вярва - доверява, който не доверява - изпълнява"

<<.. нещо което липсва във вашия форум.>>ДАЛИ? аз и за 3 седмици не мога да прочета всичко и да стигна до такъв извод, а ти за три ден как успя... освен това темата за критерия... все едно аз сега да ти кажа че има семафори и светофари дето ги слагаме в таблата и дисплетие на колите... 99,99999 на 100 ще решите че съм се смахнал, а аз просто не съм си дал труда да обясня че става дума за специфичен термин... доказателствата се дават или с дела или с думи, във форумите предимно с думи, а при работа с думи трябва да се почни че думите са САМО ЕТИКЕТИ, а не истинските понятия... така че и да има факти в тоя форум...

Искам и на мен да ми се случат такива неща като на Вас .. да излизав от тялото си.. да видя някои друг демон. Искам да съм 1 от Вас ..
мда, това вече го коментирахме... честито, поиска си НЕЩО и получи НЕЩО - остава само да уточниш, точно това което поиска ли получи през прословутите 3 дена или всъщноскт искаш НЕЩО ДРУГО? Ъъъъ... а как точно смяташ да "излизаш от тялото си" като СПОРЕД ТЕБ И ЗА ТЕБ това е само суеверие!?!?!? Ами ако... не е суверие, а ... нещо като семафорите и светофарите в компютрите, прозорците и бутоните по мониторите? Та, в крайна сметка, нали и на всеки компютър с линукс работи поне по един "демон"... ама доста по-различен от "демона" в магията, който пък е съвсем различен от "демона" от фентъзито... мда... думите-етикети и обектите които назоваваме с тях са различни неща... демоните за които ти говориш са 100% различни от тия за които говори един практикуваш дълги години магьосник...

Скайпът ми illusione_m който пожелае може да ме светне .. имам желание да науча от къде черпите знанията си.
Скайпът ми е divata_gora, мога да ти кажа от къде черпя знанията си... стига само ТИ да имаШ желание да те светнат...

arhimicus: Според мен, реалистик, нищо и никой не може да те убеди, че съществува нещо повече от биология, физика, химия.
Може... може ]:-> :wink: ТОВА което го е довело до днешното му убеждение, с лекота ще го доведе и до друго...

Има някои истории които съм чувал .. от .. най-интелигентните и уважавани мои близки... които се занимават с наука. За разлика от нещата които чета в интернет и което може да са измислица... тези за коита зная аз са истина.
и за това вече стана дума - "аз знам истината, а вие си измисляте"... това е товето убеждениеи, твоето мнение, което обаче е в противоречие с желанието ти да учиш от нас... освен ако желанието "да станеш като нас" не подразбира писане на измислици в интернет.

Ea: realistic, първо знанията не се черпят, доколкото съдя от опита си тв един момент просто се появява необходимост да започнеш.
наистина, има такъв момент, даже и термин си има за него - казва се "да си повикан" и този момент се явява дясната ръка на готовността на човека, която пък се явава лявата ръка на "повикването"... абе, с две думи: едното без другото не може.

Напълно сте прави... явно съм прекалено млад и незапознат с тази материя. Това което сега ми предстои е да се запозная с нея... да прочета някоя друга книжка...а после да коментирам.
ТАМАН СИ... наистина не си ГОТОВ да бъдеш "брашно за омесване топла и ароматна погача", но ВЕЧЕ СИ СТАНАЛ като житото в полето, клатещо се на вятъра и молещо за слънце под чиито лъчи да узрее...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Mason » 18 Дек 2008, 18:35

Ултрамарин, благодара за поредния урок:)

Само да поясня изречението:
"Може... може ]:-> ТОВА което го е довело до днешното му убеждение, с лекота ще го доведе и до друго..."

Според Кабала се смята, че най-близо до разкриването или до усещането за божественото са тези, които са най-далече от него :)

Реалистик просто си плаче да бъде един обещаващ окултист след месеци години или следващо прераждане. Това е сигурно!!!

Дано се усети по-бързо :)

Между другото и аз преди бях атеист :) Напълно го разбирам човека .....
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот realistic » 18 Дек 2008, 19:06

Дам.. направо ме нокаутира с този пост. Прав си за всичко Ultramarin, и се извинявам, че се е наложило да пишеш толкова много .. за да обориш позицията ми. Само, че тя вече беше оборена... аз пречупих мирогледа си - разбрах че за да стигна до истината трябва 1-во да вярвам! Не съм толкова лош колкото изглеждам в изказванията си... уважавам вашето мнение... просто когато ми кажат че имам нужда от специално обучение ..почвам да се чувствам като Люк от Междузвездни войни :)
Аватар
realistic

Мнениеот tiara66 » 13 Фев 2009, 10:11

realistic, защо си толкова любопитен, както казваш, да потърсиш нашето мнение, и да прочетеш това, как ние ще изтълкуваме случките с твоите роднини? Тъй като според теб всяко нещо си има своето "логично научно обяснение", обясни си го сам. Аз не бих отишла на разговор с психоаналитика си, ако си мисля, че психоанализата е въздух под налягане. Ти защо отиде при врачката?
Както казва EliKarim интересът ти не е случаен.
Дай да чуем случките с роднините, ако желаеш.
Аватар
tiara66
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот The_Last_Angel » 24 Мар 2009, 22:32

О, Realistic с риск да те отчаям напълно ще кажа, че някои от нас тук наистина не са наред. Дилърите са виновни :wink: А сега сериозно ---> Хората виждат нещата по различен начин. Е, естествено, че някои преовеличават (а ако броим и спама...). Иначе като пропуснем това в МГ както и навсякъде всичко си е едно и също. Според мен просто ти трябва време да свикнеш.
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот realistic » 07 Апр 2009, 21:58

За любопитните.. и онези които не се престрашиха да ми пишат в скайп .. ще кажа какво ме доведе тук и каква е моята история. Израстнал съм в малко градче заобиколен от много много суеверни хора.. но аз самият не съм суеверен.. нито религиозен. От малък съм будно момче и не съм вярвал в Дядо Коледа и Торбалан... Някой от Вас каза, че тълпата не приема различието.. но аз самият се чувствам различен. Навън съм весел и усмихнат .. но когато съм сам ме обхваща една меланхолия и започвам да си задавам хиляди въпроси. Чичо ми... е изключително умен човек - инженер с изключителни познания... и според мен дори е гений. Та този човек ... когато е бил малък е претърпял операция на очите... и от тогава има видения за които всичките ми близки избягват да говорят. Сега той казва, че са изчезнали.. но никой не му вярва, защото сякаш знае всичко, което ще му кажем. Най-странното е, че външният му вид не издава такива неща.. той е вечно шеговит.. добре облечен и стъпил здраво на земята. Преди година се бяхме събрали на вечеря много роднини... и аз директно му поставих въпроса: "какво се е случило.. какви са виденията.. как ги е получил?" Той ми обясни какво е усетил .. и как после се е научил да го изпада в това състояние. Каза, че е говорил с момиче на име Каролина и тя му давала информация за някои събития. Той ми каза, че и на мен ще се случи ... но датата която той спомена мина...а аз все още нищо не съм видял!!! Ако на другите глупости по телевизията не вярвам .. то в толкова близък човек не бих се съмнявал. Той има много случки и истории.. даде ми и много информация която за този форум би била златна.. но не мисля, че е редно да я споделям. Друг случай е по-малкият ми брат .. който сега е на 18, от малък се шетуваме с него че има добре развито въображение ... че си говорил с точките, които виждал в тъмното. Но това, което ме притесни е, че той стана пълнолетен .. а вижда някакво "същество", което приема моя образ!!! Да и на мен ми звучеше налудничаво! Качвал се той по стълбите и включва осветлението... при което пред него се изправям аз... подпрян на парапета. Той се стряска ... защото няколко секунди преди това ме видял да гледам телевизия на долния етаж. Връща се при мен и ме кара да дойда с него при стълбите.. >>> нищо не намерихме. Имаме апартамент в Пловдив ... и му се е случвало докато е там самичък .. да ме вижда подпрян на терасата... или като влиза в банята "моето друго аз" да е вече вътре. Той никога не е заговарял онова същество... просто го игнорира .. затваря вратата и след половин час събира смелост пак да влезе в банята. Според думите му... това не е просто видение..а реален образ все едно аз съм там... от плът и кръв. Еее .. ако някой тук може да ми обясни какво е това явление.. и дали на друг му се е случвало.. ще се радвам да разбера. Това са основните неща които ме доведоха тук... иначе има още хиляди други малки причини. Поздрави за всички от прекрасния форум
Аватар
realistic

Мнениеот ultramarin » 10 Апр 2009, 08:20

реалистик, брато... с радост бих ти казал какви са тия образи дето ги вижда братото ти... ...ако знаех!
УВИ! самият аз бих искал да получа отговора на същия въпрос... тъй като имам идентичен опит - приблизително от 5тата до 9тата година на живота ми почти непрекъснато, а след това до към 16тата отвреме на време... брат ми, майка ми, баща ми, дядо ми... доста "призраци на роднини" съм повидял - но така и не зацепих какво и що е това феноменче... и честно казано ВЕЧЕ не ме интересува... е, аз не съм си говорил с "точки", но си спомням че някои от "сенките" на някои предмети и стени в къшата ми на село бяха Живи... как и защо не ем питай... едно време ме беше много страх - защото всичките бяха негативно настроени...до момента в който срещнах една "добра сянка"... това беше сянката на вратата на една спалня... тя ми се хмм "присмя" и "каза" да не се притеснявам, оти сите сенки са слаби и само дуйт и прават на яки... почнах и аз да се правя и аз на як пред тях, и о чудо... то било готино...

но това са дреболии... прах и пепел... десетки хора тук могат да разкажат всевъзможни истории, случили се с тях като деца или като по-големи... някои са ги игнорирали, други, именно тези истории са ги накарали да запомчнат Търсенето на Необикновеното... ;) това е и целта им, според мен... да ни стимулират да търсим, "онова що е по-голямо от нас"...

Любов и Светлина в Търсенето на всички пожелавам!
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот ludvig » 10 Апр 2009, 18:45

реалистик нали спомена че имаш някакво инфо което би било мн ценно за този форум какво чакаш та не го споделиш нали затова е този форум току виж на някои му влязло в работа
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел

Предишна

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор