Помощ - баща ми е алкохолик!

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот Black Beauty » 25 Фев 2008, 09:26

Да, определено разбрах, че кармичната обремененост е изключително важен елемент от пъзела и трябва да се съобразя. Чудя се как да му поднеса информацията. Той ще си каже: "Аз пия, нея я хваща! Щерка ми се е чалнала!" :)
The Beauty is everywhere. Just notice it.
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот stanislava » 25 Фев 2008, 11:35

Старинно Славянско заклинание против пиянство
В името на Отца и Сина,и Светия дух..Амин.
Упойване и вино,отстъпи назад от раба Божий(иметто)в тъмни гори Тилилейски,където хора не стъпват,където коне не бродят,където птици не летят.В името на Отца и Сина,и Святого духа(два пъти).
Опиянение и вино,излезте към бързата река,по която хора не пристъпват и не и пият водата.
Опиянение и вино,излезте към буйните ветрове,които духат далече.
Отстъпете от раба Божи.Освободете го!
Нека главата му е ясна и умът чист!

Да се чете на вода.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 25 Фев 2008, 14:40

Аз мога да предложа друг подход-чрез билки.
В нашата Родина се среща една билка която в комбинация с алкохол предизвиква силно и продължително гадене, обилно слюноотделяне, мъчително повръщане и изпотяване.Да не е много приятно и не е добре да се дава на човек от тази отвара без негово знание.Билката се казва Бухалчест плаун.
Начин на употреба: Прилага се запарка от 1 чаена лъжичка клонки на 1/2 л вряща вода. Запарката се изпива за 1 ден.
Писал съм за растението във раздела"Билки-Лекуване" ако искаш пяочети темата там е описано по-подробно действието.
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот runner413 » 25 Фев 2008, 15:41

Горния метод който съм описал е много радикален и за да не настане объркване искам да поясня че не е постнат конкретно по проблема на Black Beauty.Постнат е за тези(ако има такива) които четат тази тема и искат да се избавят от този проблем засегнал много хора по света и в България.
Ако има такива-Успех!
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот galina_dim » 25 Фев 2008, 19:58

Това съм го пускала и при друг случай, пускам го и сега, с времето си се доказва:

1. Лечение се започва след като зависимият не е пил 4 дни.
Взимат се 10 гр от билката бухалковиден плавун, заливат се с 200 мл вода и се варят 10 мин. на слаб огън. След 15-20 мин се прецежда и изпива 100мл. След 5 минути се приема чашка водка или ракия. Веднага след това да започне да диша отделящите се пари от добре загрятия остатък от отварата. След 15 мин започва повръщане. Преди повръщането може да се изпие още 100мл водка или ракия. Двайсет дни по един път се повтаря процедурата. На някои хора спира желанието и след 3-4 повторения. При необходимост лечението да се повтори след година.

2. Сухи брезови клонки, посипани с пудра захар, се запалват. Вдишва се димът, който се подсилва отново с пудра захар. Изпива се чаша ракия и следва повръщане.

3. В 400 мл. вряща вода се запарват 1ч.л. смлени корени от левзея. След 2 часа се прецежда. Пие се по 1 ракиена чаша 3 пъти на ден преди ядене. Може да се ползва препаратът "Левзелин"

4. Счукайте цялото растение Копитник (корен, стъбло, листа). Прибавете към чаша с вино от билката. Предизвиква повръщане.

5. Направете отвара от 3мг. счукан на прах корен от Копитник в чаша вода. В получената отвара прибавете водка 1 с.л. Следва повръщане. Прави се 2-3 пъти. През целия месец се приемат запарки от плавун, пелин и червен кантарион.

6. Направете настойка от червен кантарион, мащерка и копитник. Вечер се изпива една чаша вода с 1с.л. от настойката. Пие се без прекъсване 6 месеца.

7. Вземат се 4 литра вино. Към всяка чашка, който ще се пие, се прибавя по 1 ч.л. смес от: 1ч.л. стрити на ситно листа от копитник и 2 ч.л. зелени обвивки от орех. Копитникът е силно токсичен, да се внимава в дозата.

8. Добър ефект дава 1 с.л. пресен извлек от копитник, залят с 1 водна чаша вряла вода. След 2 часа се прецежда и се пие по 1 винена чаша 3 пъти на ден 20 мин преди ядене.

9. Ако няма на пазара, направете сами екстракт от серетула. Пие се по 20 капки 3 пъти на ден или по 30 капки 2 пъти на ден. Има добър ефект.

10 Прави се студен извлек от 4 с.л. ситно нарязан червен кантарион с 1 чаша студена вода. След 1-2 часа се прецежда и пие по 1 с.л. 3 пъти на ден.

Много внимавай с дозировката на копитника. В по-големи количества билката е ОТРОВНА.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Black Beauty » 25 Фев 2008, 21:33

Препратих всичко на майка. Днес бяхме заедно и говорихме. Предадох й молбата си, за повече толеранс и й обясних, че насила хубост не става... сега и препращам и последните рецепти, да види какво бихме могли да използваме. Надявам се да има полза...
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Enforcer » 27 Фев 2008, 21:41

Black Beauty написа:Здравейте,

Обръщам се с молба към всички, които малко или много вече имат опит в областта, практикуват, вярват, развиват се и помагат на околните!
Проблемът е следният - баща ми пие много, откак се помня винаги сме имали проблеми с него. Лежал е по болници, приемал е всякакви билки и лекове, умоляван е от всички роднини и близки да спре алкохола, изгонван е от поредното работно място заради болестта си, имал е катастрофи, въобще... пълна програма.
От известно време се зароди интересът ми към уика. Започнах да чета литература. Изпитвам вълнение и с огромно желание пристъпвам във вълшебния й свят. Първоначално мислех за себе си, как да подобря собствения си живот. Постепенно осъзнах, че моят живот е една проекция на заобикалящата ме действителност. Част от тази действителност е неспокойствието в семейството и в частност - болестта на татко. Искам предварително да подчертая, че той не е готов и няма да се съгласи да пие отвари и цярове. Търся начин да повлияя на волята му, на съзнанието му, без негово участие. Четох по форума за лечение с билки, но всъщност търся заклинание, магия, ритуал - нещо, с което да помогна. Смятам, че за да бъдеш истински вещ, първо трябва да съсредоточиш добрата енергия в помощ на околните и впоследствие да я използваш за собствено добро. Помогнете ми, с каквото и да било...

Съветвам те да си учиш уроците вместо да навлизаш в някакъв несъществуващ "вълшебен свят". На баща ти му е нужна помощ от психолог или от т.нар "анонимно алкохолици".
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Black Beauty » 28 Фев 2008, 06:49

Хей, хей, на 27 години ще ми е трудно пак да започна да си уча уроците. Ако намекваш, че съм недорасла и там нещо си, и че да търся алтернативна помощ е грешно, значи си сбъркал форума. Въобще не живея в някакъв вълшебен свят, здраво стъпила на краката си съм. Хайде, да те видим как ще закараш насила един 100 кг мъж на среща с анонимни алкохолици, ако той не желае... колко рационално е това, което ти предлагаш, питам аз!
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arian Star » 28 Фев 2008, 15:36

Здравей Блек Бюти,
Проблемът е страшен. Изобщо не е за подценяване. Смятам, че всичко което си изстрадала ти и майка ти, не е заслужено. Тъй като този проблем ми е до болка познат, и до ден днешен се боря с това. Не искам да раздължавам тук нещата, като ти обяснявам подробностите. Искам ако ти е възможно да си поговорим на ЛС. Може би поне можем да обменим опит. Виждам, че си борбено момиче и не се оставяш на събитията в живота си. Аз все пак ще ти кажа, че за да има равновесие в семейството ти трябва да бъдеш двойно по силна от родителите си. Да, проблемът е психологически и той се отразява на всички. Повтарям на всички! И на жертвата и на хората около него. Да се намери разрешение на този проблем въобще не е лесно, защото той е вътре в душата на човека. Нещо или някава ситуация в миналото спъва тоя човек и го кара неистово да посяга към алкохола. Несигурност, болка от детството, изоставеност, самота и най-вече вътрешно желание да се убиеш - това като че ли са симптомите. Решението за този психологически проблем аз лично не съм го намерила все още. Стремя се да съм уравновесена, толерантна и да се отнасям към болния човек с разбиране. Но няма да крия, че страданието е и за цялото семейство.
Така че мила моя, пожелавам ти да бъдеш силна и да си гледаш най-вече своята душа и своето развитие и в духовен и в материален план.
Ако искаш пиши ми на ЛС! icon_angel icon_flowerface
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Enforcer » 28 Фев 2008, 19:17

Black Beauty написа:Хей, хей, на 27 години ще ми е трудно пак да започна да си уча уроците. Ако намекваш, че съм недорасла и там нещо си, и че да търся алтернативна помощ е грешно, значи си сбъркал форума. Въобще не живея в някакъв вълшебен свят, здраво стъпила на краката си съм. Хайде, да те видим как ще закараш насила един 100 кг мъж на среща с анонимни алкохолици, ако той не желае... колко рационално е това, което ти предлагаш, питам аз!

Повярвай ми напълно в състояние съм да накарам един 100 кг мъж да отиде на среща на анономните алкохолици .... "Алтернативна помощ" .., ами щом искаш търси "алтернативна помощ" .. Успехец. :wink:
П.П:
Не съм видял възраста ти - грешка.
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Amenti » 28 Фев 2008, 19:20

Black Beauty,аз имам същия проблем.Макар че моя проблем е....доста интересен.Пробвала съм със солта.На моя старец не действа.Странно,нали?При моя баща положението е малко доста по-сложно...Поне според мен :} Той има много интересна дарба-умее да общува с духове (или поне си мисли,че е така,но да си призная...когато прави това нещо и аз го усещам).Правил го е пред мен и даже по едно време щеше и да ме учи.Но както и да е.От тези неща плюс пиенето...се "бъгна" и то много.И наблюдавам,че напоследък този "бъг" се е засилил.Психически се скапва този човек и аз нищо не мога да направя...освен..да чакам..да чакам да.... да.Предполагам се сещате,за какво говоря.
Както се казва:"От алкохола не можеш да се откажеш.Само той от теб може да се откаже."
Наистина някой успяват,но други-не.Моя баща е такъв случай.Просто невинаги можем да помогнем.Понякога единственото нещо което можем да направим е да чакаме.
Аватар
Amenti

Мнениеот galina_dim » 28 Фев 2008, 22:23

Amenti написа:Black Beauty,аз имам същия проблем.Макар че моя проблем е....доста интересен.Пробвала съм със солта.На моя старец не действа.Странно,нали?При моя баща положението е малко доста по-сложно...Поне според мен :} Той има много интересна дарба-умее да общува с духове (или поне си мисли,че е така,но да си призная...когато прави това нещо и аз го усещам).Правил го е пред мен и даже по едно време щеше и да ме учи.Но както и да е.От тези неща плюс пиенето...се "бъгна" и то много.И наблюдавам,че напоследък този "бъг" се е засилил.Психически се скапва този човек и аз нищо не мога да направя...освен..да чакам..да чакам да.... да.Предполагам се сещате,за какво говоря.
Както се казва:"От алкохола не можеш да се откажеш.Само той от теб може да се откаже."
Наистина някой успяват,но други-не.Моя баща е такъв случай.Просто невинаги можем да помогнем.Понякога единственото нещо което можем да направим е да чакаме.

Ако така разсъждаваш, направо му подхвърли питолет... Ти как се опита да му помогнеш?
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Enforcer » 28 Фев 2008, 22:30

galina_dim написа:
Amenti написа:Black Beauty,аз имам същия проблем.Макар че моя проблем е....доста интересен.Пробвала съм със солта.На моя старец не действа.Странно,нали?При моя баща положението е малко доста по-сложно...Поне според мен :} Той има много интересна дарба-умее да общува с духове (или поне си мисли,че е така,но да си призная...когато прави това нещо и аз го усещам).Правил го е пред мен и даже по едно време щеше и да ме учи.Но както и да е.От тези неща плюс пиенето...се "бъгна" и то много.И наблюдавам,че напоследък този "бъг" се е засилил.Психически се скапва този човек и аз нищо не мога да направя...освен..да чакам..да чакам да.... да.Предполагам се сещате,за какво говоря.

Ако така разсъждаваш, направо му подхвърли питолет... Ти как се опита да му помогнеш?

Да вземе да се помоли на някое божество. Може да сработи.
:P :P :P
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Black Beauty » 28 Фев 2008, 22:33

Enforcer, нищо лично, просто нещата са адски комплексни и, когато си минал през всичко, търсиш нещо различно, посяваш надежда, че именно то, точно този път, ще помогне... до всички, които ми помагат през последните няколко дни: имам напредък. След няколко многочасови, драматични разговора, в които се стремях, мисля, че успях, да наблегна на толернтност, нежност и подкрепа, най-накрая го заведохме на лекар. Първо за сърцето, защото там удря напоследък алкохола, после да поиска направление за лечение на самото заболяване, в това число часове при специалист - психотерапевт или психиатър, извинявам се за незнанието на титлата. Готов е да отиде дори в клиника за лечение. Лощото е, че четох много неприятни неща за тези клиники - санитари - биячи, кръчми точно срещу лечебното заведение... абе... ужас... благодаря Ви много, стискайте палци да успеем! Никак, ама никак не е лесно!
Благодаря на Arian Star за разбирането - той ми сподели почти същото. Личи си, че и ти си изстрадала. Не може да се опише. Благодаря!
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот mandragorko » 29 Фев 2008, 13:12

....понякога имаш желание да се откажеш от живота,но той от теб не,въпрос на личен избор....
...относно помощта,всеки я рабира по своему....
...относно "бъг"-а,ами...никой не е сам,освен физически,понякога....
...това с "пистолетът" ми прозвуча с намек за ефтаназия...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот Amenti » 29 Фев 2008, 15:06

Да вземе да се помоли на някое божество. Може да сработи.

Ми...да ти кажа чесно..може ^^ Може и да сработи :D

Ако е искал да се самоубие,досега да го е направил. :)
Аватар
Amenti

Мнениеот galina_dim » 29 Фев 2008, 19:36

Внимавай какво говориш, защото човек никога не е в постоянно емоционално състояние - то се променя. И ако до днес не е искал, никога не знаеш как ще се събуди утре сутрин и какво ще има в главата си. Най-малкото нещо може да го отключи. Вярвай ми, въпрос на опит.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Black Beauty » 29 Фев 2008, 21:01

Amenti, аз чаках много дълго нещо. Пък и моят баща няма някакви способности или поне нищо, което на пръв поглед би го товарило психически. Единственото нещо, което прави е да живее с миналото - там, някога, е бил наранен. Заплашвал е със самоубийство многократно, но като че ли винаги е намирал начин да се бори. Надявам се и за в бъдеще да е така... Песимисти, оптимисти, тук сме се събрали хора всякакви... Галина е права за това, че много трябва да внимаваме какво говорим и си пожелаваме. Силата на словото може да бъде голяма и да настъпят необратими промени.
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 29 Фев 2008, 21:47

Black Beauty написа:Amenti, аз чаках много дълго нещо. Пък и моят баща няма някакви способности или поне нищо, което на пръв поглед би го товарило психически. Единственото нещо, което прави е да живее с миналото - там, някога, е бил наранен. Заплашвал е със самоубийство многократно, но като че ли винаги е намирал начин да се бори. Надявам се и за в бъдеще да е така... Песимисти, оптимисти, тук сме се събрали хора всякакви... Галина е права за това, че много трябва да внимаваме какво говорим и си пожелаваме. Силата на словото може да бъде голяма и да настъпят необратими промени.

Това, че някой /в случая баща ти/ не дава външен израз на вътрешните си преживявания, не означава, че околните трябва да са спокойни за неговото психическо здраве, още повече, когато става въпрос за някаква злоупотреба на физическо ниво. Ти сама казваш, че той живее с миналото и че е проявявал склонност към самоубийство. Това, примесено с алкохолизма, е твърде смущаващ фактор към днешна дата. Не изчетох подробно всички постове, но съм сигурна, че и другите са те посъветвали да потърсите помощта на специалист. Явно баща ти има някакви подтиснати, неотработени травми, които просто са изтласкани някъде и е въпрос на време да се проявят навън... Алкохола просто е начин да се изравняват донякъде крайностите и противоречията вътре в него.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Black Beauty » 29 Фев 2008, 22:01

Така си е. Доста смущаващо е, като бомба със закъснител - не знаеш кога може да избухне... :( Потърсихме помощ. Сега остава да видим родното здравеопазване в действие. :?
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

ПредишнаСледваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор