Нещо за себе си

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот Mortisha » 20 Юли 2007, 18:35

KAT написа:гледай сега кратък отговор на твоите безумия. Когато човек се кани да направи нещо или да предприема, той предварително го обмисля трябва ли да го прави и защо ще го прави. Така че човек си дава ясна представа че нещото му е необходимо и затова когато той го прави това нещо той не го прави с мисълта в главата си, да става каквото си ще от неговото произведение на изкуството което ще сътвори. Иначе просто е сгрешил че просто е почнал изобщо да прави това нещо, защото то е излязло безсмислено и няма полза от него пълна загуба на време.

Ти явно слагаш равенство между тези две неща -

да става каквото ще = няма да се самоосъждам и да се виня, или да правя трагедии - защото знам , че съм направила всичко възможно в дадена ситуация, или чиста съм пред себе си

Ами да става каквото ще, ти си учила за даден изпит, защо изобщо се явяваш на другия ден на изпита нали ни е все едно дали ще вземем или ще ни скъсат. Правили сме нещо дето ни е било каквото ще да става, тези знания не ни трябват и за по лесно не се явяваш на изпита.
Или пък не учиш изобщо за изпита ами ходиш на дискотеки и отиваш на изпита с мисълта в главата ти, ами да става какво ще ако ще и да ме скъсат все ми е тая.

icon_eusa_clap Ха-ха-ха! Добре де КАТ, пак се връщаме отначало. Аз казах вече, че ми пука, да уча толко значи явно ми пука, важно ми е , да не се занимавам лятото пак със старите неща, имам си и други планове все пак.. Ама си представи само как се притеснявам, как ме е страаах, преди изпита, какво ще се падне ит.н. и т.н. и какво ми остава освен да уча до дупка и после да ида и да направя всичко възможно, че да го взема.
Но,ако не го взема да се самоубия ли? Ще го взема следващия път. :) Ето това казвам, незнам за езиците, но понякога имам чувството че говорим за различни неща.
Мда, може би слагам равенство между тия двете неща - създавам си една философска нагласа все пак, за да не се ядосвам, ако не стане работата.
Ами ти ако не си вземеш изпита , въпреки че си положил големи усилия, просто да речем въпросите са увъртяни, или професора не е на кеф, не е важно, и въпреки всичко - не го вземеш какво правиш? Отиваш пак, но понякога се случват такива работи, не трябва човек да се отчайва ,ако не станат нещата от първия път.
--------------------
"Целта оправдава средствата" също много , много уважавам, но не е общовалиден принцип. Сега, ако един човек иска да има пари , много пари и за това убива, дере кожи,продава наркотици и т.н. и т.н., тази цел никак не оправдава средствата. Има пари и на каква цена?
Целта оправдава средствата, в случай , че средствата са без вреда за никого. :)
А пък , когато човек силно желае нещо все ще се намерят средства за да постигне целта си + огромно търпение защото нещата не винаги стават от раз, но стават. :)
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 20 Юли 2007, 18:53

"Ама си представи само как се притеснявам, как ме е страаах, преди изпита, какво ще се падне ит.н. и т.н. и какво ми остава освен да уча до дупка и после да ида и да направя всичко възможно, че да го взема. "

Кой изобщо говори за някакъв страх и притеснение в случая. Сега, ти си мислиш някакви други неща и ги лепваш на този великия девиз, това си е твой проблем.

Когато се прави нещо винаги трябва да се интересуваме какво ще стане иначе няма смисъл. Защо се явяваш на изпит, защо следваш изобщо, ами нали искаш да завършиш да си специалист, а пък казваш ами не ме интересува ами може и да не завърша не ми пука изобщо за какво ли следвам, ами да става каквото ще със мен (теб).
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Go2Hell » 22 Юли 2007, 09:19

Първо искам да благодаря на хората, които са отговорили на темата ми - Lonely Ghost, Mortisha, Arian Star, както и за съветите им.

Тази тема май се превърна в "Кой е по-по-най"... Кой най-много ги знае нещата. Всъщност сега до известна степен съжалявам, че я пуснах, защото хора като КАТ си мислят, че съм някаква лигла, която изобщо не е наясно със себе си и е изпаднала в някаква депресия и се чуди как да си избие простотията...Нормално е така да се случи, понеже така е и по-лесно. Категориите "добър" и "лош", "глупав" и "умен" просто дават възможност без да си направиш труда да разбереш нещо/някого, да го сложиш в някаква групичка и тн.
Не искам да споря нито за тревожността, нито за "Прави каквото трябва, пък да става каквото ще" , които са предизвикали дискусия - радвам се, че поне това се получава. Само една молба - не се нападайте, грозно е.
Аватар
Go2Hell

Мнениеот KAT » 22 Юли 2007, 17:26

"Всъщност сега до известна степен съжалявам, че я пуснах, защото хора като КАТ си мислят, че съм някаква лигла, която изобщо не е наясно със себе си и е изпаднала в някаква депресия и се чуди как да си избие простотията..."

Тука в тези си разсъждения много бъркаш, но мене понеже ме мързи да пиша, няма да напиша какво ти е всъщност, аз писах вътрешна борба, кой ли я създава тази борба ..........
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkMagicMaster » 22 Юли 2007, 20:55

Ех и аз вече зех да се дразна... От някакви хора дето като се случи нещо лошо започват да се вайкат зощо аз и почват да пускат разни теми
Земи се озъзнай и разбери че требе винаги да гледаш на пред и да преодоляваш винаги лошото което ти се случва защото ако задълбаеш ставаш по зле и отиваш на долу
Както предполагам някой ще земе да каже, но на теб това не ти се е случвало и нее толкова лесно да загърбиш някой проблем Ми то ако не секо нещастие са вайкаш толкоз ти за кво живееш

И неразбирам накрая що пишеш, че накой хора те мислят за лигла която нее наясно със себеси и че си изпаднала в депресия
Ми ако неискаш да го мислим не требваше да пускаш темата не трябваше да задълбаваш толкова.
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот fenix » 23 Юли 2007, 04:58

Go2Hell, наистина има неща от живота, които толкова силно ти повлияват, че след това с месеци ( в най -лошия случай години) не можеш да се утърсиш. И аз имах такъв период ( няма да казвам защо, че ще ме погнат и мен), беше ми все тая всичко, усещах, че нещата не са както трябва, знаех какво трябва да е, но нямах сили и желание да го постигна. Някъде в темата някой те беше посъветвал да отидеш на място където се чувстваш добре и да поразмисли - не помня кой беше, защото до края на мненията вече бях забравила и каква е темата - съгласна съм, трябва ти време да усмислиш, да починеш, и да събереш енергия слили и желание - винаги има нещо което да те накара да станеш пак жизнерадостна. DarkMagicMaster - има някой неща за оито съм съгласна, но мислех че почти всички религии, че и най - старите, ни учат да помагаме на тези, които имат нужда, това че ти можеш сам, не значи че всеки може, и съвсем не значи, че ако някой не може, трябва да го нападаме.
enjoy
Аватар
fenix
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Go2Hell » 23 Юли 2007, 17:01

OMG...
DarkMagicMaster, аз не съм седнала да рева, че гаджето ме е зарязало или не знам си какво... Нямам конкретен проблем и затова..
абе няма защо да се обяснявам, честно казано пет пари не давам за твоето мнение.Ето, спирам да пиша и се надявам тая тема да отиде в забвението..
айде и със здраве и любов и с по-малко хабене на нерви за глупости:)
Аватар
Go2Hell

Мнениеот DarkMagicMaster » 23 Юли 2007, 18:11

Извинявай ако съм прозвучал малко грубо, но аз казвам винаги каквото мисля и забелязвам двусмислието в думите и промените в настроенито
А ако аз бих писал темата как би ми отговорила?

1-во разтревожена, има чувство за малоценност и т.н. после
2-ро твърдиш че въобще не си за това което се представяш и на края
3-то като ти направят забележка започваш да се караш

П.С.- Как може да ви разбере човек за да ви даде някакъв съвет....
Но все пак с добрите постъпки по пътя към ада... Това си е твой проблем и най-добре намери сама начин за решението освен ако вече не си намерила
буу....
Аватар
DarkMagicMaster
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lanukio » 23 Юли 2007, 18:15

DarkMagicMaster ако още от сега се дразниш толкова лесно, гледам пишеш, че си на 18 и нали съм наивна вярвам, че не си на повече, то ще си скъсаш нервите след няколко годинки. Не виждам какво му се дразниш-врътваш скрола надолу преглеждаш по диагонал и сеняш темата...По-голямата част от въпросната тема е как няколко човека спорят дали има неща, които трябва или не. Отдавна питанката на Go2Hell се измести яко встрани. Та за кво говорехме...
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Предишна

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор