Търся магия за отмъщение

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот Оrchid » 12 Дек 2008, 10:17

malphax, знам как се чувстваш и аз преди време съм минала през същото, но повярвай не е начинът. като отмъщаваш нараняваш много повече себе си, отколкото някой друг. Аз бих те посъветвала да опиташ ритуал за добър късмет, добри взаимоотношения и т.н., ако те интересува мога да ти дам такъв. Отърси се от "болната" среда доколкото можеш, ако става въпрос за съученици или колеги ест няма да можеш напълно да ги загърбиш, но пробвай. Аз много вярвам в това, че каквото дадеш това ще получиш и сега гледам как хората, които навремето ме тормозеха един по един се провалят, остават без образование, започват лоша работа и им се случват неприятни неща, макар, че аз дори не съм го пожелавала. Исках да се махна от тях, да започна на чисто и успях. Но отмъщението, още повече с магия ще навреди най-вече на теб.
Аватар
Оrchid
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black_Tiger » 22 Май 2009, 13:38

MalpHax защо трябва да прибягваш до магия? Според теб не е ли по-добре да се справиш с проблема,отколкото да го решаваш по този начин.Не сам от най-вещите тук но през изминалото време запомних това:
На лошото се отвръща с добро!
На омразата с любов!

Запомни че винаги трябва да търсиш начин да си решиш проблемите! Но точно това не е начина.Когато направиш по някакво проклятие,черна магия или каквото и да е друго,то ще се върне на теб след години с двойна сила.Ако не на теб то на родителите ти или на твоите деца.Така че опитай се да отвърнеш с добро на тези които те дразнят,или просто не им обръщай внимание!
Края наближава....
Аватар
Black_Tiger
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот valko » 22 Май 2009, 17:23

Black_Tiger написа:Запомни че винаги трябва да търсиш начин да си решиш проблемите! Но точно това не е начина.Когато направиш по някакво проклятие,черна магия или каквото и да е друго,то ще се върне на теб след години с двойна сила.Ако не на теб то на родителите ти или на твоите деца.Така че опитай се да отвърнеш с добро на тези които те дразнят,или просто не им обръщай внимание!

Стига с тия нравоучения, не виждам нищо лошо някой да се разори или да се постави с единия крак в могила за отмъщение с помоща на магия. Щом някой трябва да бъде наказан - нека да бъде наказан. Не сме в коледж за благородни девици и не сме в духовната семинария.

А за връщането, ако при майстора ръцете не са криви и има глава с която мисли и има навик да го прави, не само ще избегне връщането върху него и на тези около него, а и ще го пренасочи към друг враг.
Целунете ми чакрата!
Аватар
valko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот The Shadow » 29 Май 2009, 15:39

Здравей valko.

Темата, която някои тук в това число и ти, подновявате, е от 2007-ма година. Към момента на написването и, авторът и е дете.

Със сигурност не е първото дете, което търпи подигравки. Няма и да е последното. Така че темата е от този вид писания, които винаги ще имат актуалност.

Но по-конкретно ме заинтригува твоето мнение по нея.

Да видим... Пишеш като за начало:

Стига с тия нравоучения, не виждам нищо лошо някой да се разори или да се постави с единия крак в могила за отмъщение с помоща на магия. Щом някой трябва да бъде наказан - нека да бъде наказан. Не сме в коледж за благородни девици и не сме в духовната семинария.

По същата логика: да дадем на всеки по едно оръжие и да ходи да избива който и за каквото си пожелае, понеже преценил, че някой си следва да бъда наказан? Колко лесно било, а? Само че ако всеки можеше да избива или наказва всеки, то знаеш ли- май като погледнеш през прозореца, то щеше да виждаш само трупове и поредният труп със сигурност в един момент ще е твоят, защото нали логиката е, че в това да накажеш някой няма нищо лошо... Сигурен ли си, че не искаш ускорен курс за благородна девица или поне нещо набързо в стил "духовна семинария"?

Предлагам сега с теб да обсъдим и това:

А за връщането, ако при майстора ръцете не са криви и има глава с която мисли и има навик да го прави, не само ще избегне връщането върху него и на тези около него, а и ще го пренасочи към друг враг.

Това, което си написал, ме кара да си мисля за теб като човек с голямо самочувствие, но уви, непочиващо на познания. Ситуацията е следната. При направа на магия за отмъщение първото, което се случва е, че в организма на правещия магията се генерират куп вещества, сред които и адреналин. Главното, което засягат е мускулите. Ако си учил биология, то тогава знаеш, че сърцето е мускул. Уврежда се тялото. Почти едновременно с тялото, настъпва и увреда на психиката. Чувствителността се променя- човек става безчувствен, спира да осъзнава болката и проблемите на другите. Това е началото. Тук видях постнати ритуали. Не видях никой от тях да избягва това първо нещо.

Какво става по-натам. Психо-соматични заболявания в един прекрасен момент водят до прескачане от лекар на лекар в захлас. Промяната в психиката води до изстиване на отношенията с околните. Истински приятели - такива вече не може да се задържат. Любов? Няма желаещи да обичат парче лед, което не си мери поведението и поради това наранява онези, които го доближат.

Е, начинаещи черен магьоснико. Очаквам с огромно нетърпение да прочета как ще измъкнеш химията от собственото си тяло, за да я насочиш към враг, че да те отмине? Как ще се спасиш от осакатяването на психиката, за да не нараниш в последствие тези, които те обичат?

Ти и сега си лед, защото си се самоосакатил. Усещам колко точно си се самоосакатил. Знаеш ли... Ти вече рушиш около себе си. Дори съветът ти по тази тема е разрушение. Задействал си правилото. Явно защото ставаш за черен маг. icon_eusa_clap

А сега- делово. Пред теб има три болезнени пътя.

Път 1. Ползваш главата си по предназначение и решаваш да спреш. Тогава трябва да изчистиш всичко, което си натворил. Или поне максимално от това, което си натворил. Ще боли, но това е пътят назад. Ако не се връщаш по този начин, все едно нищо не си направил.

Път 2. Не ползваш главата си. Решаваш че си от там и всичко ти е ясно, та дрънка и свещеното насекомо на египтяните е скакалец. Бъдещето ти започва да гравитира между фалшивите приятели, лудостта и болестите.

Път 3. Съдбата ти взема решение вместо теб. Не ти го препоръчвам. Това е най-болезненият от трите пътя, които стоят пред теб.
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 29 Май 2009, 16:20

Не съди за книгата по корицата, прибързаните изводи, често могат да се окажат грешни.
Темата е стара и глупава...но има причина да остане. Най ми е лесно да изтрия поста,
защото ми писна да повтарям едно и също - на който не му отърва да не пише. Няма нищо
трудно за разбиране. Тези така наречени черни магии и ред други вредоносни практики се
правят и ще се правят от определени хора. А щом има подобни хора е пределно ясно, че
който си разбира от работата знае и как да се предпази. Така че разни приказки за биология,
вещества и т.н. нямат нищо общо. А това че има разни откачалки пострадали от глупостта
си е съвсем друг въпрос.

Ясно е, че детето писало темата и всички като него никога няма да получат нещо подобно
(най-малкото, че е извън възможностите им). Не сме се събрали да подтикваме децата да
си решават битовите проблеми с такава намеса. Пък и не е чак толкова лесно да се нарани
човек с магия за да ми се стресирате толкова. Но и друг път съм казвал, монетата има две
лица, които е хубаво да се познават.

А на онзи който иска да наранява, не винаги му е нужна магия, може да го стори и с голи ръце.
С други думи не си хабете приказките за глупости. Тук има регулация и тя се спазва много добре.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот The Shadow » 29 Май 2009, 18:08

Офтопик:
Проблем ли е за теб, че мотивът ми да пиша по темата е- да опитам да спра поне една част от чупещите си главите, да си ги счупят, като ги информирам защо черната магия не е за тях, лишавайки ги от някои грешни представи?

Или искаш да ме убедиш, че ако видя някой, че иска да си счупи главата, независимо че мога да го спра, то не трябва да го правя, само защото имало и хора, умеещи да не си счупят главите, а също и други начини за навреждане?

Ако не ти е проблем мотива ми, а и ако не искаш да ме убеждаваш в прекрастността на бутането на хора в пропастта, тогава моля те, не спирай изразяването на мнението ми. И не давай празни надежди от типа:

...разни приказки за биология,
вещества и т.н. нямат нищо общо.

Нека истината да се знае, за да не си правят някои илюзии, че черната магия е за всеки и само да понатегнат мозък и ще измислят как да се предпазят от последиците. Ако беше толкова лесно да се избегнат последиците, нямаше да се споменава въобще за онези, които са си счупили главите. Нали?

Отварям сайт на психологична тематика, поддържан от професионални психолози, с цел да кача нивото на обяснението на по-сложно, за да не оставям никой с грешното впечатление, че това за химията ей сега си го измислих и написах да плаша гаргите, поради липса на друго занимание.

По данни на Световната здравна организация /СЗО/ главната причина за смъртността на населението са заболяванията на сърдечно-съдовата система, като 35-60% от тях е исхемичната болест на сърцето. Същевременно като основен причинен фактор се изтъкват стресът, начинът на живот и типът на личността. В инервацията на сърцето участват редица нервни центрове, включително мозъчната кора.

Самият сърдечен мускул е богато снабден с т.н. адренергични рецептори, които биват два вида алфа и бета - адренергични. На мястото на разклонението на каротидната /сънна/ артерия и по дъгата на аортата се намират нервни рецептори, особено чувствителни към барометрични промени. При покачване на артериалното налягане тези рецептори се дразнят, в резултат на което следват импулси за намалено образуване на адреналин и последващо подтискане на тонуса на симпатикусовата нервна система и разширение на артериолите, свързано с понижение на артериалното налягане и намаление на обема на сърдечната дейност.

Който иска да изчете сайта на психолозите за повече подробности за биологичните процеси на заболяването, да ползва гугъл. Не давам линк, за да не правя реклама, което да смъкне позициите на този форум в търсачките.

Wizard: :wink: Не се притеснявай за позициите на форума в търсачките. Достатъчно е да напишеш "Магия" в гугъл и ще видиш какво се получава. По-важното е да се опитваме да коментираме трезво, щом се захванем да говорим от позицията на знаещи...

Но да се върнем на деструктивната магия. Не може да не се отдели адреналин и друга химия в тялото на извършителя при направата и. Деструктивността задейства такова нещо- тя има нужда от интензивно подхранване с адреналин, а едни там рецептори се дразнят и подават импулси за намаляването на адреналина. Така се получава ефекта на доминото. Бутната е първата плочка. Тя бута следващата. И така нататък, както описах. Процесът протича бавно, неусетно почти във времето, докато не стане късно за обратен път назад. Но когато приключи- ОСТАНАЛА Е ЧОВЕШКА РАЗВАЛИНА.

П.П. Защо си решил, че на мен черната магия не ми изнася и че имам нужда от обяснения как някои си чупели главите, но не всички? Не проверяваш ли поне отгоре така най-общо човека отстреща, преди да пишеш? Не е учтиво да се обяснява на черен маг с дългогодишна практика какво е черна магия.
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот rain » 30 Май 2009, 08:10

За мен е проблем, че се опитваш да търсиш под вола теле.
Човек и като пуши и пие също му стават химични реакции в тялото и може
да си навреди. Но тук не е форум с медицинска насоченост. Нека оставим
лекарите и психолозите на тяхната професия.

За останалото, грешно си интерпретирал думите ми. Черната магия и въобще
всичко което можем да определим като магия въобще не е за всеки, но това
смятам е ясно. Че е опасно и може да има странични последици също е ясно
и е дъвкано безкрайно. Да се опитвам да обяснявам, едва ли. За наблюдателното
око и малкото информация е полезна. По думите ти обаче излиза, че едва ли не
всеки, който използва и работи с подобни вредоносни практики рано или късно
ще свърши зле като пълна развалина. Какво да кажем тогава за всички посветени
хора из различните култури и магически традиции, тежко и горко им...направо не са
за завиждане горките?! Жалко е ако наистина го мислиш, но пък всеки е свободен
да вярва в каквото пожелае.

П.П. Все пак наистина не е учтиво да посрещаме новодошлите без гостоприемство.
Така че щом имаш дългогодишна практика чудесно, добре си дошъл да споделиш
с нас от своя опит.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот The Shadow » 30 Май 2009, 09:14

---------------
Ако не възразяваш, ще внеса малко уточнение, тъй като може би и аз не се изразих правилно. Визирам тази част от написаното от теб:

По думите ти обаче излиза, че едва ли не
всеки, който използва и работи с подобни вредоносни практики рано или късно
ще свърши зле като пълна развалина.

Така ще свърши всеки, който не умее да избегне това, което описах по-горе. А такива, които не умеят да го избегнат са много, като за съжаление една не малка част започват като заблудени тинейджъри или просто са хора, подведени от изкушението за бързото и лесното. Съвестно ми е, до колкото чак накрая се разбира реалният мащаб на онова, което е станало, а тогава вече е късно за каквото и да било.

---------------------

С това за мен участието по тази тема приключва. Както сам пишеш, всеки е в пълното си право да вярва в каквото го влече. На мен не ми пречи, че ти си избрал да вярваш, че ума, тялото и магията не са взаимосвързани помежду си и не може да има тяхно изучаване от тази гл.т., която разкривам. Благодаря, че си съгласен да ме оставиш на моята професия (психолог), а също и на собствените ми убеждения. Ще си пишем може би по други теми и при други обстоятелства. Надявам се това да устройва и теб така, както и мен.

-----------------------

Всичко хубаво.
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот valko » 30 Май 2009, 09:47

Аз така и не разбрах защо трябва да се появяват адреналин и всякакви химии? С абсолютно спокойствие извършваш хладнокръвно нещата и това е, след това остава само да преглеждаш ситуацията и евентуално да коригираш или да допълваш за по-добър ефект. И преди да се прави се слага защита и после прави се чистенето за премахване на остатъчен негатив при майстора както и в помещение където се извършват нещата. И дай без нравоучения, практикувайки чернокнижие много добре знам за това как стоят нещата.
Целунете ми чакрата!
Аватар
valko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот The Shadow » 30 Май 2009, 10:06

Въпросът ти не е по тази тема, така че ще ти отговоря. Но не по нея- да не се отдалечава от първоначалния си замисъл. В recycle bin е добре.
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател

Предишна

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор