Демони, ангели, духове...помогнете

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот darkangel » 04 Юли 2009, 10:54

За някои мои цели викам ангели- рядко помагат. като не стане с тях викам демони?(използвам Lovecraft- Necromicon, но само когато не става с медитация, без ритиуал) . Те по-често се отзовават, но искат услуги в замяна и някой път лъжат...мисля да експериментирам с викане на планетарни духове- били по-миролюбиви така ли е или някой не е допрочел и ми ги говори?

Въпросите са ми

1. Как се съотнасят извънземните към ангели и към демони съответно ако приемем, че ги има извънземните ?

2.Ами драконите/ планетарните духове ?Има ли ги? Измислени ли са?

3. Ако извънземните са създали нас , те ли са създали ангели, демони или са създадени от тях или са едно и също много съм объркан...

4.Вярно ли е че църквата е измислила противопоставянето на луцифер и бог и те са приятели или по-скоро конкуренти...? Те къде са в небесната йерархия?

5.Мога ли да ползвам когато ми е нужно ангели, когато ми е нужно демони като сега- какви са опасностите-щом не ми се е случило лошо нещо възможно ли е само да си мисля, че съм ги извикал?

6. Защо демоните искат услуги в замяна а ангелите не? как така работят безплатно???

7.Какво ще ми препоръчате? Кой път е с най-много успех и кой с най-малко риск?
Аватар
darkangel

Мнениеот Wizard » 04 Юли 2009, 12:04

Твоите въпроси са така подредени, че се почувствах като на тест :)

1. Това е въпрос, който и да има отговор, няма да е от голямо значение. Какво ти помага, ако знаеш КАК извънземните се отнасят към демоните и ангелите. Добре би било да си набавиш малко книжки с подобна литература. Виж в сайта на МГ.
2. Има ги - вид енергия са.
3. Определено имат пръст в нашето сътворение ... и ръководене... Другото пак не е от значение (поне за мен).
4. Дали са приятели... :) , сигурно са пили и яли на една маса преди. В небесната йерархия, определено са в Топ 10!!!
5. Да ги "извикаш" НЕ е достатъчно САМО да си направил ритуала за призоваването им. Те трябва да са изпълнили задачата, която си им поставил - иначе само си "гледаш филми" от твоето подсъзнание...
6. Демоните са различни като енергия от енергията на ангелите. Ангелите са същества, които помагат на човеците, дори без да ги призоваваш. Когато си се родил, е дошъл определен Ангел-пазител и с него ще си умреш, АКО НЕ ПОИСКАШ ДА ГО СМЕНИШ С ДРУГ!!!
7. Тръгваш по пътя и САМ се убеждаваш в това - при всеки ще е различно. Аз сега карам Ауди ТТ куатро RS, а ти в момента си с някоя руска лада.... Кой ще е по-добър от двама ни, на кой пътя ще му е по-лесен за преминаване... , ако ме разбираш какво искам да ти кажа.

Колко ще ми пишеш на теста, за Демони върсъс Ангели? 8)
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот м Лъчезар » 04 Юли 2009, 14:57

1. Ангели и демони СА извънземни .
5. Може .
6. Не съпоставяй ангели и демони като нещо противоположно . Защо искат едва ли някой може да каже .
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ultramarin » 05 Юли 2009, 08:13

1.извънземните си знаят. за нас е безмислено въпрос, тък като не ни помага с нищо
2.отново безмислен въпрос - поне за теб и нивото на което питаш
3.безмислен въпрос за нивото на което питаш - какъвто и да е отговора не ни грее
4.безмислен въпрос извън контекста на църковната симвволика и без нужното запознаване с темата
5.можеш да се ОПИТАШ да ИЗползваш каквото искаш когато имаш нужда... суета
6.безмислен въпрос в контекста на нефизическата реалност

7. ОБразовай се - в корените на всички проблеми, издънки, сривове и т.н. неуспехи и прецавания е НЕВЕЖЕСТВОТО. Затова ОБРАЗОВАЙ СЕ.

и втори отговор, с цитати и интерпретации на разни текстове:
1."земята е само наш временен дом, ние сме деца не безфромените земи" - магическите традиции(поне тези с които аз съм запознат) казват че ХОРАТА не са се появили на Земята, а са дошли ИЗВЪН нея, нещо повече хората са живели преди земята и на ДРУГИ ПЛАНЕТИ, просто в определен момент на развитието си човечеството е сменяло една планета с друга... и ще го направи някой ден пак...
2.Казва се също, че ВСЕКИ ПРЕДМЕТ е жив, макар и по-различен начин... някои имат разум, други съзнание, трети не съвсем, но всичко, всичко е живо - значи както ти имаш Човешки Дух, така и Земята си има ПЛАНЕТАРЕН ДУХ... така и Витоша си има Витошки Дух и т.н и т.н. ... за драконите - друг път
3.Един е СЪЗДАТЕЛЯТ на живота... но виж създателите на тела за Душите са много, защото ВСЯКО СЪЩЕСТВО е подобие на Твореца, като него всяко същество твори и създава - било тела, било нещо друго според способностите си. Но кой точно кого създал... това е въпрос, свързан с Мистериите - едва ли ще намериш толкоз лесно отговора
4.От край време са давани на хората някакви факти за небесната йерархия, но с течение на времето те са били изкривявани, зле интерпретирани, обърквани... без да сме(си) запознати с Източника на подобна информация, всичко което можем да тикажем за Небесната Йерархия ще бъде неточно и киворазбрано
5."Ти вече имаш всички сили и способности които ще ти бъдат необходими през живота ти. Получил си ги още преди да се родиш и не ще ги изгубиш дорде не умреш. И всеки път, когато те станат недостатъчни, ще ти бъдат дадени нови. Но само тогава, когато всички сили, които вече притежаваш бъдат вложени в живота ти. Когато и най-малката сила не е останала неизползвана, тогава ще ти бъдат връчена по-голяма сила и по-голяма отговорност и ще стъпиш на по-горното стъпало в световната Йерархия."
6.Може би защото зависи и от теб... какво търсиш? Дали търсиш да ти ударят едно рамо помощ ил итърсиш дасключиш сделка?

7. Евтиното или качественото? Коя стока е най-евтина и най-качествена? Няма такава! Или едното или другото... Аз за себе си съм избрал КАЧЕСТВЕНОТО и ни за миг не съм съжалявал.

ТЪРСИ! Защото "Няма религия по-висока от истината!"
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Lunohod » 05 Юли 2009, 20:24

Миролюбиви не е най-точното определение за планетарните сили, поне според мен, но както и да е... С тях също трудно се работи, понеже си имат трудна система. По принцип отнема доста време да се нагодиш към тях и може и да не се хареса на някого, но за мен си го има нещото наречено "посвещение"...
Повечето ти въпроси предполагат някаква степен на неготовност, но пък който търси -намира...
Аз няма да отговарям на всичките въпроси от "теста", но съм съгласна с по- голямата част от това, което са ти отговорили.
Ангели и демони Не са едно и също нещо и по моя опит трябва да се спрявяш и с двете...
За Луцифер съм по склонна да си мисля, че е силно преувеличен и то благодарение на Хора, респективно църквата.
Ще повторя другите, но пътя ти си е индивидуален и не може да се каже кое е най-добре.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот valko » 21 Юли 2009, 02:10

Wizard написа:Твоите въпроси са така подредени, че се почувствах като на тест :)
5. Да ги "извикаш" НЕ е достатъчно САМО да си направил ритуала за призоваването им. Те трябва да са изпълнили задачата, която си им поставил - иначе само си "гледаш филми" от твоето подсъзнание...
6. Демоните са различни като енергия от енергията на ангелите. Ангелите са същества, които помагат на човеците, дори без да ги призоваваш. Когато си се родил, е дошъл определен Ангел-пазител и с него ще си умреш, АКО НЕ ПОИСКАШ ДА ГО СМЕНИШ С ДРУГ!!!

Wizard, искаш ли да се позаяждаме върху идеологичната тема? :)

Извинявай, но целенасочено призоваване на същностите от ниското ниво си изисква способности, а тук се говори за демони, то да изръчкаш един бес си е труд и е лесно за посветени които са си дали живота и душата за това, а тук направо демони!

Ангелите се изместват и се разкарват от мъртвите и бесове защото и без това не вършат някаква смислена работа освен досаждане и насаждане на морал и кретенските догми. Някои имат родова защита с мъртвите по рождение и там ангелите не припарват.
Целунете ми чакрата!
Аватар
valko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 03 Авг 2009, 12:47

valko написа:
Wizard написа:Твоите въпроси са така подредени, че се почувствах като на тест :)

Wizard, искаш ли да се позаяждаме върху идеологичната тема? :)
Извинявай, но целенасочено призоваване на същностите от ниското ниво си изисква способности, а тук се говори за демони, то да изръчкаш един бес си е труд и е лесно за посветени които са си дали живота и душата за това, а тук направо демони!
Ангелите се изместват и се разкарват от мъртвите и бесове защото и без това не вършат някаква смислена работа освен досаждане и насаждане на морал и кретенските догми. Някои имат родова защита с мъртвите по рождение и там ангелите не припарват.

Не можах да разбера точно над КАКВО искаш да се "позаяждаме", защото от това, което си написал по-горе не долавям въпрос с ясно формулирана идея.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Lord Voldemor » 03 Авг 2009, 16:26

Дарк Ейнджъл,за да отговориш на въпросите си и да се измъкнеш от теоретичната каша в която си затънал, избери една система-аз лично ти препоръчвам да е с ангелите-демоните крият излишни опасности-щото като е настроен на вълна демони,мозъкът ти всъщтност поддържа визията за могъщти същтности подчинени на „злото",и по поради това всъщност призоваваш нисши сили от(ларви) долните нива на астрала,а не истински демони,за което всъщеност е необходимо познание.Планетарните сили идват като напреднеш сериозно.Пробвай с ангелите,натрупай практически опит-апетита идва с яденето :)
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот blessed » 05 Сеп 2009, 18:58

И аз ще дам моето мнение тъй като въпросите ми станаха интересни.

1.Извънземни съществуват на астрално ниво и не са много запознати с земните йерархии независимо дали са ангелски, демонични или човешки. В повечето случой се отнасят абсолютно безразлично дори и да знаят за какви същества става въпрос, освен ако нямат някаква мисия.

2. Има дракони или планетарни духове.

3. Никога не можем да бъдем сигурни каква част от съществата на планетата са създали извънземните.

4.Противопоставянето не го е измислила църквата, а хората които са писали евангелията. Със сигурност Луцифер стой високо в йерархията.

5. Като човешко същество имаш право на избор. Може найстина да си извикал когото мислиш, но решението дали да ти помогне или не си е негово.

6. Енергиите им са различни, както и начина на работа. Не всички демони искат жертви и подаръци. Ако ти ги предлагаш без демоните да са ги поискали повечето ще ги вземат и което е лошия момент, това може да доведе да не гледат сериозно на теб и да не изпълнят това което искаш. Така че, много е важно да знаеш почти всичко за демоните които призоваваш.

7. Пътя трябва да го откриеш сам. С течение на времето нещата ще ти стават все по - ясни и ще успееш да видиш цялостно как стоят нещата
Аватар
blessed
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Enforcer » 07 Сеп 2009, 14:01

darkangel написа:За някои мои цели викам ангели- рядко помагат. като не стане с тях викам демони?(използвам Lovecraft- Necromicon, но само когато не става с медитация, без ритиуал) . Те по-често се отзовават, но искат услуги в замяна и някой път лъжат...мисля да експериментирам с викане на планетарни духове- били по-миролюбиви така ли е или някой не е допрочел и ми ги говори?

7. Нито с ангели нито с демони и пр. Има и друг път. Намери го сам. :wink:
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот degagement » 13 Сеп 2009, 20:24

На мен това ми се виждат въпроси на човек, който иска да намери пътя си. Пита за ангели и демони, защото с тях е започнал да работи.

Няма лесен и безопасен път. Магията си е опасна. Както и самият живот. Качваш се в колата и колкото и да внимаваш във всеки един момент някой може да се натресе в теб със 150+ км/ч.

Никой не може да ти каже кое защо е, защото ще вижда нещата през призмата на собствения си светоглед и собствения си опит. Ако се беше занимавал с Руни, щеше да питаш що Один е главен бог, а не Тор примерно (тъп пример, знам).

Никой не може да ти помогне да избереш пътя, по който да поемеш. Всеки ще може да ти разкаже за онова, което е подходящо за него, а не за теб. Остава ти само да опитваш (с предпазни мерки) и да се образоваш.

Съвета ми е да си намериш практики, които те вдъхновяват и да разпиташ за предпазните мерки и да започваш да работиш. С времето полезното ще остане, а излишното и неработещото ще отпадне.

Честно казано не смятам, че ангелите "работят" безплатно. Или поне отказвам да виждам ангелите и демоните с крилца и рогца (освен когато реша да ги инвокирам, защото това определено ми помага за инвокацията). Предпочитам да ги възприемам като по-специфичен аспект на енергията на вселената. Честно казано намерих много общо в десетина парадигми и до ден днешен се опитвам да разбера защо по толкова пазлични начини нещата се класифицират. Винаги работят, ако си си дал зор да работиш здраво в някое направление, но класификациите са различни. В един случай ангели/демони със определени способности, в друг случай божества, в трети духове, в четвърти материална база и подобия, в пети - цифрови и звукови вибрации... много са. Принципите винаги си приличат, но класификациите на кое за какво работи са различни. Вероятно след 20тина години още работа в насоките на магията и тази загадка ще ми се открие.
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот ultramarin » 14 Сеп 2009, 06:52

Viewing profile - darkangel
Joined/Регистираран на: 02 Jul 2009, 23:51
Last visited/Последно посещение: 08 Jul 2009, 09:24
Total posts/Общо постове: 1
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Wizard » 16 Сеп 2009, 15:22

ultramarin написа:Viewing profile - darkangel
Joined/Регистираран на: 02 Jul 2009, 23:51
Last visited/Последно посещение: 08 Jul 2009, 09:24
Total posts/Общо постове: 1

:) Явно е бил от ... ДЕМОНИТЕ :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Lara Croft » 12 Ное 2009, 13:08

Много интересни тези и мения.
Но в крайна сметка никой не знае истината.
Луцифер.Другото ми аз.
Lara Croft

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор