-----------------
абе от всички съветващи, някой от вас да е минал през гореописваната(ните) ситуация? Ако не сте, от къв зор давате ъкъл?
Ако знаеш, че пипането на гореща печка наранява, но не си го изживял, трябва да си мълчиш по твоята логика? Странно хрумване. Позволи ми да не се съглася с теб.
-----------------
По точка 3:
Преживял съм го, майка ми също не харесваше момичето което сега е жена ми...
Значи стигнахме до момента, че твоята майка се е опитвала да контролира живота ти, като е имала претенции към жената, с която си. И ти си я отрязал майка си, за да имаш собствен живот.
Или стигнахме пак до този момент с майката, желаеща да контролира сина си, който не искаш да се смесва със способите, които може да изразят този контрол. Работата е там, че има много майки, които съзнавано или неосъзнато се опитват да управляват житейския избор на синовете си.
Значи си се изнесъл... Е, от гл.т. на една такава майка това може да мине за магия, особено ако майката не осъзнава собствената си властност. Ще се чуе: "ама то детето се промени, как можа да си тръгне, ще да е омагьосано"
Както и от гл.т. на едно момиче пак такава властност може да бъде объркана с магия. Особено ако има кой допълнително да стресира или да налива масло в огъня.
И тук въобще не става дума за магически съвети на килограм, които от днес за утре с магическа пръчка да разрешат проблем. Това е сложна житейска ситуация, в която няма само един потърпевш. Както на сина му е трудно, както на приятелката на сина е трудно, така е трудно и на майката.
Най-лесното е да се налее още масло в огъня и всички страни да са тотално изспоскарани накрая. Ако изобщо ги има, семейните срещи да са веднъж на високосна. Да. Със сигурност това е най-лесното. Който е "за" всички да се избият, да вдигне ръка и да вади картечницата, а после да наблюдава отстрани човешкото нещастие.
Аз съм за другия вариант. Да се изгладят различията. Няма нужда да се мразят хората. Омразата не е градивност. Деградация е.