Имам затруднение!

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот Cramp » 16 Юли 2009, 16:45

Здравейте всички.
Искам да попитам, дали някой се е чувствал като мен? :roll:
Да си призная не съм чел, и една окултна книга досега, но просто искам да се подготвя с концентрацията, визуализацията, и общо взето с мисловния контрол, преди да започна каквото и да било.
Работя по плана на Либер МММ, и неподвижноста, дишането, почти всички средоточавания ги изпълнявам, но опре ли до визуализация или концентрация върху образ просто е доста трудно направо бих казал непосилно. Знам че няма хляб без кора, но просто искам да попитам, дали и вие сте се спречквали със същия проблем повреме на осазнаването си? И ако предложите някоя техника за избягване на проблема по лесно няма да ви се сърдя. :)

Всеки коментар ще е плюс за мен, :wink: за което предварително благодаря.
Аватар
Cramp

Мнениеот ultramarin » 17 Юли 2009, 08:18

Като не си чел книги - започни да четеш! Макар и не всичко да е книгите, те дават много! Невежеството и незнанието е причина за всичките ни проблеми както се казва в Тайната Доктрина... значи започни да разсейваш това незнание като... четеш книги! Да, чувствали сме се като теб - но имаш възможност да започнеш да се чувстваш като нас... и начинът е яко четене и общуване и практика! Но първо четене, после общуване и накрая практика ;) поне за теб...

Веднага ти отговарям на въпроса за концентрацията... като просто ще ти преразкажа с мои написаното в една книга:
Съзерцанието, концентрацията, медитацията са отделни стъпки и се изучават в определен ред. Също така всяка от тези техники се изучава на няколко етапа... всички техники по-надолу ги изброявам в реда в който се правят

Първо се започва със съзерцание за да се СЪБУДИ СЪЗНАНИЕТО ни за по-нататъшна работа. Едно заспало съзнание не е в състояние да се ксонцентрира, едно будно съзнание е способно с лекота да удържи един образ или мисъл. Ето няколко примера за съзерцание:
- Самонаблюдение
- Рефлексия
- Наблюдение на сетивата
- Наблюдение на обекти

Веднъж събудено съзнанието се изполва за концентрация върху света. Примерни техники
- концентрация върху мъртъв неподвижен обект
- концентрация върху мъртъв подвижен обект
- концентрация върху образ
- концентрация върху мисъл (до тук има работа като за около 6-18 месеца)
- концентрация върху действие
- интегриране на съзнание и внимание

(подробности всяко на лични и предимно на живо - нямам намерение да пиша километрични постове)

...това по-горе се счита за ПЪРВАТА стъпка... оттам насетне започват разни медитации, визуализации и т.н. Опитите да се практикуват примерно визуализации без да е запознат човек с концентрация върху образ примерно води само до фантазьорство... разбира се - животът който живеем ни е научил на много от гореспоменатите неща, така че за мнозина "имащи дарба" вместо 18 месеца работата може отнеме 18 дена примерно... кой знае, може и такива да има...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Cramp » 17 Юли 2009, 10:32

Благодаря за отговора и напътствията.
Аватар
Cramp

Мнениеот м Лъчезар » 19 Юли 2009, 18:28

По каквато и система да работиш проблема идва от тук - Не може цял месец (примерно) да живееш като машина и един ден да решиш да правиш окултна дейност . Като машина разбирай "неосъзнато" . И който каже че не живее така лъже в Градовете (освен може би неколцина монаси или други отшелници) но говорим за общата маса от над 99.9% . Иска се осъзнатост не само по време на практиките ами в целият живот .
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот valko » 21 Юли 2009, 01:38

Cramp, а може би просто нямаш способности, и като ги нямаш защо да се гърчиш с раждане на мъртвородено или както при теб в момнета е помятане?
Целунете ми чакрата!
Аватар
valko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 21 Юли 2009, 19:13

valko написа:Cramp, а може би просто нямаш способности, и като ги нямаш защо да се гърчиш с раждане на мъртвородено или както при теб в момнета е помятане?

Valko, определено започва да ми писва да чета само колко си велик и т.н., защото само това изхожда от постовете ти, които прочетох днес. Самомнението определено пречи по пътя на развитие- може да се позамислиш в/у това ;)

Няма човек(или поне аз още не съм срещнал такъв), който да е напълно лишен от способности- просто някои неща му се отдават по-лесно от други- причини много.

Cramp, освен предложените от колегата, можеш да се насочиш и към други техники, които може да ти се окажат по-лекички в началото и след това да преминеш на по-сложните такива. Намери си една стара книжка(не знам дали все още може да се намери по книжарниците, но май я има на няколко места сканирана за сваляне)- "Развиване на психичните сили" на Уилям/Бил Хюит - упражненията са като детска играчка, колко за начално развиване на визуализацията.

Успех.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот м Лъчезар » 22 Юли 2009, 15:04

Немезиус пусни малко откъсче от книгата колкото да придобия някаква представа за техниките написани там ?
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 22 Юли 2009, 19:18

м Лъчезар написа:Немезиус пусни малко откъсче от книгата колкото да придобия някаква представа за техниките написани там ?

За съжаление моята не е в мен- усложих с нея преди около година и половина и още не са ми я върнали. Ще видя дали няма да успея да я намеря санирана и аз- ако не ми я върнат, поне електронно копие да си имам, и тогава ще я пусна- нямаш грижи за това. В общи линии в насока визуализации успажненията са точно като за деца- да започнеш да визуализираш разноцветни балони и такива работи- колкото да се свикне с това.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот valko » 23 Юли 2009, 00:15

Nemezius написа:Valko, определено започва да ми писва да чета само колко си велик и т.н., защото само това изхожда от постовете ти, които прочетох днес. Самомнението определено пречи по пътя на развитие- може да се позамислиш в/у това ;)

Няма човек(или поне аз още не съм срещнал такъв), който да е напълно лишен от способности- просто някои неща му се отдават по-лесно от други- причини много.

Не съм велик, признавам, че не отделям много усилия и време за практика, а за духовно развиващи се психопати мога да споделя следното: - практик съм и моите цели са 100% егоистични, който има нещо против да прочете подписа ми.
Целунете ми чакрата!
Аватар
valko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 23 Юли 2009, 07:47

Придържайте се към темата, а не кой какво може и как го може.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот Cramp » 29 Юли 2009, 22:47

Благодаря отново на всички, а за книжката ще се опитам да я намеря.
Аватар
Cramp

Мнениеот ultramarin » 28 Окт 2009, 13:52

Крамп - намери си компетен инструктор!
1. Някои неща не стават по книги
2. Някои книги са самите те объркани или нарочно закодирани
3. Някои неща ще ти отнеме към 120 години да ти се изяснят (виж точка 2)

След получаване на основни насоки от ЖИВ ЧОВЕК било то само да ти посочи от кого да учиш, или пък направо да ти предаде два-три урока... всички пътища се отварят и можеш да продъжлиш сама...
Илюзията че става без чужда помощ (каквото и да говорят мнозина тук) си остава... убедителна илюзия.

П.П. току що си прочетох своето собвствено мнение по-горе и се изумих колко е неясно - ако не познавах темите за които съм писал, едва ли щях да разбера много от него...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Trismegist » 28 Окт 2009, 20:04

Съветите ми са - да си избереш нещо,което ти е интересно или ти е по сърце(както си направил с либер МММ), да се съсредоточиш в него и да не те отклоняват някакви си мнения - защото не само,че образ няма да задържиш
ами и една техника няма да усвоиш накрая happy7 .

Вярвай в себе си и ще видиш,че сам можеш да постигнеш каквото си искаш, само да се освободишп от страничните паразитни учители.

Отностно проблема с образа - има го всеки и не е нещо ново.Даже е най - болната тема при всеки човег- маг и прочее.Гледай да си добре хапнал и наспан преди да тестваш тея техники, защото за тях се изисква много енергия.Без енергия и две приказки няма да вържеш смислено - много е важно.Ми какво да ти кажа - ти ако се научиш да задържаш образи - вече си маг happy7 !
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот degagement » 10 Ное 2009, 11:50

С Либер МММ успех. Повечето, които го започват едва изкарват и седмица-две.

За концентрациите:
Много ми беше трудно в началото да намалявам мислите и изобщо да се концентрирам. Помагаше ми да броя наобратно. До седмица-две, понеже някой спомена нещо за дишане, опитах с дишане - и то много помага.
Първата грешка, коятно направих е да се концентрирам легнала, втората - да започна да тренирам неподвижност с 50 минути.
Ами на 20тата минута вече немърдането беше зверски ад (и то при условие, че го правех удобно легнала).
На втората седмица вече издържах над час почти без проблеми, но пък започнах да заспивам.
Т.е. неподвижността - седнал, с изправен гръб. Някои в началото облягат гърба, макар че не е за препоръчване.
Другото, което помага е да седнеш върху възглавница, за да не се изгърбваш (иначе на петата минута гърба ти се е схванал).
Не прави грешката да започваш от 20 минути и след 5 дена да са вече 40. Помня, че като го направих, почти се отказах от всякакви концентрации.
Започваш с поносимо за тебе време. Увеличаваш времето бавно и постепенно, както го усещаш.
Няма да отрека, че когато направих глупостта за стигна до 40 минути за 5 дена и после продължих да увеличавам с по минута на ден и стигнах до над час и задържах месеци ежедневна медитация над 70 минути, сетивата започнаха да се разблокират и започнах да уча с луда скорост. Но пък имах хора, които да ми помогнат да не се откажа. Ако правиш ммм сам, давай по-полека.
За да издържиш повече време спокоен - отпускай тялото част по част. Това концентрира съзнанието и забавя лудата циркулация на кръвта. Мозъка е зает, тялото започва да се чувства по-комфортно и резултата е по-добра концентрация после. Понякога използвам до ден днешен други отпускащи практики за тялото (някои от които на уилям хюит, книгата която немезиус ми препоръча преди повече от 5 години, някои неща от нея са полезни и след години).
Използвай пълно йогистко дишане - вдишваш бавно от корема към гърдите, като използваш целия капацитет на белите дробове, но без да усещаш некомфорт. Задържаш малко и издишаш отпускайки гръдния кош и корема. Тука мога да препоръчам "Науката за дишането" на Йоги Рамачарака (или нещо подобно му беше името). Там е описано много добре това дишане, плюс куп други полезни техники.
Използвай концентрации над дишането заедно с другите концентрации. Можеш и просто да осъзнаваш всяко вдишване и издишване. Много помага.

Концентрация над образ: Използвах дим от цигара. Не можех да държа неподвижен образа, все се кривеше, въртеше и подобни. Когато пушех и нямах с кой да говоря, визуализирах (всеки път...). Държа образа някъде в празното пространство пред мен и издужвам дима по посока на образа. Представях си образа като съставен от слънчеви лъчи - знаеш как лъчите се виждат когато има дим или прах. Където имаше дим от цигарата ми само там виждах онази част от образа, която се намира там. Сработи перфектно. Можеш да си измислиш твои трикове. Ако визуализирах кръг помня, че си представях кутийка от крем. Просто се сетих за нещо, което никога не забелязвам съзнателно, моткало се е около мен и има нужната форма.
Ако го нарисуваш и го наблюдаваш, тогава става концентрация над обект, но все пак... помага. Примерно гледаш рисунката 2-3 минути и после затваряш очи и почваш.

Концентрация над обект: ще имаш куп оптически изкривявания. Важното е да гледаш осъзнато и без мисли. Обикновено регистрираш зрителните измами и ги мислиш. Трябва да гледаш както би гледала една статуя - какво гледаш и защо изобщо не те вълнува. Просто зяпаш, все едно си камера.

Концентрация над звук: в началото ще се разсейваш. Тук не мога да споделя трикове. С това просто се справих и толкова. Не съм имала никакви проблеми. Някой друг може да се излъже да даде съвет, вместо да се прави на можещ/знаещ.

Спирането на мисли: пише го в книгата - няколко секунди в началото са цял триумф.
Съвета е съвета, който ми даде един ноксифер преди години "Не се самоизнасилвай". В началото ще се отплесваш в мисли и съвсем ще забравяш концентрацията/немисленето. Да не ти пука. Важно е обаче всеки път като се усетиш какво става да спреш всичко в главата си или да го успокоиш и да подновиш концентрацията. С времето възможностите ти за концентрация ще се подобряват.

Друг съвет: измисли как да правиш по-голямата част в движение, в ежедневието си. Примерно дишане докато миеш чинии, визуализация докато си пиеш кафето, мантра като си в рейса, докато ходиш, докато седиш на някоя пейка в парка, докато чакаш някой, който закъснява... Така не се налага да отделяш прекалено много време за практика и нещата ще започнат да се получават естествено и постепенно.

Малко ще наспамя с постове, защото имам набрани именно упражненията от "Развиване на психичните сили" във "харддиска", към който не бих дала линк, защото вече админа ще ме банне.

Ако се сетя още някой трик ще добавя. Горното просто се изля, като видях въпрос, написан от човек, който вече е опитал да направи нещо и се е сблъскал с първоначалните трудности.

Личният ми опит: Всеки може да се развива и сам. Контакта с човек може да ти даде нещо от рода на горното дето съм писала - трикове, които "да ти улеснят живота". Всичко останало можеш да си намериш в нета и книгите. Да не говорим и че понякога зяпайки дърво примерно над час-два (щото хората с теб са ти скучни...) някоя практика просто се случва и после ти върши работа с години.
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот degagement » 10 Ное 2009, 12:01

Основни цветове - 1:

- Затворете очи.
- Вдишайте дълбоко три пъти, за да се отпуснете.
- Визуализирайте себе си и как носите 7 балона, всеки на отделна връв - червен, оранжев, жълт, зелен, син, индиго и виолетов.
- Изпускайте балоните един по един. Нека всеки да отлита и изчезва от полето на мисловното ви зрение в какъвто ред пожелаете.

Основни цветове - 2:

- Затворете очи.
- Нека една червена топка да се появи отдясно на мисловното ви поле. Нека мине през зрителното ви поле и изчезне вляво.
- Направете същото с оранжевата топка. Продължете с всички цветове на спектъра.
- Повторете отляво надясно.

Основното психично ниво:
- Отпуснете се и затворете очи.
- Визуализирайте спираловидна стълба с 10 стъпала, извиваща се надолу до мазето.
- Визуализирайте
- Направете стъпка към деветото стъпало и кажете: по-дълбоко психично ниво.
- Продължете да слизате по стъпалата надолу по същия начин.
- Когато стигнете най-долното стъпало, кажете: Сега съм на здраво психично ниво, което мога да използвам за успешна психична работа.
- Отворете очи.
- Повторете горното упражнение с отворени очи.

Психичния щит:
- Със затворени очи достигнете основното си психично ниво.
- Нека тялото ви се появи в мисловното ви поле.
- Формирайте блестяща, могъща позитивна светлина и я оставете да обгърне цялото ви тяло.
- Кажете: Тази могъща позитивна светлина е моята защита - моят психичен щит.
- Отсега нататък този защитен психичен щит ще бъде винаги с мен.
- Отворете очи.

Как да прогонвате демони и други нежелани сили:
- Ако не сте на основното си психично ниво, влезте в него.
- Насочете пръста си и после щракайте с пръсти към силата (демона, ако предпочитате), която ви заплашва.
- При всяко щракване казвайте: Смалявай се! докато силата изчезне.

Черната дъска:
- Минете на основното си психично ниво.
- Визуализирайте черна дъска, каквато сте имали в училище. На подложката и' са сложени изтривалка и парчета тебешир.
- Вземете едно парче тебешир и начертайте обширен кръг на дъската.
- Напишете инициала на първото си име в средата на кръга.
- Сега изтрийте инициала в средата, без да изтривате кръга.
- Кажете: Мога да визуализирам всичко, което пожелая, винаги, когато пожелая.
- Изтрийте кръга и отворете очи.

Писане по небето:
- Визуализирайте самолет в небето.
- Самолетът оставя след себе си диря от пухкава бяла пара.
- Нека самолетът напише с бялата пара малкото ви име на небето.
- Вгледайте се в името си, написано с бели пухкави букви на небето.
- Оставете вятърът да отвее името ви в космоса, където действате като парапсихик.
- Кажете: Всеки път, когато визуализирам, ставам все по-добър и по-добър парапсихик.
- Отворете очи.

Визуализация на собственото тяло:
- Нека тялото ви се появи във въображението ви. Проучете добре тялото си - отпред и отзад.
- Опишете мислено какво виждате. Бъдете точни (и детайлни).
- Изучавайте детайлно тялото си, докато външния му вид ви стане познат и близък.
- Кажете: Мога да видя с мисловното си зрение всяко създание, само като го помоля да се яви пред мен.
- Когато свършите, отворете очи.

Как да изследвате собственото си тяло:
- Извикайте образа на тялото си.
- Изследвайте вътрешността на тялото си: сърце, черен дроб, стомах, черва, гениталии, бъбреци, жлъчка, кръвоносни съдове, бели дробове, нервна система, мозък, костна структура, очи, мускули и т.н.
- Не бързайте; извършете го прецизно.
- Ако има аномалии и ги усетите, коригирайте ги като използвате психичните си творчески възможности.
- Когато свършите с прегледа, кажете: Вече съм здрав.
- Отворете очи.

Нагласа за психометрия с карти
Минаваме на основното психично ниво с отворени очи и усещаме картата, виждайки я и изследвайки усещането на цвета, вида, боята...

Психометрия
- Варианти
Усещаме картата и гадаем за цвета и.
Гадаем за боята.
За вида и т.н.
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот degagement » 10 Ное 2009, 12:04

Пясъците на времето:
- Затворете очи и минете на основното си психично ниво.
- Кажете: Сега отивам при Пясъците на Времето като броя назад от 5 до 1. 5. 4. 3. 2. 1.
- Когато стигнете до 1, визуализирайте бял пясъчен бряг на ръба на дълбоко синьо море. Морето е тихо и спокойно. Белите пясъци се простират вляво и вдясно.
- Вие се намирате в настоящето си, на Пясъците на Времето, на брега на безкрайното Море на Космическото Съзнание.
- Отделете известно време, за да се насладите на красотата и топлината на това великолепно място. Почувствайте спокойствието.
- Обърнете се и погледнете вдясно. Това е посоката на миналото. Недалеч от вас миналото е забулено в кълбо от мъгла.
- Кажете: Мога да се върна тук, на Пясъците на Времето, винаги, когато поискам.
- Пребройте от 1 до 5. Пясъците на Времето ще изчезнат от мисловното ви виждане.
- Отворете очи.

Връщане към миналото:
- Отидете на Пясъците на Времето, като броите от 5 до 1.
- Обърнете се надясно и навлезте във воала от мъгла.
- Когато сте обгърнати от мъглата, насочете ума си да отиде в която и да било точка на миналото си, казвайки например: Искам да се върна на третия си рожден ден.
- Мъглата ще се разнесе и вие ще се намерите в съответното време на вашето минало.
- За да напуснете миналото и да се върнете на Пясъците на Времето, кажете: Искам да се върна в настоящето си, на Пясъците на Времето. и оставете мъглата да ви обгърне.
- Отправете се наляво, извън мъглата, към брега и към настоящето.
- Пребройте от 1 до 5. Пясъците на Времето ще изчезнат.
- Отворете очи.

Отиване в бъдещето:
- Обърнете се наляво и навлезте във воала от мъгла.
- Когато сте обгърнати от мъглата, насочете ума си да отиде в която и да било точка на бъдещето си, казвайки например: Искам да съм на Северния полюс на 1 януари 2020 г.
- Мъглата ще се разнесе и вие ще се намерите в съответното време на бъдещето.
- За да напуснете бъдещето и да се върнете на Пясъците на Времето, кажете: Искам да се върна в настоящето си, на Пясъците на Времето. и оставете мъглата да ви обгърне.
- Отправете се надясно, извън мъглата, към брега и към настоящето.
- Пребройте от 1 до 5. Пясъците на Времето ще изчезнат.
- Отворете очи.

Упражнение:
- Влезте в Морето на Космическото Съзнание, докато водата стигне приблизително до кръста ви.
- Попитайте космическото съзнание: Как мога да използвам най-пълноценно психическите си способности?
- Задайте колкото искате въпроси във връзка с това.
- Когато свършите, върнете се от Пясъците на Времето и отворете очи.

Упражнение:
- Отидете на Пясъците на Времето.
- Седнете на пясъка на брега на Морето на Космическото Съзнание.
- Помолете Духовния си Водач и вашия Ангел Хранител да се срещнете на Пясъците на Времето.
- Разговаряйте, питайте...
- Когато свършите им благодарете.
- Върнете се от Пясъците на Времето и отворете очи.
- Запишете си какво се е случило.
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот Lord Voldemor » 10 Ное 2009, 19:53

Все едно чета ,,Хипноза'' на Хюит,само че поукрасено с ,,океани на космичното съзнание'' и пр.Иначе върши работа.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Nemezius » 11 Ное 2009, 11:53

Lord Voldemor написа:Все едно чета ,,Хипноза'' на Хюит,само че поукрасено с ,,океани на космичното съзнание'' и пр.Иначе върши работа.

Автора го позна, но не и книгата, Волдемор- откъсите са от "Развиване на психичните сили" на Хюит ;)
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор